Je v poriadku, keď manžel bol vonku s novou kolegyňou?
Ahoj, predstavte si situáciu kde vás partner/manžel by mali v práci novú kolegyňu a dosť by sa rozprávali, smiali a podla jeho slov by ju LEN tak pozval na čaj alebo niečo také? A povedal by vám to keď prišiel neskôr domov a povedal by pozval som novu kolegyňu na čaj... (s tým, že tam neriešili pracovné veci)
Tak mne by to tiez vadilo, nemusi byt za tym nic strasne, ale vadilo by mi to.
@vero96 neviem ako to súvisí s témou ale dobre pobavila si

"mal aj predtým jednu kolegyňu a tiež občas zašli von ale zase poznali sa roky čiže mi to vôbec nevadilo a neriešila som to"
Chudak muz, ktovie, ci vobec vedel, ked siel do vztahu, ze odteraz sa bude moct stretavat len s tymi kolegynami, ktore pozna roky a na nove ma zakaz. Alebo teda len s takymi, ktore mu odobri partnerka, ako malemu decku. Nie je nahodou tato nova kolegyna krajsia, nez ta, s ktorou sa stretaval roky, preto ti ta predtym nevadila? Alebo si myslis, ze akonahle sa zacne vztah, tak muzovi skonci vsetok zivot okrem teba, bude izolovany a uz len s tebou bude chodit na caj?
Tak bud partnerovi verim, alebo mu neverim. Ak nemas ziadne indicie, zeby ta podvadzal, tak toto je len zbytocna buzeracia a majetnickost z tvojej strany.
Aby tu nebola o par rokov tema, ze partner je domased, nikam nechodi, nema kamaratov, nudim sa s nim.
@vero96 @maxalla Dievcata, vy dve ste asi este velmi mladucke, ked robite z manzela autorky chudaka, co je pod papucou a nemoze ist von s novou kolegynou. Ale vsetko v zivote je do casu, budete starsie, doma par deti, muz bude mat medzi 40 - 50r a pride nova kolegyna, vesela, zabavna a zacne ju pozyvat na zoznamovacie cajiky.
Spomente si potom na to, co ste tu dnes pisali, budete mat na celu situaciu uplne iny pohlad.
@adrianka2606 nie som mladucka. Len nevidim dovod buzerovat chlapa za to, ze ma zensku kamaratku, s ktorou si rozumie. Ak by chcel autorku podviest, tak jej to nebude vesat na nos.
@maxalla Suhlasim, vesat na nos jej to nebude, ale tiez by som pri niecom takomto spozornela a rozhodne to nie je "chudak muz", ako si ho nazvala.
@retatka Mozno jej to nevadilo predtym preto, ze je "kolegyna" a "kolegyna" a je to veeelky rozdiel.
Kolko tu uz bolo tem, ktore pisali zeny, ze prisiel novy kolega a prestali dychat, podlamovali sa im kolena a po rokoch stereotypu o nom snivali ako pubertacky a keby ich na ten cajik pozval, tak idu. A doma manzelka, ktorej sa chlap v pohodicke prizna, ze isiel s kolegynou na cajik.
@adrianka2606 muz ale zenu nemusi opustit len preto, ze si najde inu. Moze sa stat aj to, ze si najde inu prave preto, ze ma doma stihacku, co ho vkuse kontroluje.
@maxalla 99% muzov opusta zenu preto, ze si najde inu. Pokial ju nema, zije s manzelkou a rodinou
@retatka Preco by autorka nemohla zalozit temu, vykecat sa, ked sa citi neista? Zjavne to potrebuje, mozno sa nema s kym inym o tom porozpravat a presne na toto je tu toto forum. A to, ci jej to pomoze alebo nie, my nebudeme posudzovat, to vie ona.
A bud rada, ze nie si v jej situacii a nemusis robit ziadne zavery a si v pohode a strasne nadvecou a plna pochopenia 🙂
@retatka Ja som nikde nevidela, ze by autorka drzala manzela uviazaneho doma alebo bola stihacka. Ju len zneistila nova kolegyna a idete ju tu lyncovat a chlapa sa zastavate, ake je to chudatko.
@adrianka2606 neviem či som mladučká, no stará nie som
Rozhodne 😁 mám stabilný 11rocny vzťah, s dieťaťom a ďalším na ceste. Myslím; že aj vďaka tomu, že sa rešpektujeme a nekomandujeme jeden druhého za to s kým bol alebo nebol na čaji. Je to slobodná kolegyňa alebo dôchodkyňa. To je za mna všetko 😉 pekný zvyšok večera
Ale tak asi by tak mate nastavený vzťah, úprimnosť by som ocenila..chod s kamarátom na kavu...dojdi o 2hodiny neskor
Aj ty,
Vzdy som pracovala v prevazne muzskom kolektive a s kolegami som chodila na kavu alebo obed aj vo dvojici a temy neboli len pracovne ale naozaj ze nikdy (za cca 20 rokov co pracujem) som nebola so ziadnym na kave po pracovnej dobe, nevidela som na to ziadny dovod a bolo by mi to divne. O to viac ked uz mam rodinu.
@retatka neviem prečo každý hneď si myslí na krik, nikde som to nespomenula a ani takto veci neriešim 🙃
A tak vseobecnejsie :ta prvá nevadila preto lebo sa dlhšie poznali a vedela som, že nič nehrozí, viem ako obe vyzerajú ale s tou prvou sa takto rýchlo mimo doby nestretol a keď tak išli viacerí, celá parta a viem, že občas zašli sami ale to bolo možno po mesiacoch a mesiacoch co sa poznali a tu druhu pozná 2 týždne a už a preto ma to zneistuje
@konicekmodry obe viem ako vyzerajú
@h2 ja nezadana, on zadany
Nie nie je to ok
@pimpulienka Sa mi páči, ako sa tu obrátil v diskusií názor. Najskôr tu prispievali tie mamičky(dávaj mi tvoj čas aj pozornosť,lichoť mi aj keď si zadaný) - že veď nech si kávičkuje s novou mladou kolegyňou po pracovnej dobe koľko chce, veď aj ja to robím, ale potom sem prišiel zdravý rozum našťastie a úplne prevážil názor, že takéto správanie u zadaného muža by nemalo byť (ani u ženy ) 😇 a je to veľmi podozrivé mal by s tým prestať...
@katkazocele podla mna toto nie je o udravom rozume, ale o jraniciach a pravidlach, ktore si nastavia partneri. Mne by vobec nevadilo, keby manzel isiel na caj s kolegynou a tiez by to nevadilo mojmu manzelovi, keby chodim, resp. ja chodim a jemu to nevadi. Takto to mame nastavene a tak je to pre nas v poriadku. Ak to ale maju ini inak, tiez je to v poriadku. Nemyslim teda, ze toto je o zdravom rozume.
Poučená životom by som v pohode určite nebola. Zažila som podobné situácie a ani v jednom prípade to nebolo úplne nevinné. Pracovala som v zmiešanom kolektíve, mala som medzi kolegami veľa ženatých kamarátov, s ktorými sme ako partia chodievali občas spolu na obed alebo po práci " na pivo", dokonca na hromadný cyklovýlet, neraz sa k nám pridali aj ich manželky, ale chodievali sme ako partia, nikdy som so žiadnym z nich nešla nikam sama. No ak moju spoločnosť v práci častejšie vyhľadával niektorý kolega, v 100% prípadoch si od toho sľubovali niečo viac, preto som takéto aktivity nevyhľadávala. Manžel mal zase v práci slobodnú kolegyňu, ktorá sa takto nemiestne "lepila" na všetkých mužov na oddelení. Dokonale zahrala nevinné chúďatko, ktoré v meste nikoho nemá a postupne naberala v intenzite kontaktovania. Vyhrotilo sa to tak, že v sobotu večer pred polnocou nejakému kolegovi písala "nevinnú sms", čo robí a aký má víkend, až jeho manželka schmatla jeho mobil a veci jej pekne po lopate vysvetlila. Ale tých pár týždňov, kedy vyštartovala po mojom mužovi, mi dalo poriadne zabrať na psychike. Takže manželovi veriť môžeš, ale nikdy nevieš, kto je na druhej strane a aké zbrane využíva. Po rokoch stereotypu každému mužovi a jeho egu ulahodí pozornosť neznámeho objektu 🙂
@fliacik tak ano... Ju nepoznám a neviem o čo jej ide ale zase tiež nemôžeme hádzať vinu len na jednu stranu lebo aj ON akože chlap tam bol a snažím sa veriť, že chlap co miluje by to sekol a dal by najavo to, že je zadaný a ma (poviem to takto) oči len pre tú svoju
Moja blízka kamarátka mala 7 ročný vzťah, verila mu, rozumeli si. Prišla nová kolegyňa a nasledovala nevera. Už sú není spolu. Povedal jej že si sadli a že sa zamiloval. Tým len chcem povedať že žiadna si tu nemôže byť 100% istá že jej sa to netýka. To vôbec nemusí byť a dúfam že nie je váš prípad ale zaskočili ma komentáre že si žiarlivá. Podľa mňa to je normálne, byť na pozore pri takýchto situáciách. Áno to čo sa deje v práci neovplyvnime ale aby chodili na čaj sami dvaja vo voľnom čase je niečo iné ako si vyjsť s viacerými ľuďmi naraz.
@ivana1592 súhlasím, doteraz som nemala žiadne obavy pri ňom ale toto ma donútilo byť na pozore
Mám pocit, že niektoré tu nepochopili ten rozdiel medzi kávou počas pracovnej doby a po pracovnej dobe. Môj muž má tiež kolegyňu, vlastne rovno tri také s ktorými počas práce zájde na kávu, obed prípadne počas pauzy len niekde kecaju. To mi nevadí. Sú to bežné kolegiálne vzťahy, ktoré mám rovnako aj ja so svojimi mužskými kolegami. Pre toto by som fakt nikdy nerobila stíhačku.
Čo by som ja osobne neakceptovala by bolo ak by muž po práci zašiel s jednou z nich si dakde posedieť. V skupine kľudne, ale tráviť čas s inou ženou osamote ak ten čas môže stráviť so mnou prípadne inými aktivitami mi príde zvláštne. Mne sa to raz bohužiaľ vypomstilo. Toľko som bola benevolentna voči kolegyniam môjho bývalého, že si nakoniec jednu narazil. V práci ostával čoraz dlhšie, neskoré príchody domov. A ja aby som nebuzerovala chlapa ako tu bolo spomenuté som bola ticho a verila mu, však nebudem predsa mu dýchať na krk. Tak to aj dopadlo.
Podľa mňa je dôležité mať nastavené určite mantinely. On musí sám vedieť, že ti to prekáža a chodenie poza chrbát s inou kolegyňou nestrpíš. Zakazovať dospelému chlapovi určite nič nemáš, ale hovor o tom s ním.

Keby si mala spokojný vzťah, neriešila by si ho na sociálnej sieti 😉 pekný zvyšok dňa. Snáď dnes manžel nebol na žiadnom čaji lebo bude világoš doma, čo si to dovoľuje….