icon

Je v poriadku, keď švagor nepozval na svadbu mojich rodičov?

lela867
18. apr 2023

Ahojte, myslite si, ze ked moj svagor nepozval mojich rodicov na jeho svadbu je to ok? Mna to zarazilo pretoze ich velmi dobre pozna a sme ako velka rodina. Plus je krstny otec mojmu dietatu. Plati si ju on sam nie rodicia.

lelelienka
18. apr 2023

@bylinka25 to si zase uz neviem predstavit nepozvat brata, to je ine, najblizsia rodina.

tykat
18. apr 2023

@lela867 len pre istotu...o akom poriadku sa bavime? Lebo nechapem co by malo byt "v poriadku" v zozname pozvanych na cudziu svadbu.

simca06022011
18. apr 2023

no, ono zalezi koho pozvali a koho nie... ak to bude svadba o 100ludoch a bude tam kde kto, tak by som sa na to mozno spytala, ak rodicia chcu ist.. a my ideme... ved ked ste vsetci ako velka rodina, tak aj si to zaplatia na osobu 🙂))
ale inak povinnost to nie je, predpokladam, ze ty s muzom ste medzi pozvanymi a tym to konci.

deginko
18. apr 2023

Som úplne v šoku,akože prečo by mal švagor pozývať tvojich rodičov na jeho svadbu?toto počujem naozaj prvýkrát

evka258
18. apr 2023

@lela867 ok, ja som tiez nepozyvala svagrovych rodicov.

lvulik
18. apr 2023

@simca06022011 no pozri, aj keby pozývali kde koho, stale je to ich svadba a ich vyber a nie aby si svagrina určovala, koho pozvať...
Mi to pripomenulo časť Priateľov, kde sa Joey čudoval, ze nepozvali jeho rodičov... Ved tam budu aj Rossovi aj Monicini rodičia! 😄

aaadkaaa
18. apr 2023

Mne bol svagor svedok na svadbe a s jeho rodicmi sa poznam dobre, stretli sme sa na nejednej rodinnej oslave alebo len tak u svagrovcov na kave, no napriek tomu by som ich na svadbu nepozvala, keby som robila klasicku hostinu.

mimikarol
18. apr 2023

V poriadku by bolo keby nepozval ani teba. Je to jeho svadba, môže si pozvať koho len chce

simca06022011
18. apr 2023

@lvulik no pozri, opytat sa mozu :D ak ot bude svadba o 100ludoch, 2kusy hore dole nikomu neublizia, ak nemaju miesto je to jasne a nik nebude urazeny ani nic🙂 svagrina si urcovat nemusi ani nebude, ale ked su taky dobri znami a poznaju sa aj s jej rodicmi, tak za to naozaj nic neda... sa opytat. Ak ich tam velmi chcu. Povinnost to samozrejme nie je pozvat kohokolvek

euka210
18. apr 2023

@lela867 je to uz vzdialena rodina, vobec nie pokrvna, taku absolutne nemusi pozyvat...mna by take ani nenapadlo pozyvat na svadbu, lebo sa s nimi vidime len na oslavach synovcov a neteri.
A zavisi aj od velkosti svadby...ci pozyva 30,50 ci 100 ludi.

titla
18. apr 2023

@lela867 Ja som tiez nepozyvala svagrovych rodicov na svadbu. Prisli na sobas, zagratulovali a o 19:00 prisli po neter, aby sa sestra s muzom mohli zabavit po zvysok vecera.

lujza123
18. apr 2023

Svadbu som síce nemala, ale keby nejakú mam skôr by som pozvala kamarátov a ľudí mne blízkych ako nejaké tetky, ujcov z rodiny.

jankalukasova
18. apr 2023

@simca0602201"ale ked su taky dobri znami a poznaju sa aj s jej rodicmi, tak za to naozaj nic neda... sa opytat. Ak ich tam velmi chcu."
Kto keď ich tam veľmi chce? Autorka? Teda mňa by hanba fackovala, keby som sa mala sama k niekomu pozvať na svadbu. A ak by to za mňa urobila moja dcéra, hoc aj dospelá, tak ju asi prerazím vo dvoje.

zuza265
18. apr 2023

Ja suhlasim s dievcatami🤗 nepozvala by som rodicov svagrinej🤗 ak by to neboli rodicia mojho muza a svagrina jeho sestra😂😂😂😂
Ale teda u nas to ani nie je “zvykom”. Ved to mi uz akoby ani nie je nikto. Je fajn, ze sa kde tu stretneme a dobre vychadzame, ale pozvanie neocakavam aj tak nikdy od nikoho♥️ ani by som sa nikdy nejak nehnevala keby sa hocikto rozhodne nepozvat mna a nie to mojich rodicov…

svetlonos
18. apr 2023

Mas zvlastne predstavy. Vies co? Ked sme my ruesili svadbu, bola mi 10x prednejsia kamaratka ako stryko, ktoreho som vidala 2x rocne ako mala a naposledy ani nepamatam. Mama ho zboznuje a bolo by mi jedno, keby jej to vadilo.
Moja svadba, moje pravidla!

sccarlet
19. apr 2023

@lela867 je to v poriadku keďže nie sú príbuzní. Môžte sa vnímať ako jedna veľka rodina, no nič to na veci nemaní. Pozvať/nepozvať ich je jeho rozhodnutie a v dnešnej dobe keď všetko nenormálne zdraželo to úplne chápem.

misa11111
19. apr 2023

Nemusí pozývať,je to každého vec, môj manžel pozval svojej sestry svokrovcov lebo sme dobre vychádzali spolu 🙂
No a po rokoch je to na p😁😁😁..

jarka26011
19. apr 2023

😂😂😂😂😂😂

palomka
19. apr 2023

@lela867 tiež si myslím, že je to ok. Potom by mušle pozvať aj tvojich súrodencov a poprípade aj ich manželky alebo priateľky alebo i deti....

danussska1
19. apr 2023

@lela867 na mojej svadbe napríklad boli svokrovci mojej švagrinej a úprimne dodnes nechápem prečo 🤷‍♀️ ale kto chce kam…

seva22
19. apr 2023

Tvoj svagor je muz tvojej sestry cize tvoji rodicia su vlastne aj rodicia jeho buducej zeny,cize jeho svokrovcima teda jasne ze by ich mal pozvat🙂

jaond19
19. apr 2023

@lela867 je to ok. Zvlast ak si dali limit na ludí alebo financie, proste museli skrtat.... bez urazky. Ak su si blizki, na obrad do kostola ci urad prist mozu a zagratulovat...

kvietocek87
19. apr 2023

@bylinka25 súrodencov sa patrí pozvať.Aj pri malých svadbách sa súrodenci pozývajú.To je najbližšia rodina.Jedine keď sa berie o dvoch svedkov,tak nie.

dominikac321
19. apr 2023

@h2 na dedinach je taky zvyk, ze ak si tvoja dcera vezme niekoho a potom zenis syna, tak volas aj dcerinu svokru na svadbu...

nelca0510
19. apr 2023

No úprimne,môj známy pozval aj svojho švagra rodičov na svoju svadbu. Aj som sa čudovala. Nie sú mu žiadna rodina,takže nemá žiadnu "povinnosť".

dominikac321
19. apr 2023

@seva22 alebo brat jej muza nie?

h2
19. apr 2023

@dominikac321 No asi ako kde.

zuza265
19. apr 2023

@dominikac321 alebo muz muzovej sestry😂

h2
19. apr 2023

@seva22 🤦🏻‍♀️ Keby to boli rodičia nevesty, tak to tu asi nerieši. A keby aj, tak asi štýlom, že "moja sestra nepozvala na svadbu našich rodičov".

sykoroka_dizajn
19. apr 2023

A čo je na tom zvláštne?podla mna normálna vec, veď mu to nie je najbližšia rodina. A inak ja chodím po svadbách veľa (fotim) a čo som si odsledovala tak väčšinou (samozrejme sú výnimky) tak tie menšie svadby sú často krát lepšie pretože atmosféra je komótnejšia a baví sa každý s každým… kdezto na tých veľkých (okolo 100ludi napríklad) je to neosobne, ľudia sa bavia v skupinkách a väčšina skoro aj odíde domo…my sme mali svadbu cez covid a mali sme 30ludi, keby sa ma niekto spýta či by som tak spravila aj mimo covid tak jednoznačne poviem áno,max by som to natiahla na 40. Viac ani za svet. A na našej svadbe takmer nikto z tých 30ludi nesedel ale sa všetci stále bavili 😊