icon

Je vám prednejší partner alebo dieťa?

Včera o 16:16

Skusim takuto otazku, Keby si mate v zlomku sekundy vybrat v nejakej hranicnej situlacii, (nechcem menovat nic konkretne z extremnych ) tak je vam prednejsi vas milovany partner, alebo milovane dieta? Nechcem aby to zachadzalo do extremu, tak povedzme.. Bude vikend podla toho co vyhovuje partnerovi alebo dietatu? alebo bude obed podla toho co chce dieta , alebo podla toho co chce partner? .. ak si trufate aj na ostrejsie mozete skusit, ale nech sa to nezvrhne.

katkazatka
Včera o 16:55
@anonym_autor

@katkazatka ono to tak bolo myslene, ale zasa nechcem aby sa to strhlo k vazne extremnostiam. ☹

@anonym_autor na jednej strane si myslela hraničné situácie a v ďalšom opise spomenieš obed a výlety. Tak si ujasní, lebo to sú veľmi rozdielne veci. Ak by som mala mať partnera ktorý by nemal rád moje dieťa, tak určite nebudem doma chovať kolik len kvôli tomu, aby som bola ja spokojná. Dieťa by mi bolo v tomto prípade prvorade.

tetapetra
Včera o 16:56

@anonym_autor v každej dôležitej situácii bude na prvom mieste moje dieťa. Pri obede nie,to by sme jedli len špagety, granadír a halušky. Väčšinou varím to, čo chcem ja alebo ak má muž dobrý nápad.

anonym_98a1e9
Včera o 17:00

Vieš ale život a aj jednotlivé situácie nie sú čiernobiele. Nedá sa povedať, že za každým muž alebo za každým dieťa. Ako kedy, záleží od okolností. Príklad poviem: ak by bolo v horiacom moje 2r dieťa a manžel tak zachránim prvé dieťa lebo je malé a bezbranné. Ale ak by tam bol 30r vitálny syn, ktorý viem že by si poradil skôr ako manžel po nejakom úraze, tak zachránim prvého manžela. Chápeš?
A jedlo varime vždy pre seba, čo máme my radi. Dieťa je vyberavé a nebudeme jesť tie isté jedlá dookola. Takže sa dieťa prispôsobi a zje to čo my, alebo potom dorobím niečo rýchle jemu.

gab1sol
Včera o 17:03

@anonym_autor dilema dieťa, či partner. Ale skús si položiť trochu pozmenenú otázku - dilema či dieťa a druhé dieťa. Asi sa jasne nedá odpovedať, pretože človek sa rozhodne až v tej konkrétnej situácii, ktorej predchádzalo mnoho ďalších situacií, ktoré nás formovali k rozhodnutiam.

anonym_ea7c0f
Včera o 17:05

Partner.
Moje dieta je vymodlene vytuzene ,milovane .
Ale najprv som ja,potom partner a potom dieta.
Tento postup mam odkedy mi to Psycholog vysvetlil.

anonym_f63377
Včera o 17:11

Deti sú u mňa na prvom.mieste , ale také banality ako a čo variť tak sa nerozhoduje podĺa deti..ale podla toho co je akurat doma atd...takže za mna zle postavená otazka.

anonym_89930d
Včera o 17:13

Velmi nestastne polozena otazka.Raz vyhovies dietatu raz partnerovi.Vekom sa vsetko meni,cim starise dieta tym samostatnejsie a raz odide uplne a ostane ti partner.Ked chce clovek rozmaznaneho jedinca nech vsetko prisposobuje dietatu,dieta v zivote akurat skaredo narazi lebo nebude poznat nie.U nas je manzel prvy,potom deti.Aj ked on ma prve deti a potom seba mna co mu dost casto musim vyhovarat.

anonym_64dcaf
Včera o 17:15

V kuchyni trávim veľa času. Varím každému zvlášť. Manžel je zdravý, takže jemu všetko, čo má rád. Ja s dcérou máme rozdielne diéty, zo zdravotných dôvodov, tak varím aj nám často zvlášť. Takže v tomto príklade myslím na nás ako celok, aby bol každý spokojný a hlavne najedený.
Čo sa týka nejakých extrémnych situácií, tak človek nevie ako sa zachová, kým to nezažije.
Aj taký film je o tom...volá sa Vyššia moc, v ktorom počas lyžovačky vo francúzskych Alpách zasiahne terasu reštaurácie, kde obeduje švédska rodina, lavína. Otec v panike utečie a nechá svoju manželku a deti napospas osudu. Hoci lavína nebola taká ničivá, ako sa zdalo, tento zbabelý čin otca rodinu hlboko otrasie a vyvolá napätie v ich vzťahu.

tykat
Včera o 17:18

@anonym_autor u nas vzdy dohoda,ale deti su uz dospele. Co sa tyka varenia vzdy bola dohoda, nikoho nenutime jest co mu nechuti, takze kludne varim 2 jedla, tento vikend bola pecen v placke, dcera nema rada placku tak som urobila ryzu a syn to nema rad celkovo tak som mu urobila rizoto. Inak sa vzdy vo stvrtok vecer dohodneme co varine cez vikend a podla toho v piatok nakupim suroviny.
Vylety a pod., ked boli mali tak sme vyberali program s nimi, teraz ide ten komu sa chce. Naposledy divadlo s dcerou, synovi a muzovi sa nechcelo. Dovolenka detto. Nejako si nepamatam kedy by som musela robit vyber bud partner alebo deti.

januska12323
Včera o 17:18

Zdravý dospelý človek si vie pomôcť v každej situácii ale dieťa nie.

tykat
Včera o 17:21
@anonym_d7242f

moj milovany partner vynenil mna svoju milujucu manzelku a nase milovane deti za kurvy ... takze v pripade ze laskavo obetuje jeden vykend a za detmi pride tak varim veci co nema v oblube take co lubia hlavne deti

@anonym_d7242f 👍 ja by som aj nejaku prehanavu mnamku do jeho porcie primiesala 😅

sense
Včera o 17:22

Nie som ani dobrá partnerka ani matka, vždy sa rozhodnem čo mi viac vyhovuje

anonym_329773
Včera o 17:31

@anonym_autor samozrejme že partner

anonym_1d5efc
Včera o 17:39

Môj exmanžel odpovedal sudkyni na otázku, prečo nechodí za dcérou, že uňho je na prvom mieste manželka (tá druhá, v našom manželstve to neplatilo), potom jeho rodičia a potom dcéra. Sudkyňa na chvíľu stratila reč.....

anonym_f9ee40
Včera o 17:41
@anonym_31ba83

@anonym_autor dalsia TROLLIA TEMA

@anonym_31ba83 čo presne je na tom trollia tema? Rozumiem, že je to tema, ktorá prirodzene vyvolá diskusiu, ale to aj na diskusnom fóre očakávam a tých odpovedi je tu celkom dosť, ľudia diskutovať chcú. Autor/ka nepíše žiadny zjavne vymyslený príbeh, nikoho neuráža, ani neprezentuje žiadny vyhranený názor, len aby došlo k hádke. Pýta sa podľa mňa celkom zaujímavú otázku, ktorá je možno jemne provokatívna, ale je tu normálna diskusia. Netreba sa podľa mňa zase všade, kde sa nám niečo nepáči, oháňať slovom troll.

anonym_9fd5eb
Včera o 17:42
@anonym_autor

Do bore, a keby slo o zivot? ci o zdravie? ako by sa to zmenilo?

@anonym_autor pre mňa je manžel viac ako deti. Ale to ešte neznamená, že mi je prednejší. Viac mi chýba keď je z domu ako deti, keď sú z domu. S ním zdieľam všetko. On je moje druhé ja

enmery
@anonym_1d5efc

Môj exmanžel odpovedal sudkyni na otázku, prečo nechodí za dcérou, že uňho je na prvom mieste manželka (tá druhá, v našom manželstve to neplatilo), potom jeho rodičia a potom dcéra. Sudkyňa na chvíľu stratila reč.....

@anonym_1d5efc Tak toto je zas druhý extrém. Nechápem, ako sa niektorí ľudia s pokojom na seba dokážu pozerať v zrkadle.

wolf_
@anonym_autor

Do bore, a keby slo o zivot? ci o zdravie? ako by sa to zmenilo?

@anonym_autor ja sa pri takýchto hypotetických extrémnych otázkach uprednostňovania života/zdravia milovaných ľudí vždy pýtam čo ten kto sa pýta tým sleduje 🤔

anonym_b11ab0
Včera o 17:51

Deti sú na 1.mieste

anonym_45928b
Včera o 17:57

raz tak a potom onak .. a dcera vie,ze totak musi byt ... to su bezne rozhodovania sa ..rovnako si najdem cas len na dieta a len na priatela... ale ak by slo o zivot alebo nieco vazne kedy by som sa musela rozhodnut ta vyhra dcera a priatel to vie.. vie z ebude vzdy ten druhy ..nastastie su obaja rozumny a vylety mame vzdy aj nieco pre jedneho a aj pre druheho lus este prisposobene psovi ... niekedy si myslim ze je vsetko podla nich a ja som az niekde na konci lol ..ale mne to nevadi .. dolezite je ze su vsetci spokojny

lucia147852
Včera o 18:04

Strašne blbo položená otázka. Každý normálny, dospelý človek, ktorý sa rozhodne mať deti ma vedieť, že sú situácie, kedy sa proste musia obaja partneri prispôsobiť deťom. Obzvlášť keď sú malé. Ale vedia aj to, že nie sú len rodičia, ale stále aj partneri s preto sa musia venovať aj jeden druhému a neodstrkovat partnera, lebo dieťa.

monika2012
Včera o 18:05

@anonym_autor V každom prípade dieťa.

biba_18
Včera o 18:21

obed varím podľa toho čo chce dieťa. na výlety podľa toho čo chcem ja 😂 ak by išlo o život alebo zdravie, vždy by bolo dieťa, aj predo mnou…

doriiis
Včera o 18:24

Nechcela by som chlapa, ktorý by ma dostal do situácie, že by som sa mala rozhodnúť medzi ním a deťmi.

anonym_1cc874
Včera o 18:28

V kazdej hranicnej situacii jednoznacne dieťa. A verim ze aj on by si vybral dieťa a nie mňa. Naše dieťa je náš život.

anonym_1d5efc
Včera o 18:35
@enmery

@anonym_1d5efc Tak toto je zas druhý extrém. Nechápem, ako sa niektorí ľudia s pokojom na seba dokážu pozerať v zrkadle.

@enmery mu to pripomeniem, keď bude starý a bude potrebovať pomoc, keďže iné deti už nemá a je jedináčik......

domix147
Včera o 18:44

@anonym_autor keby sa deje ni čo extrémne čakám.ze partner sa vie o seba postarať...zachraňovala by som deti a potom jeho...ale určite aj on by najskôr zachránil deti a potom mňa...

terezka1947
Včera o 18:54

Asi deti....a to nemá s láskou k manzovi nič,ale myslím,že by sme sa obaja rozhodli vo vážnej situácii pre deti.
Výlety,jedlo....toto sa vždy dá vyriešiť kompromisom a samozrejme,podľa veku detí. Čím menšie sú,tým viac sa im predsa podriadi aj program,aj jedlo.

thirstymonk
Včera o 18:57

Táto diskusia sa snaží v ľuďoch evokovať, že ak niekto "uprednostní" partnera pred dieťaťom, tak je sebecký debil. Lenže realita to vôbec nie je taká. Pekné prirovnanie s tými maskami v lietadle... ;)

Musíme si tu uvedomiť jedno - rodičia, súrodenci, deti... to sú osoby, ktoré nám sú do života dané. Manžel a manželka - to sú jediní členovia rodiny, ktorých si vyberieš sám/sama.

Naozaj si nemyslím, že je správne uprednostňovať deti pred manželom/kou. U nás by to dopadlo tak, že by sa každý deň žral mekač, celé dni by sa hralo na mobile atď atď...

anonym_8cc1a0
Včera o 19:13

@anonym_autor Pre mňa je môj muž prvoradý, vždy a všade. Partnerská láska je pre mňa dôležitejšia než akákoľvek iná. To samozrejme neznamená, že nemám rada deti, ale omnoho viac mi záleží na mužovi a teda aj keby sa jednalo o extrémnu situáciu, uprednostnila by som svojho muža. Bola by som ochotná vzdať sa detí kvôli svojmu mužovi. Partner ti vie dať to, čo ti dieťa nedá. S partnerom prežívaš všetko, čo s dieťaťom nie. Robíte všetko spolu a hovoríte spolu o všetkom. Rozhodujete spolu a riešite spolu. Partner je tvoj akoby "osudový" a zároveň rovnocenný človek s ktorým prežiješ celý život. Dieťa je len "produkt" a detí môžeš mať xyz..Môj názor.