icon

Je vhodné zveriť dve malé deti staršej žene?

2. dec 2023

Myslíte že je vhodné dat dve deti (2a1rok) strazit 65rocnej ubolenej žene? Ze by to zvládla a dokázala by ich ustrážiť, dve tak malé, obe chodiace ale ešte nie celkom uvazujuce deti?

Strana
z2
daniela2202
2. dec 2023

Určite nie

autor
2. dec 2023

Mam na mysli samej, vonku, u nej a na dlhšie.

koniarova
2. dec 2023

Veď to ty musíš vedieť. Nechápem otázke.

autor
2. dec 2023

Len ma to zaujíma vás názor, aby som sa vedela rozhodnúť aj podľa nestranných názorov. Ale aj ja mam co robiť pri dvoch sama, že je to o drzku.

stanulienkat
2. dec 2023

Na ako dlho a ako casto? Viac dni za sebou by som to ani ja nedala. A to som o dost mladsia. Ale ty ju poznas, a aj svoje deti-ako su narocne.

autor
2. dec 2023

@daniela2202 a od koľkých rokov by si dala. Keďže ké deti budú už mať ako tak rozumu, tak stará mama bude mať 70zas

gabriela2952
2. dec 2023

65 rokov je už dosť a ešte na tak malé deti , ktoré všade behajú a teda treba behať za nimi. Pýtala si ich j sebe ona ? Alebo len ty potrebuješ postaviť?

gabriela2952
2. dec 2023

Postrazit

syslik81
2. dec 2023

moja mama ma 65 a zvladla by to- nieje ziadna starena ..samozrejme kazdy je iny

koniarova
2. dec 2023

Veď vôbec nezáleží na veku. Ty musíš vedieť,aká je vitálna. Veď jej ich daj na skúšku cez víkend a sama ti povie,či sa na to dá.

autor
2. dec 2023

@stanulienkat ide o to ze sa dožaduje, že sestre pomáhala za mladi, ale to mala tak pred50, že aj n dovolenku si vtedy šli, vonku by ich vzala, k doktorke, na výlet a tak, aby sme my mohli chodiť a ona sa starat. Len sa nepáči jej ze je niekto pri nej, ona chce sama

koniarova
2. dec 2023

Jaaj, tak už chápem. Keď to ty nechceš,tak si za tým stoj a slušne jej to vysvetli.

autor
2. dec 2023

@gabriela2952 sama chce, že aj sestre tak, ale ja sama osobne nepotrebujem

gabriela2952
2. dec 2023

No tak už to je na tebe no, ma dosť rokov ale ty ju poznáš🙂

autor
2. dec 2023

Keď sme pri nej, tak sa nejde pretrhnúť, skôr si v kuchyni robí a okolo deti nič, ale keď jej poviem toto, tak tvrdí že nemá dôvod keď sme tam, že to si sami zvládame, ale keby bola na nich sama tak by to dala, že však 7deti vychovala (tri nás a štyri sestrine). Je pravda ze sestrine veľa boli pri nej, keďže sestra vea chodila s mužom preč po dovolenkách, ale to bolo pred 15rokmi

unicornlady
2. dec 2023

Skúste jej najprv na pár hodín nechať len to staršie 2ročné a sama uvidí, ako to zvláda. A či sa mu naozaj bude venovať alebo zapne rozprávky..

daniela2202
2. dec 2023

Napísala si ubolenej žene, môže mať aj 70+ , len bez problémov, aktivna, flexi, schopná sa postarať .... veď malé deti sú ako živé striebro 😊

januska12323
2. dec 2023

Nechaj ich u nej na dve hodiny a keď sa vrátiš uvidíš ako dopadli.

viestta
2. dec 2023

Moja mama je v 65-tich mladica, ktora zvladne nielen behat s vnukom po Tatrach ale kade tade a berie ho na tyzdnove dovolenky. Vek nie je dolezity, dolezita je fyzicka a mentalna kondicia. Podla toho sa rozhodni, ty ju poznas, my nie

autor
2. dec 2023

@unicornlady ja presne viem ako to bude, aj sestrine u nej len TV kukali aby si mohla robiť a keď už boli väčšie tak sami po dvore behali

autor
2. dec 2023

@viestta moja mama je ubolena, sťažujúca sa žena, síce na záhrade von zvladne hocičo, každý deň tam je, ale keď sme ju vzali na výlet, tak to bolo frflania kde ideme a co všetko ju boli, a to mala o päť rokov menej.

pe_mi
2. dec 2023

Tak to máš super.ja mám iný problém.moja mama 60rokov.uz minimálne 5rokov vzdychá, my sme 3 sestry, dokopy má 6 vnúčat.najprv výhovorka deti,keď majú plienky nie, potom vek 2,3 roky nie.lym sa neodplienkuju,potom 4,5 rokov nie,lebo sú už moc živé a staršie deti od 8rokov tiež nie,lebo veď čo s nimi by ona robila, keď je dnes doba mobilov 😅😅😅 takže asi tak to máme my s ňou .a keď sú choré zásadne nestraži, nakoľko ona starší človek znáša choroby ťažko 🙏🙄
A že krúžky, do škôlky zajsť, to môžme len snívať.
Ona si vychovala svoje deti, ona si chce po svojom žiť a hotovo.
Ty máš zas opačný problém,ona by aj chcela ,len ty máš pochybnosti 🤩

stanulienkat
2. dec 2023

Tak ked sa sama nuka, vyuzi. Nechaj ju samu s nimi najprv 3-4 hodinky, ci to da. Chce byt asi uzitocna a pomahat. Mile od nej.

petamich
2. dec 2023

moja 65+ svokra zvlada nasho 2.5 rocneho uplne v pohode, to ty musis vediet, co zvladne a co nezvladne, jej by som tej mojej pohode zverila aj tri deti

sudiac podla tvojich komentarov (ale mozem sa mylit), hladas podporu, ze to nie je dobry napad 🤷‍♀️ je to moznost, nie povinnost, ty sa musis rozhodnut, my zial nevieme posudit situaciu

viestta
2. dec 2023

Tak ich tam nechaj na jedno popoludnie, alebo aspon to vacsie a uvidi sa. Lebo to, ze sa stazuje este neznamena, ze nevladze, nemoze. Niektori ludia su taki ustonani a pritom toho zvladnu viac ako sa zda.

majka99999
2. dec 2023

Akoze nasi maju 70+, starsieho sme tam v pohode dali na tyzden 2-rocneho, to mali 64 a 63. Mladsi bol chorlavy tak siel az 3-rocny sam. Potom teda spolu boli, ked mali 5-6 a 3, cize odplienkovani, jediaci sami, aj ta obsluha okolo bola jednoduchsia.

autor
2. dec 2023

@petamich asi hľadám podporu prečo nie, nech jej môžem ukázať, lebo stále to mam na stole prečo druhá babka môže (mužova mama, ale ta ma len 49 a stráži to aj svokor s nou, čiže su na nich dvaja) a ona nie, ale bola by na nich sama. Ako nepoviem key boli starsi alebo väčší ekvy rozdiel tak je to i e, ale takto mám hrôzu co všetko sa môže stať, von ed som s nimi sama, tak len lietam za jedným a druhým, každý ide inde, doma tiež, veru si nesadnem poriadne. Neviem ci by mala na na to už takú schopnosť a akcnost.

petamich
2. dec 2023

pozri ak sa na to necitis, mama to musi pochopit, tak jej daj iba jedneho na popoludnie alebo bud niekde nablizku a daj jej obe, kazdopadne asi chapem aj teba aj ju

autor
2. dec 2023

@pe_mi vidíš, co by som ja za to dala teraz, keďže skutočnosti to fakt nepotrebujem, proste si ich osefujem sama, a ja behať kade tade nechcem, keďže ako introvertovi mi je najlepšie doma.

autor
2. dec 2023

@petamich ja ju tiež chápem, však je za chvíľu na dôchodku a asi sa aj nudí, ale chodíme tam často, ale asi jej chyba ten pocit dôležitosti a jedinečnosti, že iba ona to zvládla.

Strana
z2