Je vhodné zveriť dve malé deti staršej žene?
Myslíte že je vhodné dat dve deti (2a1rok) strazit 65rocnej ubolenej žene? Ze by to zvládla a dokázala by ich ustrážiť, dve tak malé, obe chodiace ale ešte nie celkom uvazujuce deti?
Nedala, ale nie koli veku alebo chorlavosti. Ked dokaze zvaldnut doma a zahradu nie je az tak chorlava. Ale nedala by som ich lebo nema skutocny zaujem s nimi travit cas. Kedze ako vravis ze ked pridete tak si aj tak sama nieco robi. Ona si ich kludme moze zobrat a ist na dvor sa s nimi hrat ked tam si aj ty. Ja by som 2 tak male deti nespustila z oka ani na sekundu. Pochybujem ze ona to tak bude robit.
Len tak zo zaujimavosti, ako je ten jej dom bezpecny? Ma zabrany v zastrckach, lieky, chemikalie, noze, zapalky ulozene mimo dosah? Ma vysoky nabytok prichyteny o stenu?
No keď je ubolená tak nie
@andreatytler tiež si myslím ze nemá skutočný záujem nich, ani o sestrine nemala, skôr sa chcela ciit dôležitá, že môže vait jest a starať sa ale take ze hrať sa, venovať sa, čítať a tak tak to nebolo.
A dom sa mi nezdá bezpečný, proste domestos na zemi vo WC, drogéria a pracie prostriedky len tak položené v kúpeľni a ona ich inde mat nebude, a schodisko nezabezpecene a ani balkón.
A ted keď sestre u nej strážila tak sestra mala vyglazovanu domácnosť, okná umyté, dvor porobený, a iné, však aj o nás s atak starala ze sme boli odkázaný viac sami na seba, povonku behali a skôr nás vychovala ulica a fara.
Moja babka ma 67 rokov a moju malú terza 8mesacnu dcérku vie postrážiť len keď som tam lebo nevie co s nou ma robiť a mala je veľmi hyperaktívna a babka ju nevie ani poriadne obliecť takže samej nie
Tak urcite nedaj. Ak sa nieco stane budes si to vycitat. Pocuvaj svoj materinsky instink a ked ti vravi ze nie, tak nie. Ale neargumentovala by som tym ze je uz stara alebo ubolen alebo, ale tym ze ty jednoducho chces byt s detmi kazdu sekundu a chybali by ti ak by si ich jej dala.
Hej, to je generacia. Ich deti prezili aj v dome co bol nebezpecny, tak naco to menit. Moj bratranec vypil flasu nejakeho cistiaceho prostriedku ked bol u nas na navsteve, ale nikoho v nasej rodine ani nepadlo ukladat ten prostriedok niekam inam po tom ako sa to stalo.
Nie.
Určite nie, možno na hodinku,dve, ináč by som sa bála.
Moja mama ma 70 a svojou aktivitou schová do vrecka aj 60 ročnú ženu, takže by to v pohode zvládla ..ale ty musíš vedieť ako na tom je so silami
Veď jej daj len jedno dieťa na hodinu a uvidíš, čo bude. Možno si ich viac pýtať nebude. Moja mama má 76 rokov a určite by zvládla postrážiť tie deti, no ona je aktívna, behá ako srnka. 65 mi nepríde ako nejaký extra vek, ale každý človek je iný.
@janickacrazy oni spolu zvládnu byt ale osamote bezo mňa už nie.
Nehrozi! Pytat deti a supnut ich k telke. Ked sa chce citit potrebna, nech ide na faru dobre skutky robyt. Toto je take skrabkanie si ega. A byt s dvoma takymi malymi sama, to by musela inak vnimat a uvazovat. Dama sestra ma 3 deti, najmladsi 6 rokov. Minule nejak nevhodne zareagovala pri nasom malom trojrocnom. Nebola zla ani nic podobne, len myslim si neuvedomila, ze este treba dat v urcitej situacii viac pozor. Povedala, ze si to fakt neuvedomila kedze deti ma uz velke a pozor taky uz davat nemusi. A to robila aj v skolke kedysi. Takze clovek vijde z cviku rychlo.
Ked sme boli i mamy, hnevala som sa na jednu vec, koli ktorej bol maly neustriehnutelny. Odpoved - joj boze, ved ma zabavu tolko mu povies ze nesmie. Priste brnkačka, xmco stresujem pre kravinu. Nedokazala sim minutu v kuse nieco spravit.
Isla som na 4-5 hodin do mesta a bol s nou sam. O jeje. To iz tiez videla, ze sim neprehanala a problem to bol. Uz zrazu ani ona nemohla urobit veci suvisle - uvarit napr. A to maly je fajn aj sa prehra pekne sam. No ale ak ma prilezitost na blboti, s radostou.
Islo o jeho bezpečie. A venovat sa mu zeda tue 4 hodiny aj viav neustále. Ona ho lubi ale nie je zvyknuta na taku intenzivitu a mysli, ve ved mu staci pekne vysvetlit. No nestačí ! Rada si v klude vypije kavu - to nehrozi s nim, oci na szopkach - pokial okolie nie je zabezpecene atd...
Takze nenechala. A to je teda inak fit, leze po lesoch, do kopcov, neusedi poriadne polhodinu - to pre nu za za trest. Povedala, ze z prace je menej unavena ako z maleho za 8 hodín. Ma narocnu fyzicku pracu. Takze ja by som nedala. A uz vobec nie keby mala kadeake bolsti.
Starsie ano, neskor teda. Prip. len jedno.
65 je taky vek , že niektoré ženy sa cítia fyzicky a psychicky lepšie ako 30-tnicky, ale tiež taky , že už maju mnoho diagnóz. Ty si musis poznať svoju - ja by som svojej dala kľudne aj na viac ako týžden , ak by to bolo chcené a nevyhnutne .
..ubolenému človeku by som určite nezavesila na krk dve malé deti..to je bez debaty... ja som nemala vo zvyku nikdy vešať na krk niekomu naše deti🙃 chorým/ubolenym tým dupľom nie
Ja by som svokre nedala, ledva chodi, sice zvlada starat sa p seba ale o maleho fagana…nenechala som ho tam nikdy sameho na dlhsie ako polhodinku. Mojej mame sa nebojim nechat, ona je mladsia a achopnejsia este
@kleopatra114 1 a 2 rocne dieta? Ved tak male deti treba mat nonstop pod dohladom. A ona je sama, keby tam bol este dedko, tak poviem ok ale samej? V prostredi, ktore nie je prisposobene malym detom?
Nie je sice az taka stara, ale ak ma zdravotne problemy, tak by som jej urcite nezverovala dve tak male deti naraz.. moja ma 70 a zatial sestra, ktora ma 1,5rocne dieta nedala na dlho a len doma..
Skor ide o to, v akej kondicii je ten clovek.. v tomto pripade by som jej ich nedavala.. a ak, tak na skusku po jednom a pod tvojim "dozorom".
Ja mam 2 a 5r, tiez sa ich svokra dozaduje strazit. Nieze by mi nebolo treba, s radostou by som uvitala pomoc. Ale tiez je to take, ze s detmi nema vztah, nezahra sa, neporozprava sa, len pustit telku alebo strcit mobil do ruky. Ma problem s chrbticou, ledva sa postavi, a ked si predstavim ze mi ma v takom stave strazit deti, a teda hlavne mladsieho co je nezastavitelna raketa, tak sa ozaj bojim. Ja mam sama niekedy dost a to som zdrava. Takze za mna, ak si nie si ista, ze na deti bude riadne dohliadnute, radsej nie. Keby sa nieco stalo uz bude neskoro.
ubolenej asi nie, co znamena ubolena? bolest chrbta, ci nieco vazne? napr. moja mama ma tolko a je viac fit ako 20 rocne, 65 nie je vela, ak je clovek zdravy, ale ak je chory, moze byt z toho vycerpana, ak sama pyta vnucata, tak je asi na tom este ok
Moja svokra ma 65.vyzera na 55 aj sa tak citi. Chodi na tury. Je to mladica. Cize tej ano.
@zobaka ledva si sadne k deťom na zem, ledva sa postaví a vyzerá zničené, nohy ju bolia a asi už ťa psychika nie je ôk.
Nie, ešte sú mali to musí mať oboch na očiach.Ako je ubolena?tak chodievajte častejšie, alebo jej nechaj iba jedného na pár hodín dvoch určite nie
autor - ja by som skusila ist na dlhsie aj s nimi a videla by si ako to zvlada, ci nie, ale asi nato fakt nema stav
Ja by som sa bála, keď ty máš čo robiť pri dvoch, tak ona už určite nemá ani ten reflex, ani tú obozretnosť a o energii už ani nehovorím.
Nie nechaj ubolenu ženu oddychovať.
Ja tak v dobrom závidím tým čo im babka stráži deti, keď aj na deň. Ja som toto nemala, max na dve hodiny a stačí. O takom, že ideme na dovolenku my s mužom by som mohla iba snívať. Jediné kedy som nemala deti dlhšie doma bol školský tábor. Naše babky nevládali. Pri prvom mali jedna 54 a druhá 55, obe už na dôchodku.
Tak keď je ubolená, skoro sa sama vzdá toho. Skúste jeden deň a uvidíš čo Ti povie.
Urcite nie, take deti by som si tiez nevzala na starost. Mozno po jednom, ale obe isto nie, aj to by som zvazila 1500x, podla toho, ako ju opisujes.

Takto: moji rodicia su 2, v okresnom meste, s detskou pohotovostou 10 minut pesi, reasi relativne zdravi. Svokra, chorlava, sama, v malom meste, kde cez vikend ani paralen nekupis, 300 km od Ba. Nikdy tam neboli sami.