Je výchovná po zadku od príbuzných akceptovateľná?
Akceptujete výchovnú po zadku od svojich príbuzných keď dieťa neposlucha - starí rodičia, súrodenci?
Dosť ma zaujíma či som ja ta vadná alebo čo..
niesom za mlatenie.. ale ak si si ho nevedela usmernit sama tak co ine im ostavalo? nieje nic horsie ako rozmaznany fracek
Vedela som, že touto otázkou tu rozprúdim vojnu medzi dvoma tábormi, preto ma to zaujíma, že či je to pre ľudí normálne.
Totižto syn mi včera prišiel domov s dedkovou odtlačkov ruky na zadku, ktorú tam ma ešte aj dnes . Bol s nim vonku. A on mi povie, že veď to je len výchovna, lebo ho neposlúchol. Preto ma to zaujíma…
@anonym_autor odtlačkov ruky na zadku, ktorú tam ma ešte aj dnes - dalsia vymyslna tema? prosim ta ziadna ruka neostane odtlacena do drueho dna.. cez oblecenie to by ho musel inak zmlatit co silne pochybujem
u mna som sa s tym nestretla, ale cukalo mnou, ked som videla, ako decko zlostne tlcie a bucha svoju matku, alebo som videla, ako decko utocilo na ine decko a hryzlo ho a tahalo za vlasy, tiez som videla, ako decko bezocivo plieskalo svoju staru matku , a fakt ma cukalo, aj ked som proti, ak by toto spravilo mne decko, ci uz moje alebo cudzie, urcite ´by vyletela moja vychovna, toto by si ku mne nemohlo dovolit ani moje ani cudzie decko, nastastie som s tym osobne nebola konfrontovana
@anonym_autor odtlačkov ruky na zadku, ktorú tam ma ešte aj dnes - dalsia vymyslna tema? prosim ta ziadna ruka neostane odtlacena do drueho dna.. cez oblecenie to by ho musel inak zmlatit co silne pochybujem
@anonym_ca3ea7 - a ako som ho mala usmerniť keď bol s dedkom bezomňa ? Ma tam modrinu, je to červené tak ako to mám nazvať? Odtlačka jeho ruky, lebo sú tam zreteľne pasy od prstov. A bolo to na holý zadok a nie na oblečenie, čo si myslím, že je v tomto prípade úplne jedno.
Prečo ho udrel? To na fakt zaujima. Kolko ma dieťa rokov? A nie, za mňa toto je už bitka. Po vychovnej nie su modriny.
Tak to by bolo asi posledne.. co by urobil!!!
u mna som sa s tym nestretla, ale cukalo mnou, ked som videla, ako decko zlostne tlcie a bucha svoju matku, alebo som videla, ako decko utocilo na ine decko a hryzlo ho a tahalo za vlasy, tiez som videla, ako decko bezocivo plieskalo svoju staru matku , a fakt ma cukalo, aj ked som proti, ak by toto spravilo mne decko, ci uz moje alebo cudzie, urcite ´by vyletela moja vychovna, toto by si ku mne nemohlo dovolit ani moje ani cudzie decko, nastastie som s tym osobne nebola konfrontovana
@darmasiswa ak si niekto zaslúži "výchovnú" v prípade dieťata, čo nevie, čo so sebou a mláti ako bláznivé všetkých naokolo, tak je to rodič. Za nezvládnutu výchovu.
Druhá vec je, že to pokojne mohlo byť dieťa s diagnózou.. ale je také ľahké súdiť...
@anonym_ca3ea7 - a ako som ho mala usmerniť keď bol s dedkom bezomňa ? Ma tam modrinu, je to červené tak ako to mám nazvať? Odtlačka jeho ruky, lebo sú tam zreteľne pasy od prstov. A bolo to na holý zadok a nie na oblečenie, čo si myslím, že je v tomto prípade úplne jedno.
@anonym_autor rozprávala si sa s ním o tom? Prečo dieťa udrel? Kolko má syn rokov?
@anonym_autor Áno, keď si zaslúži. Nevidím na tom nič zlé. Dieťa nie je žiadne úbožiatko sväté. Skákať po hlave si nenechám a ani nikto iný, kto má rozum.
@anonym_autor Áno, keď si zaslúži. Nevidím na tom nič zlé. Dieťa nie je žiadne úbožiatko sväté. Skákať po hlave si nenechám a ani nikto iný, kto má rozum.
@anonym_3f95f3 a kedy si dieťa zaslúži?
Stačí ti, že potom poslúcha zo strachu?
@anonym_3f95f3 a kedy si dieťa zaslúži?
Stačí ti, že potom poslúcha zo strachu?
@beronsche staci, ak nerobi inym to, co nechce, aby sa robilo jemu, alebo inac, nech si robi co chce, ale nech neublizuje druhym a samozrejme ani sebe, to vsak vyzaduje doslednu vychovu, a nie iba zhovievave myknutie plecom, ze je to iba dieta
Som dieťa 80' rokov a starí rodičia ma nikdy neudreli. A to sme boli nakvartirovane na prázdniny vsetky 4 deti. Som vo výchove pevna, ale toto by som netolerovala, ak som si vedomá výchovy a viem,že dieta má hranice. Nepoznám situáciu ani dieťa autorky. Hovorím za seba.
@anonym_autor nie! Mozu upozornit, aj kricat na dieta ked neposlucha, ale bit nie. Toto by som si nedovolila a rovnako ani oni nemozu bit moje deti.
@beronsche staci, ak nerobi inym to, co nechce, aby sa robilo jemu, alebo inac, nech si robi co chce, ale nech neublizuje druhym a samozrejme ani sebe, to vsak vyzaduje doslednu vychovu, a nie iba zhovievave myknutie plecom, ze je to iba dieta
@darmasiswa no počkaj, ale iba myknút plecom nie je výchova.
Benevolencia nie je nikdy dobrá voľba!
Paci sa mi, ako sa od detí očakáva, že "budú mat rozum" a ovládnu emócie a pritom dospelí, ktorí dieťaťu dajú na zadok, tie svoje vlastné pod kontrolou nemajú.
Pritom majú na rozdiel od dieťaťa nervovú sústavu a aj mozog dávno zrelý..
@darmasiswa no počkaj, ale iba myknút plecom nie je výchova.
Benevolencia nie je nikdy dobrá voľba!
Paci sa mi, ako sa od detí očakáva, že "budú mat rozum" a ovládnu emócie a pritom dospelí, ktorí dieťaťu dajú na zadok, tie svoje vlastné pod kontrolou nemajú.
Pritom majú na rozdiel od dieťaťa nervovú sústavu a aj mozog dávno zrelý..
@beronsche deti potrebuju hranice a doslednost, inac z nich vyrastu bezocivi fagani, ktori si dovolia vsetko, a ak uz nic ine nefunguje, tak vychovna to vysvetli strucne a jasne, mimochodom, mojej mame plne doverujem, aj jej vychovnym metodam, a ak by dala vychovnu po zadku mojmu dietatu, ja by som dala druhu, verila by som, ze bol na to tazky dovod, u nas sa to vsak nikdy nestalo, u nas sme nastastie nikdy nemuseli davat vychovne,
@anonym_autor áno, akceptovala by som to, tiež dám po zadku synovcovi, keď je to oprávnené...nevravím o bitke, ale niekedy 100 upozornení nestačí...nebuďme precitlivení
Čo sme v stredoveku ?? A ešte to tu niekto obhajuje? Choré. Výchova sa dá riešiť aj inak ako bitkou. Ale o tom zaostalí jedinci nemajú ani páru, že sa to dá aj inak.
@prosimopomoc 😄 dvoch chalanov tak svätí nie sú ale práveže keď sme u babiek vždy ich rozmaznávaju a všetko im dovolia. Len na nich zvýšim hlas, už ma babky napominaju nech ich nechám. Takže u nás je to práveže opačne, ja som tá sekera na moje deti, nie moja rodina. A neviem si predstaviť, že by ich niekto bil akože
,,výchovne,, to by museli naozaj vyviesť niečo extrémne, že človeku praskli nervy, aby som to pochopila od príbuzného.
@prosimopomoc neboj, uz davno to zvladam tam kde to patri...
Ale tvojim doetatom by aom veru nechcela byt...taketo vyjadrovanie sa. Zbohom rodina.
Neakceptovateľné. Labilný človek nech si dá psychiku do poriadku a nie biť slabších alebo kohokoľvek. Ako môže niekto toto schvaľovať. Málo zlá je okolo nás? Ešte aj najbližší sú budú ubližovať?
@beronsche deti potrebuju hranice a doslednost, inac z nich vyrastu bezocivi fagani, ktori si dovolia vsetko, a ak uz nic ine nefunguje, tak vychovna to vysvetli strucne a jasne, mimochodom, mojej mame plne doverujem, aj jej vychovnym metodam, a ak by dala vychovnu po zadku mojmu dietatu, ja by som dala druhu, verila by som, ze bol na to tazky dovod, u nas sa to vsak nikdy nestalo, u nas sme nastastie nikdy nemuseli davat vychovne,
@darmasiswa presne tak, deti potrebujú hranice a dôslednosť. Spolu s bezpodmienečnou láskou a prijatím...
Ak toto rodič pokasle, "výchovná" to nezachráni.
@darmasiswa presne tak, deti potrebujú hranice a dôslednosť. Spolu s bezpodmienečnou láskou a prijatím...
Ak toto rodič pokasle, "výchovná" to nezachráni.
@beronsche suhlasim laska, doslednost, hranice.. su zaklad, avsak, ako je mozne, ze vonku je dost pripadov, kedy podrastene deticky, ktore nikdy nedostali po papuli, bolo im iba dohovarane a vysvetlovane, mnohokrat z dobrych rodin, ako to, ze tieto sladke deticky ublizuju slabsim? ci uz na ulici, alebo v skolach formou sikany?!!?!? idealne je nepouzit vychovnu, ale ked treba, tak treba, je to priama a jednoducha rec, ktoru pochopi kazdy dement aj inteligent
@anonym_autor Neakceptovala. Akceptujem dohovor, upozornenie, usmernenie. Našťastie nemám v okolí nikoho takého, koho by to napadlo robiť. A priznávam, sama som v hlúpych nervoch po tom zadku tľapla, ale moje dieťa a výsledok nebol žiadny. A takisto by som si nedovolila biť iné deti v rodine, aj keby to s nimi doma rodičia praktizovali. A to sú moje deti pri mojej mame aj týždeň vkuse, s mojou plnou dôverou. Nerisiem, že dostanú ten týždeň viac sladkostí a že skôr starkú z manipulujú a svoju stranu, nechám na ňu kopec veci, aj keď ja mám iný názor, ale ani som nemusela riesiť, či ich ma biť alebo nemá, pretože ona sama by do takej krajnosti nešla.
@anonym_autor nebolo to nahodou na ulici?co mu dal na hiky zadok na ulici?
Vymyslená téma. Už pridala na holý zadok, lebo jedno šuchnutie po zadku cez nohavice neurobí modrinu. Už vidím, ako dedko sťahuje dieťaťu vonku nohavice a uvalí mu na zadok takú, že mu ostane modrina. Za chvíľu z toho bude remeň, lebo to nedáva žiadnu logiku.
Realita - dieťa sa nevedelo zmestiť do kože, dedko mu jednu zľahka šuchol aby bol kľud a malý nespratnik sa išiel mamičke posťažovať.
Vymyslená téma. Už pridala na holý zadok, lebo jedno šuchnutie po zadku cez nohavice neurobí modrinu. Už vidím, ako dedko sťahuje dieťaťu vonku nohavice a uvalí mu na zadok takú, že mu ostane modrina. Za chvíľu z toho bude remeň, lebo to nedáva žiadnu logiku.
Realita - dieťa sa nevedelo zmestiť do kože, dedko mu jednu zľahka šuchol aby bol kľud a malý nespratnik sa išiel mamičke posťažovať.
@anonym_12b305 určite vymyslená téma jasný troll zase sa tu niekto uspokojuje o svojich spankingovych chúťkach
@tiezjedna ok, opravujem svoju otazku - kedy považuješ za akceptovateľné UDRIET dieťa, čiže dať mu tzv. "výchovnú"?
A nie, fakt, že potrebujem stráženie, ešte nerobí to, že mi niekto bije/ udiera/ "vychováva údermi" dieťa za poľahčujúcu okolnosť.
@beronsche co by si robila s dietatom, ktore skrti druhe? No no no, to sa nesmie a o 5 minut mas ten isty scenar? Predychas, nakricis....a on opat znova....jedna po zadku padla vhod a uz to nikdy v zivote nezopakoval....🤷♀️🤷♀️su deti a deti, moje dieta by napriklad nikdy nenapadlo druhe skrtit, ale za co dostalo moje, bolo, ked sa hodilo pod auto. Niektore deti v zivote nedostanu "vychovnu", lebo nepotrebuju a su deti, ktore charakterom ci napadmi vzdoruju a jedna " vychovna" im neuskodi, aby opat nasli mantinele, co je uz za ciarou....

@anonym_autor nie, nepáčilo by sa mi keby moje dieťa niekto iný udrel. Ale zatiaľ som sa s takym niečím u nás v rodine nestretla. A keby áno, veľmi rýchlo a rázne by som to zatrhla.