icon

Je život ženy v domácnosti raritou?

27. nov 2023

je tu nejaka zena co nerobi nepracuje lebo jej manzel dobre zarobi a ona je doma a stara sa o domacnost? popripade o deti? je tu taka co napriklad deti nema ale aj tak je doma a manzel zaraba? v dnesnej dobe je to asi rarita preto sa pytam ci su este zienky domace ktore aj nepracuju aj sa nestaraju o domacnost naraz

Strana
z2
autor
27. nov 2023

skor som myslela zeny co deti nemaju, alebo ze uz dospele deti a podobne, proste ze su tie zeny doma lebo mozu lebo netreba aby robili kedze muz zaraba dost, a celkovo nazory na take zeny ake su, ale vidim ze nie prilis dobre :D

majlo1234
27. nov 2023

@chodec15 lebo zvladnut zivot s “obycajnym” muzom dajme tomu 40tnikom z minulej generacie je pre obycajnu zenu extremne narocne. Ja nepoviem, ze su zeny vsetky super normalne a schopne, ale v mojom okoli sa stretavam s muzmi na zabitie😃 pocnuc mojim manzelom. A to vobec nie je nejaky katastroficky exemplar, akurat sa nepodiela rovnym dielom na starostlivosti o domacnost a deti, furt len pinda, do rodinnych aktivit ho treba nutit…proste klasika vsade okolo, a zivot gombicka.

midka
27. nov 2023

ja poznam par zien,,, nie vela,, ktore su doma... nepracuju,, ale papierovo su u muza vo firme zamestnane..,. a inak zabezpecuju vsetko ohladom rodiny,,, deti, kruzky,, a pod...... obom stranam to vyhovuje...o deti je postarane,, kruzkami su vytazene....

mikadooo
27. nov 2023

Ja som bola asi rok, potom som sa cítila už na cvokhaus, tak som ušla do roboty. Ale určite sa nájdu ženy, ktoré sa v tom nájdu... Mne z toho hrabalo, sebavedomie kdesi pod podlahou a rozprávať som sa mohla tak akurát s telkou cez deň. Každopádne, ak to tak chceš mať a vyhovuje ti to, prečo nie... 🤷.

subartic
27. nov 2023

@majlo1234 ono tých mužov na zabitie pribúda , bohužiaľ . Len zas na druhej strane je potrebné priznať že je to aj chyba žien . Žien matiek čo ich vychovávajú a aj mladých žien ktoré neutekajú od nich len čo ich stretnú . Potom by takýto muži nemali šancu ani plodiť deti .

Z môjho pohľadu musia byť chlapci vychovávaný inak , je potrebné na nich klásť nároky odmalička, samozrejme primerané ich veku , vystavovať ich určitej nepriazni a hlavne ich nevychovávať ako v bavlnke . Muž musí vedieť zvládať frustráciu , nedostatok a aj sa vedieť popasovať so životom , nefňukať , nenariekať a nehádzať za svoj zbabraný život vinu na druhých ale vedieť prijať zodpovednosť , riešiť problémy a nenechávať ich vyhnívať. Muž má byť tá opora v rodine , ten dáždnik ktorý chráni ženu a deti pred nepriazňou a čo sa to deje ? Žena pracuje , stará sa o deti , rieši celú prevádzku okolo domácnosti , autá , platí šeky , varí perie a muž pracuje , iba pracuje. Častý model v slovenských rodinách , prvý menší problém , kríza v rodine a zdrhá, zatvára sa do seba, jeho mužská dušička trpí lebo nie PC , nie kamoši , ženy sú také a onaké ,musí niečo riešiť a samozrejme aj vyriešiť.

Ja mám mužov rada, rada sa s nimi stretávam v práci , v súkromnom živote , len to sú muži , vyzretí , vzdelaní ktorí vedia aké je ich miesto v rodine , aká je ich mužská úloha . Tito muži nevykrikujú a čo ženy , ženy nemusia a prečo nie ženy ,a žena je taká a onaká. Začínajú vždy od seba, lebo tam skutočný chlap začína .

chodec15
Autor odpoveď zmazal
chodec15
Autor odpoveď zmazal
aurora33
27. nov 2023

Ja troška odveci, ale ten názov, alebo oslovenie že ,,žienka domáca” brrrr až mám z toho zimomriavky 😅😅😀😀 už len kvôli tomu trápnemu pomenovaniu by som takou nechcela byt, aj keby môj muž zarábal milióny 😀😀😀

subartic
27. nov 2023

@chodec15 keď nezlyháš po smrti svojho dieťaťa tak sa prídi pochváliť. Zatiaľ si neustál tri vzťahy, plávaš z jedného do druhého a tretieho a vyplával si aj z toho tretieho. Viac mi nepíš .

chodec15
Autor odpoveď zmazal
number19
27. nov 2023

@subartic Ty si mala 6 deti? A bola si s nimi vsetkymi na rmaterskej a rodicovskej? Ci ako ste to v ramci rodiny mala zariadene?

subartic
27. nov 2023

@number19 porodila som 6 detí , bohužiaľ jeden syn mi zomrel vo veku 17 rokov. Takže mám 5 žijúcich detí od 28 do 6 rokov. Na materskej som bola s prvou tri roky, s ostatnými 1,5 roka. Nepracovala som iba pri prvých dvoch deťoch . Pri ostatných som pracovala popri deťoch , v 1,5 roka išli do súkromných jaslí . Od tretieho dieťať podnikám.

pipistrel13
28. nov 2023

ak to vyhovuje obom,nemusis sa trapit nazorom inych..
ja so viem predstavit byt doma,ale len kym su deti male,trebars max.do ich 12rokov,a po tom min.pol uvazku,ked uz nie pre peniaze tak pre seba,doma by mi preplo..po 5rokoch na materskej,som sla na dva dni na 4hodiny robit,mala chodila do skolky,maly mal 1.5roka,bol s mojou mamou tych par hodin,uz z toho,ze som bola nonstop doma,som sa zhorsovala aj ako matka aj ako manzelka

Strana
z2