icon

Je zväčšenie bytu kvôli deťom naozaj nutné?

10. mar 2024

Ahojte, cakam 2. dietatko a ked sa to dozvedela nasa rodina a znami, zacali riesit, ci sa ideme stahovat do vacsieho, ze by sa nam zisiel domcek, ze ako to bude, ci nebude mat izbu kazdy sam. Mne je az smiesno z toho, to ozaj dnes kazda rodina musi zit v dome, kde musi mat kazdy svoju izbu, aby mali deti sukromie? Deti su rovnakeho pohlavia a detska izba ma 16m2, takze si myslim, ze sa tam v pohodicke pomestia a zariadena moze byt v rovnakych farbach a style. Nam mestske byvanie vyhovuje, mame blizko do prace, do skolky, velky vyber skol na skok, proste nas by nebavilo odist na dedinu, pripadne dalej od mesta. Nikto to nechape. Alebo sme uz my s muzom divni, ze dopustime, aby nase ubohe deti mali len jednu spolocnu izbu?

Strana
z2
marika39
10. mar 2024

my máme v 4 izbovom byte 3 deti a dá sa to, ale ja som napríklad vyrastala v dome na dedine a boli sme 3 sestry v jednej izbe a tiež sme to prežili😉práveže to bolo super, lebo sme sa do noci rozprávali , počúvali pesničky alebo hrali hry , skôr mi to prišlo ako výhoda

malasandrika
10. mar 2024

Podľa mňa je to o preferenciách a financiách. Ja som sa ako jedináčik nikdy nikde nemusela tlačiť ani deliť. Aktuálne mám jedno dieťa, bývame v 4 izbovom byte, ale kľudne by som prijala aj 5 izbový alebo dom v Bratislave, nie na dedine a už vôbec nie v satelite.

terezia323
10. mar 2024

@autorka my sme síce v dome, ale deti (chlapci) sú spolu v jednej izbe a druha je prázdna. Nechcú byť po samom. My sme so sestrou tak isto vyrástli v jednej izbe a super to bolo ❤️

cimage
10. mar 2024

My sme boli 2 v 2izbovom byte. Jasne, ze s brachom sme sa hadali, ale to by sme sa hadali aj v 5izbovom keby sme na seba natrafili. Teraz mame pekny vztah.

mamatroch
10. mar 2024

Ja toto tiez nechapem, to rozmyslanie stylom 1 dieta = jedna izba. Z deti potom vyrastaju neprisposobivi jedinci, co neznesu trochu obmedzenia / uskromnenia sa v prospech druheho. My mame tri deti - dievcata 13 a 11 a chlapec 5 r a su spolu v izbe cca 20 m2.
A ano, riesime, ci si pustia hudbu alebo bude teraz "ticho" (v ramci moznosti), kedy sa vecer zhasina, kto si kedy moze pozvat kamaratov/ -ky, kto kedy utrie v izbe prach a kto dlazku a milion inych veci. A vies co? Vidim to pre vsetkych troch ako velmi dobru skusenost do zivota. Ucia sa, ze svet sa netoci len okolo jedneho z nich, ale ze su tu aj druhi ludia, ktori maju svoje potreby.
V lete sme izbu prerabali a zariadili ju tak, ze syn ma ciastocne nabytkom oddelenu svoju cast, kde si rozklada svoje lego / zeleznicu a dievcata zase svoju velkacsku cast. Ulozne priestory i pisaci stol ma kazdy svoj vlastny, takisto komodu na oblecenie.
S hudbou sa vieme dohodnut tak, ze bud sluchatka alebo stylom chvilu vybera jeden, chvilu druhy.
Co sa tyka kamaratov, malemu zorganizujem vzdy na den, ked maju obe dcery kruzok a nie su doma a ked chcu mat navstevu dcery, maleho si zoberiem do kuchyne a zabavim tam alebo ho beriem na ihrisko. Tak isto ked sa dcery potrebuju ucit, mame predsa i ine izby, kde sa vedia "upratat", ked chcu mat klud.

jata2203
10. mar 2024

My sme mali so sestrou tiež spoločnú, každá sme ale potrebovali kúsok súkromia. Rodičia to potom vyriešili tak že tu miestnosť ''predelili", teda prestavali nábytok tak, nech tam máme každá svoj kútik 😊

mimikarol
11. mar 2024

My sme boli tri sestry v jednej izbe. Bola to hrôza. Nevychádzali sme spolu, keď jednej prišla kamoška druhé sa museli "upratať" niekde inde. Nemala som kľud na učenie, o súkromí ani nehovorím. Celú pubertu som snívala o vlastnej izbe, akejkoľvek maličkej. Veľmi mi chýbalo trošku súkromia.
Teraz mám len jedno dieťa takže dcéra sa nemusí o izbu s nikým deliť.

ivangeline
11. mar 2024

Dolezita je vasa rodina. Ako to beries ty a partner. Nie zvysok.

morgane1975
11. mar 2024

Nerieste debilitu inych ludi. Kolko ludi by bolo stastnych keby mali to co vy. A ze deti budu mat 1 izbu? Niektore nemaju ani to. À nie je vsetkym dnom koniec aj domcek moze byt este niekedy v buducnosti. Mate zdrave deti a ony maju milujucich rodicov. To je hlavne.

rorino
11. mar 2024

Nerieš,máte miesta habadej,to len v tejto dobe sú ľudia rozmaznaní😉

letfenixa
11. mar 2024

Nechapem, že čo len sekundu rozmýšľaš nad rečami ľudí. Vaša rodina je tvoj manžel, ty a vaše deti, a len váš pohľad na vec je relevantný, nik z tých, čo vás komentuju, nežijú váš život.

nikijezikova
11. mar 2024

Ja bývam s dvoma deťmi v 1izbaku ...nehovorím ze je to skvele ale nepomôžem si ... takže vy s 3izbakom mate haciendu vlastne pre mna😃

tykat
11. mar 2024

No vidis a nasim deckam to asi nikto nepovedal ze maju byt kazdy v inej izbe... ked boli mensie tak len spolu chceli byt, dcera do vlastnej izby nechodila ale bola spolu s mladsim synom, 6r. vekovy rozdiel, odstahovala sa az ked isla na strednú.

denithestrange1993
11. mar 2024

Tak naco to riesis ked ti je z toho smiesno. Kazdy musi vediet kde siaha dno jeho penazenky a akym zivotom chce zit. Co si mysli susedovie analytik ti moze byt ukradnute.

eva8
12. mar 2024

@deti95060810 ta najvacsia detska izba sa da predelit, ak vadia hadky deti

Strana
z2