Jeden človek ma opakovane obťažoval. Ako sa s tým vyrovnať?
Dobrý deň, neviem či je toto vhodné miesto na riešenie takýchto vecí ale už niekoľko mesiacov ma trápi ma to, že jeden človek ktorého som istým spôsob aj prijala do rodiny ma opakovane obťažoval :( jednalo sa o hnusné slovné narážky a nevhodné poznámky (nechcem ani písať lebo je mi z toho zle) a aj o opakované neželané se*uálne dotyky (stehno, riť, skoro aj prsia a dokonca mi aj rozopol ten človek na verejnosti na výlete pred rodinou podprsenku)
nedokážem sa s tým akosi vyrovnať :( a vkuse to cítim, že sa ma dotkol ten ,,človek"
neviem čo robiť..
@lavinis a oni chcú mať aj deti
@taminka1986 a čo je na tom smiešne?
@taminka1986 keby zažiješ budeš vedieť ako sa môže človek po takomto niečom cítiť
Zazila som znasilnenie. A stretla som sa s roznymi reakciami. Ale podstatne je ze viem ako to bolo a vinu voci sebe odmietam. Mam to vyriesene. Ty to v sebe dusis bojis sa trapis sa .. vyriesene to nemas ani nebudes kym ten co ta obtazuje je v pohode “ Clen” rodiny. Je dost mozne ze nie si jedina zena v rodine ktoru nevhodne obchytkava. Povedala by som to najblizsim a sesterke nech vie co mà doma. A na nejake akcie rodinne kde bude aj on by som nechodila.
@miadi tak keby je niekde on tak tam nepôjdem v tom mám jasno ale ťažko sa s tým vyrovnať ked je človek sám :( ale viem, že on sesternicu aj podviedol pred pár rokmi čiže on evidentne to nemá v hlave v pohode a celkovo aj veci čo zdielal na facebooku boli často dosť sexistické alebo uchylné, také obrázkové vtipy
Ved to ti hovorim ze nie si sama. Urcite mas niekoho komu sa to da povedat. Ked budes o tom hovorit ulavy sa ti. Ty sa Asi najviac bojis odsudenia okolia tvojich najblizsich. Potom v sebe zivis strach. Kto ti neuveri jeho problem.
Stalo sa mi nieco podobne, jeden chlap z muzovej (vtedy priatelovej rodiny) vyuzil prilezitost ked sme boli sami. Islo o slovne obtazovanie a dotyk, prerusil to prichod ineho clena rodiny. Ja som to vtedy povedala priatelovi co sa stalo a uz sme sa s nim nikdy nestretli (okrem svadieb, kde sme ale neboli v blizsom kontakte), vyhybame sa mu.
Ak je partner normalny, mal by ti samozrejme verit a postavit sa na tvojh stranu.
@miadi ano ide o to ale to je spoločnosťou , možno nejakej kamarátke skusím, že nech aspoň niekto
@lavinis ze robi z komara somara. Sesternicin chlap. To je co zac, ved to ani do rodiny nepatri,nie este aby mi robil vrasky na cele🤨
@maranta_leuconeura ja partnera nemám, mám len rodičov ale ani oni o tom nevedia
@taminka1986 a ty si zažila obťažovanie, že vieš aké to je ?
@miadi tu máš ukážku (teda jednu z nich) prečo to vo svete funguje tak ako funguje ( @taminka1986 )
@autor vyhovuje ti ten status z titulu, že žiadna z ponúkaných možností ti nie je dobra. Iba sa na všetko vyhováraš, dať mu po hube - nie, povedať to rodine - nie, psychológ - nie, lebo sa za to asi platí 🤷♀️
@modrykonik33 skús zažiť a uvidíš aké to je alebo keby sa to stane tvojej dcere tiež takto budeš hovoriť?
@taminka1986 ako prosím?🤦♀️
@autor o čom točiš, keby sa stane mojej dcére tak mu dám po papuli, kde ho ja obhajujem? Skôr sa pýtam, prečo s tým ty nechceš nič robiť?
Ani na to nereaguj, autorka. Nikdy nikto tak nikoho nepotopí ako žena ženu.
Presne z tohto dôvodu obete mlčia, dúfam, že si na seba hrdá
@taminka1986
@modrykonik33 lebo je to ťažké keby zažiješ pochopíš
@lavinis nudia a trollia
@modrykonik33 a tebe evidentne vyhovuje status trolla
@lavinis neobhajujem jeho spravanie,len hovorim ze sa nema s nim stretavat,je to sestrernicin partner,ziadna blizka rodina,nechcem tak sa s nimi nevidim cely rok a serem na nich. Vybavene. Evidentne jej ziadna z tu ponukanych moznosti nevyhovue,tak nech sa lutuje dalej,dovi dopo✌️
@modrykonik33 a tým, že zľahčuješ príbehy obetí takýchto činov vlastne nepriamo obhajuješ pachateľov
Musíš si vážiť samu seba, svoje telo, nehanbiť sa brániť sa ... ja som zažila podobné, zhodou okolností to bol tiež sesternicin partner ... som bola mladá, krásna, nejaký rodinný guláš to bol, začal ma chytať za zadok, za stehná ... ja som ale dosť priama povaha, hneď som mu dala po papuli, na to pribehla sesternica, že čo si dovoľujem, tak som jej na rovinu povedala, nech si toho úchyláka uprace ... do toho prišiel môj nebohý otec, nech mu je zem ľahká, a dal mu po papuli z druhej strany ... ten s hanbou odišiel a bol kľud, ona sa s ním chvíľu potom rozišla ... treba to riešiť, nedus to v sebe.
Spolocnostou? Hovorime o tvojej rodine. Asi nemate dobre vztahy celkovo . Je jedno co si mala na sebe. Ani Keby si mala bikini 👙 pool party nemal ta co chytat za stehno zadok. Tym ze si to nikomu nepovedala..on to pochopil ako ok. Mozno facku tam na mieste by pochopil. Ty si single ci mas muza ? Aspon. Ten to vie ? Skus zavolat linku dovery ta je zadarmo. Mozno len pokecat s niekym kto ti veri ti pomoze . Neuskodi.
Tak ak chodis pred nim v obtiahnutom tielku a kratasoch ci minisukni tak sa nacuduj
@miadi som single, skúsim niečo nájsť, časom to možno pôjde aspoň nejak ovládnuť aby ma to nejako neobmedzovalo v živote
@322sima123 si normálna? Aj keby pred ním chodila holá nemá ju čo obchytávať 👿
@322sima123 to je uplne jedno čo má obeť oblečené aj keby som mala na sebe ja neviem čo tak nemá právo ma ani komentovať ani sa ma dotknúť a tento mýtus o oblečení je už dávno vyvrátení
@dzulli1980 tak keby to aspoň niekto videl možno by sa niekto ozval, trebárs sesternica by dačo povedala lebo hocikto ale on zjavne využil situáciu ked sa nikto nepozeral

@taminka1986 čo je na tom smiešne ? ale keby sa to stane tebe alebo niekomu z tvojej rodiny som zvedavá ako by si sa cítila