icon

Jeden deň som na vrchole šťastia a spokojnosti a na deň druhý v úplnej depke

29. máj 2022

Neviem ako to máte vy. Ja som jeden deň na vrchole šťastia a spokojnosti a na deň druhý v úplnej depke. A takto nejako sa to u mňa strieda dookola... Začnem tým, že mám tri deti. Najmladší má šesť. V septembri má ísť do školy. Vlastne začnem tým, že pred 14timi rokmi som nastúpila na materskú a tu to asi aj končí. Bola som chvíľu v Anglicku a tam, keď dcéra bola v škôlke medzi deviatou a štrnástou, som chodila na brigádu a neskôr som upratovala po dve hodiny denne, dvakrát do týždňa. Asi rok a potom som otehotnela a z istých dôvodov som sa vrátila na moje milované Slovensko. Nech sa tú robí akákoľvek politika a nech je tu akákoľvek ekonomická situácia... Slovensko milujem. Potom som otehotnela tretíkrát. Keď mal najmladší tri roky, tak som požiadala o predĺženie materskej, bez nároku na materské. Pred pár týždňami mal môj najmladší šesť. 14 rokov som nikde nepracovala. Mám ukončenú strednú školu ekonomickú. A to je všetko. Chvíľu po škole som pracovala na okresnom súde ako asistentka senátu. Poí na rôznych robotníckych pozíciách. Nič som v živote nedokázala

Strana
z2
mandarinka555
31. máj 2022

@lenkit Keby to bolo tak ako píšeš, nenariekala by autorka na MK...14 rokov nikde nepracovala, no mám dosť....

tristanka
1. jún 2022

Nečítala som diskusiu ale napíšem ti môj názor. Hlavu hore, nebude to také zlé, je nás veľa mamičiek ktoré si hľadajú/hľadali prácu po materskej... Niekedy po 3 rokoch, niekedy po 15... Alebo po 7 ako ja. Nebolo mi všetko jedno keď som išla na 1.pohovor...na treťom som už bola istejšia a aj ma zobrali. Uvedom si že nemáš čo stratiť... Buď ťa zoberú alebo nie. Kto naozaj chce pracovať ten sa uchytí. Keď ťa niekam zoberú a ukážeš čo je v tebe, časom sa vypracuješ. Všetko máš vo svojich rukách. Kvalitných zamestnancov je dnes ťažké nájsť. Myslím si že si príliš dlho doma a z toho pramení tvoja nespokojnosť. Keď nastúpiš do práce budeš sa cítiť lepšie, tomu ver. Zober na začiatok hocijakú prácu len aby si nebola doma... Môj názor. Držím palce.

Strana
z2