Kam by sme ušli s deťmi v prípade vojny?
Kam by ste isli ak by teraz vypukla vojna? A este aj s malymi detmi 😭Mam strach
@tetapetra proste TV ,dristy. Preto ju nepozerám 🤣 kebyže není modrý koník ani neviem,ze sa niečo niekde za hranicami deje.Neverim už médiám ..klamali cez kovid,počas vojny na Ukrajine ( veľa vecí boli akože) naoko aby bola sledovanosť!!! Ľudia normálne ma chytila panika keď som dočítala komentáre sa zobudte..šírite bludy ved fungujte v prítomnosti a nekrmte telku.!!Novinári hladuju a preto šíria bludy aby prežili povedia čokoľvek !!!!!!!
@meg91 to máš rovnako ako keď telefonovali z Ukrajiny rodičom a starým rodičom do Ruska, že im bombardujú bytovku
Tak neverili vlastným deťom, že to nie je pravda to by Voloďa neurobil, viac verili politickej propagande ako svojim deťom a vnúčatám.
Aj u nás keď nastane ozbrojený konflikt alebo vojna budú ľudia spochybňovať, že to médiá klamú a nič sa nedeje, len nás strašia. Tak ako ľudia neverili koncentračným táborom, že to nie je možné.
@meg91 to máš rovnako ako keď telefonovali z Ukrajiny rodičom a starým rodičom do Ruska, že im bombardujú bytovku
Tak neverili vlastným deťom, že to nie je pravda to by Voloďa neurobil, viac verili politickej propagande ako svojim deťom a vnúčatám.
Aj u nás keď nastane ozbrojený konflikt alebo vojna budú ľudia spochybňovať, že to médiá klamú a nič sa nedeje, len nás strašia. Tak ako ľudia neverili koncentračným táborom, že to nie je možné.
@anonym_c4c4d6 pocas vojny prva umiera PRAVDA, nemyslim, ze mas kapacitu ( a vsetci my), aby sme vedeli zhodnotit, co je alebo nie je pravda, pravdou vsak je, ze pocas covidu bolo neskutocne vela presunov bojovej techniky aj cez nase uzemie, co sme mnohi mohli vidiet, a vtedy som este nechapala, naco, a kam idu smerom na vychod, dnes uz odpovede su, je zaujimave, ze vtedy este nikto nechyroval o ziadnom konflikte, avsak, zbrojit pocas mieru a presuvat cele konvoje na vychod (netusila som presne kam), vyvolava to naozaj vazne otazky,co vtedy vedeli ti, co zbrojili, a my sme mali len sladke sny? ktore mame dondes?
Ty si myslis ze ak vypukne vojna bude iba tu? Bude vsade v europe ze sa mozno ani pohara vody nestihnes napit. Nieto niekam utekat...
@anonym_autor nič nezačne, upokoj sa
@anonym_c4c4d6 Odporúčam kúpiť si lístok na Ukrajinu a ísť osobne pozrieť.
Nemám evakuacny batoh ani nič. Išli by sme do španielska, kde máme byt, ale tiež si myslím, že cez Rakúsko to nepôjde oni sú svine, zavreli by hranice a dovidenia, skapte si tam
@anonym_c4c4d6 Odporúčam kúpiť si lístok na Ukrajinu a ísť osobne pozrieť.
@magdalienka11 nebudem zbytočne riskovať svoj život a chodiť si obzerať utrpenie ľudí
@magdalienka11 nebudem zbytočne riskovať svoj život a chodiť si obzerať utrpenie ľudí
@anonym_c4c4d6 o tomto hovorím
Nemám evakuacny batoh ani nič. Išli by sme do španielska, kde máme byt, ale tiež si myslím, že cez Rakúsko to nepôjde oni sú svine, zavreli by hranice a dovidenia, skapte si tam
@tilly Prečo myslíš, že Rakúšania sú svine a zavreli by hranice? ☹ Och vy máte byt v Španielsku? Už dááávno by som tam bola (nie kvôli vojne, ale celkovo)
Zase sa tu robi zbytocna panika 🤦♀️
Zase sa tu robi zbytocna panika 🤦♀️
@anonym_a0f5ab aj ja verim v zdravy ludsky rozum, zial, situacia je viac napata ako pocas kubanskej krizy, a kym budu podporovatelia zbrojenia a vojny, dovtedy riziko existuje
Naozaj si niekto myslí,že keď začne vojna bude iba na sk a v at sa bude behať v kľude po pandorfe a kavickovat v Starbucks,hej? Alebo si myslí niekto,že keď teda bude trochu kludnejsie v Rakúsku náhodou,tak rakúšania budú poskytovať nájomné byty slovákom zadarmo, slahnu im prídavky a sociálne dávky a bude sa sveta žiť. Všetko bude v kľude fungovať. Samozrejme Nemecko a Francúzsko tiež ...no dobre. panikaaaaa,pome všetci do obchodov. Teraz kaslime dezinfekcie a ruska a hor sa na....ja neviem na čo vlastne, na stany by bolo asi najlepšie ale aj karavany. Ono tych 10 kusov konzeriev a wc papieru nikoho z biedy nevytiahne. Je logické,že základné zásoby by mal mať každý,ale bez paniky, v kľude,presne tak,ako aj pri prípadnom probléme. Čo 90 per ľudí nedáva,už tu hysacia poniektoré.
Naozaj si niekto myslí,že keď začne vojna bude iba na sk a v at sa bude behať v kľude po pandorfe a kavickovat v Starbucks,hej? Alebo si myslí niekto,že keď teda bude trochu kludnejsie v Rakúsku náhodou,tak rakúšania budú poskytovať nájomné byty slovákom zadarmo, slahnu im prídavky a sociálne dávky a bude sa sveta žiť. Všetko bude v kľude fungovať. Samozrejme Nemecko a Francúzsko tiež ...no dobre. panikaaaaa,pome všetci do obchodov. Teraz kaslime dezinfekcie a ruska a hor sa na....ja neviem na čo vlastne, na stany by bolo asi najlepšie ale aj karavany. Ono tych 10 kusov konzeriev a wc papieru nikoho z biedy nevytiahne. Je logické,že základné zásoby by mal mať každý,ale bez paniky, v kľude,presne tak,ako aj pri prípadnom probléme. Čo 90 per ľudí nedáva,už tu hysacia poniektoré.
@maciatkolulu preto staci prestat podporovat vojnu, zbrojenie, prestat podporovat vojnochtivych kretenov, vojnovy biznis, ale to je utopia, bojachtivych nadsencov - tych od stolov a pocitacov, je viac ako dost, prvi ti, co na tom aj zarabaju, a v zavese ich ideologicki nadsenci z mierovych krajin, a ti to podporuju aj bez odmeny
@maciatkolulu preto staci prestat podporovat vojnu, zbrojenie, prestat podporovat vojnochtivych kretenov, vojnovy biznis, ale to je utopia, bojachtivych nadsencov - tych od stolov a pocitacov, je viac ako dost, prvi ti, co na tom aj zarabaju, a v zavese ich ideologicki nadsenci z mierovych krajin, a ti to podporuju aj bez odmeny
@darmasiswa v roku 2022 vlády minuli na vojny a vojenské výdavky 2240 miliárd dolárov
na zachovanie mieru minuli 34 miliárd dolárov
Nikam, zostanem kde som.
A už by ste mohli prestať s vojnou, nič nebude.
Nikam moja babka a dedko prezili druhu svetovu tu ako deti, pamatam ako vraveli o vojne a zili pomaly z nicoho…ako sra…cky tohto typu neriesim a neverim na toto bububu vecne strasenie…co bude jak bude…ale verit, ze bude vojna 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️Mam lepsiu vieru
Neviem, či by som odisla. Ak áno, tak najľahšie a najbližšie by to bolo asi Česko, potom tam, kde mám nejakú rodinu, známych (opäť Česko), potom rozhoduje ovládanie jazyka, pracovne a kultúrne podmienky, vnútorná politika, podmienky pre migrantov - u mna Rakúsko, Nemecko, Holandsko
krajiny kde je aka taka stabilita a predpoklada sa, že aj ostane su Kaukaz, uruguaj, paraguaj mexiko a bolívia
Takto dopadol jeden dom v Poľsku.
@anonym_c4c4d6 Raketa, ktorá minulý týždeň zasiahla rodinný dom v obci Wyryki v Lublinskom vojvodstve, pochádzala podľa informácií denníka Rzeczpospolita z poľského stíhacieho lietadla F-16. Išlo o strelu určenú na zostrelenie ruského dronu, ktorá v dôsledku poruchy navádzacieho systému nezasiahla cieľ a dopadla na obytný dom. Nálož sa nespustila a nedošlo k výbuchu. Obyvatelia vyviazli bez zranení. Informuje o tom varšavský spravodajca podľa denníka Rzeczpospolita.
@anonym_c4c4d6 Raketa, ktorá minulý týždeň zasiahla rodinný dom v obci Wyryki v Lublinskom vojvodstve, pochádzala podľa informácií denníka Rzeczpospolita z poľského stíhacieho lietadla F-16. Išlo o strelu určenú na zostrelenie ruského dronu, ktorá v dôsledku poruchy navádzacieho systému nezasiahla cieľ a dopadla na obytný dom. Nálož sa nespustila a nedošlo k výbuchu. Obyvatelia vyviazli bez zranení. Informuje o tom varšavský spravodajca podľa denníka Rzeczpospolita.
@anonym_84b15b doplatili na poruchu rakety, vojsko im dom opraví, ešte že to nevybuchlo a prežili
keby nebol ruský dron, nebola by ani poľská raketa
rovnako keď policajt strieľa na zločinca a odrazená guľka trafí okoloidúceho
@anonym_autor nebude
@anonym_84b15b doplatili na poruchu rakety, vojsko im dom opraví, ešte že to nevybuchlo a prežili
keby nebol ruský dron, nebola by ani poľská raketa
rovnako keď policajt strieľa na zločinca a odrazená guľka trafí okoloidúceho
@anonym_c4c4d6 vojsko im dom neopraví: Podľa starostu Wyrykov Bernarda Blaszczuka obec poskytla manželom náhradné ubytovanie a vyhlásila zbierku na opravu zničeného domu, pričom predbežné náklady odhadla na 50-tisíc zlotých (takmer 12-tisíc eur).

@simca06022011 prečo by som prekrucala. Veď odpovedám tebe a zároveň do diskusie.
Nemám rada hypotetické otázky. Lebo nikto nevie,čo by bolo.
Vojnu predsa dopredu neohlasuju-priprsvte sa na letiskách,na železnici,pôjde špeciálne vlaky. Keď bude vojna,život sa utlmí,vzdušný priestor uzatvorí,hranice sprísnia kontroly,či úplne uzatvoria.
Ono je rozdiel ísť na dovolenku,kedt vieš,že sa vrátis a niekam do neznáma. Lebo môžme mať vysnívanú destináciu,ale nevieme,či sa tam dostaneme. A nemôžeme predpokladať,že vojna bude iba na Slovensku. Toto,čo sa deje na Ukrajine je skôr okupácia,nie vojna priamo. Alebo si možno pod vojnou predstavujeme každý niečo iné.
A teraz píšem opäť vo všeobecnosti,iba filozofujem o téme,nereagujem každým slovom na teba.
@terezka1947 dobre.