icon

Kam ísť po rozvode bez peňazí?

11. dec 2024

S manželom máme dom, asi sa budeme rozvádzať a ja nemám nikoho a samozrejme peniaze tskmer žiadne, ak by došlo k rozvodu a dom by sa predával, kam môžem ísť s deťmi? Azylovy dom? Niesom tyrana matka len chudobná (mam rodičovský) , do predaja domu...

margotka17
12. dec 2024

Veď ak dom sama neutiahnes, zober do podnájmu študentku aj dve. Prispejú ti na nájom.

daja0760
12. dec 2024

Pozri sa, ja by som sa v zaujme deti z domu ani nepohla. Ak sa budete rozvadzat, nech ide do prec on, kym sa dom naozaj fyzicky nepreda. Vari ty s detmi nepojdete do azyloveho domu a jemu s frajerkou nechas prazdny dom. Takto sa do predaja vrhnút nebude. A kym vsetko prenehnu sudom, kde budes a z coho budete s detmi zit? Nikam neodchadzaj. Ak bude dusno, bud ticho, nereaguj, nehadaj sa a nenechaj sa zastrasovat. Zatial si napis Upravu prava a povinnosti k maloletym detom , ktoru podas ma sud v pripade rozchodu/jeho odchodu

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
margotka17
12. dec 2024

@lonely66 no to ma štve, že ona chce odísť. Veď on si našiel herečku, tak nech si zbalí svoje veci a vypadne. Aj tak si myslím, že ho ta herečka časom vyhodí, načo jej bude chlap, ktorý bude platiť na 3 deti?

betulinka1
12. dec 2024

Ako ti tu pisali, ja by som z domu neodišla, kym sa nepreda. Podala by som navrh na rozvod a neodkladne opatrenie na vyzivne pre deti + pre seba ako manzelku, ktora sa kvoli chorobám dietata nevie zamestnať. Ale samozrejme to si treba prejst podla situacie v akej si podrobnejšie. Vedia ti pomoct aj na kuratele s tymi návrhmi na sud. Ak bude robit cirkus doma, volala by som policiu. Zavolas ju parkrat a prejde ho to. Tiez nebude chciet byt za debila. Ale naco budes odchádzať ty s troma detmi. Medzitym si podaj na obec alebo aj okolité mesta o socialny byt. Az po tom ako budes mat vyzivne, lebo tiez musis mat nejaky prijem.

levkaa
12. dec 2024

Poradila by som sa s pravnikom. Nie ze on bude byvat s vami, uzivat si oprate oblecenie, tvarit sa ublizene pred detmi, obcas sa s nimi pohra a chrapat bude u milenky. A vyhovovat to bude vsetkym okrem teba. Myslim, ze po rozvode, ak by si nemala pracu (dovod, ze sa staras o chore dieta), ma ex vyzivovaciu povinnost aj matky. Neviem to uplne na 100%, preto by som sa poradila s tym pravnikom.

catherinah
13. dec 2024

@margotka17 a keď je najbližšia vysoká škola 50 km, tak aká študentka pôjde k nej bývať?

autor
13. dec 2024

Baby ja Vám tak ďakujem ❤️ to s tým navrhom je dobrý nápad, musím si to pripraviť. Do podnájmu si neviem predstaviť vziat cudzieho cloveka k 3 deťom, to s tou neprisposobivou rodinkou som myslela len ako 'argument' prenho keby si ju tu chcel nasťahovať ale nerozprava sa so mnou o nej takze asi je prenho dôležitá. Ja sa nikam nesťahujem lebo mi bolo ublizene, len hladam zadne dvierka keby zacalo dusno. On by mne a deťom fyzicky nikdy neublizil ale psychicky "teror" je horší. Nevravim ze nas psychicky týral ale kedze ma inú známosť a pravdepodobne ju lubi tak laska ludi mení aj keď ja si skor myslím, ze su to len hormony(ze je to len fyzicka tuzba) a ked to vyprcha bude si sypat popol na hlavu ale niesom trafena aby som cakala kedy príde ďalšia. Manzelia sme 13 rokov, predtým sme boli spolu 3 takže to nieje tak žeby som ho nepoznala a o tej nevere som tusila uz dlhsie, je pravda ako tu casto píšete, že žena to vycíti.

rejka7
13. dec 2024

Ja ti držím palce,je to veľmi ťažká situácia, 3 deti, zdravotné znevýhodnenie jedného z nich, hypotéka, byť doma na RD a nemať ešte ani rodinu, je to horor, ani jedna pozitívna vec pre štart do samostatného života. Ja by som sa tvárila, že OK, nemám kam s deťmi ísť, choď ty za frajerkou, ja nemám S TVOJIMI deťmi kam ísť a hlavne nemám začo. Hľadala by som si prácu, rozviesť sa môžete, ale bývať by som tam zostala, a on nech ide s frajerkou do riti a hlavne si pýtať výživné.Hlavne nerobiť emocionálne a unáhlené kroky z hrdosti, nenechať sa zaťahovať do sporov, vyhýbať sa mu a vydržať, až keď bude práca a príjem, výživné a pod. išla by som do prenájmu a deti, aspoň tie dve na striedačku, nech sa nová mater kus postará, však ju skoro prejde nadšenie 😁

ema234
13. dec 2024

Vsak ostan v dome kym sa nepreda a potom do bytu, ak by boli peniaze z domu. A ten chlap , co mas je v poriadku, nemal by ti pomoct, kym si nieco s detmi nenajdete? Ved su to aj jeho deti

zazka666
13. dec 2024

Nech ide z domu on. A ty budeš dom predávať. Lebo ak ideš môžu ťa naťahovať roky a nebudeš mať ani by Angie ani peniaze. Neustup! Ak sa tam dá vydržať, výdrž.

zazka666
13. dec 2024

@zazka666 bývanie nebudeš mať, sorry. Držím palce

luccija
13. dec 2024

Choď po rady, alebo skús anonymne na FB opýtaj sa právnika.Nikam by som neodchádzala, pokým sa rozvediete to môže byť pol roka myslím si, že keď sú tam deti a jedno chorlave možno vás nerozvedu na prvý x potom majetkové vysporiadanie to tiež môže trvať, pokým sa dom predaj, alebo on zoženie peniaze na vyplatenie ..
Hlavne sa treba s ním porozprávať, že akceptujes jeho rozhodnutie, ale kvôli deťom by bolo fajn nerobiť scény atď....kto podáva o rozvod ako dlho platíte hypo?
Budeš doma, pokým nebudú peniaze za predaj Treba mať aj zadné vrátka, ale teraz sa tým nezaťažuj.

eliandra
13. dec 2024

Nejdem ti dávať žiadnu radu, iba ti chcem povedať, že pred tebou dávam dole klobúk...to ako to berieš, aká si racionálna, statočná,nelutuješ sa a situácia je naozaj neľahká...neviem si úplne predstaviť ten stav bez rodičov a blízkych,s tromi deťmi a jedným chorým...Ak toto dáš so cťou, za tým všetkým bude obrovské zmúdrenie a veľká vnútorná sila...ďakujem ti,naozaj ma inšpiruješ

nikola5803
13. dec 2024

No ja by som svoj dom ...zázemie našich detí ani za svet neopustila....a hlavne keď on je ten , kto má inú! Nech už je to akokoľvek a ešte s chorým dieťaťom...veď predsa dom ostane deťom do dedičstva

janette2021
13. dec 2024

Určite neodchádzaj z domu ty s deťmi, keď rozvod je kvôli jeho nevere. Vydrž do vysporiadania BSM, po rozvode odíde pravdepodobne on, milenka ho nenechá bývať s tebou. A ak odíde z domu ešte pred rozvodom, môžeš podať žiadosť o výživné na čas do rozvodu na deti aj na seba, keďže si bez príjmu.

autor
13. dec 2024

Ešte raz ďakujem za povzbudivé slová ❤️ zvládnem to som mama, my zvládneme všetko.

misslilac13
13. dec 2024

A nebolo by jednoduchšie keby vypadol on bývať k frajerke a ty ostala doma s deťmi?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zazka666
14. dec 2024

@lonely66 celkom zaujímavé riešenie. Na to však treba mať tvrdé racio. To nie každá dokáže, lebo emóciie vládnu našim telom.

autor
14. dec 2024

@misslilac13 z rodicaku neutiahnem energie, hypo (tu by trvalo dlho kym by sme sa na niecom dohodli) stravu, lieky...

autor
14. dec 2024

@lonely66 ja sa striedavej bránim lebo dieťa má rôzne diéty a bojím sa ze by neboli dodržané a okrem toho poznám pár detí co sú v striedavej a nesú to ťažko, samozrejme nevedia to pomenovať (vek 2 - 5) ale v škôlke sa bijú, nespolupracuju, bojim sa nasledkov ako by to ovplyvnilo deti. Teraz čakám aké prvé kroky podnikne, vyzera to ze si sype popol na hlavu takže sa mi ten cas predlzuje a mam ho tym padom viac na prípravu.

misslilac13
14. dec 2024

Ale ved za hypotéku je zodpovedný aj on, či tam býva alebo nie. Hádam on tam ostane bývať aj s frajerkou a ty budeš chodiť s deťmi a taškami ako bezdomovec.

ysseba
14. dec 2024

Určite neodchádzaj z domu. Striedavej starostlivosti sa brániš, lebo sa bojíš, že by to chorlavé dieťa zle znášalo. A zmenu domova, zázemia, svojej istoty bude ako podľa teba vnímať?

mantilka
14. dec 2024

To vieš, že exmanžel má vyživovaciu povinnosť na exmanželku kým si nenájde prácu ? Čítala som to niekde. Zisti si to. Toto je dôležitá info pre teba...nech sa stará o všetkých. Milenka sa bude tešiť z neho.
Kiežby prišiel skoro k rozumu. Akokoľvek držím ti palce.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zazka666
15. dec 2024

Takže nikam neodchádzaj!

janette2021
15. dec 2024

Striedavá starostlivosť škodí detskej psychike. Dieťa potrebuje mať stabilný jeden domov. Hlavne malé deti potrebujú mať mamu čo najviac pri sebe, nielen polovicu času. Je hlúposť myslieť si, že otec je pre nich rovnako dôležitý.
Z domu neodchádzaj, hypotéku má povinnosť platiť on svoju polovicu, až do vysporiadania BSM. Ak je hypo na jeho meno, ty ju dokonca ani nemusíš platiť teraz, súd ti to potom odráta od tvojej polovice pri vysporiadaní BSM.
Môj ex tak neplatí už mesiace ani svoju polovicu, ja platím celú hypo na byt, kde on ostal bývať, a ja som v podnájme. Platím, lebo je na moje meno a ja sa nechcem dostať na zoznam neplatičov.

autor
16. dec 2024

Už je doma a 'seká dobrotu' takže mám znova o niečo viac casu kým sa k nej nevráti alebo si nenajde ďalšiu... To s hypo som nevedela, myslela som, ze ked prestane platit musim automaticky ja ale tam je pravdepodobne nejaký proces, takže hypo sa nateraz báť nemusím, co som zistila, tak obecné byty uprednostňujú tych ktorí majú malé deti takze údajne do mesiaca sa da získať, vraj su nejaké stále voľné pre prípad... O výživné si zatial neziadam ale spisujem si ziadosti a navrhy zatial bez dátumu (on otom nevie) aby sa to neotocilo proti mne, ze on chce byt rodina a ja budem ta zla co ju nici, vsetko som si spisala a zbieram blocky zo stravy a oblecenia aby som sa vedela na sude obhajit prečo a kolko toho vyzivneho potrebujem aj ked si myslím, kedze ' zatiaľ manžel' je typicky slovenský živnostník veľa nedostanem. Prekvapilo ma, ze zohnať docasne byvanie pokial niesom týrana je dost problém ale starostovia okolitých obcí sa vyjadrili, ze to vedia zariadiť ale nebude to hneď. Jedine co ma desi, je predstava ze deti su na vikend niekde kde to nepoznám, rozmyslam ako dosiahnut aby sa prvé mesiace (ked bude po vsetkom) stretavali v mojej prítomnosti, respektíve aby to omrkol niekto zo socialky ake su tam podmienky ale zaroven nechcem tym druhým detom robiť problémy..