icon

Kam sa obrátiť v ťažkej životnej situácii?

28. sep 2024

Ahojte prepáčte že píšem anonymné. Chcem sa poradiť kam sa obrátiť o pomoc. Som matka dvoch detí žijem s nimi sama. Som zamestnaná . No momentálne v ťažkej situácii . Ocitla som sa na PN kvôli operácii platničky. Takže som momentálne len na PN finančné. A ocitla som sa v situácii že si neviem dovoliť kúpiť ani lieky . Niesom žiadna prizivnicka vždy som sa snažila sama zarobiť no bohužiaľ som teraz v situácii akej som neviete mi poradiť kam sa obrátiť.

Strana
z3
modrykolibrik
29. sep 2024

@martinkatinka tak mozno v hlavnom meste alr v malych mestach skor asi nie

martinkatinka
29. sep 2024

@modrykolibrik zalezi ako si to dana pobocka zariadi. U nas robia zbierky trvanlivych potravin aj pocas roka... Potom to rozdavaju rodinam, co to potrebuju. Tiez som tam chvilu pracovala.

zuzikak
Autor odpoveď zmazal
zuzikak
29. sep 2024

ahoj posli mi sukromnu spravu. Nieco ti viem poslat.

bambieblue
29. sep 2024

@mondolina presne tak ! Keď je sama s 2 deťmi musí rátať aj s tým ze môže sa čokoľvek stať a môže ostať PN. A tým pádom to bude horšie.A keďže deti otca majú už dávno mala si podať o výživné a nie teraz tu plakať a hľadať pomoc. Presne ako vravíš koľko žien nemôže ani len meno bývalého počuť a presto platiť musia ja tiež som bývalého mala tyrana a násilníka no platiť musí. On si kľudne nažíva zatiaľ čo ona ledva čo do úst. Okráda seba aj deti presne ako vravíš

julish
29. sep 2024

Ak nemas vytivne od otca deti, pytaj s ana socialke na nahradne vyzivne od statu. Silno drzimpalce

pribinak
29. sep 2024

@julish ale to nefunguje že prídem na socialku a natrcim ruku, že dajte mi výživné
Na niečo take zabudni !!

Ak niečo chcem, tak treba vynaložiť aspoň nejaké úsilie: teda spísať návrh, priložiť potrebné dokumenty, zaniesť či poslať na súd, ísť na pojednávanie

Ale ak už rozhodnutie je, tak treba ísť za exekútorom, niekedy aj na políciu, zas pozbierať potrebné papiere

A až potom nastrčiť ruku na sociálke, že dajte mi výživné

janage
29. sep 2024

@katie253 oni ale pomahaju v rámci dlhšieho programu a do toho programu si vyberajú rodičov a potom s nimi pracujú, aby sami ti rodicia vedeli fungovať. Nie sú orientovaní na jednorazovú pomoc finančnú či materiálnu. Jeden rodič sa to volá

katie253
29. sep 2024

@janage veď v poriadku, môže sa na nich obrátiť a možno ich zaradia do programu. Ja myslím na ich budúcnosť a dávam jej návod, ze aj taká je možnosť, ak o nej nevie....

mk1111111111
29. sep 2024

@pribinak ale zacat musi ( s tym vyzivnym), ak je pravda, co pise, lebi som si nevsimla, ze napisala, ze nepalti.ak nie, tak na socialku moze zavolat a opytat sa, ako na to, ostatne mailom, alebo postou, ak je PN, deti su velke, na postu mozu, ak to nejde mailom/ nevybavovala som, neviem. Ale, vzdy treba zacat. Uz im stat pomohol, ze da nahradne vyzivne, ale niekomu sa neraci, ani o to poziadat.
Takto moze kazdy napisat, ze sa v takej situacii ocitol. Vzdy je zrazu bez rodiny a kamaratov. Ja takych ani nepoznam. Ak neziadala SP, tak ma PN aj vyzivne

pribinak
29. sep 2024

@mk1111111111 to mi načo píšeš? To píš autorke

mk1111111111
29. sep 2024

@pribinak reagovala som na to, co si napisala
@julish .
Lebo to vyznelo, ze aby radsej autorka ani nesla, ze to nie je lahke vybavit. Nemusis sa hned certit.

daaaaaska
27. sep 2025

@anonym_autor ahoj autorka ako sa máš?ako sa ti darí?už ste finančne a zdravotne lepšie?

Strana
z3