icon

Kamaráti môjho manžela nás k sebe nepozývajú

28. nov 2022

Aký by ste zvolili prístup keby ze vás manžel má veľa kamarátov, všetci s rodinami, väčšina má domy a aj dostatok peňazí. Poznajú sa od detstva. Problém je v tom ze nás nikdy nikto nikde nepozve. Bud sú spoločné akcie ze nejaký výlet napríklad varenie gulášu (kde sa na to všetci skladaju) a je to mimo domov, alebo pozývame my. My nemáme ani dom a vždy manžel zabezpečí aby robil grilovacku, pozve všetkých čo je teda min. 25 ľudí. Naposledy nás to stalo 250€ a to som myslela ze ani nedám. Blíži sa silvester a tak sme sa bavili koho pozveme. Ale vôbec sa mi do toho nechce. Ps: keď aj k niekomu náhodou ideme , aj 4 hodinove pohostenie je o jednej káve. Neviem čím to je. Ja som to robila rada, vždy sme všetko prichystali.. ale po tomto lete sa mi uz fakt nechce.raz sme boli u jedných na Silvestra a neponukli nám vôbec nič.pre mňa to bol sok.neviem ako sa k tomu postaviť manžel nemá súrodencov len kamaratov.mrzi má ze mi takú akciu chystáme 2 dní a potom deň upravujeme, každý má všetko a nas nik nikde nepozve. Volali by ste niekto na Silvestra ? Zdá sa vám to cele ok.

Strana
z3
vilma7
28. nov 2022

Keď sú taká partia, tak sa mali chlapi sami dohodnúť na striedačku...a nie že len vy. A každý 3.mesiac u ďalšieho. Alebo ak máte spoločný chat, oficiálne by som to tam napísala...minulý rok sa konal Silvester u nás a kde bude tento rok? Už sa vopred tešíme na príjemné posedenie a pochúťky 🤣🤣🤣

jankalukasova
28. nov 2022

Ale ono nie je povinnosť oslavovať narodeniny a robiť okázalé oslavy. Ja mám oslavy rada ale napr. v manželovej rodine je klasika zaplatiť reštiku, všetci oprášia staré obleky a je to celé sa to tvári veľmi formálne a vážne. Reštaurácia kde sa to konáva sa mi vôbec nepáči ale neriešim. Je to ich vec, takto to majú zaužívané. Manžel bol veľmi zaskočený, keď som povedala, že ja tak narodeniny oslavovať nebudem. Ja keď som robila oslavu, tak bola veľká grilovačka u nás doma. Mám to tak radšej, pohostenie samozrejme bolo ale napr. som neinvestovala do nejakej výzdoby, skôr do kvalitného vína a podobne. Ďalšia vec, ktorá bola, že tam bolo len zopár priateľov. Niektorí z nich tiež nakoniec oslavu na okrúhliny nerobili ale ja to nepovažujem za problém. Proste z nejakého dôvodu sa rozhodli, že nie, tak nie. Ja som ich nevolala s očakávaním, že sa potom pôjdem najesť ja 🙄 volala som ich, lebo som chcela aby tu boli. Mám dobrého kamoška ale ja k nemu nechodím. Bývame od seba skoro 200km. Vždy ide on k nám. Keďže jeho naše stretnutie stojí tú cestu, tak ja pre neho (a jeho rodinku) chystám vždy bohatý bufet a rada! Som rada, že je ochotný k nám cestovať aby sme sa videli a s veľkou radosťou pre nich nachystám aj trojchodový obed.

timing
28. nov 2022

Hlavny problem bude v tom,ze tvoj muz kedze nema suredencov sa upnul na tychto" kamosov" az prilis. On ich berie ako rodinu preto ich pozyvate stale k sebe, hostite atd. Lenze oni na druhej strane tvojho muza neberu ako rodinu, maju svoju. Beru ho ako spoluziaka,kamosa a tak sa aj odzrkadluje ich spravanie,pohostenie,pozyvanie.

thoughtfulweirdo
28. nov 2022

Ja kvôli tomuto nerada prijímam pozvania od ľudí, ktorí to hostenie takto (z môjho pohľadu) preháňajú 🙂 pretože ja to na oplátku robiť proste nebudem, je to pre mňa záťaž, ktorú na seba nemienim brať, považujem ju za zbytočnú. Pri stretnutí s blízkymi nevidím význam byť hostiteľ a obsluha, chcem s nimi byť a debatovať. Takže sa pridávam k názorom vyššie, každý nech hostí tak, ako hostiť chce a preto, že to robiť chce, nie preto, aby to na oplátku dostal tiež.

kvetinka75
28. nov 2022

a musíš toľko chystať? veď nabudúce nachystaj čipsy a kávu, deťom upeč plech koláča a uvidíš. Alebo ich nepozývajte všetkých naraz.Aj po jednom, pokecáte.

kvetinka75
28. nov 2022

@thoughtfulweirdo ja to beriem podobne. Stačí mi káva, voda z vodovodu a keď nechce mať niekto prázdny stôl nech upečie 1 koláč alebo spraví pár chlebíčkov a hotovo.
Ja nemienim chystať 5 chodové menu, pretože mi to niekto pripravil. Chcem si užiť návštevu - aj keď ja niekam idem, aj keď ku mne niekto príde.

matullienka
28. nov 2022

Áno chodili sme ku kamarátom lebo mali dom bolo nas tam vždy aj 20 vrátane detí, vždy sme si na takéto akcie povedali kto čo chystá, vždy som priniesla upečené a nejakú misu, keď sme spali u nich ch vždy som kamarátke pred tým ako sme odišli pomohla dať dom do poriadku. Toto čo opisujes ty by som nerobila

autor
28. nov 2022

@kvetinka75 jeden kolac a par chlebíčky pre 25 ľudí, to radšej nič..

autor
28. nov 2022

Ďakujem za rady názory.. rozhodli sme sa teda ze už takéto pohostenie robiť uz nebudeme a ešte aj zvážim keď nás niekto pozve ci vôbec pôjdeme lebo ani ja ani manžel nie sme proste taký že budem silvestrovat pri jednom pohári vody..

kvetinka75
28. nov 2022

tak sa potom nesťažuj, sama si robiš robotu. Keď sa ty potrebuješ prezentovať honosne, nie každý je taký. Keď potrebujete luxus a kopu jedla k tomu, okázalosť, tak si nájdite takých známych.

dilino
28. nov 2022

Nič nerobte urobte si pre seba a nikoho nevolajte. Načo nemáte žiadnu odozvu len prídu najedia sa napijú a idú preč a všetko potom upratovať. Nevolajte nikoho všetko drahé peniaze viete využiť aj ináč ako pozývať 25 ľudí a nič s toho. A vás nikde nikto nepozve ani nezavolá. Kašli na to nerob vôbec nič. Kávu si môžeš urobiť doma alebo niekde vybehnuť von.

timing
28. nov 2022

Aha,takze ty chces v podstate na stole iba hojno- co talcit do hlavy
Ak by si mala rada kamosov,tak s nimi sedis ak pri jednom pohari vody.
Des toto...

autor
28. nov 2022

@kvetinka75 ale asi si nepochopila ze neide o to jedlo, ja varím rasmda ale dosť ide o to ze nás nezavolal nepozve nikto...

autor
28. nov 2022

@timing ano sedím keby nás nikde niekto zavolal .. lenže nezavola a des je ze keď prídu nič nedonesu, nepomôžu ale doslova čakajú.

21anjelik19
28. nov 2022

Nie nepozvala... buďte si aj samy na silvestra noačo ....my tiež tak budeme tento rok .....

autor
28. nov 2022

@timing a nie nepotrebujem tlačiť do hlavy ale keď nikde cestujem 100km a potom prídem z vonku, kosa.. mam tam byt ako celú noc ... a nik ti neponúkne ani čaj ani vodu .. a to je silvester tak to nie je tlačenie do hlavy... do hlavy tlačiť asi ty..

pralinka25
28. nov 2022

a preco nejdete na chatu niekam na silvestra? to by vela veci vyriesilo. ja by som na vasom mieste navrhla ze stretavanie sa niekde inde. na chate, v restike v kaviarni atd
akoze ja ta chapem.u nas je to viacmenej tiez tak ze vsetci sa tlacia sem. ale je pravda ze my mame dom a kamosi ziju zvacsa v bytoch. ale zas musim povedat ze vzdy niekto nieco prinesie. nechodia k nam navstevy na prazdno. akoze tiez by som rada niekam isla prec lebo ja som tym padom stale doma. ale aspon to pohostenie nie je cele na mne a aj detom kazda navsteva nieco prinesie.

timing
28. nov 2022

Nie, netlacim do hlavy si predstav. Nepotrpim si na takej parade, ze chcem svedske stoly. Z toho ak po to opisujes ty minpride ze si narocnejsia. uz ti ju jedna pisala ze staci kolac a chlebicky a ty aj nad tym ohnujes nosom.
A ak niekam cestujem tak daleko + poznam hostitelov x rokov a teda viem, ze sa nenajem tak nesuhlasim s takym napadom silvester. Ale ty tam ides aj napriek tomu,naco?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
morgane1975
28. nov 2022

Je to divne…ale su to len kamaráti. Ja to mám takto s bratom. Nepozvú nás lebo sme pod ich úroveň (ja ani partner nemáme VS) Ale keď mame niečo nove tak sa nanominuju že prídu pozrieť. Aký dôvod môžu mať vaši kamaráti na takéto jednanie ťažko povedať… ale kamarátov si môžete vybrať aj vymeniť.

majka879742
28. nov 2022

@domca1408 vieš čo toto isté má môj muž, ked sa blížia jeho narodeniny tak sa každý vypytuje čo bude za akcia, lebo vedia, že u nás sa vždy toho pripraví veľa, ale oni na ich sviatok sa ani neozvu poprípade sa otvorila chipsy či tyčinky ak náhodou pozvú 🤷 🤦😂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
29. nov 2022

ty si nepochopila čo ti píšeme. Nemôžeš od druhého čakať to, čo robíš ty. Každý je iný. Buď spravím niečo pre niekoho pretože chcem a nečakám za to nič, alebo sa na to vykašlem ak od toho niečo očakávam.

ruza123
29. nov 2022

Mne napr. je absolutne jedno, co kto nachysta, aj keby som mala byt o vode na navsteve..stve ma to, ze nas ani nepozvu k sebe, stale len my ich..plus kazdorocne ta velka mega akcia u nas, na tu sa kazdy cely rok tesi..niektore tu napisali, ze nemaju radi navstevy, chcu mat svoj pokoj, ok - ale ved raz za cas sa prekonam, lebo chcem byt s tymi ludmi, ci?Vztahy treba pestovat a nie len mysliet ma svoje pohodlie..

nikdenikto
29. nov 2022

Inak baby čo tu píšete že vás k sebe nepozyvaju, neviete sa pozvať samé? Akože nie vtierka, ale v našej partii a nie len tej najbližšej to tak funguje že mi napríklad zavolá kamoška či sme zajtra doma, že by sa navečer zastavili na kávu. Taktiež my keď s mužom rozmýšľame čo budeme robiť cez víkend hocikedy sa niekomu ozveme že či môžme prísť. Popravde ani si nepamätám, kedy som niekoho vyslovene že pozvala k nám a to máme skoro stále plný dom.

sidicek
29. nov 2022

Mňa hlavne bavia niektoré reakcie ako ,nie každý je na prípravu...alebo asi majú radi svoje súkromie...ale pozvať sa nechajú radi , aj sa zrazu radi druzia, keď ich to nič nestojí .toto nie sú kamaráti ale pijavice .Je to elementárna slušnosť oplatit OPAKOVANE návštevy, ci niečo ponúknuť, keď si niekoho pozvem a nie odbyt to stylom, ja nerada chystám tu je voda .kokos .Už by som ich viac nepozyvala.

autor
29. nov 2022

@ruza123 no ved presne to, ja tiež nepotrebujem nejaké jedlo, viem sa najesť aj doma ale aspoň keby zavolali na návštevu.

Strana
z3