Kamaráti môjho priateľa ma ohovárajú

vanka332
20. nov 2022

Ahojte! Veľmi rada by som chcela počuť váš názor na jednu vec. Môj priateľ trávi dosť veľa času v pohostinstve a viete ako to tam chodí, veľa sa klebetí a ohovára. V čase keď sme boli rozídení (pár mesiacov) som tam bola dosť preberanou témou a hoci som nikomu nič nespravila, väčšina jeho krčmových kamarátov ma prestalo mať rado lebo sa narozpravali o mne kadejaké hlúposti. Dosť ma ohovárali. S priateľom sme si tieto veci vyrozprávali ale jeho kamaráti ma stále akosi nemajú radi. Mne na druhú stranu veľmi vadí, že sa baví a stretáva s ľuďmi, ktorí ma ohovárajú. Kontakt s nimi prerušiť nechce a ja by som chcela vedieť či mám podľa vás morálne právo žiadať od neho aby prerušil kontakt s ľuďmi, ktorí ma ohovárajú, ohovárali a nemajú radi. Ďakujem

beata_k
20. nov 2022

@vanka332 Prerus kontakt s priatelom. Obzvlast s takym krcmovym.

mata1001
20. nov 2022

Aj keby si ho o to požiadala, aj tak by s nimi kontakt neprerušil, lebo su preňho dôležitejší ako ty...
Prehodnoť vzťah s ním.

heleninamama
20. nov 2022

No nemáš. Nie si mu nič, nemôžeš ho takto obmedzovať. Mať priateľa, ktorý trávi veľa času v pohostinstve je však taká životná výhra, že má zmysel sa k nemu po rozchode vracať a tolerovať jeho krčmových kamarátov.

zuzkaa1991
20. nov 2022

@vanka332 zalezi aky pevný vztah mate aj moj muz chodil kazdy vikend s kamarátmi do.krcmi jedine co pomohlo je odstahovat sa (postavili sme dom par km dalej ako vyrastal) tym padom sa prerusili kontakty a len s tymi sa stretávame co akceptuju aj mna(muzi maju manželky s ktorými som v kontakte)

viestta
20. nov 2022

@vanka332 ty nemáš žiadne právo. Ale ten tvoj priateľ asi nebude z tých chrabrych rytierov, ktorí by za svoju dámu bojovali. A tam je váš problém. O tom by som rozmýšľala, prečo ich nedal do laty. Prečo mu nestojís o to aby ich dal na poriadok.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminkadeticiek
20. nov 2022

Nie ty pravo nemas ziadne, ale podla mna nie si na spravnom mieste.Priatel co chodi po krcmach uz samo o sebe nie je dobry napad,ver mi.Navyse prenho nie si ani natolko dolezita,aby ich zastavil a zastal sa ta.K takemuto chlapovi by som sa nevracala.

sasa1310
20. nov 2022

@vanka332 dôvod rozchodu bol aký?

zuzitko74
20. nov 2022

Keď ste boli rozídení, pravdepodobne ťa ohovárali na jeho podnet. On bol rozídený, vylieval si pred nimi srdce, zrejme im o tebe povedal aj veci, ktoré nemusel a samozrejme, z jeho pohľadu si bola tá zlá ty. Oni mu pritakávali, pravdepodobne aj pridali zopár vlastných postrehov a nadávok na ženské pokolenie vo všeobecnosti.
On ich poštval proti tebe, on by mal teraz napraviť ich názor na teba. Zbytočne sa na nich hneváš, najväčšiu vinu na ich správaní má tvoj priateľ.

dilino
20. nov 2022

Už len prvá veta mi bola dosť môj priateľ často navštevuje krčmu. Bože čo za budúcnosť ťa čaká s opilcom. Ja by som to s ním skončila ešte teraz pokiaľ je čas a jeho kamaráti by má vôbec nezaujímali načo. Ale skôr by má štvalo že len chodíte spolu a jeho najlepšia kamoška krčma no nič moc. S takým by som si rodinu nezakladala. A deti tiež nemala. Mala som nevlastného otca pijaka mala som peklo zo života s takým debilom aj naša mama a nevlastní súrodenci. Odstup s kratšej cesty kým je čas moja rada. Ziť s alkoholikom celý život je peklo. Ver mi vlastná skúsenosť.

maca1984
20. nov 2022

Aké právo prosím ťa ? Veď to je dospelý svojprávny chlap.
Skôr si porieš jeho ako to, aby on s niekým prerušil kontakt.

dagmarovita
20. nov 2022

Samozrejme, ze maš právo braniť sa, ide o Tvoju česť, povesť, dôstojnosť. Je to úplne zakladne právo kazdeho cloveka. Ohovaranie a osočovanie zabíja. Dokonca mame na to aj zakon. Aj toho kto pocuva aj toho kto vypusta z ust také jedy to dáva dole. Sám by to mal spraviť od seba a zakazat im aj vojst do vasho domu, vobec sa nebavit s takymi ludmi. Ale teda ako Ti tu radia, je to slepá ulica.

danica2711
20. nov 2022

reči krčmových parťákov sú tvoj najmenší problém. Jadro problkému je tvoj priateľ, ktorý trávi veľa času v krčme a zjavne to bol on, ktorý dal kamarátom podnet pre to, aby ťa ohovárali. Porieš toho tvojho rytiera na bielom koni, nie reči jeho kamarátov. Zo všetkého, čo píšeš, mi pripadá najlepšie "rytiera" posadiť na koňa a toho dobre silno plesknúť po zadku, aby ho odniesol čo najďalej o teba

0silvia0
20. nov 2022

@vanka332 a tebe vyhovuje krcmovy frajer? Nechces si najst niekoho normalnejsieho s duchaplnejsimi zaujmami?

lilyianka
20. nov 2022

@vanka332 určite by som priateľovi nerešpektovala krčmu, takže s takým by som nebola. A teda absolútne by ma netrapil názor od prepitych mozgov

kassandra25
21. nov 2022

@vanka332 kontakt mozes prerusit s priatelom. Paci sa ti to, ze ked ta ostatni ohovaraju, priatel bud pritaka alebo je ticho?

mamamoni
21. nov 2022

😂😂😂 ja byť na tvojom mieste,tak určite by ma zaujímalo čo o mne v nejakej krčme hovoria.....už keby v luxusnej reštaurácii s Michel.hviezdou tak nepoviem...ale v krčme....?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovakboy
21. nov 2022

@vanka332 spomínam si na komédiu Prci prci prcičky, keď ten futbalista sa nezastal tej malej kočky, keď sa smiali jeho kamaráti že s ňou bude spievať. Ako ju to vtedy nahnevalo. Led on počúva o tebe take veci anezastsne sa ťa tak to znamená že buď s nimi súhlasí alebo je srab. A keď je srab, tak ešte aj masochista, lebo si chodí po dávku svojho poníženia opakovane. A riskuje, že tým veciam uverí.