icon

Kamarátka a jej dieťa

16. júl 2021

Ahojte . Nechcem sa starať ale áno starám sa takže to mi písať nemusíte 😅 len ma zaujíma ako vy vidíte tuto situáciu . Kamoška ma pol ročne dieťa , veľmi dobre nevyžaduje veľa pozornosti atd. Ale čo ja napr nechápem je , že kamoška sa na balkone opaľuje a malú ma dnu bud v kresielku alebo na hracej podložke . Ok . Však a takým malým dieťaťom sa nedá moc čo robiť ešte keď je dobrá , ale neni to blbo ? Mne by bolo mojej malej ľúto že ja na balkone a ona sama . Veď aj keď sa nedá nič s takým malým robiť ale tak aspoň lezat vedľa nej keď už tak , a rozprávať sa a nou alebo niečo jej ukazovať alebo len tak lezat nech citi maminu prítomnosť . A nie mama vyvalena na balkone a dieťa dnu “ same “ so staršími detmi . Možno ja to tak vnímam že mám len jedno dieťa. Ako toto vnímate vy ?

lylyjana
Autor odpoveď zmazal
haley7897
16. júl 2021

Ako takto, netreba sa nechať odradiť a ostať ticho len z obavy z reakcie. Sú ženy/rodičia ktoré naozaj zanedbávajú deti. Moja spolužiačka mala dobrú kamarátku ktorá pravidelne nechávala deti samé doma. Nepamätám si vek, ale mladšie mohlo mať cca 2 roky a staršie tiež predškolský vek. 4-5? Rokov. Mladá slobodná matka. Neverila by som keby som vtedy sama nezažila ako im len pustila TV s tým ze sa hneď vráti a nechala ich samé doma a odišla na celú noc von s partiou. Vraj tak chodía často. Toto bolo xy rokov dozadu, ja som vtedy mala 14 rokov a fakt som nevedela ako reagovať.
Porozprávala by som sa s ňou.

autor
16. júl 2021

@viestta a keď prelustruješ svoj profil tak ten pravopis tam je cely zlý . Takze ozaj nechápem tvoj koment 😅

katkati
16. júl 2021

A ja ťa chápem. Viem si predstaviť, ako musí byť deťom smutno, keď mama ľahne na balkón a tri hodiny sa opaľuje a určite ju nesmú otravovať, lebo ona chce mať kľud. Bolo by to úplne iné, keby boli spolu na nejakej terase, deti v tieni a ona na slnku, aby sa opálila, Ženy, ktoré chcú mať pokoj od tak malých detí, mali by si rozmyslieť, že do určitého veku súkromie pôjde bokom. A tiež nezdieľam názor, že kamarátka alebo aj iní ľudia sa nemajú starať, keď sa deje niečo zlé. Toto je ešte také no, deti pri tom fyzicky netrpia. Ale dejú sa oveľa horšie veci a ľudia pred tým zakrývajú oči, lebo nikto do nikoho sa nemá starať.

autor
16. júl 2021

@leskovael áno predstav si že to tak je ;) a áno som v zahraničí už 20 rokov , čiže som tu ako doma poznáme sa každý s každým . Čo to ma s tým spoločne zato že som v zahraničí tak nemôžem vedieť že ju niekto ohovára ? Wtf 🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

makova333
16. júl 2021

@katkati 3 hodiny a kazdy den? Co je Ibrahim Maiga?

autor
16. júl 2021

@katkati vieš to je take typické modrokonikovslé . Nemáme sa starať ale tu v diskusii sa každá jedna do druhej stara . Jedna ti povie máš hrozný pravopis a otvoris jej profil kde veta tam chyba . Tak mi povedz či toto je ok? 😀😀😀😀😀

evaachesa
16. júl 2021

Autorka ty máš teda dosť divné zmýšľanie. Tak kamoška sa opíja, chodí na diskotéky, celý deň potom preleží v posteli, nechodí kočíkovať (podľa tvojho tvrdenia), ale teba najviac trápi že sa kamoška opaľuje a dieťa nechá vo vnútri so staršími deťmi. Mám taký pocit že si tu niekto vymýšľa príbehy vo svojej hlave 🤦

leskovael
16. júl 2021

Ospravedlňujem sa, pochopila som že kamoška je doma a ty v zahraničí.. Ale aj tak neviem kde je problém si s ňou narovinu pohovoriť a nechápem ako môžeš vedieť ako trávi každý deň.. Ja natom nevidím nič zlé že si nájde čas pre seba. Za normálnych okolností žena musí aj navariť aj upratať aj si dopraje vypiť kávu predstav si, tak ona možno navarí na 2dni a má čas ísť sa chvíľu aj opaľovať. Proste tvojmu príbehu neverím.... Už len preto, že pol ročne dieťa prespi pár hodín denne a tak nevidím problém že ona miesto toho aby si ľahla s ním do postele ako to robí dosť veľa mamičiek, ju uspi a ide si lahnúť na slnko (ale určite to tak nieje že? 🙄) Už len preto že najprv bol problém že sa opaluje a keď to bolo podľa ostatných normálne, tak zrazu už chodí na diskotéky a ožiera sa malú vôbec nekočíkuje (to toto ti neprišlo ako prioritný problém? Lebo práve to je a oveľa väčší problém ako to, že sa opaluje..a toto by bolo určite hneď v úvode diskusii a neriešila by si jej opalovanie)

maximilie
16. júl 2021

Ja uplne chápem, ze ta to štve, ale naozaj sa musíš naucit neriesit cudzie deti. Vieš koľko sa s takými prípadmi ešte stretneš? Pre nich zas budeš nenormálna ty a budu zakladať témy,,kamoška vkuse beha svojmu dietatu za zadkom" 🤷‍♀️
Takže nauč sa to neriesit, vypi kavu s kamoškou na balkóne a NERIES. Aspoň vieš, ako to ty nechces robiť a ked budeš mat svoje, urobíš to po svojom

thoughtfulweirdo
16. júl 2021

Tak ľudia ju ohovárajú kvôli diskotékam a ty založíš tému o opaľovaní? 🤣🤣🤣 V každom prípade, pokiaľ sa cez deň riadne stará o deti a na noc ich nenecháva samé, nech si počas tej noci robí, čo chce. Keď ju to baví, tak nech aj každú noc, je to jej telo 🤷

dskjhfdlkdjhl
16. júl 2021

A preco to je kamoske nepovies, ked ste take kamosky? Lepsie atkto anonymne na MK obkydavat? Postaraj sa sama o seba, pripadne svoje deti a nestrkaj frnak tam, kde nemas.

asia83
16. júl 2021

Nemáte deti, či? Ono viete, pupočnú šnúru v pôrodnici prestrihnú. Úplne v pohode som nechala deti samé, keď boli také malé. Či som mala ležať pri nich a pozerať sa na ne? Robotu by mi kto urobil okolo domu, domácnosti? Vy?

katkati
16. júl 2021

Také sa mi to zdá tu čudné. Tak starostlivú mamičku odsudzujete, nepekne je nadávate, len preto, že sa pozastavila nad tým, či je správne nevšímať si kvôli opaľovaniu pol ročné dieťa a chodiť na diskotéky.

haley7897
16. júl 2021

@katkati súhlasím. Nerozumiem kedy sa stalo "starať sa iba o seba cnosťou a normálnym". Ú nás platí, že máme povinnosť starať sa jeden o druhého. Či je to rodina, priatelia, susedia...

makova333
16. júl 2021

@haley7897 tiez rodinu, priatelov, susedov riesis na modrom konovi ci inych socianych sietach poza ich chrbat?

solange7
16. júl 2021

Dobre si sa odkopala. 😀 Najprv riešiš opalovanie na balkóne a potom kydáš vlečky hnoja. Keď ti ani na to nikto nepritaká, tak sa tu rozdrapuješ ako malé dieťa. Pôsobíš veľmi jednoducho.

solange7
16. júl 2021

@haley7897 a ako sa ona o kamošku postará tu na MK? Sprosté ohováranie typu "ožiera sa na diskotékach" nieje žiadna laskyplná starostlivosť. Keď jej na nej záleží, tak sa s nou má ísť porozprávať priamo. Tu evidentne radu nehladala.

katkati
16. júl 2021

Autorka je jednoduchá? Čo si tu vymýšľate o ohováraní, ako by kamoške tým nejako poškodila. Absolútne nikto netuší o koho ide. Chcela vedieť názor, lebo je jej ľúto detí a rozmýšľa, ako sa má zachovať,. Ste sa zbláznili? vy tu s ňou jednáte, akoby bola retardovaná.

july0
16. júl 2021

@solange7 radosť taku kamošku aj mať 😂

haley7897
16. júl 2021

@makova333
@solange7 nebuďte take jednoduché. Veď sa zámerne pýta anonymne na názor či to riešiť alebo nie. Nikto netuší o koho ide. Co vás zdá sa štve najviac 🙈

christina_petrikova
16. júl 2021

kazdy to ma inak, asi tak by som to zhrnula, kazda robime ako si myslime, ze je najvhodnejsie, keby sme si kazda hladeli svojho bolo by na tomto svete ovela lepsie, lahsie 🙂

littlebubble
16. júl 2021

Ja som od znameho minule pocuvala ako dieta potrebuje matku a zena nemoze ist nikam ako on pretoze ma dieta 😂😂😂 no koneeeec.

Ale ja by som dieta nenechavala starsim detom.Bolo by to moje dieta nie ich a mala by som ho pri sebe, co ja viem vo vanicke s vodou.

makova333
16. júl 2021

@haley7897 dobre

patus_2
16. júl 2021

Pozri, keď reálne vidíš že je dieťa zanedbávané, tak sa s kamoškou porozprávaj. Keď nepomôže, tak to ohlas na príslušné inštitúcie. Keď sa náhodou rieši nejaký prípad zanedbaného/tyraneho dieťaťa, tak by to tu ľudia nadávali na kamarátky, na susedov, na známych, že to nikto neohlásil. Ak by bolo pol ročné dieťa samé dnu, tak by som sa toho až tak nebála, ako keď je dieťa dnu s ďalšími malými súrodencami. Fakt stačí chvíľa nepozornosti. Áno správne tu zaznelo, že treba prestrihnut pupucnu šnúru, ale nechávať samé bez dozoru malé deti mi tiež nepríde uplne ok.

kitycat
16. júl 2021

Daj ju na sud a poziadaj o adopciu... Toto nie je normalne... Ako si dovoli opalovat sa a dieta v tieni s hrackami!

0kristina0
16. júl 2021

Autorka, inak sa kamoska o deti stara? Vari im? Chodia v cistom? Ked je na diskoteke tak ma zabezpecene strazenie? Ma manzela?

lalenka33
16. júl 2021

Ty sa tomu svojmu dieťaťu asi tiež veľmi nevenuješ, keď stíhaš sledovať kamošku a vieš kedy čo robí/nerobí.Či jej závidíš, že popri 3 deťoch sa stíha venovat aj sama sebe?Predpokladám, že do nej nevstúpil duch svätý a deti majú aj otca. Ty budeš asi jedna z tých, čo je celý deň v špinavom tričku s mastnými vlasmi a 24 hodín decku pri riti.Prečo by mala ležať pri decku na zemi a pozerať sa naňho? Či ty varíš s deckom v nosiči. Sorry, ale tvojej rozprávke o jej návštevách diskoteky a nekočíkovaní neverím.Vytiahla si to až potom, čo si nezískala komentáre aká je krkavčia mater,keď si dovolí opalovať sa na balkone.Keby sa fakt ožierala na diskotekach a nekočikovala dieťa, tak by si riešila to a nie opalovanie.Si rýchlo potrebovala získať komentare podla svojich predstav, že ona je zla matka lebo si najde čas aj na seba a ty si najlepšia na svete lebo ležiš pri decku a pozeráš nanho jak na zjavenie aby cítilo tvoju pritomnost. By ma zaujimalo, čo robíš ty, keď ti muž, rodičia alebo svokrovci vezmú dieťa na prechadzku či ho nikomu nedáš a si s ním 24 hodín denne? A potom sa ešte niektoré čudujú, že si muž nájde milenku a odíde z domu.Niektorým ženám očividne materstvo udiera na mozog.Žena je aj po pôrode ženou, manželkou a má sa starať aj o seba a nie behať 24 hodín denne decku za riťou a vyhovárať sa, že pri dietati sa nestiha namalovat, umyt si vlasy,uvarit, upratat.No nie, nestiha keď leží pri decku a pozera mu do očí.

jankapepe
16. júl 2021

Asi máš nula detí, že? 😁

jankapepe
16. júl 2021

Ty riešiš prednostne ako hlavnú tému opaľovanie? Zatiaľ čo kamoška lieta po diskotékach opija sa atď??? Zvláštne zmýšľanie