Kamarátka a jej dieťa
Ahojte . Nechcem sa starať ale áno starám sa takže to mi písať nemusíte 😅 len ma zaujíma ako vy vidíte tuto situáciu . Kamoška ma pol ročne dieťa , veľmi dobre nevyžaduje veľa pozornosti atd. Ale čo ja napr nechápem je , že kamoška sa na balkone opaľuje a malú ma dnu bud v kresielku alebo na hracej podložke . Ok . Však a takým malým dieťaťom sa nedá moc čo robiť ešte keď je dobrá , ale neni to blbo ? Mne by bolo mojej malej ľúto že ja na balkone a ona sama . Veď aj keď sa nedá nič s takým malým robiť ale tak aspoň lezat vedľa nej keď už tak , a rozprávať sa a nou alebo niečo jej ukazovať alebo len tak lezat nech citi maminu prítomnosť . A nie mama vyvalena na balkone a dieťa dnu “ same “ so staršími detmi . Možno ja to tak vnímam že mám len jedno dieťa. Ako toto vnímate vy ?
Je to jej dieťa 🙂 nie tvoje. A to ze je matkou, nema narok na svoj relax? mozno je to jej jediny relax, kazda si zasluzi oddych. Neverim ze sa opaluje 3 hodiny. Mozno si lahne von na pol hodinu a hadam, to si uz ako zena moze dovoliť...netreba vsetko prehanať.
jasne ze to nie je tvoja starost a ona je ok, sak nemysi byt 24 hod nalepena na dietati ma aj svoje potreby...
Bože ake ste zas všetky sväté 😅😅 viesta ty sa tu staráš do každej jednej v každej diskusii normálne ty si celebrita diskusii 😅 a my nehovorte že vy ste si o nikom nikdy niečo nepomysleli i keď sa jednalo o kamosku
Ako mne by bolo blbe sa opalovat a mat pol rocne dieta vedla mna na slnku na balkone, radsej nech je dnu v tieni, ci?
Je vnútri s ostatnými deťmi. to je po prvé. čiže ak má staršie deti, tie už vedia dohliadnuť alebo mamu privolať v prípade, žeby sa niečo dialo.. druhá vec, možno kamarátka z balkóna vidí/počuje na tie deti a má to pod kontrolou. je to jej vec, jej deti, jej zodpovednosť. a keby mala aj len toto jedno dieťa, ak sa ono vie vyhrať na podložke samo a ona má nad ním kontrolu, tak má obrovské šťastie a ja jej prajem veľa slnečných lúčov. čo iná by za také dieťa dala 🙂 pri dieťati je potrebné využiť každú možnú chvíľu na oddych, lebo tieto chvíle nie sú pravidlom. záver: ja na to to, že by som na jej mieste robila to isté 😀
@haley7897 tie deti obe majú menej ako 7 rokov 🤦🏽♀️🤦🏽♀️ A každý týždeň chodi na diskoteku opija sa potom cely den lezi v posteli . Malú vôbec ani nechodí kočíkovať . Mne to proste nedá . Je mi tej malej ľúto
no to je zaujímavé. najprv sa IBA opaľuje na balkóne, a keď ti žiadna z nás neprikývla a neostala z toho zhrozená, tak zrazu sa opíja a chodí na diskotéky. by ma zaujímalo, na aké, pokiaľ viem, ešte nemáme spustené nočné kluby, či áno? no a ak áno a je to tak, tak to nerieš na MK, ale podaj podnet na sociálku
Zrazu už diskotéky a alkohol...no a čo jej to ako svojej "kamoske" nepovieš ale ohováras ju na MK
kazdy ma pravo vychovavat si dieta ako uzna za vhodne, mysliet si svoje mozem ale urcite to nebudem rozoberat na MK - akoze pekne dakujem za taku "pseudo" kamosku, ty by si sa ako citila, ked by si si taketo nieco o sebe precitala?
a uz vobec nechapem zmysel otazky - opises situaciu A a ked ti nepritakavame aka je to krkavcia mat, tak zrazu sa "kamoska" chodi na diskoteky ozierat a hned vyzera horsie - no tak sa s nou porozpravaj, ked si z nejakeho dovodu myslis, ze si kamoska - lebo mne sa nezda, ked namiesto toho, aby si sa s nou porozpravala a pripadne pomohla jej nakladas na MK
No pozri, ak máš vedomosť, že deti naozaj zanedbáva nedostava sa im potrebná starostlivosť ci už od nej alebo inými rodinnými príslušníkmi a vieš zo svojim najlepšim svedomím povedať, že máš pocit, že sú deti ohrozené, vieš co robiť a kam sa obrátiť. Zvaz však ale úprimne najskôr, či ťa len neskrie, čokoľvek co kamarátka má /robí etc. Predpokladám, že nechodí na diskotéky nechajúc deti samé doma bez dozoru... Nie, nieje to ani môj životný štýl, to je ale irelevantné. Jej deti, jej prístup.
@panelacikova lebo ani nežijem na sk bože 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ A nepísala som to lebo som nechcela všetko rozpisovať
Dobre sa ti ohovára anonymne? To je každý hrdina všakže. Toto povedz kamoške ak ti to vadí a nerieš to na koňovi. A ak deti skutočne zanedbáva, tak to sa tiež hlási inde ako tu.
Ja nephovaram preboha . Len ľudia vonku ju ohovárajú skrz tých diskoték. Lebo chodi fakt často . A chcem jej to nejakým spôsobom naznačiť že proste ľudia o nie nehovoria pekne . Tuto diskusiu som založila lebo som chcela len vedieť názory či si aj vy myslite že je to ok alebo nie . Skôr ako jej niečo poviem
tak jej to povedz, normalne, ze ty máš taký a hentaký pocit :D to je vsetko. Je to pocit tvoj a aj zrejme ostane tvoj.
Ty nie si jej kamoška a zvláštne že vieš všetko čo robí 24hod denne.
Bud kamoška a ponukni sa jej ze sa po venuješ jej trom deťom aby si mohla chvíľu oddýchnuť...
A pokiaľ sú deti čisté, nájdené a netyra ich je to jej vec nie každá žena co sa stane matkou stráca aj svoje iné potreby.. A ak sú týrané hladné ci zanedbané tak ako správna kamoška jej ponukni pomoc alebo informuj príslušné úrady. V opačnom prípade sa staraj o svoj život.... A nemiesaj sa do jej
Ok a z môjho osobného pohľadu (budem narábať len s tým, čo si napísala, nie domyslat a spochybňovať tvoju motiváciu). Sadla by som si s nou a porozprávala. Otvorene s kľudom, z tým ze máš obavy a ze jej prístup k deťom nieje vzhľadom na ich vek adekvátny. Z môjho pohľadu, ak vidíš, že sa deje niečo "nesprávne" máš povinnosť reagovať. Ak je to naozaj kritické, môžeš jej povedať, že ak bude deti naďalej zanedbávať, budeš musieť informovať príslušné úrady - v závislosti od toho kde žiješ. Odporúčam ale rozhovor viesť s kľudom a rozvahou, inak ta ne vypočuje, ale úplne odstrihne.
Ja rozumiem, ze si citovo zainteresovana a ze je ti luto dietatka, o ktorom mas pocit, ze sa mu nedostava, co by malo. Aj mna by to mrzelo.
Skus sa opatrne a citlivo porozpravat s kamoskou. To je vsetko, co mozes spravit. Ale je na nej, ako sa k tomu postavi. Koniec koncov je to jej zivot. Pozor na otravne nevyziadane rady a kritiku - tym dosiahnes pravy opak a pokazis si aj s kamoskou vztah. Kde je otec dietata?
Reakcie typu - "nestraj sa", tu na fore, si nevsimaj.. Kazdy ma inu mieru empatie.
Áno máte pravdu nejdem starať a ohovárať ako ste si mysleli . To nebol moj zámer . Len ľudia skrz tých diskoték ju ohovárajú a chcela som jej len dobre ale vy ste to pochopili že ju tu idem teraz ohovárať . Nejdem sa už vyjadrovať a ďakujem za všetky názory .
to je hrozná matka udaj ju na socialku !!!! nemá si čo dovolat sa ist opalovat na balkon a dieťa nechať v izbe sameeee !!
A to kde tak casto chodit na tie diskoteky ked su zatvorene? No nic a teraz tu o troch kozliatkach. K tvojmu povodnemu prispevku (kedze vsetci vieme, ze sa nestvu diskoteky, ale pekne opalena kamoska), ze kamoska je mudra osoba, co si neuci dieta na non stop iba matkinu pritomnost a zapaja do starostlivosti aj starsie deti alebo necha najmladsie dieta budovat si svoju kreativitu (dieta objavuje a tym sa uci).
Nieje nič zlé natom, ak sa matka aj pol ročného dieťaťa vyvali na slnko na hodinku, prečo by sa nemohla opaľovať?! vieš koľko x také pol ročné dieťa denne spi? Má 2-3 denné spánky určite... Ale ked máš prehľad tak to určite vieš.
A áno, určite je vyvalena na slnku 3/4 dňa, chodí na diskotéky každý víkend...Čo ďalej ešte príde? A ak by to už tak aj bolo a ste také kamošky, že vieš čo robí celé dni, tak ako môžeš mať problém jej to normálne kamarátsky povedať, že to nieje zrovna správne voči deťom? Si v zahraničí a vieš ako ju ohovaraju ľudia? Máš teda super prehľad... Ak je taká zla matka a zanedbáva deti, tak by jej už pravdepodobne klopali na dvere zo socialky. Tvoj príbeh mi príde zvláštny a myslím že si ho veľmi prifarbila.

🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ty si teda riadna "kamoska"...