Kamarátka bude rodiť a dieťa si nemôže dovoliť
Ahojte kamarátka bude rodiť , dieťatko si nemôže vo svojej situácii dovoliť ,boji sa ho dať na adopciu skrz toho ,že nevie do akej rodiny by sa dostalo ,a že prvých 6 týždňov vraj má dieťa prežiť v nemocnici so sestrička mi a to sa jej tiež nepáči . Priala by si milujúcu rodinu pre svoje dieťa o ktorej by vedela že je aspoň slušná no nevie akoby sa mohla k takému paru dostať a oslovit ich
.
Ja len z profesionálneho hľadiska. Ak dá dieťa na adopciu, bude si ho berú hneď budúci rodičia k sebe a samozrejme prebiehajúce nejaké lehoty, súdy a podobne. Alebo ide do detského domova do profesionálnej rodiny a tu sa o neho starajú, pokiaľ neodíde do adopcie. Určite nezostáva 6 týždňov v nemocnici. To máte asi z filmov, realita je iná
@stela1234neviem celkom presne, co chceš tým príspevkom dosiahnuť. Aby sa ozvala nejaká "potenciálna" rodina? Ci návod, ako by to malo kamoška urobiť?
Tak v tomto je to vždy "riziko" lebo nemôže nijako vedieť, ku komu sa bábätko dostane. Jedine si nájsť sama rodinu, ktorá by si ho adoptovala, ale to si neviem predstaviť, ako by chcela urobiť. Inzerát si asi nedá...
6 týždňov je doba, v ktorej si to môže matka rozmyslieť a po dieťa sa vrátiť , preto je tých 6 týždňov. To neznamená, ze bude po celý, čas v nemocnici. Umiestňujú ho väčšinou do nahradnej pestúnskej rodiny a odtiaľ ide, po uplynutí potrebnej doby a splnení administratívnych úkonov do adoptivnej rodiny. Alebo ppo tom čase ide hneď do"svojej "rodiny.
Rodina je vzdy riadne preverovana v nejakych medziach. Avsak pride mi, ze si dostatocne nezistovala - tiez mi to pride ako info “jedna babka povedala” a z filmu.
@stela1234 Na Slovensku sa priamo adoptovať nedá - teda, biologickí rodičia si nevyberajú, komu bude dieťa dané. Existujú poradovníky, v ktorých sú páry/jednotlivci, ktorí si prešli preverovaním, sedeniami, školením s odborníkmi a sociálnymi pracovníkmi. Mnohí na dieťa čakajú roky.
Dieťa určite nebude v nemocnici 6 týždňov. Pôjde do profi rodiny kde sa o dieťa bude starať náhradná matka
@skeblicka77 napísať že tu píšem nejaký názor skrz filmu je trochu zvláštne , mne to rozum nedáva kto by veril filmom. Písala si s jednou organizáciou ohľadne utajeného pôrodu a tí jej povedali že dieťa ostáva 6 týždňov v pôrodnici ak by si to náhodou matka rozmyslela.
@skeblicka77 prepáč, ale nedá mi. Práveže tieto detičky ostávajú v pôrodnici úplne bežne mesiac, aj dva. Teoreticky by mali ísť hneď do rodiny (adoptívnej, profesionálnej),ale byrokracia je neskutočná, trvá niekoľko týždňov, ķým sa umiestni.
Čo sa týka výberu rodiny, autorka to nevie ovplyvniť, aspoň nie legálne. Ale všetky tieto rodiny sú dôkladne preverované, absolvujú dlhú prípravu na adopciu, v poradovníku sú často aj niekoľko rokov....takže je vysoko pravdepodobné, že bude "milujúca a slušná" ako píše autorka.
@lenja123 som profimama, čiže viem ako to chodí 😉
@stela1234 dieťa je v nemocnici na čas nevyhnutný pre jeho zdravotný stav. Už mi prišiel aj týždňový novorodenec,aj mesačný (ale nie kvôli systému)
@skeblicka77 ver tomu, že nevieš😎. V našej pôrodnici sa nepodarilo umiestniť novorodenca skôr ako v 3 týždňoch. A to bola fakt skôr výnimka, zväčša je to tých 6 týždňov, aj 2 mesiace. Možno je to tým, že neodchádzajú k profirodičom, ale rovno k adoptívnym, prípadne do DD.
znama robi profi rodica a mala novorodenca z utajeneho porodu na cas kedy sa papierovacky a sudy povybavuju. Nebolo v porodnici tak dlho. Sud zasadal dlho lebo najprv museli mu dat meno a priezvisko nakolko mal len cislo ( vraj utajeny porod tak funguje ze dieta ma len cislo aj ked ho sestricky neoficialne pomenuju) a p otom sa riesi dalej adopcia
@lenja123 vieš kto su profirodicia? Zamestnanci DD-dnes CDR, čiže keď ide do CDR, tak ide k profirodicom
@stela1234 ja sa vyjadrím len k tomu že kamarátka si nemôže vybrať rodinu do ktorej sa dieťa dostane, dokonca ani by nemala vedieť ako sa bude následne volať a kde bude žiť.....ak dá dieťa na adopciu, ona už o ňom nebude rozhdovať kde a ako bude žiť.....to je princíp adopcie, matka sa ho vzdáva a nemá ďalej dosah na jeho ďaľší život....
a čo otec dieťaťa? kde je...
@stela1234 Kamarátka by si mala veľmi dobre rozmyslieť, čo ďalej. Či sa vzdáva úplne rodičovských práv - vtedy ide dieťa na adopciu a jeho rodičmi sa oficiálne stanú adoptívni rodičia, ona ako rodič stráca rodičovské práva, ale dieťaťu dáva šancu byť súčasťou rodiny, kde ho budú milovať. Možnosťou je ešte pestúnska starostlivosť.
http://adopcia.sk/home/a-pre-dospelych/adopcia-...
Nk ak je to tak, tak najlepsie co moze pre dieta urobit je utajeny porod a vzdanie sa rodicovskych prav. Dieta pojde do preverenej rodiny, k ludom, ktori roky cakaju a urcite bude onho vyborne postarane (v tom procese sa to samozrejme este kontroluje, kym je oficialne dieta adoptovane, kolkokrat to trva aj dva roky, ale dovtedy uz v tej rodine zije).
Pokial sa dietata nevzda, bude to pre nu aj pre dieta horsie-take dieta sa neda osvojit, zije na striedacku v nahradnej rodine a v domove, nie kazdy totiz si chce zobrat domov dieta, ktore nemoze byt pravne jeho, pestunov je malo.
@maranta_leuconeura presne toto som chcela napísať na príspevok vyššie,nikto nevidí lepšie ako my z ako sa tie deti trápia, pokiaľ sa dostanú do pestúnskej rodiny, často majú rok a aj viac ☹️ sú naviazané na naše rodiny.
6 tyzdnov je v nemocnici v pripade anonymneho porodu vtedy ma matka lehotu na to si prist po dieta keby si to rozmyslela a chce si ho nechat
6 tyzdnov nemusi byt v nemocnici ani v pripade utajeneho porodu. Bezne ide diet hned do rodiny, s tym, za ta rodina ide do rizika, ze matka si to rozmysli a dieta budu musiet vratit.
Autorka, priama adopcia u nas nieje, je to protizakonne. Dieta ide do zoznamu deti a hned sa oslovi prvy par v poradi. Pary su velmi preverovane, museli prejst 30 hodinovou pripravou, niekolkymi psychotestami, navstevami socialky doma, preverovanim prijmov, zdravotneho stavu atd atd. Dovolim si tvrdit, ze vsetky tieto pary sa nevedia dockat, kym dostanu dieta domov a budu ho milovat.
V zozname ziadatelov cakaju vela rokov, niekedy 2 az 3 (na romske), alebo aj 7 rokov na biele.
So sestrickami bude tak 2t kym sa rodina rozhodne a kym sa vybavia papiere. Ovela jednoduchsie je cele vybavovanie v pripade, ze ide o utajeny porod.
Priama adopcia mozno nie je, ale ked pana “adoptivneho” otca matka uda ako vlastneho otca a nasledne dieta necha v jeho starostlivosti, nikto nema co riesit. Poznam taky par s takto “adoptovanou” dcerou.. kde ale taky par najst, to tazko povedat 🙈
Dôvod nemôžem si dieťa dovoliť je predsa hlúposť. Rodičovský a pôrodné v pohode pokryjú všetky výdavky na dieťa min. do 3 rokov. A oblečenie a hračky pre deti sa vždy nájdu, toto každý posúva ďalej.

🤦🏼♀️