icon

Kamarátka nás nepohostila

23. mar 2023

Dievky, musela som dat anonym lebo by sa daná osoba mohla ktomu dostať ale zaujíma ma názor iných ľudí
Prednedávnom mala kamarátka tu z MK narodeniny. Poznáme sa odkedy sme si obe našli dve čiarky na teste(ale priateľstvo fungovalo iba cez siete nakoľko žijeme ďaleko od seba )
Stále hovorila ze by bol najlepší darček na svete kebyže sa vidíme. Tak som sa po 9 rokoch rozhodla OK spravím radosť keď ma sviatok. Nakoľko cesta trvá 4 hodiny ,vstali sme skoro ráno zbalila som deti a išlo sa. Keď sme dorazili samozrejme radosť veľká, zavolala nás dnu. Dnu nás nečakal pohár vody, ani chlebík, či chrumka alebo teplá káva. Čakala som že asi nás ponúkne načo mame chuť ale stále nič. Navrhla že ideme von, čakala som teda ze asi nás niekam vezme aspoň na zákusok keď sme ťahali tak dlhú cestu. Ale nie, prešli sme sa cez mesto. Deti sa pohrali a už bol čas ísť nazad aby sme prišli domov v rozumnom čase. Nahnevaný muž si po ceste nazad kúpil kávu na pumpe a šli sme sa najesť do reštaurácie.
Baby nemajte ma za rozmaznanu ani nič, ale keď niekto meria tak dlho cestu očakáva ze druhá strana keď sa tak teší a čaká, ze upečie aspoň sprostu bábovku a zaleje čaj.
Zvyknete chystať niečo pre návštevu alebo proste iba kecáte a to všetko?
Lebo ja aspoň vytiahnem dačo ku káve alebo čaju. Ked niekto ku mne ide dlhšiu cestu pozvem ich na pizzu alebo niečo male pod zub urobím.
Toto cele ma zarazilo a neviem ako jej to slušne naznačiť

lady_hurts
23. mar 2023

No je to veľmi zvláštne, že nič neponúkla. Na druhej strane, keď idem k niekomu na návštevu, vždy niečo donesiem, aby som nešla "naprázdno". Doniesla si niečo ty? A keby cestujem takú dialku určite rátam s nejakou reštauráciou, keď ide so mnou celá rodina. Mne by to nedalo, hlavne pri deťoch, veď tie tiež museli byť hladné, smädne, neverím,že sa nesťažovali a ty nič, urazená sa s nimi prechadzas?

pondelok01
23. mar 2023

@h2 ked si predstavim, aki unaveni sme prisli do Presova, a to sme sli bez deti, mali prestavku s jedlom a prechadzkou na Strbskom plese, a cakalo nas pohodlne ubytovanie… autorka taku cestu trepe aj deti aj muza, za den ju absolvuju dvakrat, a nejdu sa ani do restauracie najest? Fakt si to neviem predstavit, a ziadna nachystana chrumka s kavou, ani babovka, by taky vylet nevylepsila.

jesenzima
23. mar 2023

Návštevu vždy ponúknem, káva, čaj, nápoj, koláč pečiem podľa toho, kto a pri akej príležitosti ... Ale, keď ste už boli v tom meste,mohla si aj ty sama navrhnúť cukráreň, reštauráciu alebo niečo, a nie stále čakať 🤷 ja by som sa ozvala určite,lebo by som bola hladná 😂

guiseppinka
23. mar 2023

@h2 presne, ani ja som sa nestretla s niekym takto.. ako 2 hodiny tam a vecer naspat sa da. Alebo sa dohodneme s kamosmi, ze dojdeme na otocku 3hod tam a 3 spat, ale dopredu mame dohodnuty program - gilovacka, gulas alebo nieco a je to na cely den... Ale teda 4 hod tam a 4 spat je masaker... To by som kvoli hodine nesla urcite... Ani tie 2 hodiny hore dole do ba nemame len tak, ze na hodku...

ivik4
23. mar 2023

@h2 ano, ty
Ale chapem to, aj niektore moje kamosky su podobne. Ja zas nie , som extrovert

babulkomale
23. mar 2023

Js som pred navstevou bezala kupit kavovar kedze stary sa pokazil...nie ludom smeti zalievat( instantna kava).
Takze ku kamoske sa radsej nevyjadrujem, to je nonsens.

januska12323
23. mar 2023

Preháňaš alebo je to vymyslené.
4 hodiny cesty takže by ste prišli okolo obeda, jej nenapadne vám dať jesť a ty nemáš ústa aby si povedala: "počuj Zuza, dlho sme cestovali poďme na obed, ktorú reštauráciu odporúčaš? " ale namiesto toho sa hodiny prechádzate a ďalšie 4 hodiny idete domov hladný? To normálny človek neurobí.

miriam11
23. mar 2023

Väčší trapas snáď ani nie je.... už by som sa nekontaktovala. Jej nič nehovor.

negymama
23. mar 2023

@kvetinka75 my mame kamaratku celiaticku, ona obcas pride neohlasene len tak sa vecer porozpravat...kvoli nej mame 2 litrovu dozu pukancovej kukurice, muz narobi mega misu pukancov a mame pohostenie. To aj pre pripad inej navstevy - pukance ma kazdy rad. Lepsie ako chipsy.

h2
23. mar 2023

@ivik4 Aj ja som extrovert, stretávam sa s kamoškami rada a často. A cestujem aj na stretávky so spolužiakmi stovky kilometrov, dokonca aj so synom, chodievame vždy niekam do hôr na celý víkend.Ale tu išla autorka za niekým, s kým sa reálne ešte nikdy nestretla, išla s celou rodinou, muž, deti. Išli autom 4 hodiny tam a potom v ten istý deň naspäť. Čiže úplne iná situácia. Zaujímalo by ma, kto ďalší, okrem autorky a teba, by niečo také urobil.

ivik4
23. mar 2023

@h2
Tak za mna je to bezne stretko. Len na väcsiu dialku takze to nevidim inak ako keby ideme na navstevu k niekomu kto je blizsie.
Ja som vela vela ludi spoznala takto virtualne a stretli sme sa

h2
23. mar 2023

@ivik4 A vždy si za nimi cestovala s celou rodinou 4 hodiny na otočku?

ivangeline
23. mar 2023

Ja by som sa sla v meste najest a jej teda nekupila nic. :DD Cakat az na odchod a pumpu s detmi?? Kebyze viem,ze je cas jest,tak idem a hladam jedlo. xD Ozaj pohostinstvo nula bodov. Ja sa snazim dat na stol,co mame a aj ked nic nie je,ponuknem obedom. (Napr. neohlasena navsteva.) A vzdy ponukam vodu,kavu,caj.

negymama
23. mar 2023

@katka700 mozno kamaratka naozaj len predstierala, ako veelmi chce navstevu a stretnutie, dnes su ludia mnohi na soc. sietach neuprimni. Asi ratala ze pre velku vzdialenost kamoska nikdy nepride a tak ju moze "bezpecne" akoze pozyvat.
ale hups kamoska dorazila s celou familiou a tou nepohostinnostou ju chcela vyhnat prec a dat jej najavo, ze teda takto si to nepredstavovala. Niektori ludia su aj skutocne skupi...mozno samej kamoske by nejaku tu kavu ponukla, ale celu rodinu nebola ochotna hostit /aj ked mnohym nam tu je to nepochopitelne, ale budiz su aj take exemplare/

kvetinka75
23. mar 2023

@negymama ja nemám mikrovlnku 😉. Neviem či sa dajú aj na panvici spraviť. My to nejeme. Takže to ani nedržím doma.

negymama
23. mar 2023

@kvetinka75 ani my nemame mikrovlnku. Pukance sa daju robit na malom mnozstve oleja v zakrytej panvici. Mne ked niekto donesie mikrovlnkove pukance , tak mi nechutia, maju taku hnusnu lepivu chut.

negymama
23. mar 2023

@kvetinka75 ale rozumiem. nakoniec kazdej navsteve co pride neohlasene, vies vysvetlit, sorry mame celiakiu, take veci ako slane pecivo ci tycinky ci bezny chleba nedrzime. Paci sa caj, voda, napoj, ovocie - co mate a da sa ponuknut a vybavene. Dolezita je ochota a prijemnost cloveka hostitela, nie plne misy.

kvetinka75
23. mar 2023

@negymama ale keďže to nejeme, nemám to bežne doma. Ku mne chodia málokedy neohlásené návštevy a s kámoškami stále držíme nejaké diety😂 - aspoň si to nahovárame, tak buď vždy vybehnem do obchodu keď viem že príde (obchody sú na každom kroku) alebo máme len kávu.

reanda
23. mar 2023

9 rokov kamaratstva, aj ked len internetoveho a ty, miesto, aby si si svoju nespokojnost s kamaratkinym spravanim, s nou vydiskutovala osobne, tak zakladas anonymnu temu, kde vies, ze si to isto precita
si charakter, fakt 👍

kvetinka75
23. mar 2023

@negymama to áno, káva je vždy, to ja bez kávy nedokážem fungovať, čaj tiež, ovocie tiež.

negymama
23. mar 2023

@kvetinka75 proste ano, je to vsetko o konkretnej situacii a ochote. keby ze v takom pripade nicoho nic nemam, bud sa skoci do obchodu, alebo keby je to v meste a nechcem hostit celu rodinu obedom - nemam peniaze ani zasoby .- Tak aspon ponuknem," ak ste hladni mozte sa najest tam a tam v restauracii a na kavu a zmrzlinu vas pozyvam."

klaridka
23. mar 2023

Ja zvyknem so sebou vziať aj sladké, aj slané- pre prípad, že by nebolo čo prežúvať 😉

negymama
23. mar 2023

@kvetinka75 my sme velka rodina a mame styri kobylky prezlecene za deti 😅 - takze mna by osobne nikdy nenapadlo prist niekoho bez ohlasenia "vyzrat" a ocakavat obed ci veceru. raz nas niekto pozval , bola to 2hod cesta autom a brali sme asi 3deti zo 4. a cestou sme sa zastavili v pizerii dojest deti, aby nerobili hanbu a neplienili hostitela.

paradoxne pani pripravila tolke hody, ze to ostalo, este nam domov balila a bola smutna ze sme to nepojedli.

babulkomale
23. mar 2023

@negymama asi mas pravdu, mne sa lakomci hnusia, to nie je o peniazoch ale o kvalitach cloveka.
Ja som napriklad narocna na kavu a radsej si dam cistu vodu keď viem ze v dotycnej domacnosti nemaju kavovar, ale vazim si kazde ponuknutie a nikdy nepridem k niekomu s prazdnymi rukami.
Ked volam von tak vzdy pozyvam.
Stalo sa mi asi to co pises, v rodnom meste vzdy ked som stretla jednu znamu, tak stale ze pojdeme na kavu a kedy pojdeme na kavu ale to som vzdy niekam isla a ponahlala sa. Tak ked som si urobila cas a ozvala sa jej viackrat ze podme a ona nikdy nesla.

kvetinka75
23. mar 2023

@negymama tak ja vždy so sebou niečo nosím. Teraz už musm kvôli ,,diete,, ale aj pred tým vždy som niečo sosebou mala pre prípad núdze alebo sme sa išli niekam najesť. Tiež nečakám pohostenie. Keď je OK, keď nie, zariadim sa inak.

babulkomale
23. mar 2023

@negymama ja zas ked viem ze niekto je celiatik tak nakupim aspon bezlepkovu Marlenku, lebo ja zas nemam muky take vhodne doma. Ale kedysi som veru kamoske aj bezlepkovu babovku urobila ked nebolo dostat velmi hotove.

negymama
23. mar 2023

@kvetinka75 chyba autorky bola v tom ze ocakavala mozno obed pre celu rodinu, a prisli hladni, cestovat tolky cas s celou rodinou bez jedla je blbe, normalne sa mali niekde stavit aspon na bagetu ci pizzu a daco zajest.
na druhej strane...je hanbou kamosky, ze aspon z obycajnej ludskej slusnosti a pohostinnosti neponukla aspon napoje, kavu, vodu a nieco lahke na zahryznutie, aj obycajny keks ci tycinka a ked nemam tak pozvem decka aspon na kopcek zmrzliny a kamosku s muzom na kavu, vsak to nie je az taka diera do rozpoctu aj pri navstveve co pride dajme tomu nevhod.

negymama
23. mar 2023

@babulkomale a ja mam kamosku celiaticku a napr. na vianoce ked si vymiename kolaciky, vzdy urobim jeden bezlepkovy /vacsinou orechove suhajdy/ aby aj ona mala nieco navyse bezlepkove.

janka95
23. mar 2023

Už by som k nej v živote nešla. Akože fakt masaker toto. Ja byť ňou tak sa pod zem prepadnem asi. U nás je základ mať niečo pre hostí. Ešte keď cestujete z diaľky. Ja by som šla na drzovku do reštaurácie. Nebudú deti hladné a smädné. U mňa úplne nepochopiteľné.

kvetinka75
23. mar 2023

@negymama tak ja nikdy neočakávam komplet obed. Ja vždy idem všade najedená. Ak niekde tak dlho cestujeme, tak sa najeme v reštike. Takže obed by som neočakávala ale aspoň sa mohla spýtať či nechce kávu, čaj.