Kamarátka nás nepohostila
Dievky, musela som dat anonym lebo by sa daná osoba mohla ktomu dostať ale zaujíma ma názor iných ľudí
Prednedávnom mala kamarátka tu z MK narodeniny. Poznáme sa odkedy sme si obe našli dve čiarky na teste(ale priateľstvo fungovalo iba cez siete nakoľko žijeme ďaleko od seba )
Stále hovorila ze by bol najlepší darček na svete kebyže sa vidíme. Tak som sa po 9 rokoch rozhodla OK spravím radosť keď ma sviatok. Nakoľko cesta trvá 4 hodiny ,vstali sme skoro ráno zbalila som deti a išlo sa. Keď sme dorazili samozrejme radosť veľká, zavolala nás dnu. Dnu nás nečakal pohár vody, ani chlebík, či chrumka alebo teplá káva. Čakala som že asi nás ponúkne načo mame chuť ale stále nič. Navrhla že ideme von, čakala som teda ze asi nás niekam vezme aspoň na zákusok keď sme ťahali tak dlhú cestu. Ale nie, prešli sme sa cez mesto. Deti sa pohrali a už bol čas ísť nazad aby sme prišli domov v rozumnom čase. Nahnevaný muž si po ceste nazad kúpil kávu na pumpe a šli sme sa najesť do reštaurácie.
Baby nemajte ma za rozmaznanu ani nič, ale keď niekto meria tak dlho cestu očakáva ze druhá strana keď sa tak teší a čaká, ze upečie aspoň sprostu bábovku a zaleje čaj.
Zvyknete chystať niečo pre návštevu alebo proste iba kecáte a to všetko?
Lebo ja aspoň vytiahnem dačo ku káve alebo čaju. Ked niekto ku mne ide dlhšiu cestu pozvem ich na pizzu alebo niečo male pod zub urobím.
Toto cele ma zarazilo a neviem ako jej to slušne naznačiť
@karolinakr ja si to pamatam. A celkom by ma zaujimalo, ze ako to dopadlo
@guiseppinka presne..nevieš, ako sa to volalo? hned sa jej spytam čo a ako
@karolinakr neviem. Vobec
@guiseppinka ano dik to je ono
Inak tieto príhody s ľuďmi sú super 😄 kam až siaha ľudská drzosť a chamtivosť, môj muž kedysi robil svadobného fotografa čo nie je zrovna mala položka na svadbe a 2x fotil zadarmo 😏 1xbratranec, 2x “kamarát” a na tej druhj svadbe som bola akože aj ja že veď sa aj zabavíme a on len sem tam niečo pofoti, no muž v kuse s fotakom na krku, ani najesť napiť nemal čas,v kuse si porúčali a ja sama celú svadbu a keď konečne po polnoci a všetkých ceremóniách sme šli dom tak podnapile druzicky nevesty po mužovi ešte kričali čo si dovoľuje ísť už domov že ma fotiť! Som myslila že im spravím maleup číslo 2😆 Za vatikánsku menu 10hodin v jednom kole a o niekoľkodňovej práci doma za PC ani nevravim. A ešte majú pocit že to je len maličkosť, po tomto som povedala už nikdy viac idiotov nikomu robiť nebudeme! Ľudia sú fakt hrozní a ešte horší…..
Pripnem sa a budem dúfať, že sa ozve kamoška 🍿
@babulkomale tuto info som nezachytila 🙂
@negymama vsak ludia ale vasa chyba, ze sa nechate vyuzivat.. ja by som sa po prichode do takeho 'hotela' otocila na pate a isli by sme domov a nie ze tam ostanem a este krmim muza, co robi tyzden ci kolko zadarmo.. vsak boli by sprosti vas nevyuzit, ked sa nechate.. dufam, ze si este mala aj vycitky, ci si nebola moc drza, ked si odmietla to varenie 😀 🙄
ako ok, nebudem tu zo seba robit hrdinku, ze som sa aj ja nenechala niekedy zneuzit - casto to cloveku ani v tej chvili tak nedojde, ale spatne proste vidim, ze som si za to mohla sama..
@belllinka nie, ale zjeme cestou, keď sme hladní. A na prechádzke mestom sa dala navrhnúť cukráreň, reštaurácia... Neboli vnútri, šli do mesta. Ale každý sa zariadi ako vie. Niekto sa môže tešiť zo stretnutia, iný si pokaziť deň nasratim sa, keď sa nevynajde. Kamarátku sa dá požiadať aj o pohár vody.
@h2 niekoho by urazili aj dve kávy, alebo len pohár vody.. úprimne mne by to bolo tiež divné, avšak ja viem že by som sa takto nikdy nestretla s nikým 😅 ale divnejsi mi je spôsob zdelenia problému kamarátke.. cez MK diskusie..
A kamarátka vedela že prídeš či to bolo prekvapenie?
tak ja som asi divna. 1. ak to bola neohlasena navsteva, tiez by som mozno akurat nic nemala doma, max tak caj a vodu, stava sa, ale aspon to by som ponukla, 2. ak by som isla do druheho mesta, teda ako navstevnik, dopredu mam vyhliadnutu restiku, kam idem na obed, 3. vodu by som si vypytala a vobec by ma nenapadlo riesit niekoho, ze mi nieco neponukol. to mi pride trapne, nikto nie je povinny mi nieco davat
@reanda tak vies, boli to take okolnosti, muz mu to slubil a uz nechcel rusit slub, plus to bolo daleka cesta, z vychodu sk az na severnu moravu, tak to sa tazko otocis na pate s malymi detmi v noci cestovat utrmacany nazad kopec hodin. Napokon deti boli spokojne, oni ubytovanie neriesili, ja som rozhodne chlapom nevarila, ani som nemala vycitky svedomia...
Blizko boli pekne lesy a miestne lokalne kupalisko za maly peniaz sme sa okupali, po kupku sme isli s obedom na stavbu, deti cestou v lese zbierali cernice - takze som to uz potom fakt neriesila. Moj muz je tiez taky, ze casto nieco slubi a potom mu je hlupe z toho vycuvat. Kolko elektriny sa narobil zadarmo kamaratom aj "kamaratom" ani nehovorim. Najviac ma dojalo, ze ked pytal za kupeny material , ukazal aj blocek, tak sa kazdy tvaril akokeby ich z koze dral, ze ake drahe... snad aj tie blocky mame platit my zadarmo.
Začínam sa tu nenormálne baviť. 60% Slovákov trpí nadváhou. To bude asi tou čistou vodou a čajom, čo majú v svojich domácnostiach 🤦♀️
Ešte som fakt nevidela domácnosť a obzvlášť s detmi, ktorá nemá doma aspoň základné potraviny - chlieb, maslo, vajíčka, ovocie, zelenina… naozaj nič? ani jednu z týchto základných položiek? Gratulujem všetkým, čo žijú na vode a čaji, tie peniaze a čas,
čo ušetria…
..neponúkajú zle je.. ponúkajú ešte horšie 🤔😏neviem no.. ani z voza, ani na voz s Vami 😃
@sisaka
Prečo?..ja mám tiež furt vykradnutu chladničku.. a aj špajzu .. nerobím zásoby na týždne,mesiace dopredu
"Hostiteľka" sa tu ešte nespoznala?
@sisaka tak napriklad ja si v nedelu spisem zoznam jedal, co budem cez tyzden varit a podla toho nakupujem. drvivu vacsinu len to co je v zozname. pochutiny nekupujem ziadne, len dcere sladkosti typu gumenne cukriky. cipsy len ked si v obchode vypyta a teda hned doma ich otvaram a zjedia sa. chrumky nelubi. z ovocia mame doma takmer vzdy len jablka, lebo tie pyta takmer kazdy den. mango, jahody, cucoriedky, maliny su dost drahe, tak to ma len obcas a vacsinou to za jeden den zje. chlieb mam pre nu v mrazaku nakrajany, ja chlieb nejem. davam si celozrnne zemle, tie mam tiez v mrazaku. zeleninu tiez kupujem podla varenia. doma mam bezne len zemiaky, mrkvu a cibulu. salam nekupujeme, sunku krajanu a tiez tak, aby sa cim skor zjedla. maslo mame, natierky ziadne. vajcia tiez podla nakupu, nenormalne sli hore. pred tyzdennym nakupom mame fakt prazdnu chladnicku a jedlo/suroviny vyhadzujem len vynimocne. balene vody nekupujeme, dcere robim sirup, my pijeme vodu. caj mam doma sackovy matovy a jeden druh detskeho caju(nejaky feniklovy). kavu mam, lebo kavu pijem ale mletu, zalievanu, kavovar nemame. nemam problem nakupit, napiect, nachystat pred ohlasenou navstevou, ale keby niekto pride "na prepadovku", tak mu ponuknem zalievanu kavu a sirupovu/cistu vodu. netvrdim ze prepadovka bol pripad autorky, skor nie, ale na margo toho ze doma nic take nemame...
@sisaka ja sa zas bavim na tebe 🙂 .. asi teda slovaci trpia nadvahou preto, lebo sa chodia na navstevy nazrat.. teda aby som ocakavala, ze ked niekam pridem, tak mi daju aspon chleba s maslom 😀 paneboze.. alebo co tu citam, ze 'aspon rychlo chlebiky s rybacou natierkou by som spravila' 😀 to akoze vazne je taky problem byt na navsteve bez jedla? ked niekto neponukne "aspon blbu babovku" alebo "aspon kupene zakusky", tak je to tragedia? ja teda chystam pohostenie, len ked robim oslavu.. bezne navstevy nekrmim.. ked mam akurat nieco napecene, tak ponuknem, jasne, ale aby som si utekala do kuchyne nohy polamat, nech aspon cosi dam na stol - vsak hadam sa neprisli na navstevu najest? ked chcu kavu a zakusok, nech idu do kaviarne 🙂

@karolinakr nespominam si. Popravde...ja som tu za cele roky este nikdy nedala vlastnu diskusiu, vzdy sa len zapojim do cudzej.