Kamarátka si myslí, že môžem za výpoveď jej frajera
Môj sused vlastní firmu. Hľadám si novú prácu a našla som na nete od nich viacero ponúk, ktoré vyzerali celkom fajn, ale za posledného pol roka čo to sledujem stále vypisujú nové a nové inzeráty a prišlo mi to divné, že prečo im chýbajú ľudia keď podmienky mali uvedené na sk pomery dosť fajn. Kamarátka si našla nového priateľa a zhodou náhod pracoval v tej firme, tak som sa ho popýtala na to ako to tam funguje. Povedal mi že nie je spokojný, lebo dostávajú robiť aj veci mimo zmluvnej prac.náplne a začali im meškať výplaty a so šéfom je zlá komunikácia a že teda ako som prišla na to že hľadajú ľudí. Tak som mu ukázala ponuky a zostal hrozne nahnevaný, lebo ponúkali vyšší nástupný plat než má on a jemu šéf nechcel pridať že nie sú na to prostriedky. K problému, nakoniec dal výpoveď s tým že už predtým nad tým uvažoval a to čo som mu ja ukázala bola už posledná kvapka. Lenže kamarátka je na mňa naštvaná že ja som to spravila naschvál a nahuckala som ho aby dal výpoveď a o žiadne zistenie podmienok mi nešlo, tiež by ste to na jej mieste tak pochopili? Lebo ja si nemyslím že som spravila chybu, on bol už predtým rozhodnutý a ja som nemala odkiaľ tušiť keď som sa ho na to pýtala že ako to tam funguje resp.nefunguje a koľko on zarába..
A jej chlap je nesvojpravny? Si mysli, ze sa sam nevie rozhodnut?
To je jej problém čo si myslí.
To nie je kamaratka... A aj ako ako partnerka je nic moc, ked nevie svojho chlapa podrzat v tak dolezitej veci.
Kamaratku vymen, je vadna. K9lko ma rokov 19??
Vykasli sa na takuto kamaratku, radsje sa kamarat s tym chlapov, viditelne ma viac rozumu ako ona. Nechapava, ziarliva. Neboj keby na tuto vec prisla ona, tak by sa citila ako hrdina a detektiv v jednom :DD A nevadilo by, ze chlap dal vypoved.
@jahodka17 aj si to čítala?
@jahodka17 tak na rovnakej pozícií sa to diať nemôže predsa :D keby mala žena na rovnakej pozícií menej ako chlap už by sa hovorilo o nerovnoprávnosti ale opačne to je okej? a nemá dôvod byť z toho nahnevaný? :D to je naozaj zaujímavé zmýšľanie
Iba si mu otvorila oči
@jahodka17 za mňa toto vôbec nie je toxické...keby na moju pozíciu ponúkali vyšší nástupný plat ako mám ja, čo už na pozícií nejakú dobu som a mám s tým skúsenosti, tak by som to určite riešila veľmi podobne ako ten pán...veď to by bol zo strany vedenia totálny výsmech mojej práce 🙂 spravil veľmi dobre, že sa nenechal využívať 🙂
Potrebuje na niekoho hodit vinu, potrebuje to nejako ospravedlnit, nic viac za tym nehladaj. Ty za to nemozes a podla mna jej to skor ci neskor dojde.
@jahodka17 tak ty si ale dobre mimo. Tebe by prišlo úplne v poriadku keď by ti brali novú kolegyňu k tebe do práce a dostala by rovno o pár sto eur vyšší plat ako ty? Ty si absolútne nepochopila čo autorka písala a len si si vytrhla veci z kontextu
Zbav sa takých ľudí vo svojom okolí. Nabudúce ta obviní z čoho? Ze ju chlap podvedie?
@matullienka odhliadnuc od meškajúcich výplat, firemnej kultúry, a iných rozdielov medzi firmami. Ak ako zamestnávateľ lákam niekoho z vonku, (takmer) vzdy dostane viac nez moj súčasný zamestnanec na rovnakej pozícii.. či to je fér je samozrejme otázne, ale dopyt/ponuka na trhu jednoducho nepustí a keď nemám koho schopného presunúť interne napr z iného oddelenia, hľadám na trhu.. Zober si to opačne - kebyže ti núkajú identickú pozíciu ako máš teraz, v inej firme s cca rovnakou perspektívou, a nepreplatia ťa, co take by ta teda motivovalo ku zmene? Budeš sa musieť zaúčať v novom prostredí, presviedčať kolegov o svojich schopnostiach a spoľahlivosti, atd…
Na takú kamošku sa vykašli, veľmi zvláštna osoba. Už len to ze ma "nového priateľa" a už ide takýmto spôsobom riešiť jeho osobny život, hnevať sa ze si dovolil opustiť zamestnanie v ktorom mu neplatia a ze si mu ukázala tie inzeráty... Asi ste mladý ľudia, ale na takéto osoby si dávaj v živote pozor. Majetnicka, so sklonom riadiť iným ľuďom životy.
Ju podľa mňa ani tak nehnevá ze odišiel z prace, ju hnevá ze sa s ňou neporadil a ze to nebol jej nápad
@mirkam3 no u má by to bol prešľap zamestnávateľa, že stálym zamestnancom nie je schopný zvýšiť mzdu a novému dá hneď viac. U mňa by taký zamestnávateľ nemal hodnotu. V prvom rade si treba vážiť stálych zamestnancov a motivovať ich zostať
Baby ja teda neviem, pracovala som dajme tomu v 3 firmach a VZDY rastli platy vo firme pomalsie, ako na prac. trhu, tz stalym zamestnancom sa sice platy zvysovali, ale ked prisiel niekto novy zvonku, velakrat si ti ludia vypytali viac a dostali... jednoducho len preto, ze trebars za 5 rokov sa nastupne platy zvysili vyraznejsie a absolventi boli narocnejsi... podla mna by ste viacere boli prekvapene pri zisteni, ze vasi mladsi kolegovia zarabaji viac ako vy
Ja by som to brala tak ako to je, kamoska nech si to riesi s nim a kedze je len frajer a nic viac, tak s nou nic take riesit nie je povinny.
Je to len jej blbe zmyslanie.
Och.. poslala by som kamarátku niekam.. toto je detinské..každý má právo sa rozhodnúť, kde chce robiť a kde nechce.. ak by boli podmienky v pohode, tak by nemali problém s ľuďmi..najľahšie je obviniť druhu stranu.. ale byť sebakriticky je veľmi ťažké..
@mirkam3 toto nieje vporiadku podľa mňa aby platili novému zamestnancovi viac ako dlhoročnému. Ten dlhoročný pre firmu už veľa spravil a vie robiť keďže si ho firma stále nechala a príde niekto koho musí ten nedocenený pracovník zaučiť a vlastne ten čo nič nevie a ešte firma ani nevie či je dobrý pracovník dostane na výplatu viac. Keby si firma vážila a vedela zaplatiť dobrých dlhoročných pracovníkov nemusela by každú chvíľu hľadať nového pracovníka s ? za vyšší plat.
@jahodka17
A odkiaľ ma ten chlap istotu, ze na to miesto prijmu zenu? To, ze sa ona opýta na fungovanie firmy ešte neznamená, ze prejde pohovorom a bude prijatá. Problém je v tom, že šéf si uvedomil, že jej kamošky priateľ je taký blbec, ze bude takú robotu robiť aj za zlé ohodnotenie, a aj keď mu naloží nad rámec pracovnej zmluvy. Ostatných jemu podobnych už nenašiel, ľudí potrebuje, tak dal inzerát s vyšším nástupným platom. Či by ho potom aj realne dostali v zmluve, je tiež otázne.

Inzeráty sú verejne dostupné, kamoška si na niekom potrebuje vybiť zlosť. Čudujem sa, že by chcela aby pracoval vo firme kde im ani neplatia