Kamarátka si myslí, že môžem za výpoveď jej frajera
Môj sused vlastní firmu. Hľadám si novú prácu a našla som na nete od nich viacero ponúk, ktoré vyzerali celkom fajn, ale za posledného pol roka čo to sledujem stále vypisujú nové a nové inzeráty a prišlo mi to divné, že prečo im chýbajú ľudia keď podmienky mali uvedené na sk pomery dosť fajn. Kamarátka si našla nového priateľa a zhodou náhod pracoval v tej firme, tak som sa ho popýtala na to ako to tam funguje. Povedal mi že nie je spokojný, lebo dostávajú robiť aj veci mimo zmluvnej prac.náplne a začali im meškať výplaty a so šéfom je zlá komunikácia a že teda ako som prišla na to že hľadajú ľudí. Tak som mu ukázala ponuky a zostal hrozne nahnevaný, lebo ponúkali vyšší nástupný plat než má on a jemu šéf nechcel pridať že nie sú na to prostriedky. K problému, nakoniec dal výpoveď s tým že už predtým nad tým uvažoval a to čo som mu ja ukázala bola už posledná kvapka. Lenže kamarátka je na mňa naštvaná že ja som to spravila naschvál a nahuckala som ho aby dal výpoveď a o žiadne zistenie podmienok mi nešlo, tiež by ste to na jej mieste tak pochopili? Lebo ja si nemyslím že som spravila chybu, on bol už predtým rozhodnutý a ja som nemala odkiaľ tušiť keď som sa ho na to pýtala že ako to tam funguje resp.nefunguje a koľko on zarába..
Kamoska je tupa pipinam Vobec by ma na tvojom mieste nestvalo, ze uz nie je kamoska. Mala by byt rada, ze jej frajera konecne nikto nevykoristuje a moze si najst lepsiu pracu.
Nic zle si nespravila. Jej reakcia je hlupa. Asi podla seba sudi teba. Kaslala by som na nu.
Na tvojom mieste by som sa tejto kamoske, akoze, alebo co to je, vyhybala. Ona sledovala vlastne dobro, aby frajer v tej firme pracoval, zarabal, mozno aj viac, a nevidela za obzor reality. To nie je kamaratka a s nim nemas dalej o com. Alebo máš? Kamarátka je mozno nahnevaná aj na teba, ako ťa možno jej priatel pochválil za tvoje vedomosti a obzory atd. Neviem, co dalej by si pri tejto dvojici riesila este, ale s nou nemas ty nic spolocné. Ci sa raz rozídu a ty budes mat jej frajera, ktorému prídeš šikovnejšia, čas ukáže. Nehadaj sa s ňou a nerýp do nej, uznaj jej, kýv hlavou, usmievaj sa, choď si po svojom, príčinu som ti napísala.
To ze na nejaku poziciu ponukaju vyssi nastupny plat je bezna vec, najma vo vacsich firmach..ja som tiez viac menej preto odisla z predchadzajucej prace a odisla na podobnu do inej firmy kde mam tak o 75% vyssi plat a to nastupny..A kamaratka je totalne mimo, ale tak mne by bolo jedno co si mysli
Veď nech dá chlapec výpoveď a opäť sa tam zamestná…možno bude mat aj vyšší plat 😎
Tu je toľko náhod až strach .škoda riešiť.prepacte.
@matullienka nehovorím že to je fér, hovorím, ze to je realita na trhu. Ak u Vás taký zamestnávateľ nemá hodnotu, ok, ale asi ak od neho odídete, tiež si u nového vypýtate o nejaké to euro viac (predpokladam).
@katkami123 toto vôbec nie je politika slovenských zamestnávateľov, realita je však taká že každý zamestnávateľ si pre každú pozíciu stanovuje pre neho akceptovateľné rozpätie od/do (o čom často zamestnanec možno ani netuší). Neznamená to, že keď mám 16 robotnikov alebo 4 kontrolórov, musia mat všetci v danej skupine identicky plat na tej hornej hranici… nie sme v sociku (vďakabohu). Samozrejme, nik z nich asi nezarába ako Direktor, vsetci sú v tom mojom rozpätí.
Btw. Keď je vysoká fluktuácia, tiež to ukazuje, že tí “verní” a “stáli” zamestnanci išli nakoniec dobrovolne robit o ulicu ďalej - a zrejme preto, že im niekto prihodil pár eur, a pravdepodobne si aj oni pýtali viac, nez majú tamojší existujúci zamestnanci 😉…
Žiaľ mnohí z nás sú ochotní v rámci sťažovania sa vyklabosit plat komukoľvek a často je vo firmách verejnym tajomstvom kto tam koľko (ne)zarába…

@mirkam3
A je potom fér, keď prvé mesiace zaúča skúsený zamestnanec s nižším platom nováčika s vyšším? Toto je politika tak pre pracoviská, kde je vysoká fluktuácia a nedokážu si udržať stálych zamestnancov. A zároveň politika slovenských podnikateľov, ktorí chcú byt milionármi na druhy deň. Ono veľa o firme vypovedá aj to ako dlho v nej zamestnanci pracujú. Toto boli vždy moje prvé otázky na kolegov - ako dlho si tu.