Kamarátka upozorňuje moje dieťa
Riesim teraz v hlave taku dilemu, ci mi to ma vadit alebo nema, ale teda asi mi to vadi. Mam kamaratku, kamaratka ma trosku horsiu zivotnu situaciu a aj financnu ako ja, aj mi trosku slovne dala najavo, ze to vnima a ze to vnima ako nespravodlive v zivote vseobecne. To by som neriesila vsak ok chapem, ze jej je luto, ale tak nemozem za to, ze zarabam viacej, mam aj brigady navyse a tak, aby som sa mala lepsie. Co mi ale začalo trosku vadit, ze mame podobne stare deti a poslednou dobou zacala stale napominat, upozornovat, poucovat moje dieta, a to aj za veci, za ktore ho upozornim ja sama. Zacal mat smerom k mojmu dietatu reci typu toto sa nepatri, takto sa s tebou nebudu deti kamaratit, to neni pekne a podobne. A teda je mi to dost neprijemne, hlavne preto, ze to napominanie sa deje aj kazdych 5 minut dajme tomu, cize niekedy ked sa stretneme mam pocit, ze pocuvam len napominanie mojho dietata. Ja sama by som si nikdy nedovolila napominat druhe dieta, ved ma svojich rodicov predsa a hlavne si neviem predstavit, ze by som napominala cudzie dieta priamo pred jeho rodicom aj ked vidim, ze sam rodiv ho napomenul …. Ale jednoducho zacalo sa to diat teraz, mne to cele pride, ako keby ma nejaky hnev za to, ze mozno mi nejake veci lepsie vysli ako jej samotnej a riesi si to cez to moje dieta nejakym nepriamym sposobom …. Je mi to aj luto, lebo je to inak super kamoska, dlhu dobu, ale normalne po tomto nemam nejako velmi chut sa stretat alebo sa teda stretat s nou, ked je tam aj moje dieta pritomne …. Aky mate na toto nazor? Nechate si od kamosiek napominat dieta? Ďakujem
Zabudla kde je hranica kamarátka /matka... Skús jej to nejako taktne pripomenúť 🙂 a že nemá toľko peniažkov, peniaze nie sú všetko, sú potrebné, ale na pokojný život sú potrebné oveľa dôležitejšie veci
Vyzerá, že nie ste až také dobré kamarátky, takže ak jej povieš, čo si myslíš, nebude ta to až tak bolieť. Keďže už teraz sa jej vyhýbas. Skus sa jej spýtať, aký má problém, čo ju trápi a potom ju ries😉 možno budeš prekvapena
Ja by som jej najprv skúsila jemne načrtnúť takým spôsobím, ze “nechaj tak, ja si to s “ním/ňou” (neviem či máš dcérku či synčeka) vyriešim. Ja som jeho/jej mama.” Mne to pomohlo keď takto kamoska čo ani sama nemá deti začala napominat moje dieťa. Tiež mi to vadilo. A teda vďaka bohu doplo jej a už to nerobí.
prepac, ale nie si trochu vztahovacna ty, ked ti toto vadi? ved mne napomenu aj menej blizke osoby dieta a ja som rada prave, ze tym posilnuju moju poziciu, kedze napominaju aj za to, co ja. dieta aspon vidi, ze aj inym sa nepaci jeho spravanie a skor je ochotne pocuvnut.
Ja kamoškine dieťa v jej prítomnosti upozorním len ak ona už upozornila no dieťa naďalej nepočúva tak poviem dieťatku že prečo nepočúva mamku? Inak ak mi dá dieťa postrážiť lebo ja neviem potrebuje si odskočiť, do kuchyne atď. tak sa snažím postrážiť dieťa v medziach ktoré nastavila ona ako rodič, plus ja neviem, keď berie niečo špinavé do pusy alebo chce spraviť niečo čím si ublíži tak jasne že zasiahnem.
a co keby si zacala robit to iste ty jej dietatu? ked pises ze ona si svoje dieta neupozornuje, tak to rob ty. rob to iste jej. ked uz je ti to blbe jej otvorene povedat. bud sa spamata ak ma charakter, alebo sa vase cesty rozidu.
Presne taku kamaratku mam aj ja, obe mame 2 deti rovnako stare, a vzdy je len moja starsia ta zla a najhorsia, (mladsie maju 1 rok to je este okej) a byvame spolu malo, a to sme susedy , z mojej strany presne pre rovnaky dovod ako uvadzas , ked sa stretneme len my, je fajn, aj ked voláme.inak nas vie aj pekne ignorovat a ani nepozdravit ked sa stretneme niejde s detmi, lebo jej maly hned bezi za mojou dcérkou a dosť jej vadi, si myslim, ona aj to ze jej maly je za nou zblazneny..
@kukulienka999 boze toto tiez zbožňujem ked ine deti mozu vsetko a z tvojho, v rovnakej situacii, budu najhorsieho robit .... Mam par znamych v mojom okruhu, vekovo podobne stare deti a vzdy zazracne vsetci vidia co moje dieta urobí,ale to co jej predtým spravili , nikto nikdy nevidi ale kedysi mi to bolo hlupe napominat druhe deti ale teraz aj ja poviem , a upozornim aby videli ich matky, ze to nezacalo moje dieta az z toho zas nevyjde ako najhorsie ...
@mimimoje nesúhlasím, zase si niekto rieši komplexy...robím v obchode a poviem ti, že nevychované deti majú len rodičia a starí rodičia, ktorí sa sami nevedia správať. Decko ide rozbiť celý obchod, otec nič, tvári sa ako kráľ a keď som slušne upozornila, že je to drahé a dieťa to môže rozbit začal po mne hukat, že či je socka a jeho decko si môže robiť čo chce a keby niečo rozbil a bola by to chyba jeho dieťatka tak by to zaplatil... Čiže dieťa vidí vzor správania u otecka, a otecko mal cca 40rokov tak kto ho vychoval keď všetci starí su "lietadlá" a len dnešné matky sú neschopné vychovať slušne deti. Usudzujem, že aj ty si najdokonalejšia a všetci sú sprostí. Rada by som videla tvoje deti ako sú vychované.
@malinda141920 ty o čom píšeš? Kde píšem, že moje deti sú dokonale vychované? A použila som vo svojom príspevku "my matky", takže fakt buď si to nepochopila alebo ja nechápem, čo tu ty na mňa útočíš. A že všetci sú sprostí? To kde píšem?
Mne osobne by to prekážalo, keďže sa o svoje dieťa starám ja, nestaram sa do druhých, nenapominam iné deti a tak isto to nečakám od tých druhých, ze by napominali moje dieta. Vychovávať si ma každý to svoje. A ak ma na teba nejaký hnev, kvoli jej situácii, co si opisovala, je to len jej problém, bohužiaľ. Nemôže si na tebe vyvrsovat zlosť zo svojho života, to sa naozaj nerobi. Čiže u mňa, asi by som sa snažila o tom s nou porozprávať a uvidis co ona na to. Je úplne normálne, že ti to vadí 🤷♀️
Ked moje dieta nieco vyvedie alebo je nutne ho napomenut, tak neriesim ak to spravi hoc aj cudzi pokial to poda spravnym sposobom. Nas "vychovavala" cela ulica a mali sme pred starsimi respekt a prezili sme to bez psychickej ujmy. Ale dnes je ina doba. Na cudzie dieta nesmies ani dychnut hoc by sa aj so zapalkami v kope sena hralo
@penelope2066 ono to nie je take jednoducha, ja som cely zivot taka, ze sa vyhybam konfliktom, ale nestretam sa s nou teraz vobec ….
@jaond19 presne to som spravila, lebo ona to prave doteraz nerobila, preto mi to pride presne ako nejaka forma ventilovania a kontakt som teraz obmedzila
@mimimoje podla mna dieta sa musi naucit respektovat rodica a nejaka tetka na ulici moze mat uplne ine nazory ako ja, tak snad sa ma dieta riadit tym co preferuje jeho rodic a nie tym co povazuje alebo nepovazuje za ok niekto iny, ktore jeho rodic nie je
@davidofff ja som s jej dietatom nikdy nemala problem, ved zlate dieta, normalne ako kazde ine, niekomu semtam zoberie hracku, niekoho buchne len tak, ako hovoris, tu sa ale upriamovala pozornost na moje dieta, mne to prislo ze cely cas co sme sa stretli len pozerala na moje fieta a hladala si dovod za co ho upozornit
@jakubrianka asi tak, tiez si vravim, ze ked kamoska kmoske nedopraje nieco, tak uz to nebude asi dobre, bude sa to nejako v tom vztahu prejavovat
@luccija presne, mne to prislo ako keby snad ma chce do nejakeho nepricetna uz vytocit, ako keby sa v tom snad vyzivala ze videla na mne ze ma vytaca alebo co …. Ano ako keby si povedala, ze ok mas sa lepsie, ale ja som zasa lepsia matka alebo čo …. No teraz som kontakt obmedzila a keby sa to niekedy opakuje nachystam sa na reakciu
@gabriela_obzerova ano, vzbudzovalo to vo mne fakt negativitu, ked som sa pozerala na to, ako mi niekto dava najavo, ze som snad nemozna matka alebo co a ake ja mam zle dieta alebo čo ….. pritom cele sa to zacalo diat teraz, cize presne, asi nejaka ventilacia za to, ze sa mi nieco lepsie podarilo …. No kontakt preteraz obmedzeny!
@janica_ akoze keby to je napimenutie raz dvakrat nepoviem, ale to bolo kazde dve minuty snad dve hodiny vkuse, stale mala v hube len meno mojho dietata …. Ako keby to schvalne robila, ze ja mam nervy z teba, tak aj ja ti urobim aspon takto ked inak sa neda …. No kontakt som preteraz uz obmedzila
@0silvia0 ano, nakolko mi ta asertivita robi problem, tak som teraz obmedzila kontakt a budem sa snazit tomu naucit do buducna
@cervenaruza123 mas pravdu, uz cez seba ho musim naucit, ze si nesmie nechat skakat po hlave …. Ano toxicky vztah, ja osobne som s nou nemala problem, dokedy sa nezavala spravat takto a ona dovtedy asi tiez nemala problem, az ked sa mi nieco lepsie zadarilo, zrazu sa takto asi prejavila ….
@adelz tak akoze toto keby mojmu dietatu povie, to by tiez bolo na mna moc, tak snad ked mne nevadi ze nepovie prosim tak nejaku kamosku ktora nie je jeho rodic to nemusi vobec zaujimat a ja nechapem aj zeny, ktore riesia nevyhovanost inehi dietata, ved to nie je ich problem, keby je moje dieta nevychovane tak je to snad moja vizitka a moj problem, tak nevidim dovod aby to riesil niekto druhy …. Ja si neviem predstavit ze by som vobec upominala druhe dieta, najma keby vidim, te jeho rodic ho sam upomina …. Ale aj keby napriklad druhe dieta nehovori prosim, no ved mysliet si mozem co chcem, ale nevidim dovod aby som ja vychovavala a zasahovala do takehoto niecoho u druhych deti
@meg_junova ja to tiez nechapem, ja neviem vobec ako by ma napadlo riesit druhe dieta, ved to ako je vychovane, alebo ci vie povedat prosim alebo co to vobec nie je moj problem a moja vizitka, tak vobec nechapem preco by som toto riesila a nechapem preco niektore zeny maju tendenciu zasahovat do vychovy druhym, nejake fakt dokazovanie si svojej uzasnosti jedine alebo čo

Mám tiež jednu takú a stále napomínať moje deti a pritom iba vlastne nemá ale je učiteľka takže ti beriem ako deformácia 😅