icon

Kar - miesto kvetín chcú peniaze

jaq
30. okt 2019

Ahojte baby, zajtra ideme na pohreb strýkovi a jeho dcéra hovorila,že nemáme kupovať kvety, ale dať do obálky peniaze. Nikdy som sa s tým nestretla a neviem koľko eur tam dat. Ďakujem

Strana
z5
maciak22
15. apr 2021

mne to pride ok, kvety su zbytocne, aj tak zvadnu, ak ak vdaka peniazom usporiada kar, aby sa rodina stretla, pride mi to ako lepsie riesenie...

zuzika2255
6. apr 2023

@jaq mne sa to velmi paci. Nedavno sme mali pohreb. Tata mali vsetci velmi radi, takmer kazdy kupil obrovsky umely veniec,obrovska kopa plastu to je... Ale zopar ludi dalo mame peniazky, ktore chceli investovat do kvetov, aby kupila sviecky alebo kvietky, ked uz nebudu. Velmi sa mi to paci. dokonca v zahranici uz aj funguje sluzba, kde smutiaci daju peniaze a kvetinarstvo chodi kvety menit prostrednictvom kuriera, je to boj proti plastu. Ja uplne chapem, ze vsetci chcu milovanemu dat poslednu vec, ale ak mal rodinu, znamenalo by pre neho viac, ze pomozu rodine, ako symbolicky kvet na hrobe. Ziadne moresy alebo biznis... Stratili blizkeho, urcite by vsetko dali za to, aby sa vratil.

namecheck
23. jún 2025

Je to čoraz bežnejšie - koniec koncov, pohreb nie je zrovna lacná záležitosť. Je k tomu aj tento článok - či je to vhodné:
https://potom.sk/blogs/je-vhodne-darovat-peniaz...

Strana
z5