icon

Každý deň zastávka v krčme. Je to normálne?

patkak
19. sep 2013

hojte, môj muž pracuje pre svojho otca aj s bratom a každý deň chodia spolu jedným autom do práce a z práce. Nikdy neviem kedy končia, lebo robia viac menej fušky a podobne. Ide o to, že svokor dosť pije a má potrebu sa každý deň zastaviť v krčme, ktorá je im každučký deň v ceste...bohužial. A tak manžel či chce či nechce "musí" ísť do krčmy tiež. Samozrejme vždy musí byť niekto šofér, a kedže svokor "nevie" byť šofér takmer nikdy strieda sa moj muž s bratom. Nemôžem povedať, žeby keď nešoféruje prišiel ožratý to nie dá si pivo možno dve, ale viete ako to v krčme chodí keď mu objednajú tvrdé tak určite neodmietne a mne to vadí. Som zástancom príležitostného pitia čiže cez oslavy, rodinné stretnutia, narodeniny, zábavy a podobne a vtedy mi nevadí keď robím šoféra napríklad ja a doprajem mu nech si dá.Ale len tak si dať tak to neznášam. Vadí mi to aj preto, lebo keď sme bývali v paneláku v meste, nepotreboval sa každý deň zastaviť v krčme bolo to skôr výnimočne, a vtedy aj chodil sám autom takže cestu domov nemal s nimi. Lenže teraz sa sťahujeme do dediny,kde bývaju aj oni prerábame dom ktorý sme bohužial dostali darom a ja začinam ľutovať, že sme sa tam rozhodli bývať. :ZZ: druhá vec ktorá mi na tom celom vadí, že keď si nárokujem na neho čas nikdy ho nemá, lebo musí robit na dome co chapem a som rada alebo je unavený co tiež chapem ale vie ma roztrhnut že si nájdu každy den na minimálne hodinu byt v krcme, ale na mna tolko casu nema aby sme spolu robili aj nieco ine okrem vecerneho pozerania tv a spania. My spolu nenakupujeme, nevarime,deti nosim ja do skoly, zo skoly, o vsetko sa staram ja, nejdeme spolu na veceru, na kavu...to az ked velmi kricim a vybojujem si to. :evil: Vzdy sme si planovali ako budeme spolu chodit nakupovat,na hriby, ale teraz?? Uz nema co poriadne na seba ale povie ze nema cas si ist kupit nieco nove!!!povie že aj tak je cele dni v monterkách :blink: Proste nerobime spolu nic. A ja som toho nazoru ze ked ma cas sa kazdy den zastavit v krcme mal by mat aj cas na to aby sme spolu niekde vybehli, alebo nevybehli ale robili nejakú činnost spolu len my dvaja. No neviem aky mate na to nazor vy, aku radu by ste mi dali, ale budem vam velmi vdacna za kazdu pomoc. Ďakujem

a este by som pripojila jednu otazku.....co je podla vas ako manzeliek norma ako casto si vas muz vypije, teda co je pre vas znesitelne rata sa aj pivo dakujem

Strana
z2
mamavera
25. sep 2013

@patkak máš asi jedinú šancu - vykašľať sa na dom a vytrhnúť manžela z toho prostredia. Inak budeš celý život žiť v neistote, kedy sa to zase vráti do tých koľají, v ktorých to nechceš mať. Veď dom, ktorý ste zdedili a na ktorom už ste aj niečo porobili sa dá predať, máte ešte byt, keď to dáte dokopy, nemalo by pre vás byť problémom kúpiť si byt väčší, prípadne dom inde. Využi súčasnú situáciu a nevracaj sa hneď k nemu. Evidentne momentálne do vzťahu dávaš oveľa viac ako dostávaš a táto nerovnováha ťa ubíja. Držím palce.

silvia1101
27. sep 2013

Paťka, podľa môjho názoru si urobila dobre, keď si odišla a ten list - veľmi pekne si to napísala. Si rozumná žena uvedomujúca si nielen hodnoty, ale aj priority. Presne to by mal tvoj muž nielen pochopiť, ale uvedomiť si, že cesta po ktorej kráča, vedie len do záhuby. Ono to príde, neboj sa. Dospeje k tomu sám a snáď aj ocení tento tvoj krok, skor ci neskor. Ale takéto postuchnutie bolo jednoznačne treba. Veľmi dobre to zhrnula aj Janielikk a Mamavera. Patka, budem na teba myslieť a prajem Ti veľa energie do nastavajúcich dní. Krásny deň.

patkak
autor
27. sep 2013

dakujem pekne kazdej jednej z vas za povzbudive slova....dufam ze tentokrat si uz uvedomi o co mi ide...a nie len toreticky, lebo povedat toho vedia ti muzi toooolko az hlava boli ale casom to z nich vyprchava a to je u nas problem, ze rychlo zabuda na slova a sluby.......dnes mame mat stretnutie....veceru. Tak verim, ze rozhovor ktory budeme viest bude aj ucinny....🙂

janielikk
2. okt 2013

Tak ako ste dopadli na veceri?
Vsetko OK?
Ako budete pokracovat?
Drzim palce 😉

silvia1101
3. okt 2013

Patka ? Ako ?? Ozvi sa.. čakáme ťa tu a verím, že to dopadlo tak dobre, že v téme už nebudeme muesiť pokračovať 😀

janielikk
3. okt 2013

@silvia1101 a keby aj, tak ju podporime 🙂 🙂 🙂

patkak
autor
8. okt 2013

Ahojte, prepáčte za odmlčanie sa, ale nemala som moc času. Tak večera dopadla tak nie úplne ideálne, lebo sme to nestihli rozobrať,natoľko ako som si predstavovala, v tej večer sme v reštike postretali toľko známych, a každý sa zastavil na pokec a už sa nedalo v kľude baviť o "našej" téme. Ale napokon to dopadlo dobre, to najdôležitejšie sme si povedali, ale to ešte neznamená, že to bude ok. Samozrejme bývame opeť spolu, hlavne kvôli malej, som sa vrátila naspeť tam kde rekonštrujeme dom. Viem ustúpila som ja, ale takto aspoň vidím či nejaká zmena nastane. Vie čo ho čaká pokiaľ si bude žiť podľa svojích potrieb a nie podľa naších spoločných. Pripravujeme sa na bábatko, neprejde deň keď mi nepovie ako sa teší, aby nepohladkal a vidím na ňom že by chcel aby sme v tom dome boli všetci šťastní. Netvrdím, že ma úplne predvedčil, určite to nie je ani do polovice, ale sama v sebe som sa rozhodla to riskovať, dom bude hotový my v ňom bývať a potom sa uvidí......kým nebude hotový budeme na byte v meste s malinkou jednou aj druhou a na jar plánujeme sťahovanie. A potom nová etapa, ktorá rozhodne o všetkom. Tak zatiaľ držte palce, a ďakujem za podporu. 🙂 🙂 🙂 Takže z mojej strany neuzavrtá kapitola....neukončený príbeh..a ešte jeho záver v nedohľadne..... 😔

patkak
autor
8. okt 2013

ešte by som dodala, že v probléme alkoholu som neustúpila ani o krok.....a vysvetlila mu, že nikdy sa ja ako žena nezmierim s tým že by môj muž mal len tak z nudy si vypiť, alebo len pre to že ho iný odsúdia za to že si s nimi nedá, alebo len preto že príde návšteva nám, svokrovcom, susedom...a proste, že vyhľadávanie príležitosti odsudzujem a nech si to uvedomí.....v piatok ma sestra 30tku...v sobotu dedo 80tku...v nedelu jarmok.....toto sú príležitosti na pripitie si zabavenie sa pri poháriku toto ano...a proti týmto príležitostiam nemám nič.....myslím, že sa to dá pochopiť a dúfam že to chápe aj on, teda zatiaľ to tak vyzerá......aj keď teória jeho otca, že keď chlap maká je normálne keď si dá pol deci jedno dve tri štyri......tak tá teória z tej mi je na vracanie a dúfam, že si to drahý uvedomil a už si ju vytĺkol z hlavy inak to budem musieť spraviť ja.....ale už nie slovne 🙂)....no a pokiaľ si to neuvedomí, a keď tam budeme bývať ja to značne pocítim potom už to vzdávam....neriešim a odchadzam.....potom uvidím, že to celé nemalo význam, ale že som tomu aspoň dala šancu......a že mal hlavne kopu času mi dokázať na čom si stavia životné priority....

janielikk
8. okt 2013

Tak drzim palce pre novy zaciatok, aspon vidis, ze o teba zabojoval, nechce ta nechat odist, len konecne mal prilezitost uvedomit si to.
Nech mu to len vydrzi, aby si nemusela pouzit rucne - strucne argumenty 🙂
Vela stasticka a pevnej vole vam prajem 😉

silvia1101
12. dec 2014

@patkak Ahoj Paťka, ako sa darí ? Zaujímalo by ma ako sa vám to doma vyvíja, muž pochopil ?

patkak
autor
12. dec 2014

Ale anO musím potvrdiť že situácia sa rapídne zlepšila klopklopklop 🙂 muz aj s bratom pochopili a sami zbadali že ich otec už má vážne problémy s pitím a snažia sa ho viesť opačným smerom a tým Už ani s ním nepijU len Veeelmi výnimočné v ramci osláv. UŽ si chodí do krčmy sám vie že mladí sú proti nemu tak ich ani nevolá. Takže čo sa týka nás nášho vzťahU najmä odkedy sa nám druha dcérka narodila všetko je super, drahý má síce mnozstvo prace ale váži si rodinu, K pitiu alkoholu začal zdieľať môj názor a všetko sa obrátilO v dobro. Teším sa a dúfam nám to takto vydrží aspoň 100 rokov;)))

silvia1101
16. dec 2014

@patkak super, som rada ze to u vas doma tak prijemne pokracuje a tvoja dovera sa vyplatila a muz sa ,,zachranil,, ☺ srandujem a gratulujem..nie kazdemu to vyjde.

patkak
autor
16. dec 2014

No ved uvidí sa ale môžem potvrdiť že práve zazivam najkrajšie obdobie celého nášho vzťahUu....A verím že už si ho budeme robiť len príjemným a to obaja....A samozrejme to želám kazdemu...úprimne ;)

jolly84
21. dec 2014

@patkak no ako pokračujete?

Strana
z2