Kde sa stala chyba vo výchove dospelého dieťaťa?
Dobrý podvečer mám otázku
Keď človek nevie prejavovať lásku, pochopenie, nepochváli jeho vlastnému dieťaťu tak kde sa stala vo výchove (toho dospelého ) chyba?
ono je do urcitej miery uplne jedno, ci ty prides na to, preco je tvoj brat taky....dolezite je, aby si on uvedomil, ze ublizuje vlastnym detom , lebo ich len kritizuje a nadava im. On si musi uvedomit, ze chce zmenu......kym to neurobi, tak je uplne jedno preco je taky.
Poznat svoje zranenia a zle nastavenia vychovou ma zmysel len vtedy , ked chceme svoje postoje, spravanie....zmenit, nie ked sa chceme ospravedlnit, ze vlastne nemozeme zato, lebo vychova....
mozny suvis so vztahovou vazbou, mama je chladna, ale bolo tam aj to fyzicke oddialenie, velmi tazko sa to cita :( https://www.postoj.sk/140264/to-ci-sa-pri-hadke...
A nemoze mat brat aj nejakú poruchu lebo niektoré diagnózy su ruka v ruke v neschopnosti empatie napr. autisticke spektrum.Tie deti bývajú aj náročnejšie, takže ten častý plac a nezvladnutelnost.To ma len tak napadlo pri čítaní jeho popisu.Inak raz jeden psycholog spomínal, že ak si dieťa nepamätá na detstvo, tak bolo zlé.
A nemoze mat brat aj nejakú poruchu lebo niektoré diagnózy su ruka v ruke v neschopnosti empatie napr. autisticke spektrum.Tie deti bývajú aj náročnejšie, takže ten častý plac a nezvladnutelnost.To ma len tak napadlo pri čítaní jeho popisu.Inak raz jeden psycholog spomínal, že ak si dieťa nepamätá na detstvo, tak bolo zlé.
@sidicek napríklad brat bol vynikajúci v matematike,fyzike, chémii a technických predmetoch. Zmaturoval na samé 1. Avšak rodičia ho nijako neviedli k štúdiu, nerozvíjali potenciálny talent
Ach, aká škoda
Buď to jeho rodicia neprajavovali lásku ,pochopenie a neschválili ho .
Lebo ak sa aj starali tak bez citou Lebo len zle spravené .kričali trestali . Atď .
Proste sa necítilo byť milované a nikto ho ktomu neviedol a teraz to neviem v dospelom živote .
Buď to jeho rodicia neprajavovali lásku ,pochopenie a neschválili ho .
Lebo ak sa aj starali tak bez citou Lebo len zle spravené .kričali trestali . Atď .
Proste sa necítilo byť milované a nikto ho ktomu neviedol a teraz to neviem v dospelom živote .
@dory11 určite nebudeš ďaleko od pravdy, lebo matku ani vnúčence nejako veľmi nezaujímajú
Tak mu prejav lasku aspon ty, aj jeho detom. Ja mam nad 40 a s bratom si casto hovorime, ako sa mame radi, pomahame si, potesime sa drobnostou, pozvem ho hocikedy domov na kavicku, ked napeciem.
Mojho priatela chlapec bol tiez velmi uplakany a tiez si bravala spinkat svokra a je to laskavy mlady 17 rocny chlapec. 🤔
Tam muselo byt aj nieco ine...
Nie je znakom nedostatku citov aj psychopatizmus? To je na dlhsie vysetrenie u lekara 🤷
On city prejavit nevie alebo mu chyba uplne schopnost empatie?
Mojho priatela chlapec bol tiez velmi uplakany a tiez si bravala spinkat svokra a je to laskavy mlady 17 rocny chlapec. 🤔
Tam muselo byt aj nieco ine...
Nie je znakom nedostatku citov aj psychopatizmus? To je na dlhsie vysetrenie u lekara 🤷
On city prejavit nevie alebo mu chyba uplne schopnost empatie?
@libusak neviem,nie som psychiater, ale ktovie
No to by aj sedelo na toho aspergera.tam teda nič nespravíš
Narcisticky rodic, nemal empatiu nenaucil empatiu...nevie milovat a tak nikoho milovat nenauci...

https://www.postoj.sk/140516/clovek-ktory-uteka...