icon

Kde som spravila chybu vo výchove?

Dnes o 18:57

Počas štúdia som spoznala exmanželka, ešte pod vplyvom ružovej hmly som sa za neho vydala.a.dalsi.rok sa narodila dcéra. Potom prišlo vytriezvenie a ja som sa sťahovala s pár týždňovým bábom s5 k našim.
Po čase som sa osamostatnila, ale.vzťahu som sa roky zdráhala. Dcéra už chodila do školy, keď som brala auto našich zo servisu a zahľadela do(rozvedeného) automechanika. Bolo to super.do vtedy kým sme nezistili že naše dcéry chodia do jednej triedy, ale sme boli obaja po uši zaľúbený. Rok a niečo sme sa stretávali potajomky,ale raz sa to muselo prevaliť a potom prišlo peklo. Jeho dcéra robila v škole prieky tej mojej, rozširovala o nej klamstvá, úplne bola vyčlenená z kolektívu. Dosť sa jej zhoršili známky. Až som bola nútená prepísať ju do inej šloly od 7tr. Myslela som si že to už nemôže byť horšie. Obaja sme predali byty a kúpili spoločný, a začali spolu žiť. Máme spolu.5 ročného syna,. dcéra je už v druhom ročníku na strednej. Najprv som to pripisovala puberte,ale jej známky sa nezlepšujú, pár krát šla aj poza školu. Nechce sa učiť . Nezaujíma ju ani škola ani prax.
Úprimne, som rozčarovaná z toho že ju ledva prijali na sš,ale môjmu ex je to jedno aj keby mala iba učňovsku ako on. Netlačím na ňu,nevyčítam nej nič, ale nechcela som zostať sama do jej dospelosti a byť stará zatrpknutá ježibaba ako moja teta, ktorá do dnes vyčíta sesternici čo všetko kvôli nej obetovala.

Strana
z3
anonym_8a9746
Dnes o 19:02

Kde si urobila chybu?
- tatinko si svoju dceru mal poriadne spacifikovat, miesto toho sikanovala tu Tvoju este viac
- a v takejto situacii si dala prednost chlapovi nez dietatu, ktore kvoli vasmu vztahu (a prave tomu chlapovi) evidentne zazivalo velke problemy

Neviem z coho si rozcarovana. Toto, co popisujes ze sa jej dialo, si bude niest so sebou cely zivot a pravdepodobne s nasledkami. Takze tu nevidim nic na rozcarovanie, ked si to cele premietnem z jej pohladu.
(A to uplne bez ohladu na to, ci si chcela alebo nechcela zostat sama atd, proste uplne racionalne vzate: TO, co sa Tvojej DCERE dialo kvoli Tvojej laske a druhej rodine ktoru si si vytvarala zatial co ona prave kvoli tomu zazivala traumy, je celkom dobra naloz pre dospievajuce dievca.)

anonym_da750d
Dnes o 19:10

@anonym_autor chybu robíš v tom, že očakávaš od svojej dcéry to, na čo pravdepodobne nemá. Asi je po otcovi a z neho asi žiaden Einstein nie je. Tak sa " potatila" a v oblasti ambícií a intelektu jej príroda nadelila genetiku tvojho bývalého muža. No a čo. Nemôže byť každý lekár, alebo vedec. Tak budeš mať z dcéry predavačku, alebo upratovačka. No a čo. Aj tak môže byť spokojnejšia ako lekár, či právnik.

anonym_d6933f
Dnes o 19:15

obetovala si svoju dceru pre vztah, super

autor
Dnes o 19:17
@anonym_8a9746

Kde si urobila chybu?
- tatinko si svoju dceru mal poriadne spacifikovat, miesto toho sikanovala tu Tvoju este viac
- a v takejto situacii si dala prednost chlapovi nez dietatu, ktore kvoli vasmu vztahu (a prave tomu chlapovi) evidentne zazivalo velke problemy

Neviem z coho si rozcarovana. Toto, co popisujes ze sa jej dialo, si bude niest so sebou cely zivot a pravdepodobne s nasledkami. Takze tu nevidim nic na rozcarovanie, ked si to cele premietnem z jej pohladu.
(A to uplne bez ohladu na to, ci si chcela alebo nechcela zostat sama atd, proste uplne racionalne vzate: TO, co sa Tvojej DCERE dialo kvoli Tvojej laske a druhej rodine ktoru si si vytvarala zatial co ona prave kvoli tomu zazivala traumy, je celkom dobra naloz pre dospievajuce dievca.)

@anonym_8a9746 čiže som mala zostať sama.do.jej.dospelosti? A je úplne jedno že sme sa stretávali.od jej 7r.od jej 9 chodievali na výlety a nebol problém kým jeho exka nezostala sama s malým dieťaťom po nevydarenom vzťahu s chlapom kvôli ktorému opustila manžela. Že ona robila prieky to je nič, ja.som zlá....

autor
Dnes o 19:18
@anonym_da750d

@anonym_autor chybu robíš v tom, že očakávaš od svojej dcéry to, na čo pravdepodobne nemá. Asi je po otcovi a z neho asi žiaden Einstein nie je. Tak sa " potatila" a v oblasti ambícií a intelektu jej príroda nadelila genetiku tvojho bývalého muža. No a čo. Nemôže byť každý lekár, alebo vedec. Tak budeš mať z dcéry predavačku, alebo upratovačka. No a čo. Aj tak môže byť spokojnejšia ako lekár, či právnik.

@anonym_da750d ktorá čas nebola zrozumiteľne napísana, nevyčítam jej ním, netlačím na.ňu. Podľa teba je záškoláctvo akceptovatelné?

autor
Dnes o 19:20
@anonym_d6933f

obetovala si svoju dceru pre vztah, super

@anonym_d6933f čiže som mala zostať sama pokým sa neosamostatní dcéra?

domkakvet
Dnes o 19:21

@anonym_autor porozpravaj sa s dcerou o tom ake zamestnanie by chcela vykonavat a vyhodnot ci navstevuje spravnu strednu skolu.

anonym_8a9746
Dnes o 19:24
@anonym_autor

@anonym_8a9746 čiže som mala zostať sama.do.jej.dospelosti? A je úplne jedno že sme sa stretávali.od jej 7r.od jej 9 chodievali na výlety a nebol problém kým jeho exka nezostala sama s malým dieťaťom po nevydarenom vzťahu s chlapom kvôli ktorému opustila manžela. Že ona robila prieky to je nič, ja.som zlá....

@anonym_autor uplne zbytocne ides s tou ofenzivnou otazkou, ci Ty si mala zostat sama alebo nie. Ja som Ti len poskytla racionalne vysvetlenie toho, CO prezivala Tvoja dcera (a ze to pre mna nie je nic na "rozcarovanie" a nechapanie), kym Ty si sla za svojim stastim a druhym chlapom.

martinka13
Dnes o 19:25

No tak neviem. Dcéra sa neznáša s tou Tvojho partnera. Kvôli tomu ju v kritickom veku prehodíš na inú školu a následne sa nasťahujete do spoločnej domácnosti. Muselo a asi aj musí to byť pre ňu veľmi náročné. Myslím, že sama vieš, že to bolo viac ako nevhodné. A či si mala ostať sama, kým sa neosamosratní? Nie, nemusela. Len ste nemali spájať hneď 2 rodiny, kde sa puberťáčky neznášajú. Obetovala si ju. Jej správanie je vysledkom toho, čo prežíva.

autor
Dnes o 19:28
@martinka13

No tak neviem. Dcéra sa neznáša s tou Tvojho partnera. Kvôli tomu ju v kritickom veku prehodíš na inú školu a následne sa nasťahujete do spoločnej domácnosti. Muselo a asi aj musí to byť pre ňu veľmi náročné. Myslím, že sama vieš, že to bolo viac ako nevhodné. A či si mala ostať sama, kým sa neosamosratní? Nie, nemusela. Len ste nemali spájať hneď 2 rodiny, kde sa puberťáčky neznášajú. Obetovala si ju. Jej správanie je vysledkom toho, čo prežíva.

@martinka13 čiže som ju mala nechať trpieť a šikanovať v starej škole?.
Alebo ešte lepšie ísť na potrat či výchovavať ďalšie dieťa sama bez otca?

autor
Dnes o 19:29
@domkakvet

@anonym_autor porozpravaj sa s dcerou o tom ake zamestnanie by chcela vykonavat a vyhodnot ci navstevuje spravnu strednu skolu.

@domkakvet na všetko povie že ju to nezaujíma.

anonym_8a9746
Dnes o 19:36
@anonym_autor

@anonym_autor cize druhacka SS, Tvoja dcera ma 16-17 rokov, ked mala cca 12r, prehodila si ju (ako siedmacku) na inu skolu. To si uz v tom case ale bola tehotna/rodila syna, cize otehotnenie a spolocny zivot s novym chlapom bol uz prave v obdobi, kedy vyeskalovala sikana a konflikty u Tvojej dcery, ktore pramenili z Tvojho noveho vztahu, zial.

Pozri sa, je to cele seria Tvojich rozhodnuti, uplne zbytocne sa obranujes "co som mala robit co som mala robit". Ved je to Tvoja vec. A je zbytocne plakat nad rozliatym mliekom. Tvoj nazov temy znel "kde som urobila chybu?", nuz evidentne vo viacerych krokoch - len Ti tu vysvetlujeme co prezivala Tvoja dcera, ze nasledkom Tvojich rozhodnuti za Tvojim stastim a druhym manzelom. A ze to bude mat vplyv na nu mozno cely zivot, a ze je to z jej pohladu uplne pochopitelne, takze nechapeme, z coho si tu rozcarovana.

autor
Dnes o 19:42
@anonym_8a9746

@anonym_autor cize druhacka SS, Tvoja dcera ma 16-17 rokov, ked mala cca 12r, prehodila si ju (ako siedmacku) na inu skolu. To si uz v tom case ale bola tehotna/rodila syna, cize otehotnenie a spolocny zivot s novym chlapom bol uz prave v obdobi, kedy vyeskalovala sikana a konflikty u Tvojej dcery, ktore pramenili z Tvojho noveho vztahu, zial.

Pozri sa, je to cele seria Tvojich rozhodnuti, uplne zbytocne sa obranujes "co som mala robit co som mala robit". Ved je to Tvoja vec. A je zbytocne plakat nad rozliatym mliekom. Tvoj nazov temy znel "kde som urobila chybu?", nuz evidentne vo viacerych krokoch - len Ti tu vysvetlujeme co prezivala Tvoja dcera, ze nasledkom Tvojich rozhodnuti za Tvojim stastim a druhym manzelom. A ze to bude mat vplyv na nu mozno cely zivot, a ze je to z jej pohladu uplne pochopitelne, takze nechapeme, z coho si tu rozcarovana.

@anonym_8a9746 otehotnela som neplánovane ale obaja sme sa na dieťa tešili, ale ako som mohla vedieť dopredu, že exku opustí milenec a keď prišla na to že my sme spolu a on so mnou plánuje budúcnost tak začne robiť prieky ona aj dcéra?

anonym_8a9746
Dnes o 19:43
@anonym_autor

@anonym_8a9746 otehotnela som neplánovane ale obaja sme sa na dieťa tešili, ale ako som mohla vedieť dopredu, že exku opustí milenec a keď prišla na to že my sme spolu a on so mnou plánuje budúcnost tak začne robiť prieky ona aj dcéra?

@anonym_autor proste za to mozu vsetci ostatni a vsetko co "sa dialo" naokolo. Chapem.

anonym_97ea07
Dnes o 19:44
@anonym_autor

@domkakvet na všetko povie že ju to nezaujíma.

@anonym_autor pretože ani Teba jej problémy nezaujímali..

anonym_97ea07
Dnes o 19:47
@anonym_autor

@anonym_autor stále rozprávaš o sebe.. musíš sa jej viac venovať. Neviem, ale mne to pripadá že aj v iných veciach je doma na "druhej" koľaji.

dodosimak
Dnes o 19:48

Správanie dcéry nemusí mať nič spoločné s tými vecami okolo tvojich vzťahov. Na strednej majú mnohí jedno z období vzdoru. Je to úplne normálne.

To, že ju SŠ nezaujíma je podľa mňa aj známka inteligencie. Sú to arbitrárne somariny, ktoré nikdy nevyužije. A ak ju bude niečo zaujímať, tak čítať vie.

Hlavne nebazírujte na prospechu. Je to somarina ako voda v koši.

anonym_8736c9
Dnes o 19:48

Predpokladám, že na výšku alebo do práce po SŠ pôjde niekam pekne ďaleko a utne s tebou/vami kontakt. Nečudujem sa jej. Keď si mala stať pri nej, vybrala si si seba…

anonym_75b145
Dnes o 19:49

@anonym_autor nemas byt z coho rozcarovana, dceru si klamala, dostala si ju do situacie, kedy sa musela hanbit a byt sikanovana. Nezaujimalo ta to, najlahsie, bolo prelozit ju.. este si ostala aj s muzom, ktoreho dcera za to mohla, samozrejme ked to vsetko vrcholilo uz si bola tehotna, predavala si jej domov, a stahovala si sa k cudziemu chlapovi. Ako to nevidis? Hlavne ze si ty spokojna, s novym muzom a dietatom. Vobec nemas co byt rozcarovana, dcere sa mozes ospravedlnit najskor. Podporit ju ak sa da, ale neviem ci to uz pomoze a najdete k sebe cestu. Je totiz v puberte, uz pomaly dospela a tam uz aj ine veci hraju rolu.

anonym_75b145
Dnes o 19:52
@anonym_autor

@anonym_autor ano, mala si sa postavit za svoju dceru. Sikanatorka mala dostat dvojku zo spravania minimalne, a riesit to v skole. A nie dceru raz dva spakovat inam, a potom jej zdroj problemov nastahovat domov.

autor
Dnes o 19:57
@anonym_75b145

@anonym_autor nemas byt z coho rozcarovana, dceru si klamala, dostala si ju do situacie, kedy sa musela hanbit a byt sikanovana. Nezaujimalo ta to, najlahsie, bolo prelozit ju.. este si ostala aj s muzom, ktoreho dcera za to mohla, samozrejme ked to vsetko vrcholilo uz si bola tehotna, predavala si jej domov, a stahovala si sa k cudziemu chlapovi. Ako to nevidis? Hlavne ze si ty spokojna, s novym muzom a dietatom. Vobec nemas co byt rozcarovana, dcere sa mozes ospravedlnit najskor. Podporit ju ak sa da, ale neviem ci to uz pomoze a najdete k sebe cestu. Je totiz v puberte, uz pomaly dospela a tam uz aj ine veci hraju rolu.

@anonym_75b145 ako som ju klamala? Mala.som ju nechať na tej škole? Aby to peklo trvaloďalej? To nemyslíš vážne má Veľa krát som bola telesnou,potom za riaditeľom a nič sa nezlepšilo, iba sa zhoršolvalo.
Aký cudzí chlap? Oni sa stretávali pravidelne od jej 9 rokov . Za štyri roky je to cudzí chlap? Po koľkých rokov.by nebol cudzí ? 20?

beata_k
Dnes o 19:57

@anonym_autor Ty si tie dve dievcata vazne nastahovala do jednej domacnosti??? Si rozum potratila?

anonym_2d1fdd
Dnes o 19:58
@beata_k

@anonym_autor Ty si tie dve dievcata vazne nastahovala do jednej domacnosti??? Si rozum potratila?

@beata_k hej, hrablo jej

beata_k
Dnes o 19:59
@anonym_2d1fdd

@beata_k hej, hrablo jej

@anonym_2d1fdd Tak opat na nu prisla ruzova hmla 🤷

autor
Dnes o 20:00
@anonym_75b145

@anonym_autor ano, mala si sa postavit za svoju dceru. Sikanatorka mala dostat dvojku zo spravania minimalne, a riesit to v skole. A nie dceru raz dva spakovat inam, a potom jej zdroj problemov nastahovat domov.

@anonym_75b145 písala som triednej, bola za ňou viac krát, keď nič nepomohlo, bola aj za riaditelom, ale potom to bolo ešte horšie. Ja nikomu dvojku neviem dať,škola nekonala, musela som ja.
Mala som ju tam nechať?

autor
Dnes o 20:00
@beata_k

@beata_k aké dve dievčatá?

beata_k
Dnes o 20:01
@anonym_autor

@beata_k aké dve dievčatá?

@anonym_autor Jeho dcera aj tvoja dcera.

autor
Dnes o 20:02
@anonym_97ea07

@anonym_autor pretože ani Teba jej problémy nezaujímali..

@anonym_97ea07 a na to si ako prišla?

autor
Dnes o 20:03
@beata_k

@anonym_autor Jeho dcera aj tvoja dcera.

@beata_k jeho deti bývajú s matkou

anonym_97ea07
Dnes o 20:03
@anonym_autor

@anonym_75b145 ako som ju klamala? Mala.som ju nechať na tej škole? Aby to peklo trvaloďalej? To nemyslíš vážne má Veľa krát som bola telesnou,potom za riaditeľom a nič sa nezlepšilo, iba sa zhoršolvalo.
Aký cudzí chlap? Oni sa stretávali pravidelne od jej 9 rokov . Za štyri roky je to cudzí chlap? Po koľkých rokov.by nebol cudzí ? 20?

@anonym_autor nič Ti nevyčítam, lebo to je hrozná situácia.. Ale ja na Tvojom mieste by som zvolala stretnutie hneď po prvom náznaku od dcéry, že niečo nie je v poriadku.. Postavila by som sa ta dcéru a hlavne tu druhú do pozoru,že takto sa správať nebude. Prečo si to neriešila takto aj s jej otcom teda Tvojím partnerom ale v škole? Nechápem.. Mala by si sa dcére ospravedlniť

Strana
z3