Kde som spravila chybu vo výchove?
Počas štúdia som spoznala exmanželka, ešte pod vplyvom ružovej hmly som sa za neho vydala.a.dalsi.rok sa narodila dcéra. Potom prišlo vytriezvenie a ja som sa sťahovala s pár týždňovým bábom s5 k našim.
Po čase som sa osamostatnila, ale.vzťahu som sa roky zdráhala. Dcéra už chodila do školy, keď som brala auto našich zo servisu a zahľadela do(rozvedeného) automechanika. Bolo to super.do vtedy kým sme nezistili že naše dcéry chodia do jednej triedy, ale sme boli obaja po uši zaľúbený. Rok a niečo sme sa stretávali potajomky,ale raz sa to muselo prevaliť a potom prišlo peklo. Jeho dcéra robila v škole prieky tej mojej, rozširovala o nej klamstvá, úplne bola vyčlenená z kolektívu. Dosť sa jej zhoršili známky. Až som bola nútená prepísať ju do inej šloly od 7tr. Myslela som si že to už nemôže byť horšie. Obaja sme predali byty a kúpili spoločný, a začali spolu žiť. Máme spolu.5 ročného syna,. dcéra je už v druhom ročníku na strednej. Najprv som to pripisovala puberte,ale jej známky sa nezlepšujú, pár krát šla aj poza školu. Nechce sa učiť . Nezaujíma ju ani škola ani prax.
Úprimne, som rozčarovaná z toho že ju ledva prijali na sš,ale môjmu ex je to jedno aj keby mala iba učňovsku ako on. Netlačím na ňu,nevyčítam nej nič, ale nechcela som zostať sama do jej dospelosti a byť stará zatrpknutá ježibaba ako moja teta, ktorá do dnes vyčíta sesternici čo všetko kvôli nej obetovala.
Neviem co si cakala 🙂 toto je presne ta diskusia, v ktorej uprimne neviem, co autor ocakaval. Namiesto toho, aby si sa zamyslela, preco ti asi 90% diskutujucich v tejto teme dookola pise to iste, ze na tom asi nieco bude, priznala si si, ze si to posrala, uprednostnila si seba a spytala sa "co mam teraz robit", sa tu dookola ohanas tym, ci si mala ostat sama, ist na potrat a ze za to vlastne moze ex tvojho noveho partnera.
Co si teda chcela pocut? Ze na vine je ta ex a ty si nikde nespravila chybu alebo..... 🤷♀️ no tak ja ti to tiez nenapisem, lebo suhlasim s tym, co tu zaznelo a odporucam pripadne terapie ale jedine za podmienky, ze dceru vypocujes, nechas jej priestor, aby ti povedala co to v nej sposobilo a prestanes sa hrat na obet. V opacnom pripade radsej uz nic nerob a pockaj kym sa odstahuje a vysporiada si to ako dospela sama.
@anonym_autor čítala som si to ešte raz. Toto bude vymyslené zase. Lebo 4 roky bolo všetko super a chodili všetci po výletoch a na začiatku píše že po prevalení ich vzťahu čo trval asi rok potajomky začalo peklo v škole.. Takže asi tak. Že to niekoho fakt baví
ty si naozaj velmi primitivna osoba, takze aby sa tvoj partner mohol stretavat so svojou sikanatorskou dcerou, si ty radsej svoju dceru pratala z cesty na inu skolu
fakt super pristup jednej matky
mala by si ju teraz dat na nejaky intrak, nech vas neotravuje vo vasom stasti, a mozno ked skonci skolu sa niekam odprace, a budes mat pokoj
je mi z teba zle
@anonym_8f0332 ďalšia.v porodí ktorá si myslí že som po rozvode mala ísť do celibátu...
@anonym_autor
Ty si tu už raz pisala, že ako tvoj terajší robí rozdiely medzi jeho vlastným dietatom synom a tvojou dcérou, ako sa k nej zle správa
Tak keď napíšeš A nápis i B.Aky význam ma diskusia keď si realitu ohybas ako sa ti zachce, aby ta všetci ľutovali .Ale zeny sa zhodli takmer do jednej, že chyba je v tebe a nehraj sa tu na obet
Ozaj mater roka!
@anonym_autor
Ty si tu už raz pisala, že ako tvoj terajší robí rozdiely medzi jeho vlastným dietatom synom a tvojou dcérou, ako sa k nej zle správa
Tak keď napíšeš A nápis i B.Aky význam ma diskusia keď si realitu ohybas ako sa ti zachce, aby ta všetci ľutovali .Ale zeny sa zhodli takmer do jednej, že chyba je v tebe a nehraj sa tu na obet
Ozaj mater roka!
@anonym_8f0332 jeho syn je nás spoločný syn , iného syna nemá....nechápem sorry
@anonym_75b145 ako som ju klamala? Mala.som ju nechať na tej škole? Aby to peklo trvaloďalej? To nemyslíš vážne má Veľa krát som bola telesnou,potom za riaditeľom a nič sa nezlepšilo, iba sa zhoršolvalo.
Aký cudzí chlap? Oni sa stretávali pravidelne od jej 9 rokov . Za štyri roky je to cudzí chlap? Po koľkých rokov.by nebol cudzí ? 20?
@anonym_autor bola si v skole, bola si za riaditelom riesit problém... Ok... Ale ako si ten problem riesila doma, s partnerom a jeho dcerou, ktora to sposobila?
Ako si toto mohla vlastnemu dietatu urobit??
Byt na tvojom mieste, uz na zaciatku sikany by som mu vysvetlila velmi rychlo, ze bud si uprace vlastne decko alebo končíme
Mna zaraza, ze nechápes co sa ti tu zeny snazia vysvetlit
@anonym_8f0332 jeho syn je nás spoločný syn , iného syna nemá....nechápem sorry
@anonym_autor
Boze ty si prípad 😁Medzi VASIM synom a TVOJOU dcérou robí tvoj súčasný rozdiely.Ten tiež nebude v poriadku.Vrana k vrane sada.
Ten príbeh čo si tu vtedy opisovala si pamätám, lebo taka pripecena a sebecka matka môže byt len jedna
@anonym_autor
Boze ty si prípad 😁Medzi VASIM synom a TVOJOU dcérou robí tvoj súčasný rozdiely.Ten tiež nebude v poriadku.Vrana k vrane sada.
Ten príbeh čo si tu vtedy opisovala si pamätám, lebo taka pripecena a sebecka matka môže byt len jedna
@anonym_8f0332 aké rozdiely? Aká princezná?

@anonym_75b145 čože? Nevedeli sme to na začiatku. Potom sme to vedeli , ale veď píšem ze4r nebol problém
@anonym_autor jasne. ved v kazdom prispevku sa nejaka novinka objavi, vedeli nevedeli.. je to jedno.
O co ti vlastne ide? mame ta pochvalit? Venuj sa dcere, ospravedln sa jej, rozpravaj sa s nou. Nepises ako teraz vychadya s vami, doma, s muzom, bratom.. na skolu isla kam chcela,bavi ju to vobec.. ci v tej najkrizovejsej situacii, bola proste nutena si aj skolu vybrat a uz jej aj to bolo jedno...? Deti po sikane casto maju "je mi to jedno" stavy... preot sa im treba intenzivne venovat a pomoc riesit.