Keď babičky preberajú materskú rolu: Diskusia o trende
čo si myslíte o tomto trende, že matky-často s jedným dieťaťom, zdravé, doma na rodičovskej nechávajú svoje 1ročné, 2ročné alebo 3ročné deti aj 3-4 dni do týždňa vrátane spania u babičky a často ho majú menej času u seba ako babka? Mne to príde riadne divné, to si robia dieťa aby sedeli doma na rodičáku samé? Samozrejme je ok dať dieťa babke na pol dňa a ísť ku kaderníčke, upratať si, oddýchnuť si, raz za čas nechať aj prespať, len toto mi príde už extrém ak dieťa nie je s matkou väčšinu času.
Áno, poznám. Suseda pod nami. Často rozdeľujú dvojčatá. Robia to takmer od ich narodenia a na niekoľko dní. Jeden je u babky+ najstaršie dieťa, a druhý s mamou. Ten hrozný plač za mamou a súrodencami, najmä zo začiatku. Pre mňa je to nepochopiteľné v prípade, ak to robí z vlastnej pohodlnosti. Ja som to nikdy nerobila, aj keď ich babka to odo mňa žiadala x-krát. Babka tam chodí veľmi často. To beriem, ak matka potrebuje pomoc. Ale odlúčenie dieťaťa od matky pre dieťa do 3.rokov je veľmi stresujúce.
Myslim si svoje skor o tych, co maju potrebu sudit ine rodiny. O svoje deti sa staras?
keď to vyhovuje babičke a aj mamičke tak prečo nie...
nic take som u nikoho nevidela, autorka ma pravdepodobne problem s niekym konkretnym. akurat, ze najprv pise, ze babka ma dieta 3-4 dni a potom, ze je to pracujuca babka... tak nejak mi to nevychadza...
Poznám také ženy. Tri deti a všetky vychovala babka, ona ušla s frajerom. Druhý prípad keď sa ona absolútne neatarala, nevidela ich aj dva týždne. Proste sú aj také ženy, ale ich nemôžme považovať za normálne. Je to choré na hlavu a chúďatá deti.
urcite to nie je “trend”, to bude par vynimocnych pripadov, trend je skor opacny - deti doslova nemaju dnes starych rodicov. stari rodicia sice maju vek na to byt starymi rodicmi, ale realne makaju v robote ako my ostatni. vsetko este naplno zamestnani ludia, cest vynimkam
@kiwi3 babka robí 14tky. Takže polku mesiaca je doma. A o to väčší extrém že o 23tej skončí a príde domov napríklad po 3 dňoch kedy robí od rána do noci a ďalší deň o ôsmej ráno ide pre vnúča. A vnúča odovzdá o ôsmej večer a o deviatej ráno ide do práce.
A takých prípadov poznám viac, niektoré detailnejšie. Ma to šokuje aj preto že tento konkrétny pár čo poznám bližšie sa trápil 5 rokov kým sa im podarilo mať dieťa. Žiadna 18tka čo omylom otehotnela. A keď majú dieťa najradšej keby babka nepracuje ho nechajú do 18tky u babky a možno raz za týždeň by ho na hodinu prišli pozrieť, aby videli že majú dieťa.
nič v zlom, ale čo je ťa do toho, čo cudzí ľudia robia so svojimi deťmi?
máme v rodine :D
a mňa šokuje, koľko klebetníc v dnešnej dobe ešte existuje
nikoho takeho nepoznam, nemyslim si, ze je to trend, skor vynimka.. naopak, kedysi to bol vacsi trend, ked zili rodiny spolu niekolko generacii a stare mamy sa starali o vnucata..
neviem o takom trende. ak to tak niekto ma, asi ma svoje dovody. z emocionalneho hladiska, pre dieta je vzdy plus, ak ma blizke vazby s viacerymi ludmi. a ak by nahodou slo o pripad, ze matka tu vazbu z nejakych dovodov nemoze zabezpecit, tak pre dieta je fajn, ak ma babicku, s ktorou tu vazbu moze vytvarat.
Ja tiež nikoho takého nepoznám. A prečo sa neozývaš konkrétneho páru?

Neviem,ci je to trend- ale nikdy nevies co za tym moze byt. Kamaratke sa o dieta tiez starala stsra mama- mala poporodnu depresiu- a ziadnu povinnost vesat to vsetkym na nos. A niekto radsej zveri dieta svojmu rodicovi,ako dat dieta do jasli- mamka ma mozno HO. Nikdy nevies.....