icon

Keď babičky preberajú materskú rolu: Diskusia o trende

19. feb 2024

čo si myslíte o tomto trende, že matky-často s jedným dieťaťom, zdravé, doma na rodičovskej nechávajú svoje 1ročné, 2ročné alebo 3ročné deti aj 3-4 dni do týždňa vrátane spania u babičky a často ho majú menej času u seba ako babka? Mne to príde riadne divné, to si robia dieťa aby sedeli doma na rodičáku samé? Samozrejme je ok dať dieťa babke na pol dňa a ísť ku kaderníčke, upratať si, oddýchnuť si, raz za čas nechať aj prespať, len toto mi príde už extrém ak dieťa nie je s matkou väčšinu času.

Strana
z2
zuzinka888
19. feb 2024

Neviem,ci je to trend- ale nikdy nevies co za tym moze byt. Kamaratke sa o dieta tiez starala stsra mama- mala poporodnu depresiu- a ziadnu povinnost vesat to vsetkym na nos. A niekto radsej zveri dieta svojmu rodicovi,ako dat dieta do jasli- mamka ma mozno HO. Nikdy nevies.....

mergimar
19. feb 2024

Áno, poznám. Suseda pod nami. Často rozdeľujú dvojčatá. Robia to takmer od ich narodenia a na niekoľko dní. Jeden je u babky+ najstaršie dieťa, a druhý s mamou. Ten hrozný plač za mamou a súrodencami, najmä zo začiatku. Pre mňa je to nepochopiteľné v prípade, ak to robí z vlastnej pohodlnosti. Ja som to nikdy nerobila, aj keď ich babka to odo mňa žiadala x-krát. Babka tam chodí veľmi často. To beriem, ak matka potrebuje pomoc. Ale odlúčenie dieťaťa od matky pre dieťa do 3.rokov je veľmi stresujúce.

vanilkovazmrzka
19. feb 2024

Myslim si svoje skor o tych, co maju potrebu sudit ine rodiny. O svoje deti sa staras?

deti95060810
19. feb 2024

keď to vyhovuje babičke a aj mamičke tak prečo nie...

kiwi3
19. feb 2024

nic take som u nikoho nevidela, autorka ma pravdepodobne problem s niekym konkretnym. akurat, ze najprv pise, ze babka ma dieta 3-4 dni a potom, ze je to pracujuca babka... tak nejak mi to nevychadza...

dominikamacakova
19. feb 2024

Poznám také ženy. Tri deti a všetky vychovala babka, ona ušla s frajerom. Druhý prípad keď sa ona absolútne neatarala, nevidela ich aj dva týždne. Proste sú aj také ženy, ale ich nemôžme považovať za normálne. Je to choré na hlavu a chúďatá deti.

cookie29
19. feb 2024

@ku_uk prepac, ale nikdy Ta nenapadlo, ze ak sa dcera sprava takto k vlastnym detom tak mozno nieco zlyhalo v rodicovskej vychove a ze ta "babka" v tom nebude nevinne? Deti su obrazom rodicov.

zuzuliennka1
19. feb 2024

urcite to nie je “trend”, to bude par vynimocnych pripadov, trend je skor opacny - deti doslova nemaju dnes starych rodicov. stari rodicia sice maju vek na to byt starymi rodicmi, ale realne makaju v robote ako my ostatni. vsetko este naplno zamestnani ludia, cest vynimkam

momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
ku_uk
19. feb 2024

@cookie29 nie 😁

autor
19. feb 2024

@kiwi3 babka robí 14tky. Takže polku mesiaca je doma. A o to väčší extrém že o 23tej skončí a príde domov napríklad po 3 dňoch kedy robí od rána do noci a ďalší deň o ôsmej ráno ide pre vnúča. A vnúča odovzdá o ôsmej večer a o deviatej ráno ide do práce.

autor
19. feb 2024

A takých prípadov poznám viac, niektoré detailnejšie. Ma to šokuje aj preto že tento konkrétny pár čo poznám bližšie sa trápil 5 rokov kým sa im podarilo mať dieťa. Žiadna 18tka čo omylom otehotnela. A keď majú dieťa najradšej keby babka nepracuje ho nechajú do 18tky u babky a možno raz za týždeň by ho na hodinu prišli pozrieť, aby videli že majú dieťa.

danica2711
19. feb 2024

nič v zlom, ale čo je ťa do toho, čo cudzí ľudia robia so svojimi deťmi?

bielalabut
19. feb 2024

máme v rodine :D

ibatanecnica
19. feb 2024

a mňa šokuje, koľko klebetníc v dnešnej dobe ešte existuje

radkaradix
19. feb 2024

nikoho takeho nepoznam, nemyslim si, ze je to trend, skor vynimka.. naopak, kedysi to bol vacsi trend, ked zili rodiny spolu niekolko generacii a stare mamy sa starali o vnucata..

libertine
19. feb 2024

neviem o takom trende. ak to tak niekto ma, asi ma svoje dovody. z emocionalneho hladiska, pre dieta je vzdy plus, ak ma blizke vazby s viacerymi ludmi. a ak by nahodou slo o pripad, ze matka tu vazbu z nejakych dovodov nemoze zabezpecit, tak pre dieta je fajn, ak ma babicku, s ktorou tu vazbu moze vytvarat.

benny2020
Autor odpoveď zmazal
vilma7
20. feb 2024

Ja tiež nikoho takého nepoznám. A prečo sa neozývaš konkrétneho páru?

Strana
z2