Keď človek nevie urobiť prvý krok
Ahojte. Idem sa trošku posťažovať… nechcem aby ste ma odsudzovali… ja skôr beriem toto ako takú formu vyrozprávania sa… pred asi dvomi rokmi som tu pridávala príspevok o mojom manželovi aký je násilný, mnohé ma tu odsúdili, že z takým človekom ešte žijem.. a áno, stále som s ním. Trošku sa to polepšilo, manžel ma pred tým psychicky veľmi ničil. A ja som toľko naberala odvahu odísť až prišlo k momentu, že som musela podstúpiť operáciu maternice… časom som sa úspešne zamestnala čo bol masaker sa prebiť cez žiarlivosť muža ale zvládla som to. No v máji tohto roku som musela podstúpiť tazku operáciu nádoru na mozgu. Našťastie nezhubneho ale dal zabrať. Učiť sa sedieť, jesť, piť, chodiť…. Zostali bolesti, z ktorých mi je často do plaču keďže ma vyraďujú z bežného života. Myslela som, že sa niečo zmení… no ja som sa po operácii vrátila domov k mužovi chladná a odmerana. Pred tým mi veľa ubližoval, nikam som nechodila, sex na jeho povel, za odmietnutie hádka do noci, krik, nadavanie a podozrievanie s kým čo mám… menil moje myslenie lebo podľa neho som pozitívne mohla myslieť až keď budem mať po všetkom… lebo čo on, čo k zostane sám na deti, nikto si to neuvedomuje… dlho mi vyčítal aká som chladná, tri týždne po operácii ma začal nútiť do sexu lebo… mám predsa hlavu operovanu a nie spodok a on je chlap… no pre mňa bol masaker každý pohyb.. a vlastne ešte často je aj keď uz pracujem a fungujem ale som na liekoch od bolesti každý den. Stále sa hádame lebo mu vraj dávam malo lásky a nehy… ale ja nemôžem… nejde to viac… on mi vykričal také veci, že ma pred svadbou podviedol a bola lepšia, že sa nesnažím, že koľké by ho chceli a dali by mu viac. Mňa to boli ale nejde to… ak sa začnem baviť o rozvode, najskôr súhlasí a potom prídu vyhrážky typu ako ma zničí a aká som frajerka teraz ale ze ja pádnym na hubu… chodí von, stále… do noci hráva automaty. Nejak sa mu darí ale dokedy? Ja nemôžem nikam… mali sme stretavku zo školy… dal mi čas do jedenástej… prešvihla som a uz bolo peklo doma. Vraj si nevážim ako sa mení ako ma pustil von… len to koľko som si to musela vyplakať aby som niekam išla. Stále ma presviedča, ze neviem akí hajzli sú oni chlapi, on je ešte veľmi dobrý… stále sa viním, ze v ňom hľadám chyby… ze by som ho mala mať rada taký aký je, poslúchať… len neviem… ako to máte vy doma? Aj vaši si robia čo chcú a vy musíte poslušne byt stále doma, nezdržat sa v práci, vychádzať im sexuálnym chutkam? Či som ja tak čudná a hľadám v nom len zle?
Ty si žiaľ typická obeť domáceho fyzického a psychického násilia.Pred rokmi ti tu žienky vynadali a teraz spravia to isté.
Ja ti poviem jedno,ale to ti povedali už aj pred rokmi určite...existujú linky pre týrané ženy,azylove domy a inštitúcie,ktoré pomáhajú ženám ako ty. Obetiam domáceho násilia.Prosim ťa vyhľadaj niektoru
@matusa111 co si myslis, preco si mala operaciu maternice a mozgu??? Takyto zivot ta totalne zničí. Nie to ako sa sprava nie je normalne, nie je normalne ak si vynúti sex aj ked je to tvoj manzel, stale je to znásilnenie. Nie je normalne, ze ta ma niekam púšťať. My si doma iba oznamujeme a to hlavne kvoli tomu, ze keby niekto z nas mal iny program vymyslený. Cize nie moj muz ma nepúšťa von, chodim kedy chcem a kam chcem. Nie moj muz ak mi je zle, tak nevyžaduje odo mna sex, nie moj muz ma nebije, nespráva sa násilne. Doma nakupuje, vari a upratuje. K tomu rano odchadza o 6:30 hod. a prichadza 17:30 hod..
Ja nechápem prečo
Si niekto vyberie dobrovolne peklo 😅 rada? odísť vyhľadať psychológa budeš rada ak vôbec prezijes a taký blázon ti neublíži … a doma mám
Chlapa čo mi okolo riti skáče a snaží sa má robiť šťastnou púšťať má on nikam nemusí nie Som decko ..
@matusa111 nic z toho tebou menovaneho mm netobi. Na stretko zo skoly ma nutil ist on, ja som si nebola ista, ci chcem, zrovna sme prerabali, mali sme strasne vela rozrobenej prace. Este ma aj odviezol. Potom po mna prisiel, ked som mu zavolala. Cas mi nestopoval.
V praci mozem byt dokedy potrebujem. Nikto mi nedrzi vecierky. Kam idem hovorim len preto, aby bola o tom info.
To, co robi tvoj muz, nie je normalne. V ziadnom smere.
Ani to ako sa on “meni”, ako to nazyva on, nie je normalne, zeby si mala ocenit zvysenym potleskom, ked predtym si si ten jeho “ustupok” musela vyplakat a este ti dal vecierku jak dcere a robil bordel, ked si ju presvihla, lebo si sa dobre bavila.
Nemas mu byt za co vdacna, on ma byt vdacny, ze to ty s nim tahas, aj ked je povahovo taky mizerny manzel.
Nie, on nie je to najlepsie, co si mohla stretnut. Byt neverny (este sa tym v zachvate ziarlivosti vychvalovat, akoby si tym udeloval metal za vychcanost, ako si on skvele uzil, ale milostivo ostal s tebou, neschopnou v posteli), odchadzat z domu po svojom (ked tebe to zakazuje), byt gambler, chovat sa k zene ako hnoj (okrem ziarlenia a vyhrazok a vynucovania si sexu, este pred tvojou operaciou ta nutit nevidiet to pozitivne, lebo treba ti povinne nariekat nad tym, co ak ON ostane sam na deti, teda lutovat hlavne chudacika seba sameho) - tak takych najdes v kazdej krcme dvadsat.
Nie, vsetci muzi nie su este horsi ako on. Ale ty isto po tomto vztahu potrebujes najprv terapiu, lebo bez nej uz budes mat tendenciu vyhladavat taketo chovanie u muzov a najdes si podobneho hulvata.
A upadajuce zdravie moze byt vo velkom dosledok stresov, co s nim zazivas. Takze to moze byt casom este horsie.
(A ak zacne automaty prehravat a brat pozicky na dalsie hranie, po rozvode su jeho dlhy i tvoje. Budes ich splacat.)
Pekné ste nazvala príspevok,keď človek nevie urobiť prvý krok. Mrzí ma,že máte ozaj náročný život a musíte prekonávať ťažké životné skúšky . Akoby ste tu hľadala podporu preco zostať ,prečo nie. Zjavne je to veľmi náročné sa v túto chvíľu rozhodovať. Ste si neistá,či zostávať s človekom ,kt.Vas systematicky ničí a ubližuje , manipuluje, znevažuje a šliape po Vás . Čo teda Vás tak zneisťuje , v tomto celom,akoby ste sama tušila,že nie je niečo ok. Ako Vás máme my presvedčiť,že je to veľmi zle a tento vzťah je veľmi toxický .
Váš prípad je typický prípad domáceho násilia. Keby sme iba fantazirovali ,fantázia je bezpečná,nič sa nedeje, že by ste nakontaktovala na Alianciu žien a len sa nezáväzne porozprávala , oni sa zaoberajú takýmito prípadmi , mohlo by sa Vám uľaviť , musíte prežívať veľké napätie , čo by ste na to povedala? Alebo by ste sa jedného dňa pobalila a odišla ,máte kam ísť, čo by sa stalo?
Ste silná žena ,lebo my také silné ani odvážne asi nie sme ako Vy, my by sme asi zduchli, čo tak byť slabá a málo odvážna a rozmýšľať nad odchodom?
Hlavné si dávajte veľký pozor ,aby sa Vás muž nedostal k tomu ,čo píšete , mázte , maskujte a myslím si ,že je potrebné pomaly premyslat nad útekom, ak to prebieha u Vás doma takto čo Vy na to?
Chovas sa, s prepacenim, ako teliatko. Lenze zo skusenosti(vlastnych aj nie vlastnych) viem, ze aj ta najasertivnejsia, najatraktivnejsia zena by sa chovala rovnako, keby sa dostala do ruk psychopatovi, ktoreho mas doma ty.
Takze ano, musis od neho okamzite prec, alebo on musi prec.
A znova. Odist od tyrana by tazko zvladala aj ta najhybnejsia zena. Lebo tyran spravi aj z tych najakcnejsich zien ustrachane, od okolia izolovane puťky domace.
Musis si to stale opakovat, ze na to mas a o pol roka z teba bude normalna, vesela, asertivna zena.
Aky konkretny prvy krok by si mala spravit ja neviem. Asi najprv nejaky domov pre tyrane matky s detmi, tam chvilu ostat a sa informovat, ako odist do zahranicia.
A este veta, ktora v nemoznosti rozhybat sa pomaha mne: Ak nevies, aky krok by si mala spravit, tak sprav hocijaky. Ak neostanes na rovnakom mieste, ziskas novu perspektivu, novy pohlad na vec a tam uz ta ten spravny krok napadne. Ak nenapadne, treba spravit dalsi krok😊
Zvladnes to!!👍😊
ked ti 100 ludi povie ze si tyrana ty aj tak s nim ostanes a budes ndalej trpiet..tak ako pred 2 rokmi tak aj teraz.. nie doma to ziadna milujuca zena nema ,. doma ma kazda rodinu obcasne nepohody ale slobodu,svoj nazor,podporu u partnera,miesto km sa z prace tesime a dostaneme objatie a miesto kde cerpame energiu od rodiny ...
@simona20201309 presne, tiez som za zachovanie rodiny, ked sa to da a ked to ma zmysel. Ale tu ho nie je ani naznak.
Dievca utekaj kym mozes. Ukaz aj detom, ze takto zit nie je spravne. Ked uz nie kvoli sebe, tak kvoli nim. Silno ti drzim palce.💖💪
Keďže sa chces len vyrozprávať, a nie nejaké konštruktivne rady, ako z toho pekelneho vzťahu von,(už dávno by si to totiž urobila) tak zbytočne ti niečo písať. Dostala si xy rad, aj konkrétne linky na pomoc ženám v núdzi a podobne.
Písala si tu viackrát, stále o tom istom. Takže zase to isté.
Áno, žiješ s debilom, ktorý si ta nikdy vážiť nebude, bude ta podvádzať, budeš sa trápit dalej.
Možno aj ďalšie ochorenia ta ešte z toho čakajú.
Možno ti dá o chvíľu pár faciek, možno ťa bude znasilnovat denne.
Ó pol roka čakáme na ďalšie pokračovanie, akého debila máš doma a ako sa potrebujes vyrozprávať.
@jaskolka áno, možno budem… pár krokov som spravila a postavila sa mu. Oddelila som si bankový účet, nastúpila do prace, snažím sa vybojovať si ak niekam chcem aj keď je zle… mizno som hlúpa, možno sa len bojim… niečo ma drží… možno to je strach, že sa k nemu zas vrátim, že ma odsúdia deti, že to nezvládneme, strach, ze som zlyhala, ze budú na mňa prstom ukazovať… nikdy som toto nechcela. Som cieľavedomá, v práci úspešná, nik by to nepovedal… smejem sa navonok všade a na každého, vo vnútri by som ale plakala a kričala… stáva sa zo mňa zlý človek. Nikdy som mu nenadavala… teraz škaredo keď sa hádame. Nikdy som sa nenechala vyprovokovať, teraz tak, ze aj facku dostal. Nie je to ľahké, nie je… som krôčik od zbláznenia. Ver či never, chcela by som byt silná a odísť!!!!!! Myslela som, ze by som mohla niekoho spoznať kto by ma podržal a pomohol… ale nie, ešte aj za to mám vycítky, ze mu ublizujem… mozno raz…
@matusa111 ahoj, čítala som aj tvoje predchádzajúce témy.
Si týraná žena, prosím ťa, odíď od neho.
Veľmi ľutujem tvoje deti, aj keď moja ľútosť im nepomôže
Čo si to za matku, že dopustíš, že žijú v takom strachu?
A reči o tom, že to nevnímajú, že muž ich má rád,si prosím ťa odpusť.
Keď malé dieťa si ťa zastane, vie, že to je zlé, čo ti robí tvoj muž a ty nie a nie odísť. Vieš, aký musí mať strach ten drobec, keď vás stále počuje sa hádať, zapína vám svetlo, nedovolí vám spať?
Máš len jedno šťastie, že už nemáš maternicu, lebo ináč by si s ním mala ďalšie deti, ktoré by trpeli a ty by si nikdy neodišla.
Urob pre seba a hlavne pre deti konečne niečo dobré a odíď
k rodičom. Bude ti tam, ale hlavne deťom miliónkrát lepšie.
Posielam ti veľa síl,aby si nabrala odvahu.
Len si zavolaj brata alebo niekoho k sebe, keď budeš odchádzať,aby ti neublížil
@matusa111 si na ňom chorobne závislá. Neexistuje liek, ako ta "z toho dostať",nepride nikto, aby ta odviedol nasilu a aj keby sa dakto našiel, tak kým ty nebudeš rozhodnutá, že chceš s tým skončiť, tak opakovane sa budeš k nemu vracať a tolerovať to. Hadky budú horšie a horšie, skončíte pri facksch, kopancoch a ešte horšie.
Deti to myslíš nevnímajú? Až príliš to vnímajú a vplýva to ešte horšie na nich, lebo nemusia tomu úplne chápať, len podvedome cítia, že sa deje niečo zlé.
Skôr by som sa bála, aby deti ta "neodsudili" neskôr, keď už budú dospelé a ujdu z domu pri prvej príležitosti. A nevycitali to práve to, že si nič neurobila s tým, že si neušla, kým sa dalo.
Lebo tyrana matka a otec despota, to je dosť blbé prostredie.
Neviem, či ti ma význam radiť psychológa, psychiatra, a podobne. Rodina co na to?
A čo sa týka toho, že ty mu ", ubližujes" aj keby si mu panvicu otrepala o hlavu, tak si to zaslúži
@matusa111
Ahoj, vacsinou ti tu zeny pisu jemne, tak ja inaksie.
Ked budes takto pokracovat s nim, budes mat co chvila este vaznejsie zdravotne problemy. A tie potom uz mozno vobec neprezijes a zomries!
Deti ostanu v opatere sku…o psychopata, nazvaneho otcom. Tymto posobenim sa lahko mozu stat rovnakymi v dospelosti a nasilie posuvat dalej okolo seba. V opacnom pripade sa nechaju rovnako sikanovat od kreteniv vo vztahu ako ty.
Toto chces naozaj pre svoje deti ??
Ten tvoj, ani nemam nanho slov, bo vsetky hnusne vyrazy su este slabe, si od teba nezasluzi ani stipku lasky, snahy tobot poslusnosti.
Mna predstava, ze ma vsetko boli, lieky tiez zaberaju len ciastocne a ma niekto nuti do sexu, privadza do nepricetnosti a takeho obrovskeho hnevu! Zobrala by som snad trojitu davku a otriesksla mu najtazsi hrniec najsor o hlavu a kladivom na rezne mu vyklepala ine prednosti. Nech potom skusi mat chut na sex.
A akonahle by som zacala mat taketo brutalne predstavy o partnerovi, tak beriem deti a odchadzam!
Bud sa vzdas a budes pomaly/ rychlo za ziva umierat slebo pozbieras zvysky energie a odides od psychopata.
Ako ti uz pekne napisali, bud kludne slaba egoistka a odid. Ty aj deti si zasluzite pokoj, harmoniu a lasku 🙂 Drzim ti velmi palce.
@matusa111 mas hrozny zivot a teda je mi ta pravdaze luto. (Tu otazku, ci aj my ostatne zeny musime posluchat si snad nemyslela ani vazne.) No na druhej strane si hovorim, a prepac mi teraz, ze budem trosku drsna… ze musis byt velmi hlupa slusne povedane. Tiez si snad vyrastala v takom prostredi? Tvoje kamaratky tiez tak ziju? Odid od neho cim skor, ak sa to len trochu da. Mas pravo na slusny zivot, kde ta partner bude brat ako rovnocenneho cloveka. Drz sa.
@matusa111 si psychicky týrana...Tvoj muž je despota,manipulátor. Robí mu to dobre ničiť ťa,z toho žije.Manipulátor si svoju obeť (empata) vyhliadne,otestuje a rozhodne sa či mu vyhovuje.Nikdy by si nevybral ženu,ktorá by sa mu vzoprela, takže ženy ktoré takýto ,,vzťah" nezažili ti tu darmo budú vypisovať ako to majú doma,oni nemajú doma manipulátora....Roky pracoval na tom,aby si nedokazala odísť,to je hlavná priorita manipulátora.Uvedom si,že si ,,poškodená" ty nevieš premýšľať tak,ako by premýšľala žena nežijúca s manipulátorom.Ty sa obávaš takých vecí,aké by ženu nežijúcu s manipulátorom v živote nenapadli.Už len to je choré,že ťa ,,pustí von,na stretnutie"...také niečo je v zdravom vzťahu nemysliteľné.....Ja som prežila všetko o čom píšeš,vynúteny sex,psych.týranie,fyz.napadnutie,urážky,ponižovanie.....veľmi som sa zľakla, pár rokov som bola Úplne mimo,zistila som,že sa mi následkom manipulácie úplne mení myslenie,stávala som sa marionetou....Našťastie,ja som povahou veľmi tvrdá,a to mi pomohlo zachrániť sa pred psychopatom.Veľmi som začala na sebe pracovať,a stále pracujem,lebo toto peklo bude už kým on bude žiť, stále skúša manipulácie,urážky...potrebuje tú energiu zo mňa ťahať...Skús pracovať na sebe,oveľa viac ako doteraz,musíš hlavne nájsť seba,lebo máš zničenú osobnosť....Tvoj fyzicky zdravotný stav je odrazom toho psychického

@matusa111 nie. My nemáme takto doma. Ďakujem, práve som si opäť pripomenula, aká som šťastná a akého mam skvelého manžela.
Fu.... toto je reálne? Ja sa tu pravidelne bijem za zachovanie manželstva a rodiny. Hlasam tu osvetu, aká je rodina posvätná...ale žena....UTEKAJ!!!! Toto fakt nie!
Nemôžem uveriť, že taký chudák naozaj existuje. Už včera bolo neskoro žiadať o rozvod. Hlavne sa ho neboj!!!! Nič lepšie pre seba a pre svoje deti nemôžeš urobit. Tvoj muž je psychicky chorý človek, psychopat.
Neviem co chceš počuť, len prosím nečakaj ďalšie 2 roky.