icon

Keď je chorý otec a keď je chorá matka

21. apr 2023

Ženy aj u vás to je tak? Manžel bol chorý asi 2t, dal si trochu voľno, a zhodou okolností aj boli sviatky atď, cize bol cely čas doma, nemusel do prace, sedel doma a liečil sa, ja som sa starala. Po týždni ochorela aj 1,5r dcérka, jej to prešlo chvalabohu rýchlejšie, bola to len viroza. Manžel ešte kašľal čiže on nič, zase ja som sa starala. A teraz keď už oni sú zdraví, ja som chorá ako pes. Vykasliavam zelené hlieny, soplim, záchvaty kašľa a bolia ma kosti, proste tak ako stále.. No len s tým, ze muž usmiato ráno do práce, a ja tu chcipnuta sama na dieťa a domácnosť. Uz si nemôže zobrať voľno aby bol doma a aby som to ako clovek mohla 2dni vylezat.. Ženy prečo sme také silné? A tie co mate ešte viac detí, panebože ako to dávate?

Strana
z2
kacernakokse
21. apr 2023

Ako si zariadiš, tak máš. Nemusíš pár dní držať tip top domácnosť a byť pre dieťa vždy poruke . Zapni rozprávky, zahrajte sa človeče, objednaj jedlo z donášky a prezentuj to ako "pyžamkovy" deň. Keď príde muž domov, nech trošku uprace a navarí. Všetci budete spokojní. Áno, určite by si zvládla aj viac, ale načo? Ja som sa naučila, že nemôžem ukazovať v každej situácii že to zvládnem, pretože sa potom u ľudí zvyšujú nároky na mňa a to je nie vždy žiadúce. Vieš prečo sme také silné? Pretože nevieme požiadať o pomoc a radšej sa trápime aby sme všetko zvládli a vyzerali ako dokonale super ženy. A k čemu

thoughtfulweirdo
21. apr 2023

Ja toto, čo opisuješ, vôbec nepoznám 🤷🏻‍♂️ keď som skutočne veľmi chorá, do práce manžel chodí, ale nikde sa nezdrzuje a pred a po práci sa stará o deti a domácnosť on. Navarí, dá prať, nevyhnutné uprace a berie deti preč, aby som mala kľud. Keď nie je navarené, máme donášku. Prádlo a domácnosť mi počas choroby ani nenapadne riešiť. Deti vtedy bez výčitiek nechám aj celý deň pred telkou. Vo veku tvojej dcérky ich tv ešte nebavila, to bolo ťažšie, tak som im počas choroby vždy dovolila robiť niečo neobvyklé, vyhadzovať všetky veci zo skríň, rozsypat neuvarene cestoviny a pod a ani ma nehlo to po nich upratovať, to mal na starosti manžel, alebo to proste počkalo, kým vyzdraviem. Ani špinavé prádlo, ani prach pod posteľou, ani hračky na jednej kope nás ešte nikdy nezožrali 😄 nerobím zo seba mulicu.

karolinakr
21. apr 2023

Toto su dobre 2 body z tejto diskusie
1.pyžamkový deň
2.nerobit zo seba mulicu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
liv1
21. apr 2023

My nie sme silné, ale sprosté

terezka1947
21. apr 2023

@liv1 vieš,čo?možno nie sprosté,ale mnohé chcú byť hrdinky. A od muža nič nechcú,lebo sú samostatné. A potom nadávajú,že muž sa nepostara.
Lenže muž by sa možno aj rad postaral,ale je mu povedané...že nemusí,žena to zvládne.
Čiže zbytočne hrdinstvo. Sila a samostatnosť ženy nie je predsa v Tom,že keď je jej raz zle,tak bude ticho trpieť a nadávať na muža,že to nevidí.

nikaeli
21. apr 2023

Keď je môj manžel chorý, aj s teplotou si ide urobiť čaj, neočakáva, že ho budem obskakovať, to naňho musím pohundrať, nech leží.. minule bol 2 týždne na OČR so synom a vzápätí som ochorela ja, horúčkovala som vyše 39°, hneď volal do práce, že si berie deň, dva dovolenku, aby sa o mňa postaral. Vychystal deti do školy, do škôlky, šiel na nákup, navaril obed, vymieňal mi obklady. Bez toho, aby som čo i len slovo povedala. Mamka ho tak vychovala a ja som za nich za oboch veľmi vďačná ♥️

liv1
21. apr 2023

@terezka1947 ano hrdinky a sproste hrdinky 😁. Ja na cele s nimi

sidicek
21. apr 2023

Tak nabudúce vieš čo nerobiť keď muž ochorie, žiadne setrenie a obskakovanie. Aj mu to kľudne pripomeň ,ako ta nechal chorú bez pomoci.

liv1
21. apr 2023

Ale aby som az tak velmi nam nenadavala, tak poviem ze mile, starostlive, do poslednej stipky energie rozdavajuce sa zeny 😁

lujza123
21. apr 2023

Áno, aj u nás to bolo tak, vysral sa na mňa a nechal ma v horúčkach sa trapit aj s pol ročným bábätkom. To bol začiatok nášho konca, mne sa týmto činom úplne zhnusil, do par mesiacov od tohto incidentu sme sa rozišli.

Niekto si povie ze taka maličkosť, pre mňa vrchol sebectva a znak toho ze taky človek je úplne bezcitny, do seba zahladeny egocentrik. Ako sa hovorí v núdzi poznáš priateľa.

ayanamirei
22. apr 2023

@elizabet173 lenze ono to nie je,ze je chlap nepouzitelny, ale ako pise @thoughtfulweirdo proste odide do prace a aj ked sa hned ponahla,tak je proste prec 9h a to pri chorobe a detoch je masaker... Ja osobne nepoznam chlapa, ktory by si zobral volno v praci kvoli manzelke

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ayanamirei
22. apr 2023

@elizabet173 tak ked bol Covid ,tak vsetci frcali na HO. Tiez situacia po porode alebo operacii je specialna a vtedy jasne,ze muz je doma. Avsak ja pisem o normalnej, beznej , stredne tazkej chorobe s horuckami a nevladnostou. V tej situacii nepoznam v okoli muzov,ktory by si brali volno.

janage
23. apr 2023

@ayanamirei no až obaja zažijú ze tá stredne ťažká normálna choroba sa v priebehu 24 až 48 hodín zmení na týždňov hospitalizáciu, ver tomu, že pri najbližšej stredné ťažkej či ľahkej chorobe žena zalahne a muž to nejako zariadi.
Uz roky odborníci hovoria, že teploty či horúčky sa majú vylezat lebo sa môže poškodiť srdce napr. A muži sa toho aj držia. Ženy sa obetujú lebo...ale dobre nerobia.

Strana
z2