Keď je štvrtáčka u môjho bývalého, musí mu odovzdávať mobil

12. júl 2020

Rieši niekto z vás telefón deti keď sú s druhou stranou? Moja dcéra - 4 tacka, si nosí mobil k otcovi aby sme boli v kontakte. Ten jej ho celý skrz-naskrz prelustruje, moju a dcerinu komunikáciou. Píše si aj s rodinou z mojej strany, ex.pitom chytá za slovicka a vyťahuje.

Dcere to taktiež vadí ale otcovi nie, povedať nevie. Vždy musí odovzdať mobil a heslo. Dakto toto riešil, že ako? Ak by išla bez mobilu, by sme sa zas nevedeli spojiť.

limetka69
12. júl 2020

Vymazavat spravy? Volat na mobil exovi?

ladyblcha
12. júl 2020

K exovi iny nejaky lacny mobil a ine zvlast urcene k nemu t.c. ?

autor
12. júl 2020

Áno, to ma napadlo. Len je dosť o ničom stále mazať a aj fotky. Niektoré si chce nechať. Zas je to také stresuuce pre ňu

autor
12. júl 2020

@ladyblcha ako sa budú na to pozerať kolízne/súd? Čaká ma pojednávanie. Že ako otec má právo kontrolovať mobil dieťaťa ( ktorý som samozrejme kúpila ja)

pribinak
12. júl 2020

Kúp z bazáru nejaký úplne lacný mobil, druhu SIM kartu a to majte výhradne na komunikáciu keď je dcérka u otca

ladyblcha
12. júl 2020

ako na bystru matku, ktora chrani sukromie sebe a dcere 😃 co s tym ma kolizna? Ved povies, ze jej prehrabaval mobil.

pribinak
12. júl 2020

Veď to je v tvoj prospech, otec sa hrabe štvrtáci v mobile a lustruje jej správy? Decko má z toho stres. Vadí jej to. Sama by som to na tvojim mieste povedala kolíznej. Aj to že si jej musela kúpiť druhy mobil, to sú výdavky navyše

autor
12. júl 2020

@ladyblcha naša je strasne pro-otcovska. Že otec má právo....a v konečnom dôsledku je to na dcéru hodené: ty si žalovala? ...potrebujem z toho dajak inteligentne von, aby ona mala z toho čo najmenšiu traumu a argument pre otca

ladyblcha
12. júl 2020

Tak dcera nema povinnost mat mobil, dajme tomu. Na to neni ustava, ani zakon. Tak bude mat mobil taky aky jej zabezpecis. Ked sa to ex nepaci, nech jej zabezpeci on.

pribinak
12. júl 2020

Nežalovala, ale sťažovala. Rodič tiež musí rešpektovať určitú individualitu dieťaťa. A citat si sukromne správy u 10 ročnej je už cez čiaru.

jarmila2010
12. júl 2020

..ja by som urobila,ako ti baby radia..pories jej hocijaky druhy telefon k otcovi..nato ti nikto nic nemoze povedat

autor
12. júl 2020

Ďakujem, uvidím, čo povie. Píše si aj s kamarátkami a "frajerom" tak zas keď bude mať iné číslo. Je to o nervy. Ešte potrebujem dôvod, ktorý ona povie otcovi, že prečo nosí tlacitkovy. Boji sa ho

sissy27
12. júl 2020

Ja by som jej k otcovi mobil nedávala a keď bude chcieť s tebou hovoriť tak sa ti ozve z jeho telefónu. Neviem, keď je u teba tak tiež každý deň hovorí s otcom? Nevydržíte ten deň-dva alebo na koľko tam chodí bez kontaktu?

tncka
12. júl 2020

Ved mu povie ze stratila a kupila si jej takyto lebo na iny nemas a hotovo

autor
12. júl 2020

@sissy27 vydržíme. Len, už to je jej vlastníctvo a si ho chce bravat. V podstate ani nevolajme, no ex uši na stopkách a počúva.

@tncka klamať nevie.

bluka2
12. júl 2020

Klamať by som ju neučila. Rozprávala by som sa s ňou o ochrane súkromia a prečo je to dôležité. Určite sú aj nejaké dokumenty na túto tému. Taký empowerment trochu. Zíde sa jej aj mimo tejto temy inak.
Možno mobil na odtlačok prsta. Lebo heslo v slabej chvíli povie a on môže lustrovať každú noc, ale na ten odtlačok by ju musel otravovať každý krát.

bluka2
12. júl 2020

A inak prečo to ex robí?

sissy27
12. júl 2020

No ja tomu rozumiem. Len asi si slečna bude musieť vybrať, či bude bez mobilu, alebo sa podriadi otcovi alebo sa mu vzoprie. Nemyslím si, že existuje zákon, ktorý by zákonnému zástupcovi zakazoval kontrolovať mobil či poštu maloletému dieťaťu 🤷‍♀️ Možno áno, fakt neviem. Aj keď pre mňa je to ťažko cez čiaru čo jej otec robí. Jedna vec je dozerať na to, aby si dcéra nevypisovala s nejakým úchylom, ale kontrolovať čo si píše s rovesníkmi, rodinou? Zjavne sa bojí, že ho ohovárajú 🙄
Druhý mobil v podstate nie je riešenie, ak chce byť s niekým v kontakte tak tam tie správy budú a zas on tiež asi nie je na hlavu padnutý a domyslí si, že ten správny mobil je doma.

katarinka89
12. júl 2020

No lebo jeden má pokazeny

autor
12. júl 2020

@bluka2 všetko toto vie. Keď ide k otcovi, tisíc krát povie, nedám. Niekedy sa jej podarí si mobil schovávať na záchode, pod skrinkou...ale iba určitý čas. Potom proste musí odovzdať. Má na otlacok, len musí zmeniť unho na heslo. Proste sa mu nevie vzoprieť. To sú také: ty ma nelubis, keď mi nepovieš heslo? Citové vydieračky.

to fakt netuším prečo to robí. Chce vedieť všetko o mojom zivote. Myslel si, že docupitam späť. Obral má o všetky uspory, dom....a nemôže predýchať, že mám viac peňazí ako on a že som šťastná.

@katarinka89 Nemoze mať pokazený každé dva týždne

autor
12. júl 2020

Čo si myslíte o Tom, keby som do toho nezasahovala? Veď raz príde čas, že sa mu vzoprie. Možno tak dva-tri roky? Nech sa to proste naučí? Neschovavat sa za druhý mobil, alebo vymazané správy? Len neviem ako to ja prežijem, keď si to on bude čítať

777januska777
13. júl 2020

No a čo, že vidí vaše fotky a číta vaše správy? Veď fotky nech sleduje a pozerá kde ste boli, aspoň vidí, že žijete aj bez neho a správy? No dúfam, že máš ty a aj tvoja dcéra dosť rozumu a cez telefón si nepíšete nejaké veľmi súkromné veci, lebo telefón má od súkromia veľmi ďaleko. Také veci si treba povedať osobne. A v takom prípade by mi mohlo byť srdečne jedno či ex prehľadáva mobil.

laila22
13. júl 2020

Môžeš to zobrať na seba, že si neželás aby sa hrabal v jej mobile a lustroval Vaše súkromie, fotky, komunikáciu. Ze to vadí dcére, nemusíš ani spomenúť. Kľudne kúp starý tlačítkovy a odvovodni to tým, že obmedzujes dcére prístup na net a smartfón ma iba za odmenu.. Že smartfón nie je samozrejmosť. 😉

moonlight1210
13. júl 2020

Co take je v tych spravach, coho sa on chyta? On potom dceru vypocuva? Griluje ju otazkami?
Alebo ako prebieha to chytanie sa za slovicka?

Kazdopadne je tu moznost zmenit tvoju komunikaciu s dcerou. Pisat co najmenej cez spravy a viac si volat. Obmedzit info v spravach na naozaj nutne veci.

Alebo teda daj jej iny telefon a zodpovednost vezmi na seba. Dcera bez klamania povie, ze mama takto rozhodla, ze u neho bude mat iny telefon, ine cislo.
Ale ak tam chodi dcera kazde dva tyzdne na dva tyzdne, nielen na par urcenych dni, tak to nic nevyriesi.
Toto by malo zmysel, ak tam chodi len na par dni.

A zvaz, ze teraz je ex ucicikany dobrym pocitom, ako ti moze nahliadat do zivota. Poznas presne, kolko mu staci a mas odhadnute, co s tymi info robi. Ako ich zvycajne pouziva.
Ked ho od nich odrezes, bude zurit a je mozne, ze pouzije najslabsi clanok - dieta - a zacne ju inak manipulovat a vydierat, aby sa k info dostal. Moze to byt este horsie.
Takze radsej to nechat, ako to je a pockat, az dieta viac dospeje a ucit ju asertivite, aby sa mu raz vzoprela aj sama.

maciatkolulu
13. júl 2020

Ja neviem, ale aj ja som 10ricnym kontrolovala telefón a budem aj synovi. Co také hrozné mate v tých sms, alebo foto? Ako často a na koľko chodí dcéra k otcovi? Ja by som to neriešila, dcére to vadí, tak nech si dcéra skúsi riešiť aama. Pokiaľ je ako otec zodpovedny, tak nech si telefón ani neberie, keď jej to vadí, ved deň, dva snad vydrží a rovno mu povie, že jej to vadí, že. Lustruje. A preto ostal doma

hettinka
13. júl 2020

Jednoduche riešenie, nedávaj jej mobil k nemu. Keby sa niečo stalo, dohodni sa, že ti zavolá z orcovho mobilu, alebo ty jemu.

evica01
13. júl 2020

Tak jej ho nedavaj.

autor
13. júl 2020

Jasne, že nepiseme v tých správach intimn.ale je to nepríjemné. Napr. minule išla spať o 23.00 a fotila čosi. Mali sme babinec, tak to na súde vytiahol, že neskoro chodí spávať. Plno je takých hovadin. Takt.ze chcem zvýšiť výživné, a že si žijeme nadštandardne., tiez tam použil fotky. Dcéru potom vypočúva, čo,kto,kde...a jasne, že nechce hovorít, bo sa boji o mňa. On jej povie: tak toto využijem na súde,nebudem platiť viac. A dcéra má z toho problém: keby nie mňa, rodičia by sa nehádali. Klasické obviňovanie pri rozvode

A nejde len o mňa,ide aj o rodinu, jej tety a ujov, babku dedka. Ktorý si neprajú aby akokoľvek videl ich fotky. Potom to ovplyvňuje ich.komun.kedy jej radšej nič neposielajú

mondolina
13. júl 2020

Veď nech má dva telefóny, jeden ktorý bude používať len u otca, a druhý normalny.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz