Keď je štvrtáčka u môjho bývalého, musí mu odovzdávať mobil
Rieši niekto z vás telefón deti keď sú s druhou stranou? Moja dcéra - 4 tacka, si nosí mobil k otcovi aby sme boli v kontakte. Ten jej ho celý skrz-naskrz prelustruje, moju a dcerinu komunikáciou. Píše si aj s rodinou z mojej strany, ex.pitom chytá za slovicka a vyťahuje.
Dcere to taktiež vadí ale otcovi nie, povedať nevie. Vždy musí odovzdať mobil a heslo. Dakto toto riešil, že ako? Ak by išla bez mobilu, by sme sa zas nevedeli spojiť.
2 mobily ok.aj ked si odfoti a ma sms tak ich u teba preklopi do ofiko .
Neuvazujes o terapii alebo psychol.posudku na dceru ? Aky skodlivy vplyv ma otcovo citové vydieranie a manipulácia. Lebo ju caka este pár rokov takéhoto stavu
Samozrejme že na to má ako otec právo....dieťa je maloleté...ono je to o dôvere ale na druhej strane ide o 10-11 dieťa a ako rodič má právo skontrolovať s kým volalo, príp.aj tie fotky (samozrejme je to o dôvere, ale právo na to má).....treba dať dieťaťu starý prázdny telefon s tým že ten má len keď ide k otcovi...a dcéra nech povie že mama "jej"mobil kázala nechať doma a dala jej tento"
Podľa mňa je druhý mobil dobrý nápad. Kolíznej to oznám dopredu a uveď aj dôvod. Svojho exa tým v rodičovských právach nijako neobmedzuješ, pokojne jej môže lustrovať ten, ktorý si k nemu bude nosiť. Dcérin mobil máš predsa pod kontrolou ty. Tvoj ex svojim prístupom traumatizuje dieťa a hrabe sa v súkromí vašej rodiny, len aby mohol zistené fakty použiť proti vám.
Druhým riešením je, nechať mobil doma a k otcovi chodiť bez neho. Treba si s dcérou vážne pohovoriť, či jej tie chvíle, ktoré strávi na mobile, stoja za tie nervy a stresy, ktoré kvôli tomu potom máte. Otcov prístup k veci pravdepodobne nezmení, tak bude musieť zmeniť ten svoj.
@cacianka v štádiu riesenia. Veď neviem, do akej miery do toho zasahovať. Veď raz by mu musela povedať: otec choď do čerta a nehrab sa mi v telefóne. Takto sa stále vo všetkom schováva za mňa. Keď si nevie dačo obhájiť. Chapem ju, ale bohužiaľ asi sa to nikdy nenaučí, kým ju nehodim do vody
ked u otca nema mobil tak jej nebude vadit ak bude mat daky stary .. a dovod? rozbil sa ..aleb proste mama dala takyto ... na spojenie s tebou staci ... a kedze je este neplnoleta a v podstate dieta ano aj otec ma pravo pozriet sa jej do mobilu ... ak to vadi nema ho mat ... to ze uz nerespektuje sukromie dietata- to je otazne... mnohe mamicky sleduju deti,,, je to stale dieta a moze argumentovat tym,ze sa boji...socialne siete su zradne ...
Alebo skús tak že dáš druhý mobil ale simku necháš tu istú ..
Správy ani fotky v druhom mobile nebudu a môže si dcérka písať aj s kamarátmi aj s tebou z rovnakého čísla a bude mať v mobile iba aktuálne komunikácie ...
ale vsak to je pseudoproblem, ktory ma X jednoduchych rieseni. Netreba ani kupovat novy mobil.
1, Obmedzte sms. Ja mam 3 deti 11, 13 a 15 r. s mobilom, a ked mam s nimi 10 sms mesacne dokopy, tak to je vela. vacsinou si volame. s kamaratmi su na mesengeri, neesemeskuju.
2, Foto... na kieho dasa, dcera musi fotit komplet celu rodinu tetky, strykov pri kazdej prilezitosti? Osobne by mi to vadilo, aj keby ziadnemu cloveku to neukazovala, Nech foti menej a ked uz...tak pred navstevou otca, presypat foto do PC, notebooku, do tabletu - urcite nieco z toho doma ma. Tak si moze fotky uchovat aj pre pripadne zdielanie inym.
V mobile nech si necha len par neskodnych zaberov a tak ide k otcovi.
3. Exa nezmenis ale na dceru mozes vplyvat. Toto je dobra prilezitost ju ucit, ze nadmerne otvaranie sa cez fotky, spravy a socialne siete moze byt pre nu nebezpecne, rozhodne nie kvoli otcovi, su nebezpecnejsi ludia ako jej otec.
Skratka budte vy krok pred exom, pripraveni a tak dcera nebude mat stres unho, kludne nech mu da mobil a nech prezera, ked tam dokopy nic nebude mat zvlastne. a Neboj pride puberta, naozajstni frajeri, dcera sa nauci deletovat z mobilu cobydup, nielen pred ockom.😉
neboj aj to že sa otcovi postaví aj to príde...len dcérka na to musí dozrieť.....teraz kludne nech sa vyhovorí na teba, pre nu je to ľahšie a predsa má ešte málo rokov...buď rada že v tomto veku je to dieťa ktoré "poslúcha"....v takých 15-16-tich to začne aj doma aj u otca - nechcem, nejdem, neviem a mne sa nechce....a taký puberťák už dokáže byť hooodne nepríjemný že musí trčať doma alebo u otca a chcel by byť v kamarátmi😉
Ja by som sa šla poradiť k psychologické, dcéra cíti manipuláciu aj vydieranie. Ak narazíte na citlivejšiu sudkyňu, môže to Ocinkovi pekne zrátať.
Tak by som pred každou návštevou nechala prekopirovat fotky a vyčistiť ten mobil trochu. Raz za 2 týždne to nie je až toľko námahy. Veď je to blbé, že si musí u otca schovávať mobil na WC.
Myslím vsak, že horšie než toto je, čo jej tam ten manipulativny panko, co nepozná hranice, prípadne kecá. Poradila by som sa s psychologičkou, že aký postoj zaujať v existencii s takýmto ex
Ahoj mozno by postavilo miesto mobilu zabezpecit jednoduche hodinky cez ktore sa da telefonovat. Vy budete v kontakte ked bude treba a mobil s fotkami a ostatnou komunikaciou ostane doma. Slecna vikend vydrzi bez mobilu a problem bude vyrieseny. Moj syn je tiez stvrtak a mobil nema. Iba tie hodinky. Vie sa mu dovolat len ten koho tam ma ulozeneho a aj on je v kontakte s kym potrebuje. Zbytocne s nikym aspon nevypisuje. Ak nieco potrebuje riesi to cez mobil otca. Skus to zvazit. Aj ked kontrolovat s citom je ok kedze je to este dieta, ale zneuzivat to je cez ciaru.
Ja nerozumiem, preco ju nebranis pred otcom ty, ked vidis, ze to sama nedokaze. Normalne by som mu narovinu povedala: nosi si k tebe druhy mobil, aby si sa jej nemal v com hrabat a dovi, dopo, nech sa s tym zmieri sam. Pomaly pojde do puberty, ma pravo na sukromie. Jednoducho mu natvrdo povedz, ze jej povodny mobil ostava u teba a k nemu si moze nosit ten stary na komunikaciu. Ak sa mu to nepaci, nech ide do... Ty, ak vies, ze dieta ma z neho strach, tak pre boha ziasiahni a ukaz mu, ze sa z neho neposeries aspon ty
Nečítala som všetky komenty, tak neviem či to už bolo navrhnuté. Záleží od toho aký má smartfón. Na niektorých sa dajú SMS prepnúť ako keby na konverzácie a dať tie správy aj fotky do nejakého tajného priečinka. A nech si kontroluje a nič nenájde. Na messengeri je taká možnosť, že vypnúť konverzáciu na niekoľko hodín. Proste poschovávať všetko čo sa dá. A čo jej netreba tak mazať. Premiestniť fotky do PC alebo si ich niekam uložiť. Čím menej toho ex vie, tým lepšie pre vás obe.
Jeejda, a to je naozaj take nutne pre taketo dieta mat mobil ? Nasa ide do 3.roc. a ziaden mobil nema, ved ma tolko inych aktivit, samozrejme zeby aj chcela, ale praveze ja ako mama to co najviac oddalujem, viem ze raz jej ho zabezpecime...ale mne sa zda ze taketo deti by kludne mohli vydrzat este bez mobilu, ved sa este nafotia, nacetuju naesemeskuju do aleluji v tom zivote. Ja by som jej ani telefon nedavala jak sa poznam 🙂
Nechala by som dcerin mobil na čas kedy je u otca doma u seba..a dala by som jej úplne najobyčájnejší ked si vtedy chcete zavolat
to uz je na tebe ci je viac stresujuce ked lustruje mobil alebo to ze jej das daky iny a nebude tam mat nic🙂 ja si myslim ze ak vam to vadi tak je lepsie mat zalozmy pre navstevy u tatka aby tam mohla zbierat zazitky s tatom🤪😅
my tiez sem tam aspon moj mamzel prejde synovi fon, syn nam precita co si pise s mamkou ale aj sam od seba. mame trocha iny vztah. telefon musia odovzdavat aby robili nieco ine nie len za nim sedeli. je takmer cely cas vyp a mamka vola na nase ked ich chce pocut. chlapcov🙂
Bože zase cez dieťa si riešite rodičia. To dieťa tam nič také nemá čoby otec nemohol vidieť , či? Obaja ublizujete svojmu dieťaťu. Na to sa sústreďte. A dieťa a jeho súkromie v úvodzovkách používate ako zbraň. Ja ako matka buď odľahčuje situáciu a úplne neriešim však čo také tam má alebo dám dieťaťu iný mobil keď mi tak záleží na súkromí komunikácie a fotiek mojej rodiny s dieťaťom. Však ani peniaze nie sú prekážka tvrdíte. ALE TENTO PRÍSPEVOK je celý nie o dieťati ani o súkromí ale o Tom CHCE MA MOJ BÝVALÝ STÁLE. ACH.... ženy.
Nebude mobil nebude nič vedieť a používať ako zbran proti Vám.Dcera to par dní vydrží a aspoň nebude cetovať a ukrývať sa s mobilom na WC.Je z toho zbytočný stres otec zistí čo potrebuje a dcéra vie, že bude zle, bude vypočuvana, otázky...
A tiež som za hodinky.Mozno sa mu nepostaví nikdy, ak je submisivna povaha a bojí sa ho
@pohodickasrandicka kto chce koho?
@pohodickasrandicka no to asi ťažko. Moj ex je manipulátor, násilnik a tyran. A psychcky depce. Keď už nemôže mna, tak dcéru. To by bolo na iné story. Kolizna a psych.nula bodov. Nie je také ľahké zakázať styk otcovi. Bohužiaľ. Náš systém .
ah joooji:(
Určite dva telefóny... K otcovi normálne tlačítkovy... A simkartu si prehodí, čiže číslo bude mať jedno 😉 v tých Nokiach nie je takmer nič, čiže nebude mat co čítať. Mam to tak pre dcéru, lebo nechcem aby sa mi v škole hrala na smartphone alebo stratila mobil na výlete, tak dostáva malú nokiu. A kolizna? Otec dcére robí stresy, kontroluje ju, vyťahuje preukázateľne z jej telefónu somariny proti vam. To nie je strach o bezpečnost dcéry ale ešte aj do tvojho súkromia chce vidieť stále. Ved správy a fotky a všetko sú vaše spoločne... Ako nech sa spamätá... Je mi fakt zle z takých ľudí. Určite by som ju nenechala len tak. Nech dozrue a vzoprie sa. Dva-tri roky sa bude trápiť.. Jedine co dosiahnete že jo bude neznášat. A podla mňa sa ho aj boji... Preto mu ten mobil dá s heslom, keď nalieha.
Este je mozno jedno jednoduche riesenie, kedze on jej s najvacsou pravdepodobnostou pozera WhatsApp spravy aj s fotkami, kedze sama o sebe je mu fotka nanic. Pokial ma novsi SmartPhone, tak tam sa da nastavit WhatsApp /Viber na FaceId Recognition, cize pokial sa ona nepozrie do mobilu tak sa WhatsApp neotvori aj ked ma do mobilu ako takeho otec pristup. Ak by si ty chcela mat pristup k tym sprava tak sa to da specialne obist. Ale osobne si myslim, ze rodic nema pravo citat spravy dietata, maximalne moze robit nahodnu kontrolu, ale urcite nie systematicke citanie.
@simca06022011 áno, takto to budeme riešiť. Už to radili viaceré. Všetko je ťažko. Pretože ona mu nevie povedať nie. A nevie mu klamať. A nevie povedať, vadí mi to. Proste som chcela, aby to bolo najľahšie pre ňu. Cokolvek som s ním riešila sa to otočilo voči nej. Dával hej čítať našu konverzáciu a hlúposti. Stále jej tvrdi, ze ma ľúbi a chce aby sme sa k nemu vrátia (už tretí rok má milenku), že sa každý deň modlí, aby sme boli na Vianoce spolu. No psycho. Dcéra už začína vnímať jeho klamstvá. A áno, boji sa ho. Teraz má v mobile apl. na kontrolu kde mi ukazuje koľko trávila času na mobile. No a to pekne vidno čo sondoval. Často vraví dcére, toto použijem.na súde. A tá sa tam boji už aj ústa otvoriť aby mi neublížila. Aj keď jej stále opakujem, že mnne nemôže ublížiť nijako.
@igor211 tomuto nerozumiem

Dievčatá, ďakujem. Zriesim dva moblily a nech to hodí dcéra na mňa.
@lubka261 ja nič na súde nevytahujem, lebo všetko prekombinuje na dceru. Proste vždy si to zlizne ona v podobe citových vydieraciek a vypocuvaciek. Ona sa boji akej kolkvek konfrontácie s nim