Keď je štvrtáčka u môjho bývalého, musí mu odovzdávať mobil
Rieši niekto z vás telefón deti keď sú s druhou stranou? Moja dcéra - 4 tacka, si nosí mobil k otcovi aby sme boli v kontakte. Ten jej ho celý skrz-naskrz prelustruje, moju a dcerinu komunikáciou. Píše si aj s rodinou z mojej strany, ex.pitom chytá za slovicka a vyťahuje.
Dcere to taktiež vadí ale otcovi nie, povedať nevie. Vždy musí odovzdať mobil a heslo. Dakto toto riešil, že ako? Ak by išla bez mobilu, by sme sa zas nevedeli spojiť.
Dat jej iny mobil s inou simkou. A dovod uvadzat nemusite. Ked tak povies lebo si tak rozhidla a hotovo ak otec chce nech hej kuoi iny a ten moze pouzivat u beho
Nepoznam cely tvoj pribeh, ale myslim, ze tam je podstatne viac ako len mobil.
Vidim to tak, ze ex ta nechce naspat, ale nevie sa preniest cez to, ze si ho prekukla a si uz prec. Cez dieta sa ti len snazi zneprijemnovat zivot, pomstit sa. Vytahuje fotky, prekruca realitu, aby si ty bola za blbu a nezodpovednu...a...O DCERU MU VOBEC NEJDE...je to tak?
Dcera je len prostriedok, ako napr. neplatit zvysene vyzivne, strapnovat ta, ublizovat ti...kecami. Iste, vie ku nej byt aj mily, AK mu to prinesie vyhody.
Zle.
Pokial sa dcera nevie branit, tak podla mna to nebude vediet este dlho, kym to u nej nepretecie, kludne mozno az ked bude dospela.
Musi chodit k otcovi?
@evkano1402 áno, presne si to vystihla. Najviac ho naozaj trápia peniaze. A to, že som zrazu finančné nezávislá (no, ani som netusila, že mám v sebe potenciál,ked musíš tak musíš). Vôbec mu nejde o dcéru. Teraz mala narodeniny...boli rečí, že bude oslava a samozrejme nič. Chodime k psych.,tá odporúča zatiaľ styk (ale iba mne to vraví, nikde ani v správe, je dobrá, má veľa skúseností) kvôli tomu, že jedine cez bolestnu osobnú skúsenosť sa cez to dcéra dostane. Predsa len, je to jej otec a má sklon si ho idealizovat. Ale ja som jej nikdy neklamala, keď sa pýtala, som odpovedala (aj to, prečo hrozí otcovi basa). On jej stále klame. Škoda. Lebo otec jej chýba. Sám pod sebou si podpikuje konár ale samozrejme ja som na vine
V 10tich rokoch by som dcére lustrovala mobil ešte aj ja. V dnešnej dobe proste musí človek kontrolovať aké stránky navštevuje, s kým a o čom si píše. Tiež to dcére kontrolujem. A aj ex. Je to jej otec a nevidím na tom nič zlé. Samozrejme nečítam do detailov všetko, len kuknem, či tam nie je niečo nevhodné. Príp nazriem do foto, či sa nedajbože nefoti hola. Áno, znie to možno prehnane, no v dnešnej dobe to radšej budem kontrolovať. Co by mi vadilo, keby ktokoľvek vyťahoval veci z jej mobilu na súde alebo tak. To je hyenizmus. Takže podľa mňa jedine riešenie, na ten víkend nech je bez mobilu. To prežije, nie je to večnosť. A aspoň na ňom nebude stále zavesená. Kedysi sme mobily nemali a prežili sme.
@tinatitti presne my sme nasli chlanom videa, a na mojom pc poterali v 10tich „hole zeni“ teraz je to v mode skor, no veru...
Zisti z pravnej stranky ci ma otec pravo sa jej hrabat v mobile. Chapem, ze je to este dieta, ale nedava mu heslo dobrovolne.
Bud by som nosenie mobilu zakazala. Skor prezije vikend bez mobilu, ako to, ze jej ho otec lustruje sukromnu komunikaciu.
Alebo zaviedla druhy telefon. Kupis aj z druhej ruky za menej penazi smartphone, druhu simku, zakazat dcere stahovat do toho mobilu socialne siete.
A jemu moze byt u riti aky telefon nosi k nemu.
@speci_rodinka ved práve, dnes je všetko dostupné. Male deti sa ľahko dostanú na zakázané stránky. Príp v dnešnej dobe sociálnych sietí na ne číha všade nebezpečenstvo. Ako napr vysvetlis 9rocnemu dievčaťu, čo je to hrozba znásilnenia? No asi nevysvetlis. Preto sledujem, čo na mobile robí. Nie denne, nie podrobné. Ale mam prehlad, kam sa prihlasuje, aké veci pozerá a ci si s niekym píše a o čom. Podľa mňa má na to právo aj otec, je rovnako rodič ako matka. Takže tie bludy, čo tu podaktore píšete o tom, že si ma zistiť, či on ma na to právo, sú hlúposti. Áno, má na to právo. Je rovnocenný rodič, ako jeho matka. Ze info zneužíva vo svoj prospech je už o niečom inom. Ale právo lustrovlvat jej mobil určite má. Už len z morálneho hľadiska, a z hľadiska jeho rodičovských práv. To, že nežije s matkou dieťaťa neznamená, že prestáva byť rovnocenným rodičom a ze je odkázaný len platiť a raz za čas tráviť čas so svojím dieťaťom.
Ci to mas nechat tak, ze dcere to dopne samo?
No podla mna urcite dopne. Lenze nevies kedy a dovtedy sa moze aj velmi neprijemne popalit. Napr. otec jej moze cokolvek naslubovat (vylety, aj materialne veci ako dokazy lasky a pozornosti k nej) ale v skutocnosti bude otec velmi zaneprazneny (kludne aj novou znamostou alebo vymyslanim nejakeho dalsieho utoku na teba) a tak by velmi chcel to a to jej kupit tam a tam s nou ist, ale fakt sa neda. Chudacik nestastny.
Neviem, ci tuto slubovaciu fazu ma dcera uz za sebou. Je to ako somarik, ktoremu drzis pred nosom mrkvu a sam jazdis na jeho chrbte.
Baby, otec jej nelustruje mobil, pretoze tam dcera ma mat nieco nevhodne, alebo ju obtazuje nejaky pedofil, alebo nieco podobne. Otec hlada zadrapky, ako prekrutit, ze mama je neschopna, proste cokolvek, co moze pouzit na sude, aby neplatil napr. zvysene vyzivne proste ciste zneuzivanie.
Mohla by si mobil zabudat doma? A tebe zavolat z exovho?
Dcere hovorit pravdu. Ze ak niekoho lubis, tak mu neprehrabavas osobne veci, nekupujes darceky, len preto, aby ti nieco na niekoho doniesol, netravis s nou cas, aby si to vytahoval na sude. Dcera nech ma prisne embargo informacii na tvoje financie. Ex nesmie ani len tusit kolko mas penazi. Pojde po tvojich prachoch, cez dceru. Proste normalne s dcerou hovorit ako to je, ked niekoho mas nezistne rada a ked niekoho cez "ty ma nelubis, ak toto a toto nespravis" citovo vydieras. Dcera by zo spravania tvjho ex mohla mat narusenu predstavu o laske. Niekto ma moze lubit, len ak spravim to, co on chce. Asi si aj sama tejto "nelasky" uzila.
Drzim palceky a dcere odkazujem, ze sa nema coho bat. Jej otec je pravdepodobne na nizsej emocionalnej urovni ako ona sama. Ale viem, ze to potrva, to nejde zo dna na den.
A čo tak používať Messenger v režime kde sa neukladajú správy? 🙂

Ja nevien, pride mi to riadne psycho celé. Aši by som to ja použila proti nemu na súde aj keď tuším, že to u nás nie je jednoduché... A ty si s ním nepíš... Zavolaj mu a hotovo. Nebude mať veľmi čo použiť