Keď je zo života telenovela
Vždy som mala pocit, že trafené vzťahy v rámci rodiny mám len ja v mojej vlastnej a nakoniec to vyzerá, že sme na tom celkom obstojne 🙂 Keďže študujem na vysokej, bolo potreba zariadiť k malému stráženie, ponúkli sa mužova žena (pokiaľ nebude v robote) a jej mama (mužova starká). 2 roky bolo ticho, nik sa na nič nesťažoval, len malé náznaky, ako si máme riadiť domácnosť. Ja som bola a doteraz som, veľmi zaviazaná za to, že mužova starká k nám chodila, keď bolo treba (aj keď občas som mala pocit, že ju tým ukracujem o čas, kt. by mohla stráviť s iným pravnúčikom). To bol taký krátky exkurz do situácie.
Všetko sa to však začalo jednu úúúžasnu sobotu, keď muž odišiel do mesta a jeho mama sa chcela s ním zviesť k nám na dedinu na návštevu, žiaľ ten jej povedal, že sa zdrží do večera, no a ona sa teda vybrala bez ohlásenia k nám autobusom. Ja som skoro vo dverách dostala porážku a moja mama tiež (žijeme v dome spolu). Ja zo srandy som na fb dala status, citujem: "Nie je nič potešujúcejšie, ako návšteva budúcej svokry." (ešte nie sme zobratí). Pár ľudí mi dalo like, a niekto prispel aj komentárom, posledný bol najlepší, čo sa týkalo občerstvenia, keďže sme nevedeli, že príde, kamoška mi napísala, že som jej mala dať kockový cukor.
To bola sobota, mužova matka odišla domov, všetko bolo potom okej. V pondelok som išla do školy. Keď som mala medzi hodinami voľno, išla som do knižnice, že si idem písať bakalárku. Otvorím notebook, a samozrejme, kuknem facebook. Skoro ma tam porazilo!
@adulik23 no ja si priznávam, že som niekedy drzá, ale keby nebol môj syn pre nich len zábavka a atrakcia, s ktoru sa všade vystatujú a hučia do neho, tak by som bola ticho, ale za to, že som najmladšia ma každý ignoruje a nerešpektuje, kto by potom nebol drzí, ked inak to ani nejde, najmä teraz už nie...
Ono, toto je veľmi citlivá téma ... ja mám tiež zlé vzťahy so svokrou a x-krát som chcela tiež napísať nejaký status na FB, či už zo srandy, alebo z rozčúlenia, no rozmyslela som si to. Nikdy nevieš, kto s kým je prepojený. A nemám za potrebu, aby niekto druhý otáčal tieto veci proti mne. Držím sa hesla, už raz keď dám niečo na net, už to odtiaľ nedostanem. Takže nabudúce buď radšej opatrnejšia. 😉
@lubicakovac pozri, ked je takato komunikacia medzi vami normalna, tak si jej namiesto vypisovania statusu mala hned zavolat a rovno jej povedat: "mila skoro svokra, laskavo sa sem netrepne, neznasam neohlasene navstevy".
urcite by to bolo prijatelnejsie keby sa to dozvedela priamo od teba a zostalo by to medzi vami, ako ked to zverejnis. 😎
hmm.. nutkanie "ventilovat" si neprijemne emocie na FB a pod. je velmi nebezpecne, hlavne ak pises o inych ludoch, FB je siet, vzdy sa k tomu moze dostat ten kto sa nemal. ja uz som sa poucila a pisem tam statusy len obcas. ked sa potrebujem postazovat, pozriem kto je online a napisem mu na chat ;) alebo zdvihnem telefon a zavolam naj kamoske.
neohlasene navstevy su mooc neprijemne, hlavne od ludi ktorych az tak nemusis. ale tak dakedy sa im neda vyhnut ☹
taki pribuzni ako mas ty si vyzaduju od teba velku davku diplomacie 😉 ale myslim, ze nie su nijak vynimocni. ja som so svojou svokrou tiez radsej trosku na dialku (realnu alebo taku pomyselnu vztahovu).
@lubicakovac Ono všetky tie devy, ktoré ti tu vypisujú, si asi poriadne neprečítali, že svokra fyzicky napadla teba aj tvojho manžela, poštvala proti vám celú rodinu a ani vám neumožnila si to s ňou vyrozprávať a dať do poriadku.
@adulik23 A podla môjho názoru tá jej budúca svokra vyzerá ešte drzejšie a nevychovanejšie.
@zuziq8 Myslím si, že jej muž sa so svojou matkou nebaví kvôli tomu, ako sa tá jeho matka zachovala k nemu a nie kvôli tomu, že Luba si na FB pustila pusu na špacír.
podla mna to nie je az taky strasny status, je to sice dvojzmyselne ale su aj ovela horsie! A raz by mi svokra dala facku, tak sa nemusi uz ani ozyvat.. to ze si polka rodiny hladka ego nad tvojim FB profilom a teraz sa vytesuje je tiez divne, je za tym urcite len pokrytectvo a zavistlivost, vsetkym tak velmi blizka... v pripade, ze ste si to vydiskutovali s manzelom a viete co a ako, tak by som to neriesila... a na spravu ci sa hnevam? no napisala by som jej, ze ved to oni so zvyskom rodiny sa hnevaju... nad somarinami...
Inak toto su dovody, preco na FB nemam takychto ludi v priateloch, iba takych ktori dokazu tolerovat aj nie pekne statusy... z rodiny tiez iba tych co "mozem". By som isla preplieskat ten slavny parik co porozsiroval taketo recicky po rodine, lebo svokra to nebola co si to na FB precitala a znacne prekrutila.
@lubicakovac a to podla teba je inteligentne vyriesenie dlhodobeho problemu? Dva roky drzis usta, kym sa ti staraju o dieta a potom napises, ze ho beru ako atrakciu, ved si zaplat profesionalnu opatrovatelku a potom studuj, mala si necakanu navstevu vyuzit a nechat jej maleh na krk, objednat pizzu a ist si robit bakalark s osravedlnenim, ze si nepocitala s navstevou, ale ked je tu, tak nech teda pomoze... Mimochodom, keby som si precitala, ze som svojou navstevou niekomu pokazila cely den, zrejme by som uz nedokazala mat uprimne priatelsky vztah s dotycnym.
@lubicakovac tak slova ako "dotrepe" a "pokazeny den" su podla mna horsie ako ten samotny status
@lubicakovac úprimne? tú facku si si zaslúžila... bodaj by si si ty raz našla kdesi na fb status, ako si niekoho "potešila" svojou návštevou alebo niečím podobným a nech sa ešte aj cudzí zabávajú na tvoj účet a potom daj vedieť, či tá osoba ešte patrí medzi ľudí, ktorých máš rada a túžiš po ich prítomnosti... a malému raz povedz, že vieš zlatinko, s babičkou sa nestretávaš preto, lebo som na ňu kydala na nete a ona sa urazila a nechce sa mi ospravedlniť...
@lubicakovac
....pises, ze buduca svokra isla AZ 30km bez ohlasenia...(jestli jsem toimu porozumela dobre, pokladas to za prichod temer z konce Sveta.."
Moje kdysi budouci tcvhyne (byla jsem mladsi nez Ty) prijela jednou necekane, absolvovala pres 1000km.!!!..vsichni jsme to prezili...jen musela chvili pockat. nemela jsem "vcas" hotovou veceri.. 😅
p.s. take nemam rada neohlasene navstevy., hlavne proto,ze nemam vzdy vse "tip-top"....tomu bych rozumela..ale Tvuj Status byl doslova "pubertackeho zanru" 😒
Priste s takovym statusem ne do prime rodiny, ale sem- do Konikovske.. 😉
Uz jsem take tchyne... 😉 😎 devcete ve Tvych letech
..ak trebalo strazit tvoje dieta, bolo to ok..predsa si potrebovala pomoc..ak pomoc netreba , pride status na fb ..a dopadne to tak ako to dopadne..ok.-.bud to uz nechces riesit a nechas to tak ako to je , mozno sa vztahy utrasu same , mozno nie..zalezi na tom, ako ti to vyhovuje..pripadne, ak ich chces urovnat, tak konaj..ale.touto temou chces dosiahnut co?kde vsade chces este o svojej svokre pisat a kopirovat ten status fb?co tym vlastne sledujes?pripada mi to, ze mas malo adrenalinu..a teraz cakas, ze aj tu si to precita a dopadne to este akcnejsie ako minule..hm..
@zuziq8 Keď čelíš v živote nejakému násilníkovi, je veľmi ľahké uveriť, že stačí sa k nemu správať lepšie a všetko bude v poriadku. Žiaľ, väčšinou je to úplne naopak. A podľa mňa celú túto situáciu naštartovala svokra svojou nevhodnou návštevou, nie Luba tým statusom.Tým nechcem povedať, že ten status je OK, tým chcem len povedať, že v rodine si treba vedieť odpúšťať.
@lubicakovac Mala by si sa svokre ospravedlnit za slova na facebooku.
to,že ti niekto sem tam chodí varovať drobča ,ešte neoprávňuje ak nie je očakávaný spraviť prepadovku,nie si neslušná,nič také tam nie je napísané a to .že milá rodinka to rozposlal bola úplná úbohosť a asi ich treba poslať kopať rolu ,keď mali čas to kopírovať a rozposielať to ,tú facku by som si vyprosila,to kde sme ,tvojmu chlapovi sa nečudujem ..čo robiť ,vyhoď rodinku zo svojich kamošov na fb a ak chce svokra mier ,tak si dajte podmienky fungovania ,to znamená ,že návštevy sa dohadujú....
no...a status si nenapisala len na fb ale uz aj na MK...mas tu uvedene cele meno, priezvisko, v albume mas fotky...v podstate sa cely svet dozvie o tom ako to u vas v rodine chodi...
nebojis sa, ze aj toto vsetko niekto svokre vytlaci a da precitat?
"na kereho paroma" tu riesis taketo problemy??? na FB mozes mat uzavrety okruh znamych a k svokre sa to dostalo...tu na MK mas otvorenu diskusiu "se vsim vsudy"...a TY sa citis byt nevinna? a polutovaniaziaduca? hmmm...
pokoj v dusi...ja sa nesmiem rozculovat 😀
@aristka svokra je neslusna, ak spravi prepadovku ..a nevesta nie je neslusna, ak da status na fb, ked vie, ze tam ma za priatelov svoju rodinu?ved musel pocitat s tym, ze sa k tomu dostane..naco pisala status, ved jej to mohla povedat rovno..myslim, ze to by svokra zvladla lepsie, ako o sebe citat + tie poznamky od uplne neznamych ludi.. a teraz zas toto tu..cela tema o nej..parada..hlavne, ze 2 roky strazila dieta a pomahala..
@zuziq8 Ak som správne čítala, malého jej nestrážila svokra, ale mužova babička.
Pozri, ja netvrdím, že ten FB bola nejaká super zrelá reakcia, jednoducho jej len nedošlo, že to pretriasa na veľmi verejnom fóre. To, že je niekto nerozvážny a v naštvanosti zverejní aj to, čo by nemal...iste, nemalo by sa stávať. Lenže reakcia jej rodiny je strašne neprimeraná, úplná psychiatria. A vy sa tu niektoré do nej púšťate, že si to zaslúžila, že je všetko jej vina.
skus sa zamysliet nad tym, ako by si reagovala, keby svokra dala na svoj fb takyto status: "Opat dnes navsteva mojej buducej nevesty, zaujimave, ze vzdy pride, len ked nema kde dat dieta" a pod tym ustipacne komentare jej a jej kamosiek
boooooze,ved sa jej ospravedln....to je take tazke?a co sa tyka "prepadu"...hm,ale ved je mama tvojho muza...tak aky prepad...akoze my tu aj tak nevieme,co sa u vas stalo...a nemyslim,ze iba jedena neststna veta pokazi vztah,kt.funguje...
inak,aj tak ma dost zaraza....PRECO si tu poznamku na fc dala....a mas tam znamych.... rodinu.....ved potom sa necuduj,ze to povazuju za drze...neklamme si...je to drze...su veci,kt.clovek si bud iba mysli....alebo hovori iba "doma "😉
si uvedom,ze keby druhe zeny mali strazenei,no a popri tom mohli studovat,co by za to dali 😒
hm...baby,ja vas niektore fakt nechapem 😒 ......jasne,nemusite mat svoje svokry v laske...ale ked vam aspon trochu pomahaju,myslim,ze si aspon uctu zasluzia
uplny suhlas
@traktor
@traktor ahojky!1
Osobne "prepadavku" nevidim jako neslusnost, ale bud jako "kontrolu" 😔 a nebo jako radost udelat prekvapeni..zalezi v jake "poznavaci fazi" jsou... 😉
Pokud to byla uz faze vytvoreneho vzajemneho blizkeho vztahu, je to pruser, NERESPEKT...ktery se jen tezko odpousti ☹
prichazi na radu neduvera..silne zklamani... ☹ a nastava velke srovnavani s predchozi zenou .... 😉
@traktor neviem ,nič neslušné tam nenapísala a aj keby svokre povedala slušne ,že čo sa neohlásila ,že ju nečakala buď si istá,že reakcia by bola tak či tak,lebo majú pocit,že oni majú stále dvere otvorené a ty ich čakáš s otvorenou náručou aj o pol noci,oni sa totiš chodia tak venčiť veľmi často aj mimo varovky ...

@lubicakovac , ano, kazdy slusny clovek sa dopredu na navstevu ohlasi. Ale podla mna, Tvoja svokra ma narok byt urazena, lebo ten status sa da pochopi vselijako. Ja nic, co sa tyka mojej svokry, prip. rodiny mojho m nedavam na fb, presne preto, ze tiez su tam vsetci a vsetko by sa dozvedeli. Poviem si to s muzom, postazujem sa kamoskam, ale nevesiam to na fb.
Druha vec je, ako sa ona zachovala potom, bit vas asi naozaj nie je nic normalne. Ani vyhrazat sa. Myslim, ze by ste si niekedy mali spolu sadnut, idealne mimo domu a v klude to prediskutovat. Ty jej povies, ze si to takto nemyslela, ale ze si bola zaskocena, nepripravena, ale ze to nebolo myslene v zlom. A ona by sa Ti mala tiez ospravedlnit za tu scenu