icon

Keď mama ľutuje, že mala deti: Ako reagovať?

martina1985ba
29. nov 2023

Nevedela som ako jej na to zareagovať, pretože to nepovedala v hneve, nepovedala to vo frustrácii, povedala to v obývačke, na gauči s vnukom na kolenách.
Sme už dospelé deti, máme svoje normálne životy, mama má svoj život, pomerne bežný, nič jej nechýba, má prácu, má svoje koníčky, cestuje dosť...a proste cez víkend sme sa u nej zišli, len tak sme sa pri káve rozprávali a ona, že keby môže vrátiť čas tak sa rozhodne nemať deti. Lebo ju to vraj nikdy nejako ,,nenapĺňalo,,. Prvá dcéra sa ,,vyskytla,, a druhú si vydrankal otec. Že sa o nás proste musela starať lebo už nebolo iného východiska a nahlas niekomu vtedy povedať, že ju ,,nebaví,, materstvo, to by ju považovali za blázna.
So sestrou sme ostali z toho také... že vlastne nás to mrzí, že sme sa vyskytli :/

Strana
z2
dagmarovita
29. nov 2023

Nechce hrat za niečo na city? Neni rada, ze vás má? Tak jej dajte jej pokoj, ci jej nebudete chybať. Nerozumiem tomu, mozno má nejaké stavy cudné ju chytajú. Ma nejaky problem?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
barborachors
30. nov 2023

@martina1985ba nie si jediná. Ono v tej dobe za socika zeny to dieta mat museli. Hrozne… Total nesloboda a ziadna antika nebola.
Nemusela ti to ale mama vesat na nos. Ale kašli uz na to, je viac zien ako ty. Snad ti to pomôže. Ja napriklad deti nemam (nikdy som nechcela a nechcem, mam možnosť volby).
Vtedy ta zena musela porodiť a postarať sa. Asi to nezvládala a mozno ma traumu doteraz. Ako dobre, ze dnes je ina doba. Žijeme tie najlepsie casy. Snaž si to nepripustiť, pochopit ju aj ked je to zraňujúce. Ona ma proste traumu a trpí. A ano nie je to fér voci tebe…. Ale nie si sama.

mateson
30. nov 2023

@barborachors a na toto si ako prišla? Že žena za socíku musela mať dieťa. Čo jej niekto držal pištoľ u hlavy. Nie, ktorá dieťa nechcela ho ozaj mať nemusela.Nikto ju k tomu nenútil.

anketkarka
30. nov 2023

@martina1985ba ona vám nepovedala, že ste zlé, alebo vás neľúbi. Viem, že to musí bolieť, ale ona povedala úprimnú pravdu, že ju to nebavilo a nenaplnalo. Nie že vás neľúbila a neľúbi. Podľa mňa, to by ste už cítili vtedy v detstve. Materstvo je veľmi náročná úloha. Pre niekoho krásna a naplňujúca. Pre iného zasa nie. Tak sa priznala. Riaď sa tým, čo si z nej cítila doteraz.

vler
1. dec 2023

@martina1985ba myslim ze je viac takychto zien, ale 99.9% to vlastnym detom nepovie. Ked tak, tak sa zveri najlepsej kamaratke alebo tuto konovi.
Mozno chcela prezit iny zivot a tiez suhlasim ze moze zavidiet ake mame v dnesnej dobe moznosti a slobodu.
Netrapila by som sa tymto prekvapujucim priznanim, a nevrtala by som sa v tom. Ty a sestra si uzivajte dar zivota.

misters
Odpoveď bola odstránená
nerko
2. dec 2023

@martina1985ba Mrzí ma to. Úprimnosť, neúprimnosť, mohla si to nechať pre seba. Alebo sa zdôveriť niekomu inému. Nie deťom na návšteve. Ťažkú hlavu si z toho nerob a nepripúšťaj si to.

blazargandalf
28. mar 2024

Oceňujem jej úprimnosť. Ale toto ,, tajomstvo ,, si mohla fakt nechať pre seba. Určite by som to neriešila nejako hĺbkovo, ale ako sa poznám, spomenula by som si na to v tu najnevhodnejšiu chvíľu......

lauricka
21. aug 2024

@martina1985ba bola úprimná. Ale mala si to nechať pre seba. Nepokladám to za veľmi inteligentné kvákať toto pred deťmi, ktorých sa to týka. Ak by sa má to dotklo, prestala by som ju kontaktovať, aby teda to dieťa nemala, ktoré nechcela. Záleží od toho, ako to vnímate. Možno to nemyslela celkom tak, možno je rada, že má deti, ale ak by sa mohla rozhodnúť, radšej by deti nemala. Nemusí to znamenať, že ľutuje, že deti má, aj keď by ich radšej nemala.

Strana
z2