Keď matka odíde a zanechá dieťa otcovi
Co si myslíte o takej situácii, keď po rozchode matka opustí partnera a nechá mu deti v jeho starostlivosti? Badám v poslednom čase už troch otcov, čo ostali takto s deťmi. Co si myslíte o takej žene? V prípade, že odchádza otec, je to v poriadku, nikto sa nad tým nepozastaví ale keď odíde matka?
Pomyslim si o takej zene to iste ako o chlapovi, kt sa na svoje deti vykasle 🤷🏼♀️ je mi luto deti, lebo tie sa na svet nepytali a ak ich rodicia na svet priviedli maju povinnost sa o ne starat, ten kto tak nerobi je pre mna ludsky odpad.
Lebo kazda zovotna situacia sa da riesit aspon ciastocne a nie zbabelo utekat a ked sa niekto nenajde v rodicovstve, tak to snad zisti uz pri prvom, neviem naco si tych deti spravi viac.
@pininka1 reálne som o jednej takej počula. Nevravím že je to normálne, ale stáva sa to. Celkovo že opustí žena deti je veľmi výnimočne. Väčšinou sa na rodinu vykašlú muži.
@lonely66 áno a čoraz viac to vidím. Ide o syndróm zavrhnutého rodiča. Chorý je aj systém striedavej starostlivosti, ktorý pôvodne začal v škandinávskych krajinách ale tak, že v jednom byte sa striedajú obaja rodičia a nie že dieťa ktorému sa vyvíja mozog, celá NS a prechádza obrovskými zmenami na ktoré potrebuje kľud nemennosť prostredia bude pendlovať medzi domácnostiami kde sa menia a prirastajú nový ľudia. Chorá doba pre deti.
Problém vidím v spoločnosti, zmenách hodnôt kde matka detí stráca na váhe v spoločnosti, deti sa stali obchodným artiklom v celých rodinách sa vedú boje a deti stoja uprostred, všetkému sa nemo prizerajú. Mnoho otcov sa dnes stáva do úlohy ! matky! a dovolia si ju dokonca pred jej vlastnÿmi deťmi otvorene napádať. Vôbec si neuvedomujú, aké zlo páchajú na deťoch. Keď matku zhodia v očiach detí, matka viac už nie je schopná s deťmi pracovať nech by ako chcela. Veľa krát je v tom dohoda otec deti a jeho primárna rodina ako odlúčiť deti od matky - systematicky a nadobro.
Okolie vidí A a to A môže byť čisté B. Ja hovorím, ak deti nemajú vzťah k matke, treba pozrieť kto ich na to naviedol, keď nemajú vzťah k otcovi platí to isté. Deti opakujú len to, na čo boli navádzané. Ako ten prípad kedy sa mamka stratila na Vianoce a otecko bol s deťmi u svokrovcov (sám) a ona sama počas sviatkov doma. V takomto prípade sa nečudujem, keď sa matka zbalí a nechá, aby si porozmýślali ako si budú/nebudú matku ženu vážiť. Aj matka dokáže platiť alimenty.
@jakubrianka nuž a matky tiež vedia elegantne zhadzovať otcov a veľmi a v úplne bežných rodinách ..sú tie naj,o dieťa sa vedia postarať len ony, bez nich a ich bio stravy,eko domácnosti a vzťahovej výchovy sa dieťa stratí v živote. Nikto nemá nárok,čo len siahnuť do výchovy. Svokry sú smrť. A otcovia .....učitelia,ti nevedia,čo je dobré pre ich dieťa. A ver tomu,že takých je viac ,než dosť.
@maciatkolulu nám detský lekár vravel na prednáškach, že vždy keď k nemu prišla svokra s dieťaťom tak nadávali na matku ako sa nevie postarať, každá jedna do poslednej a to bol lekár v rokoch 🙃😂. Tak len toľko k bio matkám.
@maciatkolulu súhlasím, čo dokážu niektoré ženy je neuveritelne, preto aj tu niektoré témy kde sa vo veľkom nadáva na mužov beriem s veľkou rezervou. Niektoré si za väčšinu veci môžu same
@pininka1 no dobre, ale stále je viac otcov, ktorí opustia rodiny a nechajú všetko na ženu samotnú. Prečo podobný linč nejde na “otcov”?
@jakubrianka fúha,tak to si neviem predstaviť. Ale tak nejaký problém vás pediater musel mat, lebo teda neviem si predstaviť,že by nám pediater rozprával o nejakých svokrach a ich nevestach.... Jedine,že by človek navodil danú tému😀. Ja mám tri deti a teda s mojimi deťmi chodím/chodila som k dr ja a otec deti. Starých rodičov u dr až tak nevidieť. A za mňa ,každý jeden,čo pred dieťaťom zhadzuje kohokoľvek celkom ok nebude.
@maciatkolulu nebol to náš lekár. Bol to prednášajúci a ubezpečujem ťa, že hovoril k veci. Narážal na postavenie matky v rodinách a bolo vidno, že aj jeho samého to už evidentne nasralo ak sa to opakovalo zakaždým. Lekár je z BA- dám ti kontakt ;)?
@pininka1 vieš,ideál je milujúca štandardná rodina. Ale pokiaľ nie je taká možnosť,aj otec vie plnohodnotné zastúpiť mamu. Ver tomu. Otec má tiež nezastupiteľné miesto v živote dieťaťa a pritom to matky vedia tiež zvládnuť. A z deti nevyrastaju sociopati. Opustiť rodinu vie aj otec a aj matka. Rovnako ako podvádzať,len u mužskej populácie sa o Tom viac hovorí. A v opúšťajú rodiny to majú ľahšie,presne preto,že tie ženy si poväčšine strážia "mláďa"tak,že nepovolia nič a nikomu. Iba ony vedia a výsledok ... To len ako príklad.
neodsudzujem takéto matky, nikto nevie čím si prešli v tom vzťahu, v detstve. Jedno im ale treba uznať, aspoň vybrali svojim deťom dobrých otcov. Skôr sú u mňa na zamyslenie matky, ktoré z každého vzťahu vzídu tehotné a väčšinou tak, že otca svojho dieťaťa ani poriadne nepoznajú
@jakubrianka môžeš. Čo sa opakovalo? Že svokry nadávali na nevesty? Či ako? Keď to je teda starý lekár,tak sa to opakovalo a opakovalo,dotyčné nevesty sa stali svokrami a opäť nadávali na nevesty? Snažím sa porozumieť tomu,čo si tým chcela povedať,ale naozaj neviem.
@sasa1310 áno,presne. Nikto nevie,čo sa deje,dialo,ťažko je súdiť kohokoľvek druhého. Žena/matka poväčšine,bez vážneho dôvodu (si myslím) ,neopustí svoje dieťa. Mužom to ide viac "od ruky".
som schopná - aj keď tiež len teoreticky - pochopiť situáciu, že žena otehotnie ani nevie, ako, dieťa príde na svet neželané a ona si s novou situáciou nevie a ani nechce poradiť, tak od nej utečie. Ale potom preboha antikoncepcia a žiadne ďalšie deti! Ak žena, ktorá k deťom nemá vzťah a ani sa o ne nechce starať, privádza na svet ďalšie a ďalšie deti, na ktoré kašle, to je obludnosť...
Neriesim zivoty druhych
Kamoskin muz - vzdala sa ho matka hned ako sa narodil, vychovaval ho otec. Kym hol skolkar, otec zahynul pri autonehode. Vychovavali ho stari rodicia z otcovej strany (nie prave laskyplne), matka aj matkini rodicia nadej nezajem. Byvali vo vedlajsej dedine.
Muzovho stryka opustila manzelka, kvoli chlapovi o 30 rokov starsiemu (60tnikovi). Nechala mu 3 deti, s tym ze ona si za to zoberie gauc.
Myslim si o tych zenach to iste co o muzoch, ktori opustia zenu a daju si na papier minimalnu, pripadne sa sudia o kazde euro vyzivneho a je im jedno, ze ich dieta zivoria. Odpad.
@maciatkolulu áno súhlasím, otec vie zastúpiť úplne matku. Ale emocionálne to dieťaťu vždy chyba, aj keď sa ten otec snaží čo najviac. No vždy je lepšie mať len otca, ako matku ktorá týra a pod.
@jakubrianka na otcov nejde linč? To nemyslíš vážne, ved tu na MK sa nič iné ani nerobí. Len sa linčuju chlapi. Napriek tomu ze uznávam rovnaké práva povinnosti rodičov, sama mam tri deti a jednoducho tým ze ta žena to prežíva od začiatku, v nej to dieťa rastie, v nej sa vsetko mení to je iný vzťah ako ma dieťa s otcom. A nemyslím to vôbec v zlom voči chlapom, je to proste tak.
nemyslím si nič,tak isto ako si to nemyslím,ak muž opustí dieťa.
Nie je to moja starosť a nijako sa ma to netýka.
Nemám potrebu to rozoberať na mk
Za mňa neakceptovateľné, aby matka odišla od detí punktum
@anouschka5 rovnako ako otec....
Taká by u mňa v momente skončila, odstrihol by som ju úplne od všetkého, bola by pre mňa niečo cudzie, čo nepoznám a nikdy by naše deti už neuvidela.
@sevrin no vidíš a keď to chcú urobiť matky,tak sú suky🤣. Čiže otec to môže urobiť,ale matka nie.
@maciatkolulu kde presne v mojom príspevku som napísal, že otec to môže urobiť?

Ja by som nedokazala opustit deti,ale viem ju pochopit a nesudim. Nenasla sa v materstve,mozno zazila nieco tazke,mozno mala depresiu a nikto jej nepomohol....