icon

Keď matka odíde a zanechá dieťa otcovi

1. jan 2025

Co si myslíte o takej situácii, keď po rozchode matka opustí partnera a nechá mu deti v jeho starostlivosti? Badám v poslednom čase už troch otcov, čo ostali takto s deťmi. Co si myslíte o takej žene? V prípade, že odchádza otec, je to v poriadku, nikto sa nad tým nepozastaví ale keď odíde matka?

Strana
z3
tiika
1. jan 2025

V prvom rade si myslím, že chcela odísť od partnera a nie od deti. To, že odisla i od nich je výsledkom jej momentálnej situácie. Hlavne bytovej a finančnej.
Pokial to už s partnerom nevydržala, a ma problém si nájsť nejaké bývanie vôbec pre seba a nie to ešte pre deti, tak ide sama. To iste plati aj o financiách, či by tie deti dokazala uživiť.
Pripúšťam i druhu možnosť, že chce odísť od muža i deti, pretože to už nezvláda, je na dne, potrebuje sa dať najskôr dokopy a teda nie je schopná sa o deti starať.
Ďalšia možnosť je, že odchádza k inému partnerovi, je slepá, nevidí, nepočuje, nerozmysla.., a on tie deti nechce, čiže sa ich vzdá.
Otázkou je bez ohľadu na dôvod, či sa o ne ďalej zaujíma, pomáha im, stara sa o ne, alebo nie. Pokial nie, tak jej chyba buď zodpovednost, alebo materinský cit, láska, cíti sa šťastnejšie bez nich. V tom prípade je to asi velka rana pre tie deti a je dôležité sa im patrične venovať a pracovať s nimi.

maciatkolulu
1. jan 2025

@sevrin nikde,len teda,si za to,aby matky nedovolili sa stretávať deťom s otcom,či? To vyplýva teda z tvojho príspevku už úplne.

jakubrianka
1. jan 2025

Zaujímavé, že ten istý muž, ktorý nemá problém buchnúť dvermi a nechať ženu s deťmi samotnú bez adekvátneho výživného pre ňu a pre deti, koľko krát ich dokonca aj vyhodí z domu na ulicu, tak ten istý muž, ak by sa rozhodla ona pre rovnaký postup, tak už bude za bezcitnú… Myslím, že je načase zbúrať tento stereotyp.

Koľko krát som videla vdovca s 2-3 deťmi a celé okolie ho podporovalo (právom), ale keď takto ostane žena s deťmi, pozerá sa na to ako na nejakú normu veď nech sa trápi je žena, koľké to dali a podobné bláboly. Pritom tá žena má zvyčajne omoc ťažšie podmienky, aby zabezpečila rodinu a ešte sa o ňu aj starala v zdraví aj v chorobe.

pieksamaki
1. jan 2025

Ze o tom nič nevieme......hĺbka problému moze byt na prvý dojem ina ako realita.

maciatkolulu
1. jan 2025

@pieksamaki presne,nič človek nevie,ale už súdi. A vie všetko,vie,čo daná žena robila,robí ,zaručene informácie. Mne to je až smiešne. Nikto do danej rodiny nevadí,nevie,čo sa deje za zatvorenými dverami🤷
Ale chlap môže robiť čo chce a žena má smolu a deti ešte väčšiu. Žena je proste sviňa,keď niečo podobné spraví.

pieksamaki
1. jan 2025

@maciatkolulu. Ono takto vznikla streidava starostlivosť....proste sa dala do.zakona....ked matka bránila styku dietata s otcom. Dnes sú životy omnoho komplikovanejšie......a netreba matku hneď vyradiť.....moze ist o obdobie...moze ist o tlak z inej strany......

sevrin
1. jan 2025

@maciatkolulu ty si to celé poplietla.

maciatkolulu
1. jan 2025

@sevrin nezdá sa mi😀

svetlonos
1. jan 2025

@maciatkolulu
áno, ja som myslela všetkých takychto "rodinne založených", nie len jedno pohlavie. Všetkých rad radom!

maminkadeticiek
1. jan 2025

Ze je to nenormalne,proti prirode a pre mna je to suka,nie mama.

misanthropicdann
4. jan 2025

Myslím ze bezohľadu na to kto to bude, neschopnejsi alebo ten co nechce deti ma odísť.
Nechcel by som byť vychovavany rodičom ktorý má nechce ani tým co sa nevie o mňa postarať.
A keď sa na to pozrieš reálne, štatistický sú slobodný otcovia lepším rodičom ako slobodne matky.

luccija
4. jan 2025

@marianarem tiež som mala takú vo vedľajšej triede na strednej.Mama išla robiť do Rakúska tam si našla chlapa a 3 dievčatá nechala otcovi, ale to boli 13,16,18 jedna otehotnela a dala dieťa na adopciu potom o pár rokov mala vlastne, ale muž ju nechal, najstaršia začala fetovať.Presla liečením a teraz je kondičná trénerka a všetky ziju usporiadaný život, ale puberta ich pekne preplieskala

Strana
z3