Keď môžem, tak pomôžem. Brat je úplný opak
Ahojte viem mozno si poviete nie je to moja vec ale mna to trapi uz dlhodobo. Ja som povaha ze ked mozem pomozem. Obzvlast rodine. Uplny opak je moj brat. Caka od kazdeho pomoc ale ked uz ma on vybera si komu. Ide o to my sme mu s mamkou ked sme este zili vsetci spolu dost pomohli ked bol na tom horsie mamka aj financne ked rozbieham podnikanie. Ked chcela potom nieco ona povedal jej ze bud nema cas ma vela roboty atd. Povacsine. Len na vela jej s niecim pomohol a pritom ona je na invalidnom..nemoze ani pracovat. Viem ze ju to aj trapi a teraz aktualne si nasiel babu. Su spolu par mesiacov a uz minule sa brat prekecol ako chodi pomahat dokonca jej tete ktora ma doma muza. Podla toho co mi aj ona vravela raz tak jej doma porobi vsetko vybavi donesie kupi. Plus jej rodine. Zostala som dost zaskocena. Mamke povedal nedavno ze nema cas jej nieco kupit za tyzden lebo ma vela roboty a potom sa dozvieme ze chodi robit mopslika celej frajerkinej rodine..je to zvlastne pre mna a trapi ma to slrz mamku
O tych pozemkoch to bolo aj pre svokru prekvapenie.55 r netusila. neviem ako sa svokor prekecol, ale sklamana svokra to pri najblizsom telefonate s dcérou jej to povedala. A svagrinka z fleku, jeerj dobre, tak tie si zoberiem ja a bracek nech si vezme tie na myjave....
Svokra to potom povedala synovi ze co zazila.
Tak jej povedal ze nic sa delit nebude, ze ziju a maju si urobiť ako chcú a uzit ako chcu. A on dohliadne aby sa neskor delilo poctivo.
@cacianka velmi zvlastna reakcia tej dcery hmm. Inak ze o tom nevedela moze sa jednat o podiely na pozemkoch mi napadlo tak to ma aj vela ludi u nas napr v dedine to je bezne ze mas ornu lodu napr alebo luky kde sa este kedysi pestovalo/pasli zvierata a ma to viacero vlastnikov. A syn z mojho pohladu zareagoval spravne tak to ma byt
@cacianka a nedopisala som k tej pode ze to ma tak vacsina ludi z dediny teda taketo cosi a napr u nas tam kde boli kedysi krasne luky a starosta sa dusoval ze sa tam stavat nebude tak uz je tam velmi vela domov aktualne vsetko to ludia rozpredali a domy tak rastu ako huby po dazdi. 😕
Nevieme kde tie pozemky su. Intra extra vilan ?
Mne je to jedno.ja nebazim po ich majetku.ale ked mi o tom moj povedal, tak som len hmkla a spytala ci chce počuť moj názor. Nic viac neriešim.chcel tak som mu povedala ze az ked mi povie on svoj, aby som ho neovplyvnila. Tak ze povedal to o tom deleni ze je zaskoceny co sestra vypustila z huby.
Az potom som povedala ze je vychcana, ze keby bola ok tak sama povie niečo v štýle ze nech si daju na poriadok ako chcú a použijú spravodlivo.
On je uplne neprakticky v uradnych veciach, ani internet neovlada.tak mi povedal ze ak bude treba poprosi mňa aby som mu pozrela kataster, a v pripade nudze pomohla s úradmi, aby ho segra neos.ala.
poradim a pomôžem fakt iba nutne, miesat sa im nechcem, ale uz ho sestra viac x zrazila....
A ano moze byt rozdiel.myjava pole, orava stavebné a 5x drahšie.
Mame vtedy povedal ze vsetko napolovicu, tak sa ukludnila ze sa neda podrazit a oklamať
@cacianka jasne ved najlepsie je nestarat sa do ich majetkovych veci. Ked je sestra aka je aspon to rodicia takto vidia. No mozno ich to tiez zamrzi. Ked sa pozriem na to z ich strany no zvlastne veru. Dobre robis ze mas taky postoj k tomu aky mas. Ja si myslim ze vo vela rodinach to takto je ze surodenci sa biju o peniaze majetky. Pre mna je to nieco nepochopitelne. Lebo ja som to vzdy brala tak ze rodina ma drzat spolu a byt si oporou. Pomahat si v dobrom aj zlom a v ramci moznosti. Ja si niekedy pripadam ako z ineho sveta aj 😄 co uz.
Mozem sa este spytat k tej zahradke?
Mas tam pristupovu cestu? Vedel by ta brat "odrezat" od tvojej casti, zamedzit ti pristup?
To je skor taka uvaha do buducnosti. Proste byt o krok popredu, keby sa nieco predsa len zvrtlo.
@ludka1402 spredu by to mohol spravit ale je tam obecna cesta este zozadu zahrady. Takze v tomto asi nespravi nic.
Veru bitka a spory o majetok je v rodinach smutny bezny jav. Vid otec a jeho sestra.obaja domy svoje. Babka zomrela, dedil sa stary dom. Notár mlel cca 100 000, tak ho otec ukecal ledva na 70. Aby neplatili vysoke poplatky a hlavne domček chcela sestra pre deti, tak ze jej pomoze a aby mu nemusela vela vyplácať. Ked rok - dva ani buuu, len sa v klude spytal ako to chcu riešiť. Taky krik bol......ze je nenažrany lakomec a pod.
Rodičia davali po 100r do poriadku pozemky po celej rodine co sa dedilo nededilo, nepresli konania, alebo sa pozemky drobili.48 vlastníkov na hektár a z toho 40 mrtvych a podobne lakocinky.ved vies aky bordel so sukromnymi pozemkami za socíku.
No hruza roboty, behania po uradoch, poplatkov nervov.viac x zapajali tetu a uja, aby pomohli alebo aspoň zaplatili svoj poplatok.alebo ich synovia. Nie nie nie.nechcu ani hrudu.
Teraz mi bratranec vyhodil na oči ze sme im ukradli majetok....
Svagrinke rodicia pomahali, ved chudence deti.pritom obaja dobre vzdelanie, v odbore slusne platení, kolko tam išlo mesiac čo mesiac ovocia zeleniny, vajec zemiakov, medu, zavaranin, aj groše a pokupene veci. Navarene jedlo na viac dni.
Este aj od jeho rodicov dostavali tucny prispevok v hotovosti, ale zahranicne dovolenky - na to mali.
z mozolov rodicov.
Ja som vtedy partnera este dlho nepoznala, neboli sme spolu sukromne, ale vyplavalo to na povrch. Jemu ledva zaprazenu polievku, 2 parky, pre jeho dceru 2 banany, keksik.
Ked sme uz boli spolu, videla som to, on sa mi vyžaloval, ale mne to päty netrhalo, len som pokrutila hlavou a zili sme si po svojom.vytesnil to. Viem ze ho to mrzelo, ale povedal ze je to ich vizitka a charakter, on sa prikryje takou perinou na aku má. A aha - už sestrička delí majetky pred očami žijúcich rodičov.
Smejeme sa.
A ja sa ako ateista smejem akí sú to katolíci
@cacianka no to je veru tazko aj citat taketo veci ze jednemu vsetko a druhemu odrobinky. Nechapem preco napr aj rodicia robia take rozdiely. Ked mam dve deti obom rovnako ked mam viac vsetkym. Ked mam jedno tak to uz je ine. Ale ze sa aj nehanbia aj tie deti ze takto vyuzivaju rodicov. Vies z toho co som pisala ze mne samej vadi co robi moj brat a ked uz aj vyuzil druheho pomoc tak aspon sa odplatim. Aspon za cas ked mozem. No ludia su zvlastni. A asi cim viac toho majetku v rodine je tym horsie. A s jedlo rastie chut ako sa hovori asi to plati aj pri majetkoch. Poznam napr aj z prace par ludi. Najprv sa chvalia co vsetko maju a potom placu ze sa maju zle paradoxne. Take zvlastne to je no. A najlepsie ako pises nestarat sa zaobstarat si ked uz tak svoje a iba svpjpomocne to je asi najlepsie. A nie cakat co mi ostane po rodicoch.

@number19 co ti poviem mna to az tak netrapi myslim tu zahradu. Mam sa sudit s vlastnym bratom? To ani nahodou. Mne by jedine po tomto probleme ktory ma trapi mohol ublizit uz len keby sa nejak hnusne zachoval voci mame ale dufam ze az tak daleko to nezajde.