Keď muž trucuje
Neviem pochopiť mužove správanie. V minulosti mi občas dával najavo svoju nespokojnosť s tým že zarábam viac, mám nasporené viac. Pochádzame z rôznych pomerov, kým som bývala u rodičov nezobrali od mňa peniaze za bývanie, radili mi sporenie, on dával domov výraznú sumu ale žiadnej podpori sa od rodičov nikdy nedočkal. U nich sa vždy a všetko kupovalo na splátky a hneď, nehľadiac na nevýhodné podmienky jednotlivých pôžičiek U nás opačne, nasporili sme až potom kúpili. Už roky sú moje príjmy nižšie ako jeho, firma kde som robila skrachovala, som po predĺženej RD kvôli nepriaznivému zdravotnému stavu deti a stále nemôžem robiť na plný úväzok. Dva krát som mala možnosť ísť zadara na šéfovu chatu na celí týždeň (chodia aj ostatný kolegovia, ) muž neskákal od radosti vyhováral čas na dlhú cestu a pod. Prednedávnom som za odbornú výpomoc známemu dostala ponuku, vlastne možnosť pobytu vo viedenskom domčeku. Lokalita Slovenský kras. Môj známy natrafil náhodou na inzerát v ktorom niekto predával dom jeho prastarých rodičov, kde strávil prázdniny v detstve, je kompletne rekonštruovaný. Dnes mi tú ponuku zopakoval.
Navrhla som mužovi ten pobyt a on sa odul. U nich sa v rodine ani láskavosti nerobia. Muž trucuje, ani nie je ochotný sa áno porozprávať.
isla by som s detmi pripadne pribalila kamaratku a muza nechala trucovat
tiez suhlasim s kockami vyssie, ja by som sla aj s detmi 🤷♀️ on moze trucovat
ako sa urazil, tak sa aj odrazí. Odúvanie sa svedčí o ňom (možno o jeho neschopnosti, žiarlivosti, porovnávaní sa...) nie o tebe. Ty si uži, čo daná situácia ponúka, nenechaj si tú radosť pokaziť, ani pred pobytom, ani po pobyte. Tebe ostanú v pamäti pekné spomienky na príjemné chvíle v peknom prostredí, jemu len zatrpknutosť a zdutý pysk. Však tam chceš ísť za relaxom do peknej prírody a chaty...
Nechápem dôvod že sa zduva.... Žiarli? Či čo presne?
Tiez nerozumiem preco sa zduva? Ze to ponukli tebe a nie jemu? Alebo ze by rodinna dovolenka bola zabezpecena tebou a nie nim?
Ja celkove nechapem co je problem... Muz ziarli na to ze zarabas viac, ale uz roky su tvoje prijmy nizsie ako jeho. Ako do toho vsetkeho zapada to ze tvoja firma skrachovala a ze nemozes pracovat na plny uvazok. Nieco si tym chcela povedat ale nechapem co.
Nie je to kozorožec? Akosi veľmi mi to pripomína môjho chlapa, moju mamu, môjho svagra, moju kolegiňu 😂. Môj sa ale neodúva často, len vrámci konfliktu zo seba spraví obeť. Všetko to trvá len do času kým nevidí, že sa bez neho neposerem, že doma s dcérou sedieť nebudem lebo on je zdutý. Každopádne, ak sa zduje a nevidíš v tom reálne tvoju vinu a podobne, neseď ty doma s deťmi. Prečo by si mala ukracovať deti o možnosť výletu? Lebo on je teraz zdutý? Choď a oznám mu, že buď prestane baviť šaleného a ide s vami alebo ty ideš s deťmi a kamoškou. Bodka hotovo. A riadne sa aj začni s deťmi baliť. Už by som povedala, že si zvykol na tvoju podradenosť v tomto, že jeho truc zaberie a ty doma ostaneš.
Môže ísť o jeho mužskú ješitnosť. Proste ti to ponúkol iný chlap. On si neuvedomuje, že to je v prospech celej rodiny! On to berie sebecky, dotko sa to jeho ega. Veľa krát to robí aj mužovo narušené sebavedomie.
Môj už pochopil, že sa bez neho neposeriem. Čo sledujem okolie, kamošky atď.. platí to aj na ich mužov.
Každopádne by som sa začala baliť.
Ty si vtedy na tu sefovu chatu nešla? Nerozumiem tomu celému príbehu, čo si tými pozickami v jeho rodine ,ci tvojimi usporami chcela povedať?Tak máte peniaze , ci nie a ste odkázaní na láskavosti iných?Ozaj neviem co vás vlastne trápi....
@andreatytler nebola to moja firma, bola som zástupkyňa šéfa. Už som bola tehu, keď sa šéfovci pohádali a začal rozvod, delenie majetku. Musela som aj na súd, kde mi prišlo zle a dr má dal na rizikové. Šéfovci si rozdelene podnikali ďalej a skrachovali obaja. To som písala ako príklad, že pravidelne muž trucoval. Akurát sme boli uprostred rekonštrukcie bytu, keď každá koruna bola vzácna.
Na čiastočný úväzok robím kvôli deťom, vlastne kvôli ich zdravotnému stavu. Keď mali deti 2,muž prišiel o prácu, ja som si našla do mesiaca len bolo treba byť veľa mimo domu. On zostal doma s deťmi, ja som mala málo času sa im venovať, skoro to končilo katastrofou.
Bol pravidelne nadutí kvôli môjmu platu, ja som sa na neho naštvala, lebo si nevšimol zhoršenie zdravotného stavu dcérky. Bola som s maličkou v nemocnici päť mesiacov. Skoro to končilo rozvodom.
@lenusa20 Áno.
Presne si ho opísala. Na ten pobyt sa chystáme niekedy cez prázdniny, buď jarné alebo veľkonočné. Mužovi som hovorila teraz aby si vybavil dovolenku.
Keby v tom bol iný, ale ja tam nechcem ísť s iným chlapom ale s ním, záleží mi na ňom, mám ho rada.
Ved nech sa zduva, teraz pre jeho urazene ego budes sediet na riti ? Taku chybu nerob, vezmi deti, zvolaj kamosky a mate krasny babinec, kde iste vypnete od bezneho kolobehu
@syslik81 ďakujem, to je dobrý nápad, kamoška má auto. Mňa by to ani nenapadlo.
A ako to prebieha ked sa zduje? Nerozpravate sa niekolko dni? AKo sa potom udobrite?
@lenusa20 no ja som kozorožec ale keď mne niekto niečo ponúkne, beriem všetkými 10timi a neodúvam sa😀. To skôr môj muž a ten kozorožec nie je
@sidicek šéf má tú chatu v zahraničí, boli sme stan dva krát po päť dní.
Keď píše niekto rozrušene, tak je aj taký výsledok.
Všetky peniaze šli do kúpy bytu a rekonštrukcie, máme hypo, aj auto kúpil muž na splátky.Aj mobil a ďalšie veci na ktoré som prišla iba náhodou. Ceny šli ohromne hore, peniažkov je pomenej. Do roboty ma na viac hod.nechcú. Nemáme peniaze na dovolenku pri mori, na pobyt v hoteli all inclusive a pod., ale ani nehladujeme.
Plne ťa chápem. Verím, že chceš ísť s ním. Treba si to ale povedať narovinu. Pre vás ako rodinu je to bonus, že vám niekto poskytne priestor v podstate zadarmo. Niekedy to chce poriadne si premyslieť, čo mu chceš povedať. Počkať na chvíľu bez detí a povedať svoj monológ. Ukončiť to tým, aby sa zamyslel, nad svojím správaním, pretože ukracuje deti o výlet. No a nečakala by som od neho nejaké rozumne argumenty. Lebo možno on ani nevie pomenovať svoje chovanie. Takéto povahy potrebujú to spracovať a potom sa zrazu vrátia do normálu. Ale treba dať pocítiť, svoj postoj jasne! Stručne! Nekričať!
@kvetinka75 s tým kozorožcom je skôr pre srandu. Ale áno, akosi mám také divné skusenosti s kozorožcami 😂. Ale ex manžek bol baran a tiež mal divné vrtochy🤔. To sa nedalo toto. Terajší partner je voči ex pohoďák, len nech sa neodúva.
@lenusa20 ďakujem, sa snažím nekričať na neho, viem že je to u neho ešte horšie. Za desať rokov to bolo len dvakrát, a len keď som si bola istá že mám na 100% pravdu.
Tak nie je nad čím rozmýšľať, choďte aj bez neho.Resp.ja by som ho tam oduteho ani nechcela, len vám to znechuti.
Nech sa zdúva, pichla by som ho špendlikom, nech praskne.
Pako jeden 🤣🤣
Môj by skákal od radosti, že zadara.
Ďakujem baby, ale ja fakt plánujem zostať s mužom až kým nás smrť nerozdelí. Výlet je naplánovaný na prázdniny, dúfam že si muž situáciu premyslí a pôjdeme tam spolu
@lenusa20 prepáč, ja som kozorožec a v živote som nebola zduta 😀. U nás v rodine sú od toho býci, tí najskôr cholericky vybuchnú a potom sú týždeň zduti, rozumej moja mama a brat 🙄
@veronicka1901 vidím, že každý máme svoje znamenia v rodine 😂.
@veronicka1901 Aj moja manzelka je kozorozec a ona je extrasupernezdutelna osoba.
Proste, nic take, ako zdut sa, u nej neexistuje.
@petedea veru, veci si treba vydiskutovať a nie sa zduvat, preto to nerobím, veď načo? Neznášala som to ako dieťa u mamy, zdula sa a týždeň sa s nikým nebavila a nikto vlastne nevedel prečo 🙄