icon

Keď platí muž

22. mar 2023

Ahojte,
Toto bude zvláštna téma, ale mám problém si nechať zaplatiť od muža, hoci len kávu.
Keď idem na rande, stále vytiahnem peňaženku prvá, lebo sa proste cítim strašne trápne keď platí niekto iný. Neviem si proste pomôcť, cítim sa potom zle a ako “zlatokopka” (aj keď to vobec nie je pravda). Príde mi milé, keď zaplatí muž ale mám čosi v sebe, kde v moment platenia som proste rýchlejšia.
Poradte, co s tym

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzinka888
23. mar 2023

@zoro9836 jasne. Ale na prvom rande si nezavolas zenu aby ti poupratovala. Ale ten ucet? Ak by sa ma opytal ci ideme 50:50 alebo ci to nezatiahnem?! To kde sme.Boli by to posledne rande. A ja fakt nemam problem zaplatit za obed, nakup ci dovolenku. No ak ma niekto POZVE ma na to mat nasetrene.🤑

loginexistuje
23. mar 2023

na rande plati muz

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sasitimi17
23. mar 2023

@zoro9836 Jaj takze keby ideš na rande tak navrhneš že ona nech si platí za seba a ty za seba hej?

loginexistuje
23. mar 2023

@zoro9836 to ze muz a zena su rovnocenny znamena ze maju rovnaku hodnotu neznamena to ze maju rovnaku rolu v zivote 😉
ale teda zvysovat si ego na zenskom fore signalizuje ze ty si muzsku rolu nepochopil a nie si plnohodnotnym muzom aj to sa stava co uz

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
23. mar 2023

@beata_k teraz vsetky zeny budu generalne riaditky..povedz to aj upratovackam, kucharkam a pomocnym silam v kuchyni, ze maju ist pytať riafitelao ich post..A co take sedtricky v nemocnici, kde maju 50 bezvladnych starych ludi, smrad, nevyvetrane, treba ich toaletu prevalovat, jajkaju tam..To neviem, ci by som za 10 000 dokazala.Bez tejto sluzby nemože zdravotnictvo fungovat, ucitelky v materskej skolke, ale hlavne presviedčaj zeny, ako si same môžu za to, že nemaju kralovske nadpriemerne platy..A poviem ti novinku, možno tera odpadnes a padneš do kolien, poznam osobne, nie z počutia x žien, čo museli vziat horšie miesto kvoli času, aby mohli chodit pre deti do skolky a postarat sa o nea niekto ako ty im tu bude teraz vykrikať, že maju zarabať viac..to je proste nehoráznost. Tak žena sa obetuje pre blaho svojich deti a rodinu a nakoniec je tu prezentovana ako nejaka chudera, čo nema na to, aby zarábala..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
23. mar 2023

zorrove nazory - ak zena 2 mesiace po pôrode neuspokojuje mužove potreby, ma sa s ňou rozisť alebo najst si milenku..žena, ktora je 9.mesiacov tehotna, rodi a 5x za noc vstava k babatku a zaroveň nesexuje kamasutru prvu ligu, je sebecka..Žena, čo neplati pol na pol na prvom rande je sebec..A čo najneuveriteĺnejšie, že takyto človek si najde partmerku do života..A takyto človek je povolany davat rady ženam do zivota.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sasitimi17
23. mar 2023

@zoro9836 prečo to berieš ako kupovanie si pozornosti ? Tak ja ti poviem asi jedno tajomstvo, ženu nepresviedcas tým , že jej zaplatíš jednu trapnu kávu
vy si s manželkou všetko delíte na polovicu ? Keď idete na večeru tak ona si platí svoje a ty svoje, aby si nemyslela že si chceš jej pozornosť zaplatiť ? No dobrý vtip na ráno 😅

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lalala94
23. mar 2023

Prvé rande nech platí muž, ale pri ďalších sa môžu striedať (ak chcú). To čo sú za názory, že muž má všetko platiť? Niekto tu spomínal ešte aj platenie dovolenky? To len preto, lebo je muž? Pekne popletené to tu máte niektoré. 😂

maryetta
23. mar 2023

A potom je tu druha strana…. Ked manzelia platia v restike kazdy svoje 😂
Ako čašnika som aj toto zažila…

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
23. mar 2023

mne to tiež bývalo blbé, ale po rokoch, poučená životom, už mi to nie je, alebo hneď zaženiem tú myšlienku 😉
Ale tak zase káva nestojí toľko ako značková kabelka, tak prečo mať výčitky

maryetta
23. mar 2023

@zoro9836 veď to.
Niektore situacie dokazali prekvapit. Ako jasne nebolo toho vela zato si to clovek zapamata.

zuzinka888
23. mar 2023

@zoro9836 zena a muz nikdy nebudu rovnocenni. Tu sa mozu vsetky feministky aj na hlavu postavit( nue je to urazka).Ale mame rovnaku hodnotu,prava. Boh, priroda, vesmir( vyber si) to tak zariadil. Muz ma inu stavbu tela, ako vramci sily. Zena zas moze porodit a kojit deti. Toto nikdy muz nedokaze. Partnerstvo aj zivot ma byt v rovnovahe. Spolu vytvarat 100% celok. % sa mozu lisit raz potiahne 30-70, inokedy 50 50, 70- 30. Mo vzdy to musi byt 100. Ale to je uz ina tema.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
h2
23. mar 2023

Neviem, prečo sa táto diskusia zvrhla na chlapov, ktorí trvajú na spravodlivom platení fifty fifty a neskôr sa ukážu, ako lakomci, ktorí nedajú žene na materskej peniaze. Táto diskusia je o inom. Autorka podľa všetkého má chlapa, ochotného zaplatiť na rande celý účet. Ale ona má problém, že jej je to nepríjemné. A ja ju aj chápem. Na prvom rande, alebo niekoľkých zo začiatku, keď ma vyslovene pozve chlap, nemám problém s jeho platením. Ale keby mal platiť vždy, po čase by mi to vadilo. Cítila by som sa, že mu mám byť zaviazaná, prípadne mu "poskytnúť, čo chce", lebo do mňa investoval.

karolinakr
23. mar 2023

ano, to je pravda @h2
Autorka, rychlo vyťahuj penaženku a plať rýchlostou blesku.To, že sa citiš trapne, je v poriadku, môžeš platiť aj za chlapa.Nemusiš mat vyčitky svedomia a červenať sa..Možeš platit kolko chceš, kedy chceš, ako chceš.Ja som už počula dokonca, že žena je zlatokopka, ked muž platil žene čokoladu Milku za 1.23eu....Od takych blaznov sa treba držat čo najdalej, ale spoločnost nam vnucuje, že taketo čosi je spravne a mame sa citiť vinné
Maš tu celu paletu nazorov, vyber si, čo chceš a ako uznaš za vhodné

bubalea
23. mar 2023

Podľa mňa je to úplne normálne a ak sa bude rande opakovať, tak nabudúce proste zaplať ty. Za to sa hanbiť nemusíš, len zas je otázne ako to vezme chlap, či sa zas nebude cítiť čudne on ak budeš platiť. Toto je niekedy taký začarovaný kruh by som povedala

zuzinka888
23. mar 2023

@zoro9836 ale nooo. Ved zaplatenie vecere nie je dotovanie. 👍

lienka.7
23. mar 2023

@autorka v zivote som si nic neplatila, pokial sme boli vonku a chlap pozýval. Samozrejme nevyberie si 3 chodov menu za 300€ a podobne hluposti. Ale aby mi nebol schopný zaplatit dzus a kolacik,
ci zmrzlinku, obzvlášť keď ide este o rande? Zlatokopka-nezlatokopka, nebola by som s takym. Vies ono ta začína platením v restike a konci potom prezivanim z rodicaku👌

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
23. mar 2023

@zoro9836 ty si neskutocne pomyleny trtko pre mna.
Mylis si rovnopravnost,
rovnocennost
rovnakost a mozno aj rovnodennost.
Dufam ze si zatrpknuty trollko co ziadnu zenu nema a tie tazke litre co si pisal ze mas pred výplatou berieš za trollenie na tejto stranke, lebo s takymi nazormi ako mas mozes maximalne hnoj v stredoveku prehadzovat.
Som myslela ze tvoj druh chlapov vymrel v devatdesiatych rokoch. Dufam ze si v zivote uz nebudem vyberat chlapa lebo vidim ze ponuka je rovnako uboha ako kedysi.
To je moj jediny komentar na teba, chvalabohu mam pracu a bohaty zivot a nemam potrebu sa dotahovat na koni.
P.S. v manzelstve som dlhsie ako udajne ty. Chvalabou s realnym skutocnym muzom po vsetkych strankach.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
23. mar 2023

@zoro9836 no poviem ti, keby môj muž stále sledoval kto je kedy ústretový a rátal to, tak by u mňa klesol. Máme rozdelené kto čo platí ale keď sme niekde mimo - obed, dovolenka, to zase nebýva každý mesiac, tak platí vždy on. A nemá s tým problém. Síce zahundre ako išlo všetko hore ale to zahundrem aj ja, keď kupujem potraviny.