Keď platí muž
Ahojte,
Toto bude zvláštna téma, ale mám problém si nechať zaplatiť od muža, hoci len kávu.
Keď idem na rande, stále vytiahnem peňaženku prvá, lebo sa proste cítim strašne trápne keď platí niekto iný. Neviem si proste pomôcť, cítim sa potom zle a ako “zlatokopka” (aj keď to vobec nie je pravda). Príde mi milé, keď zaplatí muž ale mám čosi v sebe, kde v moment platenia som proste rýchlejšia.
Poradte, co s tym
@akiana Obliekaš sa a šminkuješ, vlasy umývaš len keď ideš na rande potešiť muža ? Teda pohľadom na teba ? Inak chodiš v teplakom a spustnutá ? Asi nie, toto nebolo dobré prirovnanie, že ona už minula viac na visaž, muž predpokladam tiež neprišiel z koša....
Ja som zorra brala najprv ako prijemneho styridsiatnika, co slušne konverzoval, dobre mi poradil dokonca a potom akoby sa niekto nabural do tvojho nicku a behom sekundy tieto nazory zacali naberat grady nejaky 60r chlap v paskovanych trenirkach za monitorom hromži a nadava na všeky ženy, chvali sa svojou lakomostou a dava ju za vzor..Neni si ty odidený majkeel, kt.si zrušil učet a sa znovuzrodil ako zorro pomstiteĺ, čo by aj pasovalo?
@mooonika1975 No tak ku kadernicke na fukanu idem len, ked mam nieco v ten vecer, sminky sa minaju a nechty tiez treba dorabat. Teda ano, je to do velkej casti podmienene tym, ci niekam idem, alebo nie. Na bezne nakupy a riesit veci mi stacia dzinsy, tenisky, cop, a casto sa ani nenamalujem. Mam stastie na taky ksicht, ze mi to netreba. Takze ak som urobila nejaku investiciu do jeho vizualneho pozitku, tak istu investiciu cakam aj od neho. Alebo si k tomu vsetkemu mam este aj kupit kavu? 😀
@karolinakr Zbytocne krmis uchylneho trolla, ja na jeho komentare adresovane mne vobec nereagujem odvtedy, co mi (akoze zo srandy) navrhoval, aby som sa prizerala, ako moci. On je ten typ muzov, ktory aj nenavidia zeny a pohrdaju nimi, aj sa zaroven vzrusuju nad kadejakymi uchylnymi predstavami s nimi.
@zoro9836 Ty urazka na cti, spomen si na diskusiu par mesiacov dozadu, ked sme sa bavili o tom, ze chlapi mozu cikat kde chcu, alebo o com to bolo, tak si mi to chcel akoze strasne vtipne demonstrovat. Zajdi za neurologom, ked ti vypadava pamat. A uz ma dalej neotravuj, je mi z teba nevolno.
A to vás fakt chlap niektoré nechá platiť a na 1.rande....ja neviem
Neviem kvoli comu sa citis byt ako zlatokopka ak nechas na par prvych rande zaplatit chlapa. Ak pracujes a zarabas si, nechat chlapovi moznost takehoto gesta je podla mna v poriadku.
Treba si zase aj uvedomit, ze ak hned vytahujes penazenku na zaplatenie, moze to v muzovi vyvolat pocit, ze si nejaka zufalka, ktora si potrebuje chlapa "zaplatit - urobit cokolvek", len aby si konecne uz niekoho nasla.
Takze vsetko ma 2 strany...
@eva8 Akože zaplatí svojou kariérou. Ale ináč dobrá blbosť. Ako keby chlapi deti nechceli, deti chcú len ženy, tak nech si na to zarobia a nič nečakajú od chlapov. Ale aký iný názor by si čakala od niekoho, kto vlastné deti nemá, lebo jeho manželka je vo veku, že by mu mohla byť matkou?
@zoro9836 ja nemam problem. O mesiac platim manzelovi dovolenku na ktoru ide sam. Spoznavaci zajazd kde su uz teraz teploty30+ takze nuc pre mna. Ale je to jeho sen. Tak preco nie😀
Boze, tu sa to teda riadne zvrtlo....
Myslim, ze po precitani prispevkov v teme je to celkom dobra prilezitost na trocha sebareflexie a pozriet sa na celu problematiku tak trochu nestranne.
Podla mna je vsetko vec komunikacie. Nikto nema rad ked mu niekto diktuje co ma robit ci nebodaj ako ma zit.
Mozno prave sposob akym su iste veci komunikovane muzov irituje. "Chlap musi zaplatit...". Clovek musi len platit dane a zomriet...asi tak. "Chlap by mal zaplatit" znie trocha lepsie.
Mozno prave preto sa ti chlapi ktorych niektore autorky tem na MK tak zufalo hladaju schovavaju pretoze vidia problemy sucasnych vztahov. Nic v zlom, ale kazdy rozumny chlap ktory si precita tuto temu mu to automaticky zreguluje kapustu.
Vsade len musis "toto" a "tamto" urobit inak nie si chlap. Ziaden chlap nechce mat doma stihacku a uz vobec nechce byt drillovany za kdejake blbosti.
Ti muzi si po precitani tych tem jednoducho povedia, ze niektore naroky su prilis vysoke ( nebavime sa teraz o plateni na prvom rande ) a dochadzaju k zaveru, ze ak nebudu robit to, co zeny od nich ocakavaju, tak nema cenu ani ten vztah budovat.
Naozaj odporucam precitat si prispevky oboch stran ( muzov aj zien ) a pozriet sa na tu problematiku trocha komplexnejsie pretoze partnerska dynamika ktora je tu miestami prezentovana nema s zdravym fungujucim vztahom nic spolocne.
Nic v zlom, ale niektore vyjadrenia v tejto teme hranicia s oportunizmom....
@hopsadobrandejsa Ale tu ide práve naopak nie o to, že "muž musí zaplatiť", ale že "žena nesmie zaplatiť". Lebo autorka platiť chce. A veľmi mnohých mužov by urazilo, či ponížilo, keby za nich zaplatila žena.
Tu sa stretli 2 chlapi, ktori su znami svojimi nazormi, ze nevidia dôvod prečo by mali žene platiť.Ja som zas stretavala mužov, ktori sice nemuseli a pozvali ma, a som im za to vďačna..Nevyrastala som odmalička v tom, ze vždy vsetko si musim platit sama.Su tu aj take ženy, ktore chcu vsetko same platiť,nie je ich malo..Toto sa mi zda odveci Ja tiez nie som lakoma.Nerozumiem, prečo by som mala žit s lakomcom a považovať to za rovnopravnosť..Určite su ženy, kt chcu ošklbat chlapa, i ked sa o nich pekne stara, po rozvode mi nenechaju ani trenky..To sa mi z duše hnusí. Pod to by som sa nikdy nepodpísala..Vsak aj na ženy su kladene naroky v sexe neskutocne, čo velakrat hraniči aj s využivanim..Tak ako bolo povedane, ze z tejto diskusie každy muž uteče - no ked je stryko Držgroš, tak určite...No vsak začnime od začiatku, založme novu spoločnosť, navrhujem pre začiatok, ženske platy nebudu začinat na 550 v hrubom, ale na 2500 eurach, a môžme platit všetko fifty - fifty..A hadajte, kto najviac protestuje v tomto na diskusiach fcb? Chlapi...Chcu, aby ženy si platili vsetko samé, ale bytostne im vadi, keby dostali vyšší plat..Z toho mi vychadza, že stale sme v otrokarskej spoločnosti..Takže každa diskusia je zbytočná..
@h2 heh 😅
Lenze to je skor vec ega. To sa tyka skor muzov ktori nemaju svoje vlastny "maskulinizmus" pod kontrolou.
A kde konkretne je to ponizenie? Na prvom rande by som tomu aj rozumel pretoze tuto temu sme uz ukoncili.....plati ten ktory pozyva a kedze zvacsa muzi robia prvy krok, je samozrejme ze ten ucet zatiahne.
Teraz sa ale uz v teme bavime o plateni v ramci dlhodobejsieho vztahu kde obe strany su zarobkovo-cinne resp. obaja maju nejaku formu prijmu.
Ja to ako ponizenie neberiem. Sme rovnocenni partneri vo vztahu, to ze plati raz jeden, inokedy druhy mi pride uplne normalne.
Ja sa necitim nijako ohrozeny ba ani nemam dojem, ze by moja muzskost nejako utrpela. Zazil som uz ked zena zaplatila ucet. Prekvapivo zo mna doteraz neubudlo 😎

@zoro9836 o rovnoprávnosti sa môžeme baviť vtedy ak na rovnakej pozícii zarobí žena rovnako ako muž. Ak muž vynosi a postará sa napríklad o 1 dieťa ak budú mať dve a bude vyše 3 rokov mimo a nie žena doma pri 2 deťoch pomaly 7 rokov. A kým to tak nebude, finančne žena vždy ťahá za kratší koniec vo vzťahu. A chlap čo mu je ľúto že ak pôjde niekde s ženou zaplatí jej vodu ak je smädná alebo teplý čaj alebo malé občerstvenie a ľutuje tých napríklad 50 eur mesačne čo dá do ženy bude vo vzťahu vždy škrob a finančne utlacat ženu