icon

Keď priateľka nemá rada dieťa svojho partnera

martina1985ba
14. dec 2022

Nedávno som stretla môjho ex s jeho novou priatelkou (mame v pohode vztahy) a ked ex odbehol a my sme trkotali tak som sa jej spytala ci uz ju zoznamil s jeho dcerkou z prveho manzelstva a ako to s nou ide...a z nej vypadlo, ze ju nema rada 😕 Pricom viem, ze je to mile vesele hrave dieta. Je to 30r zena, bezdetna, krasna, trocha povrchna ale inak neni zla, ma rada spolocnost, cestovanie, zabavu... Je to normalne, ze nova zena v zivote muza nemusi mat rada jeho dieta, staci ho tolerovat a akceptovat? Ex malu nema stale, ma ju na striedacky s byvalou zenou.

Strana
z2
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
marianarem
14. dec 2022

@martina1985ba Stava sa to dost casto, predsa len nemusi si kazdy s kazdym sadnut. Navyse tato baba moze na tu malu aj ziarlit, mozno by chcela chlapa len pre seba. Kazdopadne u mna by to pri vybere partnera bola alfa a omega, nedokazala by som byt s niekym, kto by nemal rad mojho maleho.

martina1985ba
autor
14. dec 2022

@marianarem tak hej ale ty si mama a mas maleho nonstop. ex ma dieta tak 2 - 3x do tyzdna

chillibubble
14. dec 2022

u mna tiez, nesla by som do vztahu s clovekom, ktory by nemal rad moje dieta. a podla mna aj z druhej strany by bolo fer, keby ludia nie su/ani nejdu do vztahu s clovekom co ma dieta a oni ho nemusia, len toleruju atd. ale tak bezdetny clovek nema predstavu co vsetko znamena mat dieta, tak zozaciatku si mozno povedia, ze ved nejako bude. zvyknem si atd.
vedla je zase tema, ze ake maju zeny skusenosti s hladanim noveho vztahu ked uz maju dieta. ja si to ani neviem nejako predstavit "hladat si" noveho partnera. to by sa proste muselo stat a nie hladat. a s tym, ze by bol so situaciou oboznameny este pred vztahom a plne by to respektoval. aj ked chapem, ze u chlapa ktory nema dieta 24/7 je to este ine. ale ten vztah k dietatu by rozhodne mal byt, lebo to moze do buducna narobit kopec problemov. aj vo vztahu s byvalou, s dietatom, aj so sucasnou priatelkou. a nedajboze by mali este spolu vlastne dieta...

marianarem
14. dec 2022

@martina1985ba To je pravda, ale pozri, ty to dieta nemas vobec a trapi ta to aj tak. Ze ho to netrapi, je jeho vizitka, na druhej strane mozno o tom nevie. Ja si viem predstavit, ze hadam by som bola ochotna prijat iba tolerovanie a slusnu akceptaciu v pripade, ak by som mala uz dospele osamostatnene dieta.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ckocka
14. dec 2022

Ak ho toleruje a akceptuje podľa môjho prekladu znamená že dieťaťu sa žiadna ujma nedeje. Mať rád cudzie ďieťa rozhodne nie je samozrejmé, a ona nemusí byť milujúcou matkou, tú dieťa už má.

domca1408
14. dec 2022

@martina1985ba ja nie som mama a idem sa troška zastať tej dotyčnej...možno fakt nemá rada deti a tým pádom si ale nemala nájsť chlapa s dieťaťom. ale možno je to o tom ako sa tá malá chová...koľko má rokov? ako sa rozišla jej mama s otcom? ak v zlom môže byť dieťa huckané proti akejkoľvek novej otcovej známosti..bývalé vedia byť mrchy v tomto, nakecá vlastnému dieťaťu, že no s touto si otecko spraví vlastnú rodinu a teba už nebude mať rád...a dieťa sa nasledne podla toho aj chová...alebo ak je to tínedžerka tak amen tma, vidí v nej sokynu a ak jej k nej drzá alebo papulnatá tak jasne, že ju dotyčná nemusí. ja by som tiež skúsila sa skamarátiť ale nie za každú cenu.

chillibubble
14. dec 2022

@ckocka tak zalezi od toho ake velke je dieta a o aku mieru tolerancie ide. ci ked chce ist dieta na ihrisko alebo sa kupat tak ona povie, ze dobre, lebo akceptuje jeho poziadavky. alebo presvedci priatela, ze ju taketo detske aktivity nebavia a nech idu radsej niekde kde sa zabavi aj ona. alebo sa s tym dietatom nezahra a dieta sa musi hrat same. alebo nie je ochotna pozerat rozpravku a chce si pozriet v televizore svoj serial...

lujza123
14. dec 2022

@martina1985ba je to úplne normálne a bežné. Tu na fóre je vela takých tém - partnerove deti. Je zaujmave sledovať ako rôzne sú napísané.
Z niektorých cítiť ze tie ženy majú deti naozaj radi ale z niektorých ti príde až zle🤮, toľko nenávisti a odporu v zopár vetách. Občas mi prídu ako také levy ktoré vždy zožerú všetky mláďatá aby mali samice sami pre seba a vo svorke len svoj genofond. Keby sme v divočine niektoré ženy by neváhali ani sekundu zbaviť sa "konkurenčných mláďat" a vytvoriť miesto pre tie svoje. Len žijeme v civilizácií, takže sa zmozu len na tichu nenávisť.

Vzťahy medzi deťmi a nevlastnými rodičmi sú krehké, určite je tam nejaka vzájomná žiarlivosť, navyše pravdou je ze bezdetni ľudia majú celkom naivne predstavy ako by sa mali deti správať takže často bežne detské správanie považujú za nevychovanost. Lebo deti sú deti, a to znamená ze su občas sebecké, divoké a upišťané...
Láskavý a rozumný človek to vie pochopiť a vie sa cez niektoré veci preniesť. Egoista nie.

Každopádne si myslím ze je fajn keď o tom žena hovorí. Lepšie je nahlas pomenovať svoje pocity a nejako s tým pracovať, ako sa tváriť chrumkavo a tajne robiť zlobu

ckocka
14. dec 2022

@chillibubble Ak by aj niekedy uprednostnila seba, ty sama vždy a všade dieťaťu dovolíš a splníš všetko čo si zaželá? A je tam snáď otec, ktorý má rozhodovať o tom ako bude tráviť čas s dieťaťom a s partnerkou si to musí vykomunikovať.
Ale to je len slovíčkárenie. Ja by som netrvala na láske k cudziemu dieťaťu ak to dieťa nepocíti že je u nich nechcené, pre mňa je to OK vzťah.

chillibubble
14. dec 2022

@ckocka lenze je rozdiel byt s dietatom cely tyzden sama(myslim matku, ktora ano, ma mysliet aj na seba) a mat dieta len 2-3 dni v tyzdni. ten chlap ma potom na budovanie vztahu s dietatom len tie 2 dni raz za tyzden, dva.

a tiez je to aj o reakciach na to dieta. ked mam dieta rada, reagujem milo, nadsene, normalne. ked ona nema rada dieta, moze odvrkovat, dirigovat dieta, poucat, neprimerane vychovavat atd. aj to si dieta berie k srdcu. ja mam s jednou babkou vyborny vztah a s druhou len vlazny, lebo k nam nemala taky vrucny vztah ako druha babka.

basska_b
14. dec 2022

Nech sa zorientujem: ty si byvala priatelka dotycneho, on ma dcerku este s nejakou predoslou zenou, ktoru si tym padom aj ty poznala. Dcerka ma kolko teraz rokov? Mozno ked ste vy spolu boli, bola ocarujuca skolkarka vdacna za kazdu pozornost. Teraz to moze byt predpuberta a sama nema zaujem o nejaku cudziu tetu. Na vztah treba vzdycky dvoch. A takyto tazky vztah sa tazko buduje aj udrziava. To dieta podla mna na to vzdy nazera tak, ze chce mat dvoch bio rodicov a chce ich mat pre seba. Napr. deti mojho muza by preferovali moznost, ze otec by zostal do konca zivota sam a venoval by cas a vsetky peniaze len im. Oni napr. o moje deti nemaju vobec zaujem. Vidime sa len nahodou, ked zavitaju k spolocnej babicke. Vtedy su mili, aj sa s nimi pohraju. Ale ze by nas navstevovali a chodili s nami na ihriska... to nehrozi. A ja to chapem. Nemusia ich mat rady, oni si ich neprosili, je to pre nich tazke, mat rad niekoho, kto ti takouto formou prisiel do zivota. Nevyrastaju s nimi, tak za mna to ani neni taky ten naozajstny vztah sestra-sestra...

ckocka
14. dec 2022

@chillibubble Možeme rozoberať milión situácií ako sa konkrétne žena k tomu dieťaťu kedy zachová, to je debata do nekonečna.
Opakujem že lásku by som od cudzej ženy nevyžadovala.

nique
14. dec 2022

toto poznam u mojho krstniatka. Otec si nasiel mladu, odisiel od nich. Bol to sok pre vsetkych, ale stava sa. Mala ma 6r. Super zlate dievcatko, ale "macocha" ju na Vianoce nechce u nich. (maju striedavku). Chce byt sama s partnerom. Potom sa necudujme, ze to nebude celkom fungovat.

natallys
14. dec 2022

Asi tak nejak, niektoré ženy proste nevedia tak prijať partnerovo dieťa a keď tak tak len na chvíľu, no je im zaťažko sa napríklad o neho starať celé dni aj keby bolo dieťa milé a bezproblémové. Každý to má proste inak

elly11
14. dec 2022

@martina1985ba nemať rad?
Treba si ujasniť co to v praxi znamená nemať rád dieťa ex partnera.
Poznať dôvody. Ako to v realite vyzerá. Lebo povedať nemám rada tvoje dieťa, a reálne sa v domácnosti s nim hádať, kričať, ignorovať ho a zazerat naňho, je trochu rozdiel.

V prvom rade si to musia vykomunikovat oni.
Mňa skôr "zarazil" fakt ze ako dokážeš trkotat s priateľkou tvojho ex 😁 teda ja mam so svojím ex dobrý vzťah ale neviem si predstaviť trkotat s jeho priateľkou 🤭 hihi.

elam1234
14. dec 2022

@martina1985ba tiež si neviem predstaviť mať rada cudzie dieťa 🤷 ale určite by som sa on starala ako o svoje. preto je pre mňa dôležité nájsť si bezdetného, ale zase srdcu nerozkazes , keď sa raz naozaj zamiluješ, tak snaž sa lusknutim prsta odmilovat 🤦

denkatn
14. dec 2022

ja si prave viem predstavit mat rada cudzie dieta. pre mna su deti este tvory nedokoncene vo vyvine a na to potrebuju dospelych. aby boli aj citovo zreli potrebuju lasku svojich rodicov a laska je spolocne straveny cas. a ked je tam nejaky clovek, s ktorym sa o ten cas s otcom deli, lebo tam ten clovek byva, a nie je ten clovek nakloneny tomu, ze to dieta potrebuje otca viac, lebo bez lasky rodicov sme aj v dospelosti zraneni a divni, tak podla mna niekde nie su v poriadku priority toho otca. dufam, ze netravia vela casu spolocne ten otec, dcera a nova partnerka, dufam, ze dieta ma vela casu otca len pre seba.

tosomja
14. dec 2022

@martina1985ba mám dcéru z prvého manželstva a priateľ ju ľúbi a ona má rada jeho, teraz je v puberte, takže nemá rada celý svet, ale to sa neráta 🤭
A on má syna z prvého manželstva a aj osvojenú dcéru jeho prvej ženy a mám ich rada. Neviem si predstaviť, že by sa len akceptovali alebo ja by som bola taká, že len dám jesť, usteliem a koniec. Aj sa zasmejeme, aj zahráme, aj ideme von, aj sa ich pýtam čo by si dali na obed, tak isto ako mojej dcéry. A tak isto priateľ sa správa k mojej dcére, koľkokrát sa k nemu pritúli a on ju hladká. To je najkrajší pohľad. Keď viem, že je spokojná.
Aj jeho syn príde večer ku mne, nech ho škrabkám 😃
Jeho nevlastná dcéra sa mi zdoveruje s takými vecami, čo nepovie ani vlastnej mame.
Asi tak.

martina1985ba
autor
14. dec 2022

@tosomja

chillibubble
14. dec 2022

@tosomja presne takto by to podla mna malo byt. ta laska je 100x viac ako cokolvek ine. tie deti maju zranenu dusu a psychiku rozchodom rodicov. neviem si predstavit mat tam este cloveka, co ich len akceptuje...

tosomja
14. dec 2022

@chillibubble lenže tá cesta až tu...bola veeelmi ťažká. Ex dodnes nedokáže prekusnúť, že má majú deti radi.
Tiež tam boli reči, že ocko má novú tetu a sú nová rodina a máme malé deti, že ocko si urobil druhé deti lebo ich opustil. Ale to škoda rozoberať, deti na to musia dozrieť, aby pochopili, že to nie je tak. A nikto ich miesto nenahradí.

jaskolka
14. dec 2022

Je to normálne, viem ju pochopiť, asi to isté by som mala.
Pre mňa preto nepripadalo do úvahy, mat partnera so záväzkom. Proste som vedela, že cudzie dieta by bolo vždy cudzie.
Len v tom prípade dotyčná si nemala nájsť chlapa, ktorý už má dieťa. Lebo do budúcnosti to môže spôsobiť veľké problémy.

tosomja
14. dec 2022

Nechcem si ani predstaviť, keby môj ex si našiel nejakú ženu a nemala by rada moju dcéru. Asi by som na neho nadávala, ako môže uprednostniť ženu pred dcérou. Ale zase ani dcéra nie je hlúpa a nechcela by tam chodiť, našťastie si môže vyberať, kde chce byť.

dianka555
Autor odpoveď zmazal
konikkon
14. dec 2022

@martina1985ba ja ju chápem v tom, že ani ja by som nechcela chlapa so záväzkom, resp. Nevedela by som tolerovať cudzie deti. ale teda nechápem, ako s ním môže byť.

morgane1975
16. dec 2022

@martina1985ba nie je povinna mat rada partnerovo dieta. Staci ze ho toleruje. Nechapem preco vacsina rodicov zije v presvedceni ze ich deti musi kazdy zboznovat. Jednoducho nie vsetci su nastaveni rovnako. A ano, aj takito ludia maju narok byt stastni a hoci aj s niekym kto tie deti ma. Ex si ju z nejakeho dovodu vybral…

luccija
16. dec 2022

@martina1985ba stáva sa to často je tam aj ego, žiarlivosť, majetnickost veľa žien v tom dieťati vidí ex, jej výchovu, jej názory...nemusí mať rád každý každého a deti vedia byť tiez protivne 🙂

tosomja
17. dec 2022

@morgane1975 nemusí zbožňovať moje deti, ani ja jeho nezbožňujem. Ale mám ich rada a nikdy by som nepovedala, že ich neznášam, nemám rada, alebo sú mi na príťaž.
Bola som s nimi aj sama, s 5 deťmi, kým priateľ bol v robote a ich mama bola niekde na wellness s frajerom 😃 moje tri a ich 2, nedala som im pocítiť, že sú navyše, ani som im neodmietla uvariť puding, ani som nekričala. Nechceli ísť ani domov, prosili mamu, aby tu mohli ešte zostať. No nedovolila. Je protivna, zákerná, keď jej niečo treba, je ako med sladká, po "funuse" mrcha. Pritom mohla by som povedať, nech si ich mama berie so sebou, čo mi ich tu necháva, čo ja s nimi mám, keď ich otec tu ani nie je. Ale ja som bola rada za ich spoločnosť. Sú ako moje. Keby nie ich mami, sú tu oveľa častejšie.

Strana
z2