Keď sa cesty so súrodencami rozídu
Ahojte, nejdem zachádzať do detailov, ale situácia sa stala tak, že nie som v kontakte s mojou rodinou. Mamu ani otca už nemám. Počas roka som sa s tým nejako zmierila, ale teraz na Vianoce to cítim. Sú tu ľudia, čo tiež nie sú v kontakte so súrodencami?
som v kontakte s bratom raz za rok a viac nepotrebujem
ja nie som
@anonym_autor ja som v minimálnom, takmer žiadnom. Roky som sa snažila, ale nemá to zmysel, ak je súrodenec ovplyvnený partnerom, nenarobíš nič. Mne to už ani nepríde, že by to malo byť ináč, bývame od seba 15 minút autom, ale sme sa ani na Vianoce nevideli, iba sme si napísali. Vždy sa len pobavím, keď tu niekto napíše, že súrodenec je to naj, čo môžu rodičia dieťaťu dať. Viac mi pomohli kamaráti a známi, keď som to v živote potrebovala
Nemám rodičov. Mám Brata a žijeme v jednom meste
Nemusím švagrinú, nastavila som hranicu a po istej veci sa ani s bratom moc nebavím. Ani nemusím. Je mi to jedno.
Áno, v mojej rodine už druhá generácia. Poznám takých mnoho.
Mám 3 súrodencov - dvoch bratov, jedného vlastného, ktorý sa cca pred 25 rokmi rokmi odsťahoval do zahraničia a bez akéhokoľvek dôvodu prerušil kontakty s celou rodinou a druhého nevlastného, ktorého som videla raz v živote a nemám k nemu žiadny vzťah a sestru, ktorá tiež žije v zahraničí, takmer vôbec nie sme v kontakte /falošná osoba, nikdy sme nemali blízky vzťah a nemáme rovnaké názory takmer na nič/. Niekedy je lepšie nemať žiadnych súrodencov.
S bratom som v kontakte ale v prerušovanom. Je chorý, keď má epizódy tak radšej s ním nekomunikujem, keď je ok tak si voláme. Býva ďaleko.
Sestra je iná kapitola, tá sa ozve len keď niečo potrebuje aby som zariadila na Slovensku. Vtedy volá, zaujíma sa, aj hodinu denne, najlepšia kamoška. Akonáhle to vybavím, nedvíha, ledva odpíše, až kým nepríde ďalšia vec čo treba vybaviť.
Tak asi tak nejak. Nie raz som si poplakala, ale čím viac to trvá, tým viac si ako keby ja sama nastavujem stopku. Že s ňou komunikujem len o nevyhnutných veciach. Ale aj tak to na mňa niekedy doľahne. Asi je to normálne, sme ľudia, nie stroje.
@anonym_autor my sme minimálne v kontakte. Vôbec ma to netrápi, nikdy tie vzťahy neboli harmonické.
Mam brata a nesme v kontakte nevideli sme sa 3 roky minimalne.
@anonym_autor so sestrou som v minimálnom kontakte. Som rada keď mi nevola. Neter mám však veľmi rada a som s nou v častom kontakte.
Tiež nič moc a sme v zahraničí a bývame od seba 15 km a sestra si spomenie na Vianoce , že chce zlučovať rodinu ako v americkom filme , po com nik netúži a potom je zase urazena pol roka a ohovára každého 🫣
Nie sme v kontakte. Chcem aby o mne vedeli čo najmenej.
@anonym_autor so mnou sestra prerušila kontakty, zablokovala ma vsade lebo som sa po porode necítila na navstevy a ona sa urazila. Takze da sa zit bez kontaktu ale je to sem tam smutne
Kolegyna ma 7 surodencov, stretava sa s jednou sestrou raz rocne. Zial aj tu je pekne vidiet ze to ze ma niekto surodenca nemusi skoncit super vztahom v buducnosti
@anonym_autor Ak ťa to trápi, zmeň to. Aspoň na Vianoce.
@anonym_autor Ak ťa to trápi, zmeň to. Aspoň na Vianoce.
@ankare ja to nezmením. Jednoducho je koniec a nič to nezmení. Prerušené kontakty, zablokované v telefóne na FB, prestala som existovať.

@anonym_autor nepises dovody, ale ak vas rozdeluje iba dialka, mozes sa aj ty surodencom ozvat, zavolat im a spomenut, ze by si bola rada, ak by ste boli v kontakte aj castejsie.