icon

Keď sa cesty so súrodencami rozídu

26. dec 2025

Ahojte, nejdem zachádzať do detailov, ale situácia sa stala tak, že nie som v kontakte s mojou rodinou. Mamu ani otca už nemám. Počas roka som sa s tým nejako zmierila, ale teraz na Vianoce to cítim. Sú tu ľudia, čo tiež nie sú v kontakte so súrodencami?

Strana
z3
domkakvet
26. dec 2025

@anonym_autor nepises dovody, ale ak vas rozdeluje iba dialka, mozes sa aj ty surodencom ozvat, zavolat im a spomenut, ze by si bola rada, ak by ste boli v kontakte aj castejsie.

anonym_26c3cf
26. dec 2025

som v kontakte s bratom raz za rok a viac nepotrebujem

anonym_c406c9
26. dec 2025

ja nie som

anonym_c014b5
26. dec 2025

@anonym_autor ja som v minimálnom, takmer žiadnom. Roky som sa snažila, ale nemá to zmysel, ak je súrodenec ovplyvnený partnerom, nenarobíš nič. Mne to už ani nepríde, že by to malo byť ináč, bývame od seba 15 minút autom, ale sme sa ani na Vianoce nevideli, iba sme si napísali. Vždy sa len pobavím, keď tu niekto napíše, že súrodenec je to naj, čo môžu rodičia dieťaťu dať. Viac mi pomohli kamaráti a známi, keď som to v živote potrebovala

lucyluska
26. dec 2025

Nemám rodičov. Mám Brata a žijeme v jednom meste
Nemusím švagrinú, nastavila som hranicu a po istej veci sa ani s bratom moc nebavím. Ani nemusím. Je mi to jedno.

anonym_ce06b3
26. dec 2025

Áno, v mojej rodine už druhá generácia. Poznám takých mnoho.

anonym_8053a0
26. dec 2025

Mám 3 súrodencov - dvoch bratov, jedného vlastného, ktorý sa cca pred 25 rokmi rokmi odsťahoval do zahraničia a bez akéhokoľvek dôvodu prerušil kontakty s celou rodinou a druhého nevlastného, ktorého som videla raz v živote a nemám k nemu žiadny vzťah a sestru, ktorá tiež žije v zahraničí, takmer vôbec nie sme v kontakte /falošná osoba, nikdy sme nemali blízky vzťah a nemáme rovnaké názory takmer na nič/. Niekedy je lepšie nemať žiadnych súrodencov.

anonym_b5692e
26. dec 2025

S bratom som v kontakte ale v prerušovanom. Je chorý, keď má epizódy tak radšej s ním nekomunikujem, keď je ok tak si voláme. Býva ďaleko.
Sestra je iná kapitola, tá sa ozve len keď niečo potrebuje aby som zariadila na Slovensku. Vtedy volá, zaujíma sa, aj hodinu denne, najlepšia kamoška. Akonáhle to vybavím, nedvíha, ledva odpíše, až kým nepríde ďalšia vec čo treba vybaviť.
Tak asi tak nejak. Nie raz som si poplakala, ale čím viac to trvá, tým viac si ako keby ja sama nastavujem stopku. Že s ňou komunikujem len o nevyhnutných veciach. Ale aj tak to na mňa niekedy doľahne. Asi je to normálne, sme ľudia, nie stroje.

anonym_1ef6e9
26. dec 2025

@anonym_autor my sme minimálne v kontakte. Vôbec ma to netrápi, nikdy tie vzťahy neboli harmonické.

anonym_80a215
26. dec 2025

Mam brata a nesme v kontakte nevideli sme sa 3 roky minimalne.

anonym_7c70a6
26. dec 2025

@anonym_autor so sestrou som v minimálnom kontakte. Som rada keď mi nevola. Neter mám však veľmi rada a som s nou v častom kontakte.

anonym_f4a9ea
26. dec 2025

Tiež nič moc a sme v zahraničí a bývame od seba 15 km a sestra si spomenie na Vianoce , že chce zlučovať rodinu ako v americkom filme , po com nik netúži a potom je zase urazena pol roka a ohovára každého 🫣

1gramofon
27. dec 2025

Nie sme v kontakte. Chcem aby o mne vedeli čo najmenej.

anonym_0c22b9
27. dec 2025

@anonym_autor so mnou sestra prerušila kontakty, zablokovala ma vsade lebo som sa po porode necítila na navstevy a ona sa urazila. Takze da sa zit bez kontaktu ale je to sem tam smutne

sandrasstini
27. dec 2025

Kolegyna ma 7 surodencov, stretava sa s jednou sestrou raz rocne. Zial aj tu je pekne vidiet ze to ze ma niekto surodenca nemusi skoncit super vztahom v buducnosti

ankare
27. dec 2025

@anonym_autor Ak ťa to trápi, zmeň to. Aspoň na Vianoce.

autor
27. dec 2025
@ankare

@anonym_autor Ak ťa to trápi, zmeň to. Aspoň na Vianoce.

@ankare ja to nezmením. Jednoducho je koniec a nič to nezmení. Prerušené kontakty, zablokované v telefóne na FB, prestala som existovať.

babababka
27. dec 2025

S bratom si píšem sms-ky na meniny,narodeniny.Naposledy som bola s ním v kontakte ccapred 18-mi rokmi,so sestrou si píšem sms na vianoce,kontakt,len sme sa videli,pred 7-mi rokmi.Brat darmožráč,nikdy v živote nerobil,rodičia so sestrou len jeho podporovali finančne aj inak.

ankare
27. dec 2025
@anonym_autor

@ankare ja to nezmením. Jednoducho je koniec a nič to nezmení. Prerušené kontakty, zablokované v telefóne na FB, prestala som existovať.

@anonym_autor ani nevieš, kde bývajú?

brrunetkaa
27. dec 2025

Ja som v kontakte len keď prídu k rodičom na nejaké sviatky alebo Vianoce. Inak ich nekontaktujem a keď tu uz rodičia nebudú, tak sa neplánujem s nimi kontaktovať vôbec

anonym_9a3db6
27. dec 2025

My sme veľká rodina a so súrodencami sa stretneme všetci 5x roka u rodičov na Vianoce a sviatky..inak si s jednou sestrou píšem denne, taktiež sa nahodne s niektorým súrodencom stretneme u rodičov..muž má 4 súrodencov, bývajú v jednom meste a ani sa nepozdravia už 15 rokov sa nebavia..ani dôvod neviem, len všetci sú zvláštne vychovaní ( aj môj muž)..myslím, že chyba je vo svokre, lebo ‘kydala’ na každého a na navstevu pozývali vždy v inom čase svoje deti, takze sme sa reálne s nimi nikdy nestretli.Co viem, tak niektorí jeho súrodenci sa stretávajú,ale môj muž o tom akože nevie.

anonym_28a133
27. dec 2025

Mam sestru a brata a neviem si predstavit nebyť v kontakte . Keď sa nevidíme voláme si . Niekedy denne ,niekedy každý druhý deň. Stretávame sa kazdu nedeľu u mami. Brat tam býva a sestra tam príde. So svagrom nevychádzamé ,ale sestra s tým nič nemá.. ...

anonym_afd82f
27. dec 2025

@anonym_autor
Toto je hrozné aj čítať, čo tu všetci píšete. Chyba bude asi na oboch stranách, keď máte vzťahy, aké máte. Neviem si predstaviť nebaviť sa so súrodencami, nekontaktovať sa. Píšeme si, voláme, stretávame sa a kupujeme si darčeky na sviatky aj Vianoce.
Verím, že to tak aj ostane. Funguje to takto už niekoľko desaťročí ❤️.

anonym_04653d
27. dec 2025

@anonym_autor nám sa rozišli ale tou najsmutnejšie moznou cestou lebo mi nečakane umrel a doteraz ľutujem že som s ním nebola viac aj keď sme si často písali. Každý deň za ním plačem umrel pred očami už nás nevnímal a ja sa z toho neviem spamätať 😭

martinadomianova
28. dec 2025

@anonym_autor ja nie som s bratmi v kontakte celý život. Aj, keď sme ešte boli decká, tak som sa s nimi nebavila. Nikdy som si s nimi nesadla a úprimne, ja sa vyhýbam spoločnosti celej mojej rodiny.

anonym_1ba0ee
Autor odpoveď zmazal
markaterka
28. dec 2025
@anonym_9a3db6

My sme veľká rodina a so súrodencami sa stretneme všetci 5x roka u rodičov na Vianoce a sviatky..inak si s jednou sestrou píšem denne, taktiež sa nahodne s niektorým súrodencom stretneme u rodičov..muž má 4 súrodencov, bývajú v jednom meste a ani sa nepozdravia už 15 rokov sa nebavia..ani dôvod neviem, len všetci sú zvláštne vychovaní ( aj môj muž)..myslím, že chyba je vo svokre, lebo ‘kydala’ na každého a na navstevu pozývali vždy v inom čase svoje deti, takze sme sa reálne s nimi nikdy nestretli.Co viem, tak niektorí jeho súrodenci sa stretávajú,ale môj muž o tom akože nevie.

@anonym_9a3db6 toto je presne aj u mojej svokry. Muž so súrodencami sa vôbec nestretáva.a keď sme mali ísť náhodou ku svokre, také každý v inom čase, aby sme sa nestretli. Uprednostňuje len jednu dcéru, a to to využíva kvalitne. Berie jej peniaze a potom svokra od nás pýta.

jeennyv
28. dec 2025

Rodicia ovplyvnuju vztahy len ciastocne, zalezi na povahach ludi…rodicov, deti…. Moja babka dedko spravodlivost sama, rovnakym dielom kazdemu…babka by sa rozdala, lenze stryko si nasiel “manzelku” no zenska..a vznikali hriechy…bola svadba..sa planuje dlhsie, teta si na ten den naplanovala krstiny a samozrejme roztrhat sa neda…a bolo xyz takych hriechov…to nastrbilo vztahy..ja by som povedala, ze potom casto partner, deti, vnucata porobia a je peklo v rodine

anonym_d5d5ff
28. dec 2025

Áno, my to tak máme. Kontakty prerušené.

anonym_f14465
28. dec 2025

@anonym_autor niesom v kontakte s rodinou. Matka je psychický labilný vydieračka, otec alkoholik, sestra so švagrom drogovo závislý.... Jediné moje spomienky na detstvo je peklo. ..

Strana
z3