Keď sa muž chová ako by bol jediný, kto je unavený
Aký máte názor keď muž sa chová jakeby bol jediný kto je unavený
Ahojte
Akože nikdy nebol taký ale dokedy na nám narodilo dieťa tak ani doma nepohne prstom nehovorím že musí ale keď vidím že ležím okolo borfelu tak to aspoň upracem nie? Alebo aspoň sa pohram s dieťaťom nech mama uprace. Za ten celý čas čo sa nám narodilo s boli vonku možno tak 2x 👌 sami. A to ma o mesiac rok. Aj keď je doma nepomôže mi že by ho zobral niekde alebo tak. Upratujem a on ho vezme vždy Zamnou. Áno pracuje a dosť a inak máme dobrý vzťah. Ale toto Jakeby nevidí? Alebo ráno keď je malý hore nás doslova pekne vyhadzuje nech s ním idem do izby . Jakeby som s ním nebola celú noc hore ja ? Ja to chápem že pracuje ale prečo berie to že som doma s dieťaťom ako nič? Máte to tak alebo vo mám robiť
Aky bordel ? Z coho? Mas jedno dieta , nie 5 v roznom veku.
Nemas mat z coho bordel .
Uc uz teraz dieta sa hrat len v izbe ,a ked da dohra upracte .
Je to super aj do buducna .
Nie som na strane muza , to nie ,ale on vas zivi,ty si doma.
Navar na 2 dni.zas o problem menej .
Ked ides sprcha dieta chlapovi a hotovo.
Nechapem toto nariekanie .
Máme malý byt, takže je tu všetko na kope. Aj keď je neprikladajú prádlo poskladané zo sušiaka, stále to tu pôsobí ako totálny bordel. Niekedy ani nemám čas ho dať do skrine, tak tu leží aj dva-tri dni.
Potrebovala by som aspoň jeden deň, aby som to tu celé dala dokopy. Lebo takto sa to nedá , ty niečo robíš a otec s dieťaťom sú ti stále za chrbtom alebo priamo na tebe.
Alebo má voľno a ide si na kávičku . Koľkokrát ani nemôžem ísť do obchodu, lebo malý spí a on si odíde na kávu 😃
Ale ani mi nešlo v tejto téme o ten poriadok, ale ten pocit, že muž nevidí to, že aj ja som unavená alebo že aj ja mám právo byt unavená a odpočinúť si. Štve ma to vyhadzovanie z izby keď on spí. Ja som úplne rozbitá a on mi toto zatrepe. Ja chápem že je unavený a stará sa o nás.
Ale napríklad mala som sekciu a on namiesto toho aby mi pomáhal mi nepomahal po pôrode. Vkuse bol v prácu okej, ale tie ktoré mali sekciu pochopia, že to nie je nič Easy. Čo sa týka vstávania počas noci k bábätku? Iba ja samozrejme. Ale všetko som sa snažila vykomunikovat ale to musí mať muž v sebe. Keď vidím môjho otca, ako upratuje, tak pozerám ako puk :D no nič, treba ho namotivovať
Máme malý byt, takže je tu všetko na kope. Aj keď je neprikladajú prádlo poskladané zo sušiaka, stále to tu pôsobí ako totálny bordel. Niekedy ani nemám čas ho dať do skrine, tak tu leží aj dva-tri dni.
Potrebovala by som aspoň jeden deň, aby som to tu celé dala dokopy. Lebo takto sa to nedá , ty niečo robíš a otec s dieťaťom sú ti stále za chrbtom alebo priamo na tebe.
Alebo má voľno a ide si na kávičku . Koľkokrát ani nemôžem ísť do obchodu, lebo malý spí a on si odíde na kávu 😃
Ale ani mi nešlo v tejto téme o ten poriadok, ale ten pocit, že muž nevidí to, že aj ja som unavená alebo že aj ja mám právo byt unavená a odpočinúť si. Štve ma to vyhadzovanie z izby keď on spí. Ja som úplne rozbitá a on mi toto zatrepe. Ja chápem že je unavený a stará sa o nás.
Ale napríklad mala som sekciu a on namiesto toho aby mi pomáhal mi nepomahal po pôrode. Vkuse bol v prácu okej, ale tie ktoré mali sekciu pochopia, že to nie je nič Easy. Čo sa týka vstávania počas noci k bábätku? Iba ja samozrejme. Ale všetko som sa snažila vykomunikovat ale to musí mať muž v sebe. Keď vidím môjho otca, ako upratuje, tak pozerám ako puk :D no nič, treba ho namotivovať
@anonym_autor to je presne to nerovnomerne postavenie ženy. Tu nejde len o bordel, ktorý treba spratať. Tu ide o celkový postoj jeho, voči tebe. Tam, kde sa chlap správa tak, že neurobí doma , tam to môže fungovať v každej sfére, lebo on necíti a nevníma ťa ako rovnocenného partnera. Nemá voči tebe ten cit, empatiu. Ked budeš chorá, on ti nepomôže, lebo skrátka si pre neho pracovníčka, čo má plniť povinnosti. On má vo svojej hlave stanovené výhody pre seba, tak bol naučeny, tak vníma všetky ženy. Že majú makať, nevníma ich rovnocenné, že aj ja mám povinnosti. Tento postoj bude prenikať úplne každým aspektom vášho vzťahu, ale neviem či každá žena je schopná si to uvedomiť, alebo len znášať toto generačné rozdelenie v postavení muža a ženy. On bude mať právo spať, byť chorý, mať oddych, mať peniaze na seba, svoje hobby, a ty si tá čo všetko znáša. Toto sa len máličko opraví komunikaciou, ak vôbec.
@veselo_neveselo v 70-90 rokoch? To isto😂.
Keby mamicka este mala denne prat bez aut.pracky plienky uz by to vobec nedala.
Nevie popri dietati povysavat a umyt wc s kupelnu. Kde bude chyba?
To cely den nosi tak velke dieta na rukach?
@natalka13 ono je to aj tým,že moja generácia nebola prilepená na matkinom cecku 24/7.ďalšia vec,od malička sme pomáhali, keď som mala 3 roky a narodila sa sestra,odnášala som jej špinavé plienky do kúpeľne,to bola moja "práca",keď ju mama prebaľovala😀 Dnes má decko 15 a nevie si ani natrieť chleba maslom....
@anonym_autor maly ma 3r,vsetky auticka ma v taske,ked sa ide hrat rozlozi si ich vsade,ale ked sa dohra sam si ich ulozi spät do tasky.Aj tymto sposobom,zabavis dieta,ze ti pomaha upratovat hracky,a neskor to bude robit automaticky sam.
@anonym_autor poviem ti tak.. pradlo ak nezehlis, zo susiaka rovno skladaj do skrine.. ak zehlis.. na spodku skrine som mavala kos, kde som to ukladala kym bol cas to ozehlit :D Tiez sme mali len maly byt, zariadeny pre dvoch aj s kancelariou v obyvacke, da sa to vymysliet. Dieta sa ti prehra pri tebe a pradlo odlozis, veci tiez..
Ostatne.. mas usta... nie moj krasny, na kavu nejdes, maleho uspim a idem si nakupit... a odchazdas... uz ste rodina, nie je on muz bez zavazkov, aby si len tak odchadzal a prichadzal. Predpokladam, ze pred tehotenstvom sa tiez nesiel pretrhnut s pomocou a pracou doma a starostlivostou o teba... pre mna naozaj je nemyslitelne, aby sedel, nic nerobil a len tak si odisiel na kavu, ked treba nieco urobit.. tak mal ist na kavu a zaroven nakup urobit vsetkeho
ale stale je tu otazka, normalne poziadavky smerujes na neho? toto spravit, hento spravit atd?
@anonym_autor poviem ti tak.. pradlo ak nezehlis, zo susiaka rovno skladaj do skrine.. ak zehlis.. na spodku skrine som mavala kos, kde som to ukladala kym bol cas to ozehlit :D Tiez sme mali len maly byt, zariadeny pre dvoch aj s kancelariou v obyvacke, da sa to vymysliet. Dieta sa ti prehra pri tebe a pradlo odlozis, veci tiez..
Ostatne.. mas usta... nie moj krasny, na kavu nejdes, maleho uspim a idem si nakupit... a odchazdas... uz ste rodina, nie je on muz bez zavazkov, aby si len tak odchadzal a prichadzal. Predpokladam, ze pred tehotenstvom sa tiez nesiel pretrhnut s pomocou a pracou doma a starostlivostou o teba... pre mna naozaj je nemyslitelne, aby sedel, nic nerobil a len tak si odisiel na kavu, ked treba nieco urobit.. tak mal ist na kavu a zaroven nakup urobit vsetkeho
ale stale je tu otazka, normalne poziadavky smerujes na neho? toto spravit, hento spravit atd?
@simca06022011 Tu je podla mna poriadok a upratovanie ten najmensi problem.
@luccys prečo by ????
@anonym_autor môj muž tiež pracoval a zarábal naozaj nadštandardne, a takto sa nikdy nesprával... Dorazil o 19:00 domov, navečerali sme sa a automaticky šiel so mnou kúpať mimino a potom uspávať prostredného. Niekde v medzičase ešte zvládol aj pokec s najstaršou.
@anonym_autor môj muž tiež pracoval a zarábal naozaj nadštandardne, a takto sa nikdy nesprával... Dorazil o 19:00 domov, navečerali sme sa a automaticky šiel so mnou kúpať mimino a potom uspávať prostredného. Niekde v medzičase ešte zvládol aj pokec s najstaršou.
@tiezjedna kúpeme malinkeho výsadne len spolu. Akože nehovorím že mi nepomaha vôbec. Keď chcem nákupy mi hocičo aj viackrat za deň. Skusim si s ním sadnúť a vysvetliť mu to normálne, bez negativity. Neviem kvôli čomu vyššie si myslíš, že toto je najmenší problém nášho vzťahu. Pritom mame skvelý vzťah, jedine toto. Inak je dobrý muž . Len asi sa rovine okolo toho istého kruhu a ja to mám pred očami. Alebo som to už mala ale až teraz to vnímam . Ale predtým fakt aj porobil si po sebe robil toho omnoho viac keď sme pracovali obaja. Už viac sa asi vyjadrovať m tomu nechcem a nebudem. Ďakujem za názory 🙂
@anonym_autor Ak pije kávu, čakaj ho s kávou doma, nemusí ísť kvôli káve preč. Po káve by mohol byť už prebratý a začať robiť niečo užitočné. Celkovo sa kvôli tomu netráp. Deti sú vždy nalepené na matkách a chlapi sa na 90% správajú podobne. Nikto z nás netuší, či máš doma neporiadok, tak to nevešaj iným na nos. Nikoho to netrápi, ako to doma máte. Daj si magnézium, vylož si nohy a usmievaj sa. Všetko je v poriadku.
@tiezjedna kúpeme malinkeho výsadne len spolu. Akože nehovorím že mi nepomaha vôbec. Keď chcem nákupy mi hocičo aj viackrat za deň. Skusim si s ním sadnúť a vysvetliť mu to normálne, bez negativity. Neviem kvôli čomu vyššie si myslíš, že toto je najmenší problém nášho vzťahu. Pritom mame skvelý vzťah, jedine toto. Inak je dobrý muž . Len asi sa rovine okolo toho istého kruhu a ja to mám pred očami. Alebo som to už mala ale až teraz to vnímam . Ale predtým fakt aj porobil si po sebe robil toho omnoho viac keď sme pracovali obaja. Už viac sa asi vyjadrovať m tomu nechcem a nebudem. Ďakujem za názory 🙂
@anonym_autor ale ja si nemyslím, že máte problém aj inde, to som nepísala ja... 😉 Určite si s ním pohovor, držím palce😉
@anonym_autor Ak pije kávu, čakaj ho s kávou doma, nemusí ísť kvôli káve preč. Po káve by mohol byť už prebratý a začať robiť niečo užitočné. Celkovo sa kvôli tomu netráp. Deti sú vždy nalepené na matkách a chlapi sa na 90% správajú podobne. Nikto z nás netuší, či máš doma neporiadok, tak to nevešaj iným na nos. Nikoho to netrápi, ako to doma máte. Daj si magnézium, vylož si nohy a usmievaj sa. Všetko je v poriadku.
@loliki podla mna kava je zamienka aby mohol ist prec z domu
Máme to presne tak, ibaže naopak...
@thirstymonk 😳 akože žena toto robí tebe?
Skus si s ním sadnúť a povedať ze potrebujete iný plán spoločného fungovania.. Bez nejakej negativity
@anonym_autor Mala by si ho aspon na jeden den nechat doma sameho s dietatom. Potom by zbadal, co je to byt unaveny
@anonym_autor Ano
@thirstymonk to snad nemozes myslieť vážne 🤔 ja ako žena by som sa zbláznila keby nič neurobím doma .
@luccys suhlasim. Autorka je poriadne slepá. Pánko si odchádza z domu kedy sa mu zachce a jej vadí neporiadok. Chúďatko.
áš partner si podvedome nastavil vzorec, v ktorom jeho pracovné vyťaženie funguje ako univerzálna priepustka z domácej reality. Vy ste na druhej strane prijali rolu niekoho, kto sice vnútorne vrie, navonok však udržiava systém v chode, čím ho utvrdzujete v tom, že sa nič vážne nedeje. Ak doma všetko funguje (je upratané a dieťa je ticho v druhej izbe) jeho mozog nemá dôvod vyhodnotiť situáciu ako krízovú. Pre neho je váš komfort druhoradý, pretože prioritou je jeho regenerácia na ďalší pracovný deň. Vy čakáte na empatiu, on čaká na pokoj. Toto sa nezmení tým, že budete viac vládať alebo viac dúfať, že si „všimne“. Nevšimne. Nie preto, že by bol zlý, ale preto, že systém, ktorý doma funguje, mu vyhovuje. Prestaňte prosiť o „pomoc“. Slovo pomoc implikuje, že starostlivosť o dieťa a domácnosť je vašou výhradnou povinnosťou, z ktorej mu láskavo niečo odoberiete. Nie je to tak. Je to spoločná zodpovednosť. Ak budete upratovať borbel, zatiaľ čo on leží, učíte ho, že neporiadok nie je jeho problém. Ak sa necháte ráno vyhnať z izby, učíte ho, že váš spánok má nižšiu hodnotu než jeho. Skúste namiesto výčitiek zaviesť tvrdú faktografiu a jasné kompetencie. Napr: „od 17:00 do 19:00 máš na starosti syna ty, ja potrebujem hodinu ticha alebo spánku, je mi jedno, či budeš s ním v obývačke alebo vonku, ale nie ste pri mne“. Prestaňte byť manažérkou jeho voľného času a začnite byť partnerkou, ktorá jasne definuje svoje kapacity. Čo presne učíte svojho muža o hodnote svojho času a svojich hraniciach zakaždým, keď poslušne opustíte izbu, aby mal on ráno pokoj na úkor vášho vyčerpania?
@thirstymonk to snad nemozes myslieť vážne 🤔 ja ako žena by som sa zbláznila keby nič neurobím doma .
@anonym_autor Nevravím, že nerobí nič... robí veľa. Ale očividne je vždy všetko prioritnejšie než to, čo treba.
Ja som si našla zle. Keď mu niečo nakážem spraviť tak mám odpoveď, že mu nemám hľadať robotu. Občas len povysáva a uvarí. Len mobil a hlavne pol dna na záchode z mobilom. Nezabudnem mu jednu vec, keď som bola tehotná z veľkým bruchom prosila som ho aby umyl dlážku, že nie je špinavá. No musela som ju po kolenačky umyť ja. Čo mám to mám. 😢
na jednej strane chápem, že si unavená ...na druhej strane premýšľam, ako to zvládli naše mamy, v práci, doma na záhrade, väčšina ešte gazdovala, nemali myčky, sušičky, autá ,obchody otvorené nonstop a povedzme si úprime, pomáhali chlapi doma ? vieš koľko žien to má 1000 násobne ťažšie?
@anonym_d475bb naše mamy alebo boli zdravé ako kôň. Ak sa ti to tak páči nikto ti nebráni tak zit. Myslela som,že sme sa ako spoločnosť niekam pohli a ľudia pochopili že dieťa je oboch a aj domácnosť je oboch. A že muž nepomáha ale podieľa sa na výchove a aj chode domácnosti.
@anonym_d475bb Jaj tak vlastne som neschopná ja ?
Syn ma doslova od malička problémy silne koliky mal potom ako mu skončili hneď na to zuby a to trvá doteraz. K tomu kojím je doslova závislý . Ale vlastne som ja neschopná maš pravdu 🙂
@anonym_autor nerieš ju. Naše staré matere boli zdobené ako kôň a túto herečka nepochopila,že svet sa pohol ďalej a že na domácnosti a výchove sa majú podieľať obaja. Nie len jeden.

U nas nesmierne pomahal fakt, ze som ochotna sa kedykolvek vratit do prace a na rodicak moze nastupit on. Pomohlo mi to vytvorit doma harmonicke prostredie, kde sme boli zapojeni obaja.