Keď sa ti zrúti sen
Ahojte.
V prvom rade prepáčte, že takto píšem do viac menej ženského fóra, ale snažím sa nájsť cestu a keďže sa snažím pochopiť pohľad zo ženskej stránky tak mi nič lepšie nenapadlo....
Som s manželkou 13 rokov.
Mame krásnu a sikovnu 7 ročnú dcéru.
Obaja mame dobrú prácu a nemáme sa zle.
Avšak problémov je viac ako dosť.
Odkedy sme postavili rodinný dom, odvtedy sa všetko akosi pokaslalo. Všetok ten zhon, všetok ten tlak, stavanie popri práci, venovanie sa len dcére, všetko to zanechalo stopu.
Začali sme sa s manželkou odsudzovať.
Prestali sme sa baviť o príjemných veciach, dotýkať sa jeden druhého, prišla nervozita hádky, moje problémy v spálni, a všetko sa začalo kopit. Obaja sme vedeli ze to nie je dobre ale nevedeli sme s toho kruhu vyjsť vonku.
Práca, dieta, dom a dookola.
Úplne obmedzené na základné veci.
Obaja sme dúfali ze to nejako prejde a tak plynul čas a ubehol rok dva... skoro 3.
Posledný rok bol však najhorsi.
Začal som badať na manželke ze je stále bejaka zvlastnejsia. Nervoznejsia, depresivnejsia, začala skrývať mobil, zhadzovat aplikácie. Z prace začala chodiť na školenia aby dostala vyššiu pozíciu.
Keď som začal mať prvé podozrenia tak som si to nechcel pripustiť a vôbec som sa bal začať do toho rýpať. Žiaľ začiatkom roka mi nedalo a zistil som to vo som nechcel....
Manželka má podvádzala takmer rok.
Po odhalení sa zrútila. Plakala, chcela si vziať život, nespala celé noci, vravela ze to nevydrží ze proste musí odísť zo sveta ze to proste nedá...
A viac menej je to lepšie ale je to tak dodnes.
Vravi ze je to aj pre ňu ťažké, to všetko.
Ale za tie 4 mesiace za mnou nikdy neprišla a nepovedala prepáč, je mi to strašné ľúto, ale bolo to ako bolo a ja som zlyhala....
Povedala mi ze sa namotala, že jej písal dlho, že nešlo o sexe, ze ho nemiluje, že je to človek ktorý by nikdy nebol s jednou ženou, že ma prístelku, a je cudzinec...
Place ze nevládze, že druhý krát by radšej skočila pod vlak, či má od nás odísť, že to nezvládne.
Ja však začínam mať pocit ze je to všetko nejaké sebecké alebo ja neviem...
A mne sa zrútil svet. Nechcem vedieť všetko a viem ze toho je okolo toho viac.
Viem ze aj ja mam chyby, mal som bojovať ako chlap keď mala zlu náladu z práce. Nemal som sa jej otočiť chrbtom keď bola náladová. Ale bolo toho veľa a ja som rezignoval.
Toto všetko jej nedalo právo urobiť vo urobila....
Dnes sú 4 mesiace co s tým bojujeme.
Všetky tie klamstvá keď som ja ostal s malou celý týždeň a ona bola....
Stále sa v tom vraciam spätne, porovnávam sa, rozmýšľam co, kde, ako, skym.... nevládzem.
Chodíme k psychologické ale všetko je také, také umelé... priateľom to vešať na hlavu nemôžem.....
Pýta sa ma co bude, ako to zvládneme....
Ako mi mohla písať ze ma ľúbi, že ma ľúbi aj dcéru a pritom bola s ním....
Vraj ho nemiluje, vraj to nie je o sexe, vraj jej chýbala pozornosť. Písala si s Jim už dávno na instagrame.. a tak sa nakoniec zlomila...
Ale zlomila aj mňa...
Mam ešte nejakú sebauctu?
Ľúbim ju ale neklamem si?
Chcem aby všetko bolo ako predtým aj keď ani vtedy to nebolo neskutočne perfektne ale bolo to dobre...
Boli sme veľmi tvrdohlavý a nik nechcel ustúpiť.
Ona je trpsku viac náladová a je problém s nou hovoriť o dôležitých témach a tak sme len prežívali....
Môže vôbec niekto ľúbiť a zároveň byť s iným.
Dokonca x krát žiarlila aby som esiel do jednej práce lebo tam mala známu a ze tam chodíš PP večierkoch a trdkaju tam jeden s druhým (je to pravda) ale tak mne išlo i pravdu a peniaze a nie o...
Ako môže mne vyčítať veci a pritom....
Teraz žiarli aj na posunutu sedačku v aute...
Boji sa ze o mňa príde?
Alebo je to len jej svedomie?
Neviem...
Všetko je také ťažké. Ľúbim ju aj nenávidím.
Prepáčte že veľa píšem a ze s tým otravujem....
Ak sa nájde niekto kto toto prežil ci už od manžela alebo sám bol v takej pozícii ako moja žena budem vďačný ak mi napíše.
Snažím sa pochopiť pre mňa nepochopiteľné...
Je to pre mňa veľká rana.
Som chlap ako hora ale plačem každý tretí deň Keď som doma sam...
Ďakujem a prepáčte... :(
@elizabetka_23 Jozefovi je tazko pomoct, lebo on sa este nerozhodol, ktorou cestou pôjde. Toto rozhodnutie musi spravit ON SAM.
@jozeffezoj A ty si este tu? 🙂 Hybaj si uzivat leto, potrebujes sa odreagovat.
@jozeffezoj Zabolí ta to, ale ona ťa nemiluje. Aké ustátie vzťahu. Nevera nie jednorázová, ale možno stonásobná, celoročná. Dopraj si šťastie. Neverníci si nezaslúžia lásku. Neľutuj také ženy ani takých mužov. Lebo sú to iba sebci. Odísť, a tieto moderné rady môžu ísť len buď od podobných " moderných" žien či "moderných" psychológov, ale to nie je pravé šťastie a ver Jozef, viem, o čom hovorím. Ale prídeš na to, keď stretneš pravú lásku. Neodpúšťaj jej.
@elizabetka_23
Ešte nejaké jedno-dvoj rázové pošmyknutie sa MOŽNO dá ustáť, ale mať vyše roka sex s iným, plánovať si s ním hotely, dovolenky, cestovať za ním a 3 roky si vypisovať… no neviem, autorovi chyba sebaláska, keby ju mal, vedel by akou cestou ísť, podľa niektorých diskusií tu, to ženy vedia riešiť razantnejšie a v horších životných podmienkach ako muži.
@katkami123 Povaha človeka sa nedá liečiť. Ale je možné zmeniť svoju osobnosť, ak je človek motivovaný a má vôľu prejsť celým procesom.
Elizabeth ma pravdu, boli ste spolu 13 ci koľko rokov , komu venuješ ďalších 20-30 rokov. Koľko žien si praje ku sebe chlapa ktorému môže dôverovať...
@katkami123 zas sa jej nezastavam ale tým ze nie je odtiaľ bola na tej "sluzobke" raz štvrťročne. Ako nič to na veci nemení, len taka poznámka.
V podstate je to jedno.
Dnes som.jej písal o tie tabletky aby nemala pocit ze chodím inde.. tak mi odpísala ze :
,,Nemôžem, prepáč, už som ti to vysvetľovala, jednoduché to nebude pre mňa, ani skoro, neviem vôbec''...
Jedno viem určite ze ďalší rok bez sexu a za takych ololnosti vzťahu žiť určite nebudem...
Aj keď som čítal veľa článkov od psychológov kde písali ze aj nevernik ma problém sám so sebou ak to myslí úprimne a nevie sa stým vysporiadať... kto vie
@sickynickyobsadene ale vieš čoho sa bojím toho conkazdy. Od delenia majetku, cez malú atď.
Tieto vzťah ste označili ako toxický, mŕtvy a co bude ďalej? Ďalší vzťah? A ďalej? Viete koľko rozvedených poznám a ťahajú to 2,3 roky a koniec a zade niekto a zase niekto a majú deti a vsetko to vnímajú...
Viem ze píšem čierne ale... Nemám žiadne kamarátky, kolegyne, kamošky, známe a nikoho aby som mal.na vyber ako zvyknú ženy mat pol FB kamarátov ktorý len čakajú na príležitosti, stačí hodiť kosť...
Musím.ist niekde ku psychologické lebo mňa fakt klepne a bude vybavene
@jozeffezoj Aj si jej to tak povedal? Ze s nou nemienis zit ako brat a sestra? A ze za danych okolnosti s nou neplanujes ziadne dovolenky, ani buducnost? Obaja musite byt k sebe uprimni a vylozit karty na stol. Inak len zotrvate v agonii.
@kp7333 nepovedal ešte predtým ako som na to prišiel tak son jej hovoril ze tak žiť nebudem.
Vtedy mi povedľa ze nech sa jej nevyhrazam, nič viac.
Teraz som bol neutrálny a ja neviem kedy začnem.byt asertivitny a naučím sa dupnut... Je to jedna z veci ktorá u mňa bude musieť prejsť premenou lebo ja sa len prispôsobujem a to dobre nie je... Potom nemám slovo a i váhu nič...
Lenže ona je tiež tvrdohlavá a ta asertivita sa nemôže týkať všetkého napríklad ze si buchne ze utierka bude na sporáku a nie na mycke... A nájsť ten správny priestor na nu
Ja ta chápem tvoje obavy sú na mieste...ale stále koľko žien, mužov bolo v horšej situácii a dali to.
Zober si ženu na rodičovskej ako príde mužovi na neveru.Nemyslis že to má horšie? Ísť niekam k rodičom a dúfať ze aspoň alimenty bude platiť?
Možno, možno časom ako bude mala stále viac samostatnejsia, dom uz porobeni...sa vrátite na tu vlnu kde bude vášeň, spontánnosť atď.
Ja vždy hovorím človeka spoznas až vtedy keď s ním prejdeš všelijakými situáciami ako sa ku čomu postaví...ty si ju snáď spoznal pri tomto náročnejšom období (dom,dieta). Je už len na tebe ci to spracujes.
Ja opakujem, že by som to nedala a sex s ňou by sa mi hnusil. Ako všetko iné.
@kp7333 ja sa stále bojím ze ak záujem taky postoj tak začne strácať nejakú svoju nádej a istotu co ma v sebe a bude neistá a bude mať pocit ze všetko konci... neviem
@jozeffezoj
Kľudne mozes navštevovať psychologičku/psychológa ty sám… získaš nový pohľad, budeš sa mat kde vyrozprávať. Je toho na teba veľa. Tá zmena aj tak hneď nepríde.
@sickynickyobsadene ved aj sa mi to hnusi.
Ja niekedy pozerám na ňu a vidím ju ako je tam s nim a snažím sa myslieť na niečo iné a snažím sa veriť že raz to vymažem. Čítam veľa a viem ze ľudia čo to nejakonustali tak nikdy nezabudli. Niekto aj po rokoch sa zložil z toho a niekto to prežil ale pamätá si všetko a bojuje a niekto spravil čiaru a žije ďalej. A niekto samozrejme to zložil na začiatku a vybavene
@jozeffezoj citujem: Dnes som.jej písal o tie tabletky aby nemala pocit ze chodím inde... prečo jej ešte aj toto vysvetluješ ako keby si bol ty ten neverník?! Prepáč, ale už to preháňaš s tou dobrotou... ona mala myslieť na tvoje pocity a nie naopak.
@jozeffezoj Ale prave to, ze zacne stracat istotu a podu pod nohami, ju nakopne premyslat a inak sa spravat. Bud sa spamata alebo odide. Mozno si ta konecne zacne vazit. Takto ta ma stale v hrsti, lebo vie, ze ju lubis napriek vsetkemu. Najvyssi cas, aby o tom zacala pochybovat.
@jozeffezoj
Toto čo tu opisuješ mi presne hovoril môj najlepsi kamarát, jeho pristelka podviedla, keď mal 26 rokov. Tiež mal už iba toto cely čas v hlave, nedokázal sa jej dotknúť, lebo si hneď predstavoval ako spala s iným. U nich to bola jednorazová nevera z jej strany.
@kp7333 bojím sa toho zlomu nebudeme klamať ze nie.
@katkami123 aj som to tak schválne nechal od včera a nejak to nevysvetloval ale aj tak som podľahol a...
@jozeffezoj teba tipujem na toho ktorý to nedá a budeš casom len potichu trpieť . A prečo ta vôbec trápi aby ona nestratila nádej, hmm, teba nemá čo trápiť ohľadom nej,len teba že si takto dopadol.
@katkami123 a do toho to prádlo co si k nemu nosila a všetko... ja to asi nedám fakt.. asi sa musím utratiť do bodu kedy sa zlomim q bude koniec. Mam strašne stavy ved to tu citate ako na hojdačke.
@jozeffezoj daj si magnézium aspoň.
@sickynickyobsadene lebo viem ze ajnja mam na to podiel viny do istej miery. Nebojoval som, neliecil som sa, prijal som jej nálady a namiesto toho aby som bojoval o vzťah a zenu tak som podľahol....
@sickynickyobsadene musím, začali mi trpnut nohy, teda krce mam do stehien a lýtok, asi pôjdem dnes do lekarne
@jozeffezoj
Ty myslíš viac na ňu ako na seba. Čo ona… pritom ona ublížila tebe. Pokým ti nedôjde, že ona ma získať dôveru, snažiť sa, tak ťa to celé psychicky položí a ešte mozes skončiť na liekoch. Všetko sa dá ustáť do času. Keď ťa podozrieva z nevery, prečo jej napríklad nešplechneš pravdu do tvare - “Ten ženský hlas bola kolegyna, nie všetci riešime problémy vo vztahu ako ty, mozes ostať pokojná.” Alebo “Podľa seba súdiš mňa?”
@katkami123 ona keby videla koľko mladých 25 ročných kolegyň mame vo firme tak by asi kľudne nespala za tohto stavu. A to nevravím ot ych všetkých čo som neprijal na FB priateľstvo
@jozeffezoj lenže ona si je tebou ISTA... a to vo všetkom.
@jozeffezoj no len si nehľadaj 25 ročnú keď chceš trvali vzťah a ty už máš po 40.

@kp7333 Pane na nebi. Ona ho nemiluje. Aké ustátie vzťahu. Nevera nie jednorázová, ale stonádobná, celoročná. Doprajte tomu mužovi šťastie. A je jedno aký je, neverníci si nezaslúžia lásku. Neľutujte také ženy ani takých mužov. Lebo sú to iba sebci. Veď si uvedomte, že tá žena, ak to treba už tak narovinu povedať, možno aj stokrát DOBROVOĽNE roztiahla druhému mužovi nohy. Čo sa dialo v tom momente v jej hlave? Myslela na toho druhého. A doma muž a dieťa. Odísť, a tieto moderné rady môžu ísť len buď od podobných " moderných" žien či "moderných" psychológov, ale to nie je pravé šťastie a ver Jozef, viem, o čom hovorím. Ale prídeš na to, keď stretneš pravú lásku. Neodpúšťaj jej.