Keď sa ti zrúti sen
Ahojte.
V prvom rade prepáčte, že takto píšem do viac menej ženského fóra, ale snažím sa nájsť cestu a keďže sa snažím pochopiť pohľad zo ženskej stránky tak mi nič lepšie nenapadlo....
Som s manželkou 13 rokov.
Mame krásnu a sikovnu 7 ročnú dcéru.
Obaja mame dobrú prácu a nemáme sa zle.
Avšak problémov je viac ako dosť.
Odkedy sme postavili rodinný dom, odvtedy sa všetko akosi pokaslalo. Všetok ten zhon, všetok ten tlak, stavanie popri práci, venovanie sa len dcére, všetko to zanechalo stopu.
Začali sme sa s manželkou odsudzovať.
Prestali sme sa baviť o príjemných veciach, dotýkať sa jeden druhého, prišla nervozita hádky, moje problémy v spálni, a všetko sa začalo kopit. Obaja sme vedeli ze to nie je dobre ale nevedeli sme s toho kruhu vyjsť vonku.
Práca, dieta, dom a dookola.
Úplne obmedzené na základné veci.
Obaja sme dúfali ze to nejako prejde a tak plynul čas a ubehol rok dva... skoro 3.
Posledný rok bol však najhorsi.
Začal som badať na manželke ze je stále bejaka zvlastnejsia. Nervoznejsia, depresivnejsia, začala skrývať mobil, zhadzovat aplikácie. Z prace začala chodiť na školenia aby dostala vyššiu pozíciu.
Keď som začal mať prvé podozrenia tak som si to nechcel pripustiť a vôbec som sa bal začať do toho rýpať. Žiaľ začiatkom roka mi nedalo a zistil som to vo som nechcel....
Manželka má podvádzala takmer rok.
Po odhalení sa zrútila. Plakala, chcela si vziať život, nespala celé noci, vravela ze to nevydrží ze proste musí odísť zo sveta ze to proste nedá...
A viac menej je to lepšie ale je to tak dodnes.
Vravi ze je to aj pre ňu ťažké, to všetko.
Ale za tie 4 mesiace za mnou nikdy neprišla a nepovedala prepáč, je mi to strašné ľúto, ale bolo to ako bolo a ja som zlyhala....
Povedala mi ze sa namotala, že jej písal dlho, že nešlo o sexe, ze ho nemiluje, že je to človek ktorý by nikdy nebol s jednou ženou, že ma prístelku, a je cudzinec...
Place ze nevládze, že druhý krát by radšej skočila pod vlak, či má od nás odísť, že to nezvládne.
Ja však začínam mať pocit ze je to všetko nejaké sebecké alebo ja neviem...
A mne sa zrútil svet. Nechcem vedieť všetko a viem ze toho je okolo toho viac.
Viem ze aj ja mam chyby, mal som bojovať ako chlap keď mala zlu náladu z práce. Nemal som sa jej otočiť chrbtom keď bola náladová. Ale bolo toho veľa a ja som rezignoval.
Toto všetko jej nedalo právo urobiť vo urobila....
Dnes sú 4 mesiace co s tým bojujeme.
Všetky tie klamstvá keď som ja ostal s malou celý týždeň a ona bola....
Stále sa v tom vraciam spätne, porovnávam sa, rozmýšľam co, kde, ako, skym.... nevládzem.
Chodíme k psychologické ale všetko je také, také umelé... priateľom to vešať na hlavu nemôžem.....
Pýta sa ma co bude, ako to zvládneme....
Ako mi mohla písať ze ma ľúbi, že ma ľúbi aj dcéru a pritom bola s ním....
Vraj ho nemiluje, vraj to nie je o sexe, vraj jej chýbala pozornosť. Písala si s Jim už dávno na instagrame.. a tak sa nakoniec zlomila...
Ale zlomila aj mňa...
Mam ešte nejakú sebauctu?
Ľúbim ju ale neklamem si?
Chcem aby všetko bolo ako predtým aj keď ani vtedy to nebolo neskutočne perfektne ale bolo to dobre...
Boli sme veľmi tvrdohlavý a nik nechcel ustúpiť.
Ona je trpsku viac náladová a je problém s nou hovoriť o dôležitých témach a tak sme len prežívali....
Môže vôbec niekto ľúbiť a zároveň byť s iným.
Dokonca x krát žiarlila aby som esiel do jednej práce lebo tam mala známu a ze tam chodíš PP večierkoch a trdkaju tam jeden s druhým (je to pravda) ale tak mne išlo i pravdu a peniaze a nie o...
Ako môže mne vyčítať veci a pritom....
Teraz žiarli aj na posunutu sedačku v aute...
Boji sa ze o mňa príde?
Alebo je to len jej svedomie?
Neviem...
Všetko je také ťažké. Ľúbim ju aj nenávidím.
Prepáčte že veľa píšem a ze s tým otravujem....
Ak sa nájde niekto kto toto prežil ci už od manžela alebo sám bol v takej pozícii ako moja žena budem vďačný ak mi napíše.
Snažím sa pochopiť pre mňa nepochopiteľné...
Je to pre mňa veľká rana.
Som chlap ako hora ale plačem každý tretí deň Keď som doma sam...
Ďakujem a prepáčte... :(
Toto máte obaja spoločne, nikomu z vás sa nechce začať od nuly, chcete udržať to, čo ste si vybudovali aj za cenu toho, že zostanete v zhnitom vzťahu. Materialisti ako vyšití, obaja. Nechápem, ako sa dá v takejto situácii chovat stále neutrálne, ignorovať svoje pocity, potreby. Ach jaj...
Máte pravdu ženy ale dajte mu priestor,on to spracuje .Niekto vzťah vypne v momente ,niekto to potrebuje dlhšie spracovať, niekto bude trpieť a tolerovať lebo preto,pre tamto,kvôli tomu...aspoň tu sa vyventiluje keď už nemá kde. Tiež by som to nechcela rozoberať s okolím. Môžme tu popísať ďalších 20 strán,len nech nabere odvahu sa pobrať správnym smerom.
@jozeffezoj kúp si aj kotvičnik čaj, ja som mala po ňom bárs veselé stavy.
@jozeffezoj ty sa vyznáš v psychológii ak sudis prácu psychológa? Nie všetko zo 70tych je predsa zlé 🤷♀️
@jozeffezoj myslim, ze ty sa nemas coho bat. ona nechce odist, lebo nema kam. Srb nema zaujem o trvaly vztah, sama sa vyjadrila, ze nie je jeho jedina. A ona nechce prist o svoje istoty. Takze najvyssi cas, aby si buchol po stole a nastolil pravidla. Bud ich prijme alebo nech ide. Nemas co stratit. Mozes len ziskat.
@toskanka prečo materiálisti? Lebo mam hlavu nad strechou kde som sa vytratil? Lebo mala tu zázemie? Svoj dvor, mačku, ihrisko a iné? Ze nechcem ísť do bloku Lebo som tam žil 25 rokov a nikdy sa rám vrátiť nechcem? Nemyslím
@sickynickyobsadene nie tie 25 ročne o nich nejde len ako príklad aj keď zopár kolegov podľahlo....
@aandrea9 komentoval som svoj prípad. Proste psychologicka pre staršie pary. Mne nesadla. A i elektrikár nie je každý dobrý. Ani maliar q ani smetiar a ani inžinier. Nebrať osobne.
@kp7333 ďakujem
Prišiel som domov, stretli sme sa na dvore.
Obišli sme sa lebo išla s malou z auta s vecami.
Potom za mnou prišla v dome ze prepáč som ti nedala pusu..
Tak ja už neviem teda.
@jozeffezoj Nevies, tak sa pytaj, ale nie tu na MK, ale priamo jej. Ona ti musi povedat, na com je, ci je ochotna si k tebe najst cestu ako k partnerovi, milencovi a nielen ako k otcovi vasej dcery a spolubyvajucemu. Jasne, potrebuje cas, aby sa odstrihla od Srba. Ale podnikla uz vsetky kroky? Rozisli sa, nepisu si? Urobila nieco pre to, aby obnovila doveru? Dala ti heslo k telefonu, alebo je ochotna ti ho kedykolvek ukazat?
@jozeffezoj
Tak vidí, že z nej nie si taký hotový, si zamyslený, trápiš sa, tak sa už snaží, to je to, čo ti tu píšeme všetky. Nechať ju, nech sa ona snaží teraz. Budeš jej skákať okolo zadku naďalej, tak si ťa zas len nebude vážiť. Ona si musí uvedomiť o čo všetko naozaj realne môže prísť. Ale tam treba úprimný rozhovor z jej strany, nech ti teda naozaj povie všetko, nech vieš v čom je problém, v čom nastal a na čom si. Lebo takto hrať divadielko, raz tak, potom tak, vás oboch bude viac deptať ako si vyjasniť všetko hneď.
@jozeffezoj Materialisti som napísala preto, lebo sa mi to vidí ako hlavný tmel vášho vzťahu z oboch strán. Nie úcta, vášeň ani priateľstvo, ktoré tvoria základné tri piliere vzťahu. Čo ste spolu nadobudli plus potomstvo sú veci z iného súdka.
@toskanka ok, už rozumiem. Je pravda ze spajat by nás málo niečo iné. To beriem
@jozeffezoj ako ste na tom?
@sickynickyobsadene Baby, ved nechajme Jozefa chvíľu na pokoji, nech si oddýchne a príde na mne myšlienky. Posledné diskusie boli riadne husté.
@jozeffezoj si dobry muz prajem vam zeby sa to medzi vami vyriešilo. Ak si veriaci skus sa modlit za manzelstvo alebo ešte lepšie môžte spolu
Tak ahojte všetci.
Ani sam neviem prečo sem zas píšem.
Poviem pravdu ze mi pred xy mesiacmi vsetko to čo ste písali dobre nepadlo a keďže sme vo svete v ktorom sme tak nie všetky komentáre boli vhodné aj keď moznonuprimne alebo priamočiare.
S odstupom času píšem zas.
Stále sme spolu.
Zmenilo sa veľa veci ale zároveň sa aj veľa nezmenilo.
Prešiel rok...
Správame sa k sebe lepšie, nehadame sa, urobili sme veľa kompromisov a dodnes o tom rodina nič nevie.
Veľa krát to za ru dobu oľutovala. Písala z orace, z domu keď ja som bol v práci ze to veľmi ľutuje, že nevie vrátiť čas a ze jej to je ľúto.
Pripomínajú joj to zle sny, seriály o podvadzani, kadečo v telke. No nikdy mi to nepovedala priamo do očí. Nikdy si nesadla vedľa m a a povedala mi to isté. Viem že nie každý je toho schopný...
A čo sa mňa týka?
Neviem. Bojujem. Veľa z vás písalo ze by sa s tým ne edelo vysporiadať a ja pomaly nadobúdam ten istý pocit. Niekedy neviem ci ľúbim alebo len chcem ľúbiť. Ci nežijem len z minulosti a z malej.
Co sa týka sexuálnej stránky je na mňa veľký tlak.
Tam sa nezmenilo nič. Proste spolu nepsime.
Asi 2,3 krát na to prišla téma a výsledok bol taky ze ona po tom co spravila to nedokáže q ze ani nevie kedy si tým prejde. Popravde mi sex chýba ale tiež by som mal nakoniec problém s tým a navyše ešte aj tie moje pretrvávajúce problémy...
Za pár mesiacov to bduu 2 roky co sme spolu nespali.
A vyše roka bez akejkoľvek ek intimnosti.
Bojím sa ze to na tom skončí. Obaja sme mladí ľudia a ja už som pod veľkým tlakom.
Bojím sa ze raz príde čo nechcem aby prišlo a ja zlyham a podľahnem. Podlahnem inej a sklamem sám seba a zničil všetko aj to conostalo.
Stále sa pozerám na malú a na to ze sme spolu.
Ona chúďatko by to nepochopila.
Neviem si ani predstaviť ako by to bolo ak by sme sa rozviedli a ona by bola zverená manželke. Asi by som skončil niekde na psychiatrii. A to malé citlivé chúďatko by za mnou veľmi plakalo keďže je na mňa veľmi naviazaná.
Čítal som veľa vefi od vás aj článkov a všetci v podstate riešili to isté že ak sa s tým aj niekto vysporiadal tak to trvalo mesiace a u niekoho aj roky... Dnes to už chápem. Je to fakt veľmi ťažké.
Chodím pravidelne k psychologičke. Ona však nie.
Viac krát som jej vravel aby niekam. Išla lebo ani ten sexuálny blok aj iné veci len tak neprekoname.
Začal som trochu na sebe pracovať. Dávam sa dokopy po vizuálnej aj duševnej stránke aj keď to ide pomaly.
Myslím niekedy aj na to ze ak sa dostanem opäť do nejakej fyzickej formy tak možno budem pre ňu opäť atraktívnejši a kto vie... Tak ako ženy po tehotenstve majú problém a podceňujú sa aj muži majú svoje nazvime to obdobia kedy schudnú, preberú ate...
Asi to tu už príliš motať, ale aspoň vidíte ze mam v sebe stále zmätok. Chyba mi aj blízky priateľ ktorý by si sadol so mnou na kávu a vypočul si ma.
Nemám nikoho blízkeho komu by som toto vsetko povedal bez predsudkov a odsúdenia.
A tak to ďalej dusíme v sebe medzi sedením so psychologickou.
Aspoň v práci sa mi lepší situácia a prichádza jar. Pre m a najlepšie obdobie.
Zabudol som dodať ze na tej dovolenke bolo dobre. Oddýchli sme si.
@jozeffezoj je to dlha doba ako vám už neklape... toto do kopy asi nedáte. Nemala by som na tvojom mieste výčitky keby som podľahla. Nie ako podvedena žena. Sam by si za to mohol,snaha bola...a dieťa vyrastie,to sme ti už písali, nedávaj ju na 1.miesto. Ty by si chcel aby tvoja dcéra žila takto nešťastne ako dospelá?
@sickynickyobsadene tak ja vidím aj na manželke ze sa bojí ze si nájdem druhu. Mala aj taky menší výstup pred mesiacom ze som často na mobile ze ci si s niekym píšem atď... Tak som.jej to vtedy slušne vysvetlil. Je to naozaj ťažké. Kebyže je priestor aspoň na nejaké intimnosti ale tak ani na to nie. A to ma ako muža ubíja. Aj sam na sebe vidím ze som niekedy zamysleny a pomaly sa ako keby odputavam od reality.
@jozeffezoj otázka znie prečo sa bojí...či o to ,že príde o teba,či...
@jozeffezoj zda sa, ze preslapujete na mieste. myslim, ze by ste mali navstivit paroveho terapeuta, aby vam pomohol si otvorene rozanalyzovat vas vztah-nevztah a pomohol najst odpoved na otazku co dalej.
@kp7333 ako píšem ja to riesim aj seba.
Ale ona snahu ísť tým smerom nemá.
Viem.ze nie je osoba na intímne rozhovory a taktiež to len v sebe dusi. Ja už som bol jeden čas tak nastavený ze jej to dám ako podmienku ďalšieho fungovania.
@jozeffezoj veru daj tu podmienku. Tam sa snáď rozkeca a uvidíte. No ja si myslím,že vám povie rozvod. Už Vám to trvá dlho, a ty si bol moc " zraneni" a ona hmm..
@sickynickyobsadene úprimne si myslím ze sa snaží. Aj keď to až tak nevyzerá. Aj keď sa pohadame tak si to uvedomí, keď jej nie je dobre, tak to ľutuje. Veľa vecí sa zlepšilo, aj keď u iných ludi je to normálna vec u nás to tak nebolo. Ako píšem dávam sa dokopy aj ponfyzickej stránke. Mam v plane ísť ešte na w operácie aby sa zlepšila aj intímna stránka, tak hádam to pomôže dlhšiemu efektu. Ak to aj napriek tomu potom bude o nejakej výhovorke tak..
Stále mam sak pocit ze vlastne by som vymenil sex za rodinu.. Vlastne to čo aj ona spravila..
@jozeffezoj na zachranu vztahu musia byt dvaja. ak ona nechce, tak ju nedonutis, ale tym padom je koniec. to si treba uvedomit.
@kp7333 tak podľa toho čo si vysvetľujete pot tou záchranou. Možno ma pocit ze to pravé robí. Neviem ci si s kou mam sadnúť q vysvetliť jej ze proste ak na tejto stránke pracovať nebudeme tak to potom bude koniec. Jedna vec je nejaké prechodné obdobie ale ak si mam pomyslieť na to ze ja od 37 rokov nebudem mat sex tak ako... To ze mam problémy neznamená ze nienje priestor na intímnost. Ako som uzbpisal v uvode
@jozeffezoj ale netaraj!!! Ved kto podvádzal? Chápem,že nemala sex ale tak mas/mal si zdravotný problém. A dom,dieťa ako si písal ,si sa o malú dosť staral...ja neveru veľmi odsudzujem, ale tu by som to ako neveru z tvojej strany nebrala. Nedal si/ste to , skúsil si/ste to... zmeň trosku svoje zmýšľanie.
@sickynickyobsadene ok, čiže v "dobrom" tvoj pohľad na vec je ze by som mal ísť "inam" .
A ďalej? Tvaril by som sa ze akože nič, či by som jen to ako povedal, ci ako?
@jozeffezoj nie...myslím tým, že keď ti niekto príde do života,nenechaj ju odísť.
@sickynickyobsadene lenže ja som stále nastavený v móde ženatý a stranim sa všetkého. Proste mam taky morálny blok a akonáhle sa dostávam do nejakej situácie tak z nej cuvnem. S nikým si nepíšem, nikam nechodím, ani na firemné akcie, ani s kamošmi kde sú single dievčatá,
@jozeffezoj chápem,chápem, ozaj chápem.
Toto bude u vas ešte roky trvať.
Počkaj kým to manželka ukončí.
Len potom budeš ľutovať,že s tými rokmi si mohol lepšie naložiť.

@jozeffezoj
Aha čiže ona môže mat milenca, ty nemôžeš mať ani kolegyňu na FB, lebo jej city…. Čo tam už po tvojích, to môže byt aj instagram. Ja neviem čo ti k tomu povedať. Len sa obávam, aby z teba neurobila psychickú trosku.
Pozbieraj ty posledné zvyšky sebaúcty.