Keď sa ti zrúti sen
Ahojte.
V prvom rade prepáčte, že takto píšem do viac menej ženského fóra, ale snažím sa nájsť cestu a keďže sa snažím pochopiť pohľad zo ženskej stránky tak mi nič lepšie nenapadlo....
Som s manželkou 13 rokov.
Mame krásnu a sikovnu 7 ročnú dcéru.
Obaja mame dobrú prácu a nemáme sa zle.
Avšak problémov je viac ako dosť.
Odkedy sme postavili rodinný dom, odvtedy sa všetko akosi pokaslalo. Všetok ten zhon, všetok ten tlak, stavanie popri práci, venovanie sa len dcére, všetko to zanechalo stopu.
Začali sme sa s manželkou odsudzovať.
Prestali sme sa baviť o príjemných veciach, dotýkať sa jeden druhého, prišla nervozita hádky, moje problémy v spálni, a všetko sa začalo kopit. Obaja sme vedeli ze to nie je dobre ale nevedeli sme s toho kruhu vyjsť vonku.
Práca, dieta, dom a dookola.
Úplne obmedzené na základné veci.
Obaja sme dúfali ze to nejako prejde a tak plynul čas a ubehol rok dva... skoro 3.
Posledný rok bol však najhorsi.
Začal som badať na manželke ze je stále bejaka zvlastnejsia. Nervoznejsia, depresivnejsia, začala skrývať mobil, zhadzovat aplikácie. Z prace začala chodiť na školenia aby dostala vyššiu pozíciu.
Keď som začal mať prvé podozrenia tak som si to nechcel pripustiť a vôbec som sa bal začať do toho rýpať. Žiaľ začiatkom roka mi nedalo a zistil som to vo som nechcel....
Manželka má podvádzala takmer rok.
Po odhalení sa zrútila. Plakala, chcela si vziať život, nespala celé noci, vravela ze to nevydrží ze proste musí odísť zo sveta ze to proste nedá...
A viac menej je to lepšie ale je to tak dodnes.
Vravi ze je to aj pre ňu ťažké, to všetko.
Ale za tie 4 mesiace za mnou nikdy neprišla a nepovedala prepáč, je mi to strašné ľúto, ale bolo to ako bolo a ja som zlyhala....
Povedala mi ze sa namotala, že jej písal dlho, že nešlo o sexe, ze ho nemiluje, že je to človek ktorý by nikdy nebol s jednou ženou, že ma prístelku, a je cudzinec...
Place ze nevládze, že druhý krát by radšej skočila pod vlak, či má od nás odísť, že to nezvládne.
Ja však začínam mať pocit ze je to všetko nejaké sebecké alebo ja neviem...
A mne sa zrútil svet. Nechcem vedieť všetko a viem ze toho je okolo toho viac.
Viem ze aj ja mam chyby, mal som bojovať ako chlap keď mala zlu náladu z práce. Nemal som sa jej otočiť chrbtom keď bola náladová. Ale bolo toho veľa a ja som rezignoval.
Toto všetko jej nedalo právo urobiť vo urobila....
Dnes sú 4 mesiace co s tým bojujeme.
Všetky tie klamstvá keď som ja ostal s malou celý týždeň a ona bola....
Stále sa v tom vraciam spätne, porovnávam sa, rozmýšľam co, kde, ako, skym.... nevládzem.
Chodíme k psychologické ale všetko je také, také umelé... priateľom to vešať na hlavu nemôžem.....
Pýta sa ma co bude, ako to zvládneme....
Ako mi mohla písať ze ma ľúbi, že ma ľúbi aj dcéru a pritom bola s ním....
Vraj ho nemiluje, vraj to nie je o sexe, vraj jej chýbala pozornosť. Písala si s Jim už dávno na instagrame.. a tak sa nakoniec zlomila...
Ale zlomila aj mňa...
Mam ešte nejakú sebauctu?
Ľúbim ju ale neklamem si?
Chcem aby všetko bolo ako predtým aj keď ani vtedy to nebolo neskutočne perfektne ale bolo to dobre...
Boli sme veľmi tvrdohlavý a nik nechcel ustúpiť.
Ona je trpsku viac náladová a je problém s nou hovoriť o dôležitých témach a tak sme len prežívali....
Môže vôbec niekto ľúbiť a zároveň byť s iným.
Dokonca x krát žiarlila aby som esiel do jednej práce lebo tam mala známu a ze tam chodíš PP večierkoch a trdkaju tam jeden s druhým (je to pravda) ale tak mne išlo i pravdu a peniaze a nie o...
Ako môže mne vyčítať veci a pritom....
Teraz žiarli aj na posunutu sedačku v aute...
Boji sa ze o mňa príde?
Alebo je to len jej svedomie?
Neviem...
Všetko je také ťažké. Ľúbim ju aj nenávidím.
Prepáčte že veľa píšem a ze s tým otravujem....
Ak sa nájde niekto kto toto prežil ci už od manžela alebo sám bol v takej pozícii ako moja žena budem vďačný ak mi napíše.
Snažím sa pochopiť pre mňa nepochopiteľné...
Je to pre mňa veľká rana.
Som chlap ako hora ale plačem každý tretí deň Keď som doma sam...
Ďakujem a prepáčte... :(
@jozeffezoj Vies čo, ja by som dovolila, aby si to v sebe uzavrela. Nech sa s ním ešte stretne a nech sa rozhodne. Ty nemáš čo stratiť. Aj tak ti už nepatrí. Ale keď sa od neho vráti, nech je rozhodnutá.
@nickpick zle som to napísal, že ona ma len ju ako dcéru.
Bože je to tak ťažké, teraz sme boli na detskom ihrisku a tam ku mne tuli a dáva mi pusu. Ja som tak zmeteny ze píšem tieto slova a ide mi do plaču. Nevládzem...
Všetko zvažovať, všetko rozmýšľať..
@jozeffezoj Dnes si daj už len 🍺.
@toskanka neviem ja nejak alhohol... Navyše nie je mi dobre. Meral som si tlak 148/96.
Som dnes večer sam s malou tak nechcem nič piť, ale chápem ako to myslíš..
@jozeffezoj Ano, myslela som jedno na uvoľnenie, nie spijat sa do nemoty. By som si symbolicky s tebou strngla, ja som kosila dnes cely deň, som K.O. a idem si dat jedno 🙂. Zostaň bdely a uvidíš, ako sa to vyvinie. Žiadne trapenie netrvá večne.
@jozeffezoj nedalo by sa ti vziat si dovolenku a niekam si ist prevetrat hlavu. mozno uplne sam alebo s nejakymi kamosmi. uplne na chvilu vypnut z rodinneho zivota a utriedit si co naozaj chces ty. pretoze podla mna by si mal mat moznost prist na to co chces. ci nebojujes len o zvyk (zlozvyk) ci mylne nerobis ustupky len kvoli tomu aby cera mala uplnu rodinu atd. musis vediet co je dobre pre TEBA.
@jozeffezoj keď ti tie pusy dáva len na ihrisku tak to pre oči druhých,aký máte super vzťah. Keď ti ich doma nedá..
@sickynickyobsadene dáva mi ich aj doma. Aj keď ide z domu, aj keď príde z prace. Nie Le to len pred ľuďmi
@pralinka25 ja nemám skym. Jedine sam. A zas by som len pozeral na dcéru aby bola zabezpečená so školou ats..
Asi to budem potrebovať. Možno sa aj ona uvedomí ze zrazu nie som doma a kde som. A ci nerobím to co xy ona sama nechcela a nechcel nikto... Nikdy som sa nebol nikde. Dnes som jej povedal ze podla mňa si je príliš istá mnou. A ze co čakala vlastne od toho všetkého a ze som to vedel skôr ze sa niečo deje. Tak plakala ze prečo som jej to nepovedal skôr ze viem o tom ze by to skoncilo skôr.. Ona mi také veci vraví. Ja neviem ci si vlastne uvedomuje co robí a rozpráva.
@jozeffezoj tak chod kludne aj sam. obcas je nutne byt sam so sebou. to ze pozeras na dceru je fajn ale ved ma matku, babky dedkov. par dni ked budes mimo ju nezabije.
a zacni obnovovat alebo budovat socialne kontakty. zacni sa venovat konickom. najdi si pripadne nove. rob nieco aj pre seba. potrebujes odstup od tejto mizerie.
Ak nieje žena jedináčik, hod reč s jej súrodencami, mali by ju oni troska menezovat s jej životnou love💔, je to všetko nad tvoje sily.... (zvýšený tlak)
Naozaj sa utrhni z roboty a chod aj s malou niekam do preč, keď len do Prahy.... Odstup on nej a jej melodram...🍀... Nech si porieši co si spôsobila... 🙆♀️
@jozeffezoj ako som čítala túto diskusiu zo začiatku, som ti veľmi fandila, ale čím ďalej, tým viac mám pocit, že hlavne ty si na svojej žene nejakým divným spôsobom závislý (aj keď sa to naoko javí, že skôr ona na tebe). Si jej povedal, že o pár mesiacov či rokov už možno nebude cesty späť? To vážne? Jasné, že ťa berie ako istotu, lebo jej týmito kecami dávaš presne pocit, že v pohode, vyber si toho druhého, ja sa na teba aj tak ulakomím, keď ti to s ním nevyjde. Ona vôbec nie je hlúpa, práve naopak, presne vie, za ktoré nitky potiahnuť (pusinky na ihrisku, každodenný plač, šak prečo nie, keď na teba tak zaberá, vyhrážky...), hlavne, že ľútosť žiadna, len dokola JEJ zúfalstvo. Zaujímavé, že tvoje ani dcerine ju nezaujíma. Ona dobre vie, že keby si zahatá všetky cestičky k tebe a s tým jej frajerom jej to nevyjde, tak bude v prdeli. Tak udržiava oheň. Ona ťa nepodviedla raz, ona za ním chodila rok a keby jej na to neprídeš, ťahá to s ním dodnes. Však ešte aj teraz si to s ním potrebuje " uzavrieť ".
Inak tomuto ani ja nerozumiem. Tebe v jeden deň žena povie, že si to ešte musí uzavrieť s tým druhým a ty jej dovolis, aby ti dala pusu? Mňa by sa taký človek nemohol ani dotknúť. Jasné, že si potom robí s tebou, čo chce. Ty jej ten pocit istoty stále dávaš. Ona musí dostať skutočný strach, že o teba môže prísť, nie toto.
@toskanka adi máš pravdu. A zároveň to vo mne robí totálny zmätok. Ale keď mi tak xhyba všetko... A asi mate pravdu ze aj som na nej závislý. Ja som. Na vzťahu, na rodine, na všetkom. Pre mňa vždy rodina bola všetko za všetku cenu a ajbto je zrejme chyba.
@jozeffezoj Jasné, že má v sebe zmätok. Už to tu niekto písal, miluje toho druhého ale nemá v ňom istotu. Tu ma len v tebe. A tento zmätok prenáša na teba. Ale na 2 stoličkach sa sedieť nedá. Ja by som ju za tým IG aj zaviezla a povedala jej, ty sa dnes rozhodneš a ak ešte raz začneš doma plakať, je koniec. Toto by som ja nezniesla.
@toskanka ja neviem ako si ona predstavuje to "Uzavriet". Aj som sa jej opýtal. Ze co ako? Teraz chceš ešte ísť za ním? Ci ako ?
Povedal som jej ze si neprajem aby za ním išla a nech mu zavola. Neviem si predstaviť žeby za Jim išla a co? Sex na rozlúčku? Ci oblizovanie na fajront?
Som sprostý teraz ale...
Najhoršie ze aj v práci nemám kľud. Dali ma na horšiu pozíciu pretože potrebovali dosadiť šéfovi známosť...
Všetko sa mi teraz tak.....
@jozeffezoj Jozef...chlap má smrdieť od cibule a ženu treba po robote zbiť ;)
@katkami123 ahoj. Čítal som ten článok a žiaľ asi tam sedí skoro všetko až na tie halucinácie.
@jozeffezoj
Tak keď sedí všetko z toho, potom ma tvoja žena hraničnú poruchu osobnosti, halucinácie nie sú podmienka, pripadne, keď to nelieči, môžu prísť rokmi. Bolo by dobre, keby si si o tom čo najviac naštudoval aj z iných zdrojov.
@jozeffezoj Ak tam boli city na oboch stranách, tak sa určite ešte niekedy v budúcnosti stretnú, keď toto prehrmi. A je otázne, či sa tvoja žena ešte dokáže zamilovať do teba, aj keď spolu zostanete a prestane vyplakavat za cudzincom.
@toskanka ja som jej povedal ze ďalšiu šancu odomna už nedostane. Ak príde hocičo za pol roka, roka , za 10, za 20, už toto co robím nespravím aj keby neviem co bolo..
@jozeffezoj Myslim stretnutie, kde by si to vyrozprávali, čo sa stalo. Nemusí ísť o obnovu vzťahu.
@katkati ale no tak Katka bolo to obrazné, ta žena s ním zametá a ty mu ideš nahovoriť že má psychické problémy ? Ja poznám tieto ženy a je ich čo raz viac ..oni nemajú chorú hlavu ale nieco iné, a najlepšie je keď si nabalia chlapa dobráka, a paradox je že oni nebudú nikdy spokojné pretoze potrebujú testosterón... Tu trpia obe strany pretože sú nekompatibilne
@jozeffezoj chlape potrebuješ resetnut, odstup. Choď SAM na víkend do hôr, Tatry, či iné, do nejakej chalupy bez internetu, bez ľudí, Na samote, rozmýšľaj čo a ako ďalej, ako sa ty postavis k tomu, čo budeš vyžadovať od ženy, prípadne plán B,C..dcéra má dosť rokov, žena a iná rodina ju zvládne...
Áno si závislý na rodine, ale až moc, to nieje dobre, nemáš a nevies nájsť svoju sebaúctu v rodine, vo vzťahoch, nemáš svoju hodnotu, len sa ,,podlizujes,,...prepáč tak mi to vychádza.
Ako písala baba vyššie, ja by som sa ani nedotkla človeka čo si ,,potrebuje niečo uzavrieť,,. A môj muž tak isto. Raz som sa skontaktovala s mojím frajerom zo SS(nič vážne vtedy v minulosti nebolo, pusy, objatia) pisala som si a ním len za ako život. Mužovi sa to nepáčilo a veru sa obrnil. Km som to neukončila tak som cítila od neho chlad, nič iné. Muz mi dal najavo že si to nepraje a nieje to prípustné(ani mne by sa nepáčilo keby si vypisuje a bývalými frajerkami) ...dal mi to pocítiť...ty si to dal nejako pocítiť žene? Či si taký zúfalý, taký namotany a závislý že nech je hocičo aj tak sa necháš bozkávať, aj keď ťa to boli a rani? Keď máš zlomenú nohu aj tak si nechas po nej skákať, aj keď ťa to fakt bolí? Veď dala sebareflexia u teba nie? Bolí ma to nechcem to robiť, NIE
Pozri máš svoju hodnotu, tak ju skús pohľadať, povedz ako môj muž hocikedy v rozčúleni , to mám buchnúť po stole ako chlap, aby ste ma ženy počúvali (zijeme aj so svokrou)? Alebo mam všetkých vyplieskat? A hneď sme upratané 😅🤐
@ahhola nie je jedináčik. O tom co sa stalo vie len jej mama a ta je v šoku. Jej povahu pozná a už jej za posledné 2,3 roky neraz rozprávala aby sa trochu spamätala.

jezisi kriste.
ja neviem. uprimne si myslim ze stracas svoj drahocenny cas. tato zena o teba ani nebojuje. ani o vas spolocny zivot. z toho opisu ako sa ona ruca a vyhraza a lutuje nemam pocit ze by lutovla o co prichadza alebo si uvedomila aku chybu urobila. naozaj sa sprava ako 16 rocna zaba.
neviem ci ma naozaj psychicku poruchu a preto sa tak sprava alebo je len taka. ak ma poruchu treba to riesit lekarom. a ak nie ja by som to riesila asi rozchodom.
akoze teraz budes cakat v rade rok dva pat kym ju on neposle do prdele a kym si ona v hlave neuprace? ROK ta podvadzala. teraz ani nevie cia je.
ak ho miluje tebe staci ak si ta vyberie len zo zvyku alebo preto ze mate dom a dceru? nezasluzis si aby aj teba niekto znovu miloval? nehovorim ze ta nema svojim sposobom rada. to asi ma ale staci ti to? takto zit? preco? ziot je tak strasne kratky....
ona nech si uprace vo svojej hlave ale uprac si v nej aj ty.
vsetky tieto pribehy zacinaju navlas rovnako a vlastne aj podobne koncia. mozno by sa o tom malo viac hovorit nahlas.